עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לדעתך אין מכניזם. גיגול מהר יראה לך אינספור עדויות אישיות שאנשים הרגישו שאלוהים נגע בהם והם נרפאו, התחתנו, ילדו ילדים, קמו מכיסא הגלגלים וכדומה.בתפילות לרב אין מכניזם מאחורי ואין משהו ממשי,
פה אתה מזריק טסיות, לא אומרים לך תחשוב על הכתף 3 פעמים ביום והיא תחלים.
כמו שהעדויות לכורכומין לא חד משמעיות, אם למישהו יש כיסוי לעלות למה שלא ינסה?
הרי כן יש עדויות רבות גם לשיפור.
לא מדוייק ! לפעמים אין כאב, אבל לפי הצילום הקרע עדיין קיים ולכן לא אחזור להתאמן. הרגשה לא תמיד משקפת את המצב...לדעתך אין מכניזם. גיגול מהר יראה לך אינספור עדויות אישיות שאנשים הרגישו שאלוהים נגע בהם והם נרפאו, התחתנו, ילדו ילדים, קמו מכיסא הגלגלים וכדומה.
הסיבה ללמה לא לנסות טמונה במשמעות של הנסיון - בזבוז זמן, כסף ודחייה של טיפול אמיתי וכל זה על בסיס זה שהלא מוכח קלינית אולי יעזור.
אלו אגב אותן סיבות למה לא לנסות רפואה אלטרנטיבית.
@nbaron
נגיד שיש שינוי בצילום, תחזור להתאמן? לא תחזור? תמשיך לעשות הזרקות עד שיראו שינוי?
בסופו של דבר אחר תחזור הרי לפעילות לפי רמת הכאב, לא לפי תוצאות צילום.
אני התכוונתי למכניזם בפן הפיזי ולא הרוחני.לדעתך אין מכניזם. גיגול מהר יראה לך אינספור עדויות אישיות שאנשים הרגישו שאלוהים נגע בהם והם נרפאו, התחתנו, ילדו ילדים, קמו מכיסא הגלגלים וכדומה.
שוב, אני לא מסכים עם הטענה בגלל שעצם זה שהנושא הספיציפי לא נחקר מספיק אין זה אומר שאין בו תועלת באופן חד משמעי.הסיבה ללמה לא לנסות טמונה במשמעות של הנסיון - בזבוז זמן, כסף ודחייה של טיפול אמיתי וכל זה על בסיס זה שהלא מוכח קלינית אולי יעזור.
אלו אגב אותן סיבות למה לא לנסות רפואה אלטרנטיבית.
אז החזרה שלך לאימונים תתקיים רק אחרי שלא יראו שיש קרע בצילום?לא מדוייק ! לפעמים אין כאב, אבל לפי הצילום הקרע עדיין קיים ולכן לא אחזור להתאמן. הרגשה לא תמיד משקפת את המצב...
רפואה אלטרנטיבית הופרכה מכל כך הרבה כיוונים שאני חושב שזו השוואה די שטותית.
אתה שוב חוזר להגיד שPRP לא נחקר, הוא כן נחקר פשוט אין תוצאה חד משמעית לכאן או לכאן ונדרש מחקר נוסף בנושא.אז החזרה שלך לאימונים תתקיים רק אחרי שלא יראו שיש קרע בצילום?
אחרי 3 עמודים של השרשור הנוכחי, כל הביקורים אצל רופא וכל מה שקראת, לא הבנת עדיין שזה לוקח חודשים ועדיין יראו את הקרע בצילום? 😃
רפואה אלטרנטיבית מכסה תחומים שונים, כמו דיקור סיני, הומאופאתיה, אוסטאופתיה, פרחי באך, רפלקסולוגיה ואחרים - כל תחום נחקר בצורה נפרדת ויעילותו לא הוכחה.
לעומת זאת, השתטחות על קברי צדיקים והפרשות חלה לא נחקרו ולכן לא הוכנסו עדיין לתחום הרפואה האלטרנטיבית, בדיוק כמו PRP.
אתה קורא מה אתה מצטט?Although within-group meta-analysis of nonoperative PRP statistically showed that nonoperative PRP improved pain, the lack of adequate negative controls precludes the ability to conclude whether improvements were due to natural recovery or nonoperative PRP.
בדיוק.אין מספיק ראיות חד משמעיות
זה לא מדד, כי הביטוח גם מכסה טיפולים אלטרנטיבים כמו שיאצו ודיקור סיני.גם הביטוח לא שולל ! לא סתם הוא מכיר בזה כטיפול מחליף ניתוח ומשלם בגינו
כי זה עולה זמן, כסף ודוחה טיפול שכן מוכח, מעבר לזה שאני לעולם לא בעד טיפולים שהאפקטיביות שלהם לא הוכחה.למה החלטת שזה ביזבוז זמן?
כי אין מספיק ראיות?
יש PT שגם עושים דיקור סיני ושיאצו, זה לא אומר כלום על אפקטיביות הטיפולים.למה פיזיותרפיסטים לא שוללים PRP על הסף (ובצורה די גורפת, מוזמן לעיין בקישור ששלחתי) ואתה כן?
כמה זמן זה עולה? מדובר בתהליך הכי קצר שיש אחרי שבוע כבר חזרתי לאימונים בהדרגה והטיפול עצמו לוקח דקות ספורות.כי זה עולה זמן, כסף ודוחה טיפול שכן מוכח, מעבר לזה שאני לעולם לא בעד טיפולים שהאפקטיביות שלהם לא הוכחה.
PT זה האינדיקטור מספר אחת כרגע לשיפור / חוסר שיפור בעקבות טיפול כלשהו של מטופלים.יש PT שגם עושים דיקור סיני ושיאצו, זה לא אומר כלום על אפקטיביות הטיפולים.
אנשי PT יודעים PT, לא יודעים PRP.
חד משמעית מסכים,הבעיה היא ששיקול הדעת הביקורתי שלך מוטה בגלל שעשית טיפול וחזרת לאימונים אחרי שבוע.
אתה מסכים איתי שלנסיון אישי יש 0 רלוונטיות לנושא? גם לא לעשרות עדויות כפי שתיארת (כי אני בקלות אראה לך אלפי עדויות על הפרשת חלה שעזרה).
אגב, שים לב שבשום מקום אני לא המלצתי לעבור ניתוח.
נראה שקבעת בנחרצות שזה לא יעיל למרות שאתה מתקשה להבין את ההבדל בין טיפול ניסיוני עם מעט מאוד מחקר בנושא לבין טיפולים שהוכחו כלא יעילים או יעילים כפלצבו למרות המון מחקרים. אין מה לנסות לשכנע אותך, תעשה מה שאתה רוצה, אבל אתה פשוט מפספס את הנקודה העיקרית.אתה מתעלם באלגנטיות משאר המשפטים שהדגשתי. אין מספיק ראיות חד משמעיות לאפקיביות הטיפול לעומת טיפולים אחרים שהם לא PRP.
ואם אין ראיות, למה לבזבז על זה את הזמן?
אין למה לעשות MRI, הוא לא נותן אינדיקציה איכותית האם ניתן לחזור או לא לתפקוד, זו אבחנה קלינית לחלוטיןהשאלה - האם לאחר הטיפולים והמנוחה יש טעם לעשות שוב בדיקת mri על מנת לוודא שהמקום הצטלק והקרע החלים ? אני לא רוצה לחזור מוקדם מהצפוי ולהיפצע שוב.
אני לאו דווקא אומר שלא הprp מה שעזר כאן.טוב.... לסיכום : נפצעתי ב 1.12.22 נחתי חודש ולא עזר (כאבים יומיים בתפקוד כתוצאה מהזזת היד) עשיתי 3 טיפולי prp הראשון ב 1.1 שני ב 15.1 ואחרון ב 29.1. אחרי הטיפול הראשון לא הייתה הטבה..לאחר הטיפול השני הכאבים נעלמו לחלוטין(אם לא הייתי יודע שפצוע לא הייתי מרגיש הבדל) ולאחר מכן זריקה שלישית. לא ניסיתי מאז להתאמן...האורטופד אמר לנוח 3 חודשים לאחר הזריקה השלישית ואז לבצע הערכת מצב. מניח שב 1.5 אחזור להתאמן בהדרגה ונראה אם אפשרי...או שאשקול לבצע שנית mri ונראה האם הקרע החלקי החלים... אבל חייב לציין שמבחינת תפקוד שוטף ה prp עזר ב 100%