כאבי גב תחתון צד ימין

• פותח/ת השרשור oriya2
  • פורסם בתאריך

oriya2

משתמש קבוע
1,654
1,234
נק' מוניטין:
2,017
1,654
1,234
(חבר שואל)
אמר לי שביצע דדליפט pr

לאחר שסיים הרגיש כאב קל בצד ימין, עבר לו וחזר לאחר כמה שבועות בזמן מנוחה, הוא אומר לי שזה מתגבר ושזה קצת מקרין לאגן..
חוץ מצילום סיטי, אפשר להסיק מה קורה אצלו?

יכול להיות שזה לא בהכרח פציעה?
קשה לו לשבת על כיסא בעיקר, הוא מעדיף לעמוד יותר ולזוז, באימונים הוא לא מרגיש כאב.

כרגע לא מבצע דדליפט.

לי נשמע כמו סיכוי לבלט

@Nir Kriger

נערך לאחרונה:
היה לי משהו דומה שפשוט עבר עם הזמן, לא יודע בדיוק מה הסיבה שזה קרה. קרח ומתיחות להאמסטרינגס, אגן וגב תחתון עזרו לי. כמובן שהייתי ממליץ ללכת לצילום לשלול אפשרויות אחרות.

• פותח/ת השרשור
היה לי משהו דומה שפשוט עבר עם הזמן, לא יודע בדיוק מה הסיבה שזה קרה. קרח ומתיחות להאמסטרינגס, אגן וגב תחתון עזרו לי. כמובן שהייתי ממליץ ללכת לצילום לשלול אפשרויות אחרות.
זה קרה לו מדדליפט, הרגיש תחושה מוזרה שעברה ממש מהר, חזר לאחר שבועיים בערך, כבר כמה ימים שחווה כאבים וכאב שמוקרן גם לרגל קצת

זה קרה לו מדדליפט, הרגיש תחושה מוזרה שעברה ממש מהר, חזר לאחר שבועיים בערך, כבר כמה ימים שחווה כאבים וכאב שמוקרן גם לרגל קצת
במקרה שלי מה שהיה נשמע הכי קרוב לזה זה sciatica שזו פגיעה בעצב מסויים בגב התחתון שמקרינה גם לרגל ולאגן, ובאמת אם הייתי יושב משהו כמו עשר דקות הייתי מתחיל להרגיש את הכאב באופן מציק, המשכתי עם האימונים כרגיל וזה עבר לבד. אני חושב שכל עוד אין לו כאב בזמן מאמץ וזה לא מגביל אותו בתנועות מסוימות ביום יום, ואין תחושה של הירדמות ברגל אז כנראה לא מדובר במשהו חמור. אבל קח את מה שאני אומר בערבון מוגבל ותמליץ לו ללכת לצילום, אני סך הכל מדבר מניסיון אישי.

• פותח/ת השרשור
במקרה שלי מה שהיה נשמע הכי קרוב לזה זה sciatica שזו פגיעה בעצב מסויים בגב התחתון שמקרינה גם לרגל ולאגן, ובאמת אם הייתי יושב משהו כמו עשר דקות הייתי מתחיל להרגיש את הכאב באופן מציק, המשכתי עם האימונים כרגיל וזה עבר לבד. אני חושב שכל עוד אין לו כאב בזמן מאמץ וזה לא מגביל אותו בתנועות מסוימות ביום יום, ואין תחושה של הירדמות ברגל אז כנראה לא מדובר במשהו חמור. אבל קח את מה שאני אומר בערבון מוגבל ותמליץ לו ללכת לצילום, אני סך הכל מדבר מניסיון אישי.
תודה רבה אחי, מעריך.

מה האבחנה בדיוק, זה לא משנה.
מה שחשוב זה מה עוזר לו.
לזוז הרבה ולא לשבת הרבה נשמע לי נכון,
בנוסף לנסות להתאמן בעומסים נמוכים ובלי כאב.
אם זה לא עובר תוך שבועיים שלושה אפשר לפנות לפיזיו שעובד עם ספורטאים.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
מה האבחנה בדיוק, זה לא משנה.
מה שחשוב זה מה עוזר לו.
לזוז הרבה ולא לשבת הרבה נשמע לי נכון,
בנוסף לנסות להתאמן בעומסים נמוכים ובלי כאב.
אם זה לא עובר תוך שבועיים שלושה אפשר לפנות לפיזיו שעובד עם ספורטאים.
בהצלחה!
נעשה צילום רנטגן, הרופא אמר לו שאין כלום ושזאת מכה יבשה, קצת מוזר עקב הרמה ממשקל, אני טועה?

עובדתית, זו לא מכה יבשה. לא היתה מכה.
רנטגן מראה בעיקר את מצב העצמות והמפרקים. לא סביר בכל מקרה שיהיו ממצאים בבדיקה כזו.

• פותח/ת השרשור
רנטגן מראה בעיקר את מצב העצמות והמפרקים. לא סביר בכל מקרה שיהיו ממצאים בבדיקה כזו.
הבנתי, תודה רבה.
נכון לעכשיו, איך לדעתך כדאי להתנהל והאם כדאי לדחוף אותו שיעשה סיטי או mri, משהו שיראה תמונה ברורה יותר..

@Nir Kriger

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית