דור אקשטיין - אזהרה?

מי יישמע מה שווים כל התזונאים האלה. יעילים כמו מדפסת

יש תזונאים מאוד יעילים, כמו שיש מדפסות מאוד יעילות.
זה שהשוק מוצף בזבל לא מעיד על כלל התזונאים, יש המון עם רזומה וידע מאוד מרשימים.

מוניטין!
לקנות מדפסת זה זול...
להחליף לה ראשי דיו זה יקר יותר מלקנות מדפסת חדשה.. 🤦‍♂️

שדור אקשטיין יעבור להתעסק בשיווק ופרסום, זה הדבר היחידי שהוא מקצועי בו

וזה כי הם רכשו את הידע שלהם מאותו מקום שדור רכש את שלו - הרחק מכותלי האוניברסיטאות בין דפי הרשת והמחקרים העדכניים

וזה כי הם רכשו את הידע שלהם מאותו מקום שדור רכש את שלו - הרחק מכותלי האוניברסיטאות בין דפי הרשת והמחקרים העדכניים

אני מדבר על תזונאים מוסמכים כמובן ולא ״יועצי תזונה״ למיניהם.

איזה ידע מרשים רלוונטי, למכניזם שילד בן עשר עם שמונים אייקיו יכול ללמוד בשבוע

יש גם נעליים מרשימות, זה לא אומר שהן מעשירות אותי בידע משמעותי

תזונאי לומד הרבה ידע תאורטי ורוב מה שהוא עושה לא מקנה לו שום יתרון על אדם נבון כלשהו.

המדפסת הכי יעילה היא עדיין סה"כ מדפסת שזה מתווך מאוד אומלל כמדיום שהפונקציה שלו אמורה להיות חשיבה ולא העברת דיו מנקודה לנקודה

דור אקשטיין חרטטן, כמו כל התחום הזה שכולו פשוט, עם לא מעט טרמפיסטים שמנצלים את חוסר התושייה שיש באנושות בכמויות, בשביל לעשות כסף קל משרלטנות

ועדיין אני לא בטוח כמה נזק הוא עשה למישהו. מי ישמע בנאדם חי על דוריטוס עד גיל עשרים ואז פתאום לא נתנו לו מספיק ירקות בתפריט, שוד ושבר.
אשכרה מצחיק אותי כל התחום המטופש הזה

מה אני מפספס אוכלים יותר קלוריות משמוציאים עולים במשקל פחות יורדים במשקל? 90% מהאנשים שיעבדו לפי זה יקבלו את התוצא שהם רוצים לא?

תזונאי לומד הרבה ידע תאורטי ורוב מה שהוא עושה לא מקנה לו שום יתרון על אדם נבון כלשהו.

המדפסת הכי יעילה היא עדיין סה"כ מדפסת שזה מתווך מאוד אומלל כמדיום שהפונקציה שלו אמורה להיות חשיבה ולא העברת דיו מנקודה לנקודה

דור אקשטיין חרטטן, כמו כל התחום הזה שכולו פשוט, עם לא מעט טרמפיסטים שמנצלים את חוסר התושייה שיש באנושות בכמויות, בשביל לעשות כסף קל משרלטנות

ועדיין אני לא בטוח כמה נזק הוא עשה למישהו. מי ישמע בנאדם חי על דוריטוס עד גיל עשרים ואז פתאום לא נתנו לו מספיק ירקות בתפריט, שוד ושבר.

״אדם נבון״ יכול ללמוד לעשות כל דבר, זה לא משנה את העובדה שתזונאי ידע יותר מכל אדם כללי כנראה (בנושא תזונה) או לפחות יותר מרוב האוכלוסיה הכללית.
שאני מדבר על טיב התזונאי אני מדבר על מקרים קלינים ולא על ״הוא לא מתחטב״ או ״הוא לא אוכל ירקות ב5 צבעים״.
לא הכל זה פיתוח גוף, יש תזונאים קלינים שמצילים חיים, על מה אתה מדבר?

ברגע שמר דור אקשטיין החליט לקחת אנשים (כן גם עם הפרעות אכילה כרוניות) ולתת להם עצות נוראיות ברור שהוא פוגע בהם, גם אם לא כרגע אז לטווח הרחוק.

במקרה יש לי מישהו שאני מכיר שבא אליו על 80 ק״ג בערך בבקשה להתחטב, הוא הביא אותו ל60 ק״ג בערך עם תפריט שלא עובר 1,000 קל׳ והכניס אותו למערכת יחסים מאוד לא בריאה עם אוכל עד היום (עברו 3 שנים בערך)

שוב, אי אפשר להכליל את כל התזונאים, יש כאלה שעושים עבודת קודש ומקצוענים ברמות הגבוהות ביותר.
תזונאי טוב או בעצם כל בעל מקצוע איכותי לומד כל החיים ולא רק במוסד כלשהו, ידע וניסיון אלו דברים שקשורים זה בזה ואני בטוח שלא חסרים אנשי מקצוע שכל יום מתעדכנים בספרות וחיים את התחום מהבוקר עד הלילה.
וכנראה שאתה לא מעודכן אבל יש מדפסות הרבה הרבה הרבה יותר חכמות מבני אדם שיודעות לעשות דברים שהם לא להדפיס קובץ וורד בשחור-לבן.
התחום הזה ״טיפה״ התקדם.
מה אני מפספס אוכלים יותר קלוריות משמוציאים עולים במשקל פחות יורדים במשקל? 90% מהאנשים שיעבדו לפי זה יקבלו את התוצא שהם רוצים לא?

וולקאם בק,
תקרא למעלה.

שאני מדבר על טיב התזונאי אני מדבר על מקרים קלינים ולא על ״הוא לא מתחטב״ או ״הוא לא אוכל ירקות ב5 צבעים״.
בתור אחד שעבר כמה תזונאים בבתי חולים ומרפאות, רובם ככולם חרטטנים שלא עזרו לבריאות שלי במאומה.

הייתי עם מחלת מעיים, ומה שאני יאכל ולא יאכל היה סופר חשוב, ורוב התזונאים פשוט עשו יותר נזק מתועלת, ודווקא נטורופתים ללא הכשרה תזונאית עזרו לי יותר מכל תזונאי אחר.

החשש התזונאי לקטלג מזון כ"מזיק" כי זה לא מדעי, ולא בטרנד, עושה הרבה עוול. MSG, צבעי מאכל, חומר משמר, מוצרי חלב, גלוטן הם דברים שרוב התזונאים מנסים לשמור בתפריט שלך. במצבי, אלו היו דברים מצילי חיים להוריד מהתפריט שלי.
ברגע שמר דור אקשטיין החליט לקחת אנשים (כן גם עם הפרעות אכילה כרוניות) ולתת להם עצות נוראיות ברור שהוא פוגע בהם, גם אם לא כרגע אז לטווח הרחוק
כל אדם שנותן עיצות נוראיות הוא סכנה, גם עם הכשרה, ולא חסר כאלו.

אני הייתי רוצה לראות אותו נכונות להוקיע תזונאי עם הכשרה שמחרטט, ולאמץ אדם ללא הכשרה שמדבר לעניין.

אבל זה לא יקרה כי זה לא ריווחי.
כמה חלבון פחמימה שומן צריך? (תלוי בספורט הספציפי ורמת הפעילות) איפה אפשר למצוא כל אב מזון? כמה מינוס או פלוס קלורי צריך?
ואיך יראה תפריט פרקטית?
מאוד פשוט, אך זה בכל זאת מידע שאין להרבה אנשים.
לדעתי, אפשר ללמד את זה בקורס קצר וזהו.

אני נמנע לשמוח לאידו, לצאת עליו בפומבי, לא בגלל שאני חושב שהוא מקצועי ולא גרם לאנשים נזק, אלא בגלל שאני לא רואה הבדל בינו לתזונאי קלאסי. ולא חושב שההכשרה של תזונאי שווה הרבה.

ואני מאמין ברפואה אלטרנטיבית, שזה נשמע לא פחות חרטטני מדור אקשטיין, אבל תורם יותר מתזונאי קליני לדעתי.
סתם נקודה למחשבה, חבר שלי מאושפז עם לוקמיה, תזונאים ממליצים על זבל טהור בתפריט, הרופאים לא מבינים בשקל בתזונה, ולמה שיבינו? זה לא התפקיד שלהם.

עצוב לראות בחור מקבל מגש אוכל לחדר, שעזוב אותך שלא נראה טעים, והוכן ללא יחס ולב, אין כאן שום התייחסות לכלום חוץ ממה שיש בסבסוד של הבית חולים לתת.

עזוב אותך אם MSG מזיק או לא, מרק עשיר בירקות זה בריא וטעים יותר.
כשאני מבקר בבתי חולים ורואה מה נותנים לאכול שם בפיקוח תזונאי, אני בז לחתום.

אם לי היה הפרעת אכילה, לראות את האוכל שם לא היה עוזר לי, להיפך.

וזה הכל בעצת ובפיקוח תזונאי.

״אדם נבון״ יכול ללמוד לעשות כל דבר, זה לא משנה את העובדה שתזונאי ידע יותר מכל אדם כללי כנראה (בנושא תזונה) או לפחות יותר מרוב האוכלוסיה הכללית.
זה מה שכתבתי מקום אני מדבר על ה90% אנשים עם בעיות זה לא אלו שבאים אליו אז שוב פעם נשאלת השאלה במי הוא כבר פגע סך הכל נתן להם תפריט קשה או על הפנים
כל עוד היה שמה מספיק פחמימות חלבונים ושומן נזק רציני קשה לעשות

הגיע הזמן להגיד את זה =]

יכול להיות שאני טועה ולא זוכר נכון, אבל זה לא היית אתה שכתב בפורום לא מעט על כמה ההמלצות התזונתיות המטופשות של ריפטו עשו לו נזק ויצרו לך הרגלי אכילה מאוד לא בריאים ושעבדת מאוד קשה כדי לטפל בזה?
בתור אחד שעבר כמה תזונאים בבתי חולים ומרפאות, רובם ככולם חרטטנים שלא עזרו לבריאות שלי במאומה.

הייתי עם מחלת מעיים, ומה שאני יאכל ולא יאכל היה סופר חשוב, ורוב התזונאים פשוט עשו יותר נזק מתועלת, ודווקא נטורופתים ללא הכשרה תזונאית עזרו לי יותר מכל תזונאי אחר.

החשש התזונאי לקטלג מזון כ"מזיק" כי זה לא מדעי, ולא בטרנד, עושה הרבה עוול. MSG, צבעי מאכל, חומר משמר, מוצרי חלב, גלוטן הם דברים שרוב התזונאים מנסים לשמור בתפריט שלך. במצבי, אלו היו דברים מצילי חיים להוריד מהתפריט שלי.

כל אדם שנותן עיצות נוראיות הוא סכנה, גם עם הכשרה, ולא חסר כאלו.

אני הייתי רוצה לראות אותו נכונות להוקיע תזונאי עם הכשרה שמחרטט, ולאמץ אדם ללא הכשרה שמדבר לעניין.

אבל זה לא יקרה כי זה לא ריווחי.

כמה חלבון פחמימה שומן צריך? (תלוי בספורט הספציפי ורמת הפעילות) איפה אפשר למצוא כל אב מזון? כמה מינוס או פלוס קלורי צריך?
ואיך יראה תפריט פרקטית?
מאוד פשוט, אך זה בכל זאת מידע שאין להרבה אנשים.
לדעתי, אפשר ללמד את זה בקורס קצר וזהו.

אני נמנע לשמוח לאידו, לצאת עליו בפומבי, לא בגלל שאני חושב שהוא מקצועי ולא גרם לאנשים נזק, אלא בגלל שאני לא רואה הבדל בינו לתזונאי קלאסי. ולא חושב שההכשרה של תזונאי שווה הרבה.

ואני מאמין ברפואה אלטרנטיבית, שזה נשמע לא פחות חרטטני מדור אקשטיין, אבל תורם יותר מתזונאי קליני לדעתי.
סתם נקודה למחשבה, חבר שלי מאושפז עם לוקמיה, תזונאים ממליצים על זבל טהור בתפריט, הרופאים לא מבינים בשקל בתזונה, ולמה שיבינו? זה לא התפקיד שלהם.

עצוב לראות בחור מקבל מגש אוכל לחדר, שעזוב אותך שלא נראה טעים, והוכן ללא יחס ולב, אין כאן שום התייחסות לכלום חוץ ממה שיש בסבסוד של הבית חולים לתת.

עזוב אותך אם MSG מזיק או לא, מרק עשיר בירקות זה בריא וטעים יותר.
כשאני מבקר בבתי חולים ורואה מה נותנים לאכול שם בפיקוח תזונאי, אני בז לחתום.

אם לי היה הפרעת אכילה, לראות את האוכל שם לא היה עוזר לי, להיפך.

וזה הכל בעצת ובפיקוח תזונאי.
תשמע אלחנן אני לא מכיר את הסיפור שלך והבעיות שלך, אבל אני מאמין שאתה יכול להסכים איתי שכמו שיש חרא תזונאים/דיאטנים יש גם חרא נתורופתים שבעיקר מחרטטים את הלקוחות שלהם ודוחפים להם מזונות על סופר יקרים שהם לא באמת צריכים.
בכל מקצוע יש אנשים יותר טובים ופחות טובים וחבל להכליל את כל אנשי המקצוע בתחום, אני בטוח שיש לא מעט תזונאים/דיאטנים שעשו פלאים עבור אנשים בדיוק כמו שהיו נטורופתים שעשו פלאים עבור אנשים.
אפשר בסוף להתווכח על הדרכים והתורות של כל אחד מאלו, אבל חבל להכליל.

תשמע אלחנן אני לא מכיר את הסיפור שלך והבעיות שלך, אבל אני מאמין שאתה יכול להסכים איתי שכמו שיש חרא תזונאים/דיאטנים יש גם חרא נתורופתים שבעיקר מחרטטים את הלקוחות שלהם ודוחפים להם מזונות על סופר יקרים שהם לא באמת צריכים.
בכל מקצוע יש אנשים יותר טובים ופחות טובים וחבל להכליל את כל אנשי המקצוע בתחום, אני בטוח שיש לא מעט תזונאים/דיאטנים שעשו פלאים עבור אנשים בדיוק כמו שהיו נטורופתים שעשו פלאים עבור אנשים.
אפשר בסוף להתווכח על הדרכים והתורות של כל אחד מאלו, אבל חבל להכליל
שלא יבינו אותי לא נכון, אני אבהיר.
יש חרטטנים בכל תחום, נטורופתיה שופעת חרטטנים.

יש תזונאים מדהימים שמצליחים לעזור למטופלים שלהם, בזכות הגישה הרגישה והנבונה שלהם לנפש של המטופל, הקריאה הנוספת מחוץ למה שהם למדו, ופשוט מניסיון אמיתי לעזור לאנשים.

כשמשרד הבריאות חושף שרלטן כמו דור אקשטיין, אני לא ממהר לקפוץ על הגל ולשמוח לאידו.
מכיוון שגם בשם המקצוע וההכשרה יש לא פחות שרלטנים עם תעודות והכשרה מקצועית בתחום התזונה.

יש חרטטנים ושרלטנים בכל מקום, צריך להיזהר, תחום התזונה עם ובלי הכשרה יש בה שרלטנים ולהבדיל אנשים שעושים עבודת קודש.

יכול להיות שאני טועה ולא זוכר נכון, אבל זה לא היית אתה שכתב בפורום לא מעט על כמה ההמלצות התזונתיות המטופשות של ריפטו עשו לו נזק ויצרו לך הרגלי אכילה מאוד לא בריאים ושעבדת מאוד קשה כדי
טענה מקולקלת לגמרי

זה שהבנתי שאני טועה בטח לא קרה בזכות תזונאים נכון? זוכר שהזכרתי תזונאי שהלכתי אליו להגיד לו שהוא מדפסת?

בוודאי שמתוך כלל המידע במציאות יש לך מידע כוזב והאחריות שלך היא לבדוק אותו.
בנוסף, יש אנשים שעד היום יגידו לך שזה לגיטימי להיות שמן בשביל להיות חזק.
נניח WSM, מתאבקים, ספורטאי סומו, או סתם בני אדם שיותר אוהבים לאכול מאשר להיות קלי משקל.

הסיבה שטעיתי היא שגיאה אישית שלי, כי הלכתי בעיוורון אחרי המלצות שבמקרה שלי היו מטופשות. כי לא ידעתי שכאדם טבעי על כל פנים, אוכל להשיג את אותו כוח ולהיראות נהדר.
בנוסף גם נפלתי לקטע של הזנחה עצמית וסוג של חוסר אכפתיות מהמראה ועשיתי לזה אידאליזציה.

בסוף זה כמו שתמציא אנשי מקצוע שהמטרה שלהם לכתוב לך שלא תיפול לכת או תפעיל את המוח. אם אתה נופל לדיסאינפורמציה, או סתם בוחר בחירות אישיות מטופשות, זה לא אומר שאדם שמדבר איתך על עקרונות מידיים של שכל ישר, הוא יותר ממדפסת
אני מסכים לגמרי שכן כדאי שיהיה איש מקצוע שמוכשר להתמודד עם פתולוגיות.
כל מה שדיברתי עליו היה ביחס לאוכלוסיה הכללית, ועל זה גם הפריע לי העניין של ליחס להם איזה קפיצת מדרגה.
בשביל להיות מתכנת סביר, נניח תצטרך לפחות שנה של ניסיון בפועל, ולהתרגל לחשוב מופשט, ותקרע את התחת להבין ולחפש מידע. בשביל לקרוא את פירמידת המזון מספיק לשבת שעתיים בשיעור בכיתה ו. זה לא כוחות וזה פשוט מתסכל.
וזה לדעתי בוז לכל מה שהאנושות השיגה, משיגה, ועובדת כדי להשיג, כשמתייחסים לאיזה פיסת מידע באורך כמה דפים נגישים וקריאים, כמשהו שיכול אשכרה לבדל אותך לרמה של חצי קוסם. זה מרתיח את הדם

ויצאתי עם תזונאית והיתרון שלה היה לימודי תיאוריה כמו פיזיולוגית למשל, אבל באמת לא היה לה שום דבר לחדש לי בטח לא משהו בעל משמעות של ממש, וזה המפתח כאן.

טענה מקולקלת לגמרי

זה שהבנתי שאני טועה בטח לא קרה בזכות תזונאים נכון? זוכר שהזכרתי תזונאי שהלכתי אליו להגיד לו שהוא מדפסת?

בוודאי שמתוך כלל המידע במציאות יש לך מידע כוזב והאחריות שלך היא לבדוק אותו.
בנוסף, יש אנשים שעד היום יגידו לך שזה לגיטימי להיות שמן בשביל להיות חזק.
נניח WSM, מתאבקים, ספורטאי סומו, או סתם בני אדם שיותר אוהבים לאכול מאשר להיות קלי משקל.

הסיבה שטעיתי היא שגיאה אישית שלי, כי הלכתי בעיוורון אחרי המלצות שבמקרה שלי היו מטופשות. כי לא ידעתי שכאדם טבעי על כל פנים, אוכל להשיג את אותו כוח ולהיראות נהדר.
בנוסף גם נפלתי לקטע של הזנחה עצמית וסוג של חוסר אכפתיות מהמראה ועשיתי לזה אידאליזציה.

בסוף זה כמו שתמציא אנשי מקצוע שהמטרה שלהם לכתוב לך שלא תיפול לכת או תפעיל את המוח. אם אתה נופל לדיסאינפורמציה, או סתם בוחר בחירות אישיות מטופשות, זה לא אומר שאדם שמדבר איתך על עקרונות מידיים של שכל ישר, הוא יותר ממדפסת
איך הטענה מקולקלת לגמרי? עוד לא טענתי כלום, רק שאלתי.
בגדול כל מה שבאתי להגיד זה שהייתי מצפה ממך שהמלצות תזונתיות מחורבנות עשו לך נזק שתבין שהמלצות תזונתיות מחורבנות יכולות לעשות נזק, הטענה שלי עדיין מקולקלת לגמרי?

איך הטענה מקולקלת לגמרי? עוד לא טענתי כלום, רק שאלתי.
זאת רטוריקה, אל תיתמם. מה זה משנה איך הצגת את הטענה שלך, בסרקזם או בלעדיו.

ושוב, אני לא אומר שעצות מחורבנות לא מזיקות, בדיוק כמו שלהיות בכת זה מסוכן.

המציאות היא שרוב החברה לא משתמשת בתזונאים, וגם לא השתמשה בהם והיא קיימת מיליוני שנה.
ומאות אם לא אלפי שנים עם מספיק ידע תזונתי.
אז הקטע המודרני הזה לייצר תעודה סביב כל קומץ עלוב של מידע, לא מוצדק. ובסך הכל לא מצדיק סגידה ל"תזונאים". זה כל מה שאני אומר, ובאופן פרטי, במיוחד סביב תזונה לאימונים

אדם שיודע קצת, הוא הכי מסוכן.
כי אדם שלא יודע כלום, לא טוען שהוא יודע משהו.
ואדם שיודע הרבה, מבין שיש לו עוד הרבה לדעת.
אבל אדם שיודע קצת, הוא הכי מסוכן.

אדם שיודע קצת, הוא הכי מסוכן.
כי אדם שלא יודע כלום, לא טוען שהוא יודע משהו.
ואדם שיודע הרבה, מבין שיש לו עוד הרבה לדעת.
אבל אדם שיודע קצת, הוא הכי מסוכן.
בדיוק (אני מוסיף גרף כי אני יודע ממש קצת ורוצה להיראות חכם)
huMHs.png

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית