עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לקרע מלא של גיד סביר להניח שהזרקה לא תספיק אלא אם במקרה הגיד נשאר ממש בסמיכות לעצם, מה שלא סביר שיקרה.@kotzer
אתה ממליץ על PRF / PRP עבור קריעת גידים? למה? כיצד זה יבריא גיד קרוע?
יש סימוכין לאפקטיביות? כי כל מה שאני ראיתי מזכיר שזה לא נחקר מספיק ולכן אין עדויות ליעילות הטיפול. הצגתי מוקדם יותר בשרשור סימוכין.
בגדול בתהליך דלקת הגוף מגביר את זרימת הדם לאיזור בניסיון להביא לשם פלזמהמכייון ששם נמצאים כל המרכיבים שאחראיים לריפוי הרקמה, אם זה תאי דם למיניהם שינקו את האיזור ויפרישו חומרים שמעודדים בניה מחדש, פיברובלסטים ועוד תאים שאחראיים להצטלקות ובמהשך אירגון מחדש של הרקמה. הרקמה החדשה היא לא 100% מהרקמה הישנה, אבל יש שמירה על המבניות ומבחינה פונקציונלית היא זהה לקודם.אני לא רואה איך זה יכול לעזור בכלל, סיב קרוע לא יכול לחזור למקום שלו עם זריקות, חייבים תהליך מכאני ואם יצא לך לראות פעם איך נראה גיד קרוע, אז מאוד קל להבין איך זריקות לא יכולות לשפר כלום מלבד הורדת הדלקת - וגם זה לא הוכח כמועיל.
ששם נמצאים כל המרכיבים שאחראיים לריפוי הרקמה, אם זה תאי דם למיניהם שינקו את האיזור ויפרישו חומרים שמעודדים בניה מחדש, פיברובלסטים ועוד תאים שאחראיים להצטלקות ובמהשך אירגון מחדש של הרקמה.
בריפוי אני לא מתכוון לחזור למצב של לפני, מרגע הקרע זה לא אפשרי. אגב גם ניתוח לא מרפא.אי אפשר לרפא סיב קולגן שנקרע ואי אפשר ליצר סיב חדש כזה במקום הסיב שנקרע.
אולי ההגדרות שלנו שונות לגבי המשמעות של ״ריפוי״ שאתה מזכיר.
שוב, צריך לעשות את ההבדלה בין קרע חלקי לקרע מלא בתור התחלה, כי נדיר שזריקה תעזור בקרע מלא.ניתוח כן מרפא, כי עבור גיד גרוע, מסירים את הסיבים הפגועים ומחברים את הגיד חזרה לעצם.
איך זריקות עושות את זה?
אני לא חושב שזה משנה אם הקרע הוא חלקי הוא מלא, בסופו של דבר זה קרע וזריקה לא יכולה לעשות דבר, לראיה התהליך לא מגובה היום במחקרים מתאימים.
ככה נראה אגב קרע חלקי:
צפה בקובץ המצורף 84286
התמונה לקוחה מהוידאו בתחתית ההודעה שלי שגם מראה את תהליך הניתוח לתיקון קרע כזה. אני מציע לראות כיצד לוקחים את רקמת הגיד, קושרים אותה עם חוטים מתאימים ומקבעים אותה עם דיבלים רפואים בתוך העצם על מנת שהיא תהיה מקובעת. נכון, זה תהליך אגרסיבי ואני מבין למה אנשים מעדיפים להמנע מזה וללכת לכיוון של זריקה שנשמע הרבה פחות חודרני.
אני מציע לנסות את זה כי אין הרבה מה להפסיד, אבל לך למישהו עם המלצות בנושאעפ הרופא סיכוי הצלחה של ניתוח כזה הינם 85% להבדיל מניתוחים אחרים היות שקיים חשש לזיהום ודימום וגם לאחר הניתוח התפקוד לא חוזר במלואו.... דברתי עם 3 אנשים שעשו את הניתוח הנל...לגבי שניים מהם התפקוד עדיין לא טוב (יותר טוב מלפני אבל עדיין ללא יכולת לעשות מתח לדוגמא) ואחד חזר לתפקוד מלא. ומנגד דברתי עם כמה שעשו prf שלמרבא הפלא הזריקות הצליחו....וכן ברור שעדיף לנסות על ניתוח פולשני....
נראה לי יש לך את הרושם המוטעה שקרע לא יכול להחלים, מה שלא נכון.לא סתם העלתי תמונה של קרע חלקי שקל יותר לטיפול. ביקשתי לדעת כיצד זריקות יכולות לרפא קרע כזה. אתה באמת חושב שזריקות יכולות להטריג צמיחה של סיבים חדשים שיכסו את הקרע ויחפו על החולשה בקיום הקרע?
מישהו טען שמנוחה לא עוזרת? היא בעצם מורידה עומס מהגיד ומאפשרת לו להתחבר ללא הפרעה, אבל זה כן פוגע בכמה מנגנונים שחיוניים להחלמה, ולכן צריך לשלב מנוחה עם הפעלה.גם אם כן, אין שום הוכחה שמנוחה לא עושה בדיוק אותו דבר
זה כבר סתם חוסר הבנה של ההבדל בין טיפול אלטרנטיבי לניסיוני.הטיפולים לא מגובים במחקרים, זה נכנס כרגע תחת המטריה של טיפולים אלטרנטיבים, עם כל המשמעויות הנילוות.
זה שלא הוכח זה לא אומר הרבה, בסופו של דבר זה לא נחקר מספיק.לא שווה לנסות, כי זה עולה לך זמן, כסף והפתרון לא מוכח קלינית.
בתפילות לרב אין מכניזם מאחורי ואין משהו ממשי,גם ברכות של רב, הפרשות חלה והשתטחות על קברי צדיקים לא נחקרו מספיק - ועד שלא, אין מה להניח שהן תורמות.
אני מקווה שאתה מבין שאין שום רלוונטיות לנסיון אישי.