הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר שאלות על תפריט תזונה מתזונאית ושחייה

WaffleBoy

משתמש מתחיל
27
0
נק' מוניטין:
0
27
0
שלום,

(בן 27 בגובה 183).
לפני חודשיים וקצת התחלתי תפריט תזונה לצורך הורדת אחוזי שומן ומשקל (מדדים בהתחלה: 85.5 קילו, 25.4 BMI, אחוזי שומן 24.5) ולפני חודש התחלתי אימוני שחייה (45 דקות אימון של 40-50 בריכות בחתירה / פרפר בלבד) כל יום, 6 פעמים בשבוע.
היום אני שוקל פחות (מדדים היום: 78.5 קילו, 23.5 BMI, אחוזי שומן 21.5).

תפריט נוכחי + לוז:
ארוחת בוקר
קפה על בסיס שיבולת שועל + 2 קוביות שוקולד מריר 90% + חופן שקדים.

אימון אישי

ארוחת צהרים
גמבה, עגבנייה, מלפפון, גזר, 2 ביצים, פרוסת גבינה צהובה 9%, קופסא שלמה טונה במים, 2 כפות שמן זית, 100-150 גרם (לפני בישול) של לחם מחיטה מלאה (מכין בבית) או דוחן או קוסמת או קינואה או פסטה מחיטה מלאה או קוואקר).

אימון קבוצתי (פעמיים בשבוע בנוסף לאישי)

ארוחת ערב
גמבה, עגבנייה, מלפפון, גזר, ביצה אחת, פרוסת גבינה צהובה 9%, סויה (טופו) 300 גרם או 2 חתיכות חזה עוף (או אבקת חלבון, לעיתים נדירות), 100-150 גרם (לפני בישול) של לחם מחיטה מלאה (מכין בבית) או דוחן או קוסמת או קינואה או פסטה מחיטה מלאה או קוואקר.

הלכתי לתזונאית ספורט השבוע והיא המליצה לי להישאר עם התפריט הנ"ל, אך להוסיף חומוס, אפונה, הודו, סלמון, יוגרטים (דל לקטוז) וכו' ולעשות אימוני כוח.
הגיוני שהיא אמרה לי להישאר עם התפריט הנ"ל + לעשות אימוני כוח? אני נטו בראש של חיטוב קל והורדת שומן (להגיע ל-15%+-).

נ.ב - לא אוכל בשר בקר וחלב.

• פותח/ת השרשור
איך לעזאזל הגעת לזה שאתה שורף ככ הרבה ?
באימון משקולות שעה בערך אתה שורף כ250 קל'
עם אירובי זה גם משתנה
אתה מבין שאם אתה הגעת למספרים כאלה, התזונאי שלך לא יודע מה הוא עושה?

רוב התזונאים היום ליצנים בלי ידע
אני בהלם שהוא אמר לך שאתה שורף 700-900 באימון

תוסיף את השחייה (אני מתאמץ מאוד ועם מכשיר שמחשב קלוריות) בדרך כלל 400-500 קלוריות ועוד תוסיף הליכה של כמעט שעה

אז בסך הכל כשלוש שעות ביום מוקדשות עבור כושר

מכשיר שמחשב קלוריות
שטויות, אל תתייחס אליו. פשוט תדאג להכניס כמות קלוריות שבועית קבועה שהחלוקה היומית די שווה, גם אם אתה מוסיף עוד איזה כמות קלוריות ביום של אימון (שזה לא חובה בכלל, בכל מקרה זה יתקזז בשאר השבוע). תשווה ממוצע שבועי לממוצע השבועי הבא ותשנה בהתאם, וככה כל שבוע, וזה יתן לך את הכמות המדויקת שתצטרך. כל מחשבון/נוסחה שחישבת מראש לא שווים יותר מידי, בסך הכל כיוון כללי להתחלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית