הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

על כמה אחוז שומן אני וכמה עוד חיטוב? רוצה להתחיל את המסה הראשונה בחיי

אוראל לוסב

משתמש מתחיל
203
84
נק' מוניטין:
226
203
84
בבית
אני יודע שמאוד קשה להעריך מ3 תמונות אבל שני דברים..
הערכה על כמה אני עומד?
ומתי להפסיק את החיטוב אני גווע מרעב התהליך הזה מתיש.. לפעמים אני מתקשר לחנויות פיצה רק בשביל הריגוש ומנתק..
מתי להתחיל מסה

קבצים מצורפים

• 20220120_010808_mfnr.jpg
    20220120_010808_mfnr.jpg
    KB 124.6 · צפיות: 171
  • 20220119_093733.jpg
    20220119_093733.jpg
    KB 121 · צפיות: 172
  • 20220120_010759_mfnr.jpg
    20220120_010759_mfnr.jpg
    KB 146.2 · צפיות: 147
לפעמים אני מתקשר לחנויות פיצה רק בשביל הריגוש ומנתק
חח שמע אתה ענק
ומתי להפסיק את החיטוב אני גווע מרעב התהליך הזה מתיש
אני מאמין שחפרו לך על זה כבר, אבל אם תאכל יותר מאכלים "עניים" בקלוריות יהיה לך יותר קל. לדוגמא ירקות וזה. גם מאכלים משביעים יותר כמו בשר.
אולי אתה גם בגירעון גדול מידי, כמה משקל אתה יורד בשבוע וכמה אתה שוקל?
בכל מקרה אתה יכול לצאת לנגיד שבועיים לניטרלי ואז לחזור לגירעון.
מתי להתחיל מסה
בגדול מתי שאתה רוצה. אני אישית נגיד לא מתעניין בכלל בקוביות וכו, מעניין אותי נטו גודל (בגבול הטעם הטוב כן? לא מדבר על מרשמלואים מהלכים, אלא על סטרונגמנים וכו). רוב האנשים רוצים קוביות. מה אתה רוצה? אתה מרוצה מהאחוז שומן הנוכחי שלך? לא האחוז שומן כמספר, האחוז שומן כמשהו ויזואלי. אתה מרוצה מאיך שהאחוז שומן שלך נראה? בגלל זה גם אין לך סיבה לדעת מה המספר (גם אין לך כל כך דרך לדעת), מה שמעניין אותך זה ויזואליות אז תשפוט לפי ויזואליות.

• פותח/ת השרשור
חח שמע אתה ענק

אני מאמין שחפרו לך על זה כבר, אבל אם תאכל יותר מאכלים "עניים" בקלוריות יהיה לך יותר קל. לדוגמא ירקות וזה. גם מאכלים משביעים יותר כמו בשר.
אולי אתה גם בגירעון גדול מידי, כמה משקל אתה יורד בשבוע וכמה אתה שוקל?
בכל מקרה אתה יכול לצאת לנגיד שבועיים לניטרלי ואז לחזור לגירעון.

בגדול מתי שאתה רוצה. אני אישית נגיד לא מתעניין בכלל בקוביות וכו, מעניין אותי נטו גודל (בגבול הטעם הטוב כן? לא מדבר על מרשמלואים מהלכים, אלא על סטרונגמנים וכו). רוב האנשים רוצים קוביות. מה אתה רוצה? אתה מרוצה מהאחוז שומן הנוכחי שלך? לא האחוז שומן כמספר, האחוז שומן כמשהו ויזואלי. אתה מרוצה מאיך שהאחוז שומן שלך נראה? בגלל זה גם אין לך סיבה לדעת מה המספר (גם אין לך כל כך דרך לדעת), מה שמעניין אותך זה ויזואליות אז תשפוט לפי ויזואליות.

שתבין כמה זמן אני בשלילי כמעט באופן רציף מאז התמונה הזאת

230400777_4239887639380398_7350998937523297296_n.jpg

כן אני יודע שהתמונה קריפית ואני גם כמוך אוהב גודל ולא להיות על אחוז שומן 1 וחצי שרואים לי תמעיים פשוט יש לי פחד מטורף להתחיל מסה בגלל התמונה שכרגע שלחתי

שתבין כמה זמן אני בשלילי כמעט באופן רציף מאז התמונה הזאת

230400777_4239887639380398_7350998937523297296_n.jpg

כן אני יודע שהתמונה קריפית ואני גם כמוך אוהב גודל ולא להיות על אחוז שומן 1 וחצי שרואים לי תמעיים פשוט יש לי פחד מטורף להתחיל מסה בגלל התמונה שכרגע שלחתי
קודם כל שאפו על החיטוב, מרשים.
נראה ונשמע שאתה כבר הרבה זמן על שלילי, לעלות לניטרלי לתקופה קצרה יכול לעשות קצת טוב.
בנוסף, כמה אחוז מהמשקל אתה יורד בשבוע? ההמלצה היא 1%.
כמה קלוריות אתה אוכל ביום?
פשוט יש לי פחד מטורף להתחיל מסה בגלל התמונה שכרגע שלחתי
אני הייתי מסתכל על זה הפוך, בתור אחד שעשה כבר שינוי מטורף והוכיח לעצמו שאפשר לשלוט במשקל, הייתי יותר בטוח בעצמי לשלוט במשקל גם במסה.
בכל מקרה, אני לא רואה סיבה (פרקטית, לא מזלזל בפסיכולוגית) לפחד ממסה. כל עוד תשמור על פלוס נכון, מספיק חלבון, ואימונים טובים, אתה תראה טוב ותשאר בריא.

אין לי ביסוס למה זה אחוז שומן בריא, אתה מוזמן לבדוק ולשתף, אבל אני מאמין ש10-18, אולי אפילו עד 20 זה הטווח הבריא. אבל זו הנחה שלי, לא משהו שהתעמקתי בו. מפה תיקח את זה לאן שאתה רוצה, אם מה שמעניין אותך זה נטו מראה אז תלך לפי נטו מראה, אם מעניין אותך בריא לא בריא אז תבדוק מה זה הטווח הבריא ותלך לפי זה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל שאפו על החיטוב, מרשים.
נראה ונשמע שאתה כבר הרבה זמן על שלילי, לעלות לניטרלי לתקופה קצרה יכול לעשות קצת טוב.
בנוסף, כמה אחוז מהמשקל אתה יורד בשבוע? ההמלצה היא 1%.
כמה קלוריות אתה אוכל ביום?

אני הייתי מסתכל על זה הפוך, בתור אחד שעשה כבר שינוי מטורף והוכיח לעצמו שאפשר לשלוט במשקל, הייתי יותר בטוח בעצמי לשלוט במשקל גם במסה.
בכל מקרה, אני לא רואה סיבה (פרקטית, לא מזלזל בפסיכולוגית) לפחד ממסה. כל עוד תשמור על פלוס נכון, מספיק חלבון, ואימונים טובים, אתה תראה טוב ותשאר בריא.

אין לי ביסוס למה זה אחוז שומן בריא, אתה מוזמן לבדוק ולשתף, אבל אני מאמין ש10-18, אולי אפילו עד 20 זה הטווח הבריא. אבל זו הנחה שלי, לא משהו שהתעמקתי בו. מפה תיקח את זה לאן שאתה רוצה, אם מה שמעניין אותך זה נטו מראה אז תלך לפי נטו מראה, אם מעניין אותך בריא לא בריא אז תבדוק מה זה הטווח הבריא ותלך לפי זה.

אני מרגיש שאני ממש צריך להתגבר על הפחד הפסיכולוגי של לעלות במשקל כי זה ממש מנגן לי ואני תמיד מציב את המסה לעתיד הרחוק מאוד שאני כבר מרגיש שלם עם עצמי...
ובנוסף להציב יעדים כי כרגע אני פשוט מתאמן..
אני מאוד נודד בשאיפות שלי לבין סטרונג מן וכו לאסתטיקה.. אסתטיקה הרבה פחות מדבר אליי אבל אחרי ששקלת 115 קילו זה כן קורץ לך..
יותר חשוב לי כוח ומסת שריר בתאכלס רק לסיים את החיטוב שאני מאה אחוז שלם עם עצמי ובטוח בעצמי לקראת העלייה
תודה על העזרה עזרת לי! אתה בין השפיצים בפורום 😍😍

אם היית יותר משלושה חודשים בגירעון שלילי לדעתי אתה צריך לצאת לכמה שבועות של נייטרלי ואז לחזור שוב לגירעון.
לעשות אירובי (מינימום 150 דק בשבוע)
ואז תוכל לסיים את זה יחיסית מהר ולעבור למסה.

קודם כל אתה תותח. עשית שינוי פסיכי! עזוב אותך כמה אחוזי שומן. המספרים לא משנים. אבל אתה במרחק של חודשים ספורים(עדיף לכוון לכמה שיותר זמן, וגרעון נמוך יותר) מלסיים חיטוב ולהיות עם קוביות. זה יכול להיות חודשיים, ארבע, או שש. הכל שאלה במה תסתפק וכמה מהר תגיע לזה. שוב - עדיף כמה שיותר לאט וגרעון נמוך ככל האפשר.

מעכשיו, זה הזמן הכי חשוב, המאני טיים.
ככל שאתה יותר שמן, יותר קל לך לרדת בשומן ולא לאבד שריר. במצב שלך, צריך אקסטרא להקפיד על - קלוריות (לשמור על גרעון נמוך. עד 500.), חלבון - כמה שיותר. לכוון לפי 2 מהמשקל גוף ומעלה, ואימוני כוח (לא לאבד מהעצימות, להשתדל לשמר את הקיים ואפילו לנסות להתקדם אם מרגיש נכון).

לגבי עניין הרעב: מעבר לכל מה שאומרים לגבי לאכול יותר ירקות ושאר דברים משביעים, אסור לשכוח שאפשר לאכול כל דבר שנכנס לך בכמות הקלוריות היומית.
ואת כמות הקלוריות היומית אפשר לשנות באירובי.

תכניס אירובי, או אם אתה כבר עושה - תוסיף אפילו עוד, ותחשב את כמות הקלוריות שבזבזת. ואז תוכל לאכול עוד.
בחיטובים רציניים - הייתי עושה שעה וחצי-שעתיים אירובי ביום. וזה נטו כי רק ככה יכלתי לאכול כמו שצריך ולא להתבאס כל יום מחדש.

אם שרפת 800 קלוריות, אז יש לך 800 קלוריות לאכול שהם מחוץ לחישוב הכללי שלך. וזה מורגש בסיפוק מהאוכל.

הדבר הכי חשוב הוא למצוא משהו שאפשר להתמיד איתו. גם במסה אתה לא "חופשי" בלאכול מה שבא לך וכמה שבא לך, עדיין צריך לנטר על קלוריות ועל חלבון. אז כל המסע הזה של חיטובים-מסות-ניטרלי הוא תמיד "מגביל" ואתה תמיד תצטרך לחשוב אחרת. זה שינוי של האורח חיים פשוט, ואירובי זה החבר הכי טוב שלך, אירובי יכול לשחרר לך את ההגבלה הזאת. אתה יכול לעשות גם 4 שעות אירובי, לשרוף איזה 2000 קלוריות, ולהוריד מגש פיצה. אירובי זה החופש שלך.

מיותר לציין שאני ממש לא ממליץ לשרוף 2000 קלוריות ב-4 שעות אירובי ואז להוריד מגש פיצה. אבל אם זה מה שיעזור לך להתמיד אז כנראה שהיתרונות יעלו על החסרונות כל עוד זה פעם ב... רק שים לב להקשיב לגוף שלך, כי גם אירובי לאורך זמן לאדם שאינו מיומן - עשוי לפגוע ולהעלות את הסיכון לפציעות. חשוב להכנס לזה באופן עדין על מנת לא להפצע.

עלה והצלח יא תותח!

• פותח/ת השרשור
קודם כל אתה תותח. עשית שינוי פסיכי! עזוב אותך כמה אחוזי שומן. המספרים לא משנים. אבל אתה במרחק של חודשים ספורים(עדיף לכוון לכמה שיותר זמן, וגרעון נמוך יותר) מלסיים חיטוב ולהיות עם קוביות. זה יכול להיות חודשיים, ארבע, או שש. הכל שאלה במה תסתפק וכמה מהר תגיע לזה. שוב - עדיף כמה שיותר לאט וגרעון נמוך ככל האפשר.

מעכשיו, זה הזמן הכי חשוב, המאני טיים.
ככל שאתה יותר שמן, יותר קל לך לרדת בשומן ולא לאבד שריר. במצב שלך, צריך אקסטרא להקפיד על - קלוריות (לשמור על גרעון נמוך. עד 500.), חלבון - כמה שיותר. לכוון לפי 2 מהמשקל גוף ומעלה, ואימוני כוח (לא לאבד מהעצימות, להשתדל לשמר את הקיים ואפילו לנסות להתקדם אם מרגיש נכון).

לגבי עניין הרעב: מעבר לכל מה שאומרים לגבי לאכול יותר ירקות ושאר דברים משביעים, אסור לשכוח שאפשר לאכול כל דבר שנכנס לך בכמות הקלוריות היומית.
ואת כמות הקלוריות היומית אפשר לשנות באירובי.

תכניס אירובי, או אם אתה כבר עושה - תוסיף אפילו עוד, ותחשב את כמות הקלוריות שבזבזת. ואז תוכל לאכול עוד.
בחיטובים רציניים - הייתי עושה שעה וחצי-שעתיים אירובי ביום. וזה נטו כי רק ככה יכלתי לאכול כמו שצריך ולא להתבאס כל יום מחדש.

אם שרפת 800 קלוריות, אז יש לך 800 קלוריות לאכול שהם מחוץ לחישוב הכללי שלך. וזה מורגש בסיפוק מהאוכל.

הדבר הכי חשוב הוא למצוא משהו שאפשר להתמיד איתו. גם במסה אתה לא "חופשי" בלאכול מה שבא לך וכמה שבא לך, עדיין צריך לנטר על קלוריות ועל חלבון. אז כל המסע הזה של חיטובים-מסות-ניטרלי הוא תמיד "מגביל" ואתה תמיד תצטרך לחשוב אחרת. זה שינוי של האורח חיים פשוט, ואירובי זה החבר הכי טוב שלך, אירובי יכול לשחרר לך את ההגבלה הזאת. אתה יכול לעשות גם 4 שעות אירובי, לשרוף איזה 2000 קלוריות, ולהוריד מגש פיצה. אירובי זה החופש שלך.

מיותר לציין שאני ממש לא ממליץ לשרוף 2000 קלוריות ב-4 שעות אירובי ואז להוריד מגש פיצה. אבל אם זה מה שיעזור לך להתמיד אז כנראה שהיתרונות יעלו על החסרונות כל עוד זה פעם ב... רק שים לב להקשיב לגוף שלך, כי גם אירובי לאורך זמן לאדם שאינו מיומן - עשוי לפגוע ולהעלות את הסיכון לפציעות. חשוב להכנס לזה באופן עדין על מנת לא להפצע.

עלה והצלח יא תותח!

תודה גיבור! ללא ספק צריך לתת יותר באירובי
החדכ שלי בחדר יש לי ספיננג ואני אף פעם לא נותן יותר מ45 דקות מת לתת שעה וחצי ולהכניס עוד ארוחה ללא ספק רעיון נהדר <3

תשמע פסיכי כל הכבוד.
אני במקומך הייתי ממשיך עוד קצת שהצדדים ירדו,כמו שאמרו אם אתה עייף פסיכולוגית קח ניטרלי לשבועיים ואז כנס לעוד תקופה קצרה של חיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית