הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע בגיד - האם עובר ? או שצריכים לנתח ?

nbaron

משתמש פעיל
535
114
נק' מוניטין:
426
535
114
האם קרע בגיד זה משהו שעובר/מחלים לבד ? או חייבים ניתוח ?
לפי ה mri - בצקת בהיקף הגיד הפלקסורי עם קרע חלקי באחז הגיד. מימדי הקרע 2*6 מ"מ.
עיבוי ואות גבוהה באחז הגיד ה ucl להומרוס ללא קרע.
בצקת שטחית באספקט המידיאלי של המרפק.

בתפילות לרב אין מכניזם מאחורי ואין משהו ממשי,
פה אתה מזריק טסיות, לא אומרים לך תחשוב על הכתף 3 פעמים ביום והיא תחלים.

כמו שהעדויות לכורכומין לא חד משמעיות, אם למישהו יש כיסוי לעלות למה שלא ינסה?
הרי כן יש עדויות רבות גם לשיפור.
לדעתך אין מכניזם. גיגול מהר יראה לך אינספור עדויות אישיות שאנשים הרגישו שאלוהים נגע בהם והם נרפאו, התחתנו, ילדו ילדים, קמו מכיסא הגלגלים וכדומה.

הסיבה ללמה לא לנסות טמונה במשמעות של הנסיון - בזבוז זמן, כסף ודחייה של טיפול אמיתי וכל זה על בסיס זה שהלא מוכח קלינית אולי יעזור.
אלו אגב אותן סיבות למה לא לנסות רפואה אלטרנטיבית.

@nbaron
נגיד שיש שינוי בצילום, תחזור להתאמן? לא תחזור? תמשיך לעשות הזרקות עד שיראו שינוי?
בסופו של דבר אחר תחזור הרי לפעילות לפי רמת הכאב, לא לפי תוצאות צילום.

• פותח/ת השרשור
לדעתך אין מכניזם. גיגול מהר יראה לך אינספור עדויות אישיות שאנשים הרגישו שאלוהים נגע בהם והם נרפאו, התחתנו, ילדו ילדים, קמו מכיסא הגלגלים וכדומה.

הסיבה ללמה לא לנסות טמונה במשמעות של הנסיון - בזבוז זמן, כסף ודחייה של טיפול אמיתי וכל זה על בסיס זה שהלא מוכח קלינית אולי יעזור.

@nbaron
נגיד שיש שינוי בצילום, תחזור להתאמן? לא תחזור? תמשיך לעשות הזרקות עד שיראו שינוי?
בסופו של דבר אחר תחזור הרי לפעילות לפי רמת הכאב, לא לפי תוצאות צילום.
לא מדוייק ! לפעמים אין כאב, אבל לפי הצילום הקרע עדיין קיים ולכן לא אחזור להתאמן. הרגשה לא תמיד משקפת את המצב...

אני התכוונתי למכניזם בפן הפיזי ולא הרוחני.
שוב, אני לא מסכים עם הטענה בגלל שעצם זה שהנושא הספיציפי לא נחקר מספיק אין זה אומר שאין בו תועלת באופן חד משמעי.
רפואה אלטרנטיבית הופרכה מכל כך הרבה כיוונים שאני חושב שזו השוואה די שטותית.

אשמח שתתייחס לרפרנס בתגובה הקודמת.

לא מדוייק ! לפעמים אין כאב, אבל לפי הצילום הקרע עדיין קיים ולכן לא אחזור להתאמן. הרגשה לא תמיד משקפת את המצב...
אז החזרה שלך לאימונים תתקיים רק אחרי שלא יראו שיש קרע בצילום?
אחרי 3 עמודים של השרשור הנוכחי, כל הביקורים אצל רופא וכל מה שקראת, לא הבנת עדיין שזה לוקח חודשים ועדיין יראו את הקרע בצילום? 😃

רפואה אלטרנטיבית הופרכה מכל כך הרבה כיוונים שאני חושב שזו השוואה די שטותית.

רפואה אלטרנטיבית מכסה תחומים שונים, כמו דיקור סיני, הומאופאתיה, אוסטאופתיה, פרחי באך, רפלקסולוגיה ואחרים - כל תחום נחקר בצורה נפרדת ויעילותו לא הוכחה.
לעומת זאת, השתטחות על קברי צדיקים והפרשות חלה לא נחקרו ולכן לא הוכנסו עדיין לתחום הרפואה האלטרנטיבית, בדיוק כמו PRP.

אז החזרה שלך לאימונים תתקיים רק אחרי שלא יראו שיש קרע בצילום?
אחרי 3 עמודים של השרשור הנוכחי, כל הביקורים אצל רופא וכל מה שקראת, לא הבנת עדיין שזה לוקח חודשים ועדיין יראו את הקרע בצילום? 😃

רפואה אלטרנטיבית מכסה תחומים שונים, כמו דיקור סיני, הומאופאתיה, אוסטאופתיה, פרחי באך, רפלקסולוגיה ואחרים - כל תחום נחקר בצורה נפרדת ויעילותו לא הוכחה.
לעומת זאת, השתטחות על קברי צדיקים והפרשות חלה לא נחקרו ולכן לא הוכנסו עדיין לתחום הרפואה האלטרנטיבית, בדיוק כמו PRP.
אתה שוב חוזר להגיד שPRP לא נחקר, הוא כן נחקר פשוט אין תוצאה חד משמעית לכאן או לכאן ונדרש מחקר נוסף בנושא.
בדיוק כמו המחקר על כורכומין, אשווגנדה ועוד עשרות תוספים.

אני לא מבין את ההתעקשות להשוות משהו רפואי למשהו רוחני, אבל אם זה גורם לך להרגיש יותר בנוח עם הדיון....
BTW, רפואה אלטרנטיבית כל תחום שנחקר ממה שציינת נקטל מכל הכיוונים וחוץ מפלסבו לא נמצא שום יתרון למיטב ידיעתי.

עדיין מחכה שתתייחס לרפרנס.

זה לא "גורם לי להרגיש יותר בנוח עם הדיון", אלא להראות לך שלא הגיוני שבפורום שמבוסס כולו על חשיבה וביקורת מדעית, ממליצים על טיפול שיעילותו לא הוכחה.

להתייחס לרפרנס? הוא די מדבר בפני עצמו ומוכיח את הדברים שלי:

Results: Six studies met systematic review criteria. The included studies used different PRP formulations (concentration, leukocyte count), injection protocols (approach, injection number), and varied study designs. Three studies concluded that PRP provided no significant benefit for pain and ROM when compared to physical therapy. Within-group meta-analysis of six fairly heterogeneous studies (I2 77.8%) demonstrated a statistically significant (P < .001) improvement in pain 3 to 12 months after PRP injection. Within-group meta-analysis for four studies for shoulder flexion and abduction was found to be too heterogeneous to derive meaningful results.

Conclusion: There is a limited quantity of high-quality studies that assess the efficacy of nonoperative PRP shoulder injection for pain and ROM. Systematic review of PRP injections did not demonstrate an improvement in pain or ROM compared to physical therapy. Although within-group meta-analysis of nonoperative PRP statistically showed that nonoperative PRP improved pain, the lack of adequate negative controls precludes the ability to conclude whether improvements were due to natural recovery or nonoperative PRP.

התוצאות של המטה אנליזה די חד משמעיות לגבי זה שאין הוכחה ש- PRP מועיל.

Although within-group meta-analysis of nonoperative PRP statistically showed that nonoperative PRP improved pain, the lack of adequate negative controls precludes the ability to conclude whether improvements were due to natural recovery or nonoperative PRP.
אתה קורא מה אתה מצטט?
אני לא אמרתי שהוכח משהו אמרתי שהנושא לא נבדק מספיק ויש עדויות לכאן ולכאן.
זה שנדרש מחקר נוסף בנושא זה קונצנזוס.
זה שיש אי-יעילות מובהקת זה ממש לא קונצנזוס.

עריכה-
גם בקבוצות פיזיותרפיסטים לא שוללים את הטיפול על הסף כמוך, אתה פיזיותרפיסט?

ורק להבהיר משהו,
אין פה שום קריאה לגשת לPRP במקום טיפול ופיזיותרפיה,
יש פה קריאה כן לתת צ'אנס לטיפול שיש לו סיכוי לעזור (גם אם לא גבוה) בטח שיש מימון מהביטוח
תוך שילוב טיפול ספציפי בליווי איש מקצוע מתאים.

אתה מתעלם באלגנטיות משאר המשפטים שהדגשתי. אין מספיק ראיות חד משמעיות לאפקיביות הטיפול לעומת טיפולים אחרים שהם לא PRP.
ואם אין ראיות, למה לבזבז על זה את הזמן?

אין מספיק ראיות חד משמעיות
בדיוק.
למה החלטת שזה ביזבוז זמן?
כי אין מספיק ראיות?

אז לגשת לניתוח זה הפיתרון שלך?
שוב אשאל, למה פיזיותרפיסטים לא שוללים PRP על הסף (ובצורה די גורפת, מוזמן לעיין בקישור ששלחתי) ואתה כן?

גם הביטוח לא שולל ! לא סתם הוא מכיר בזה כטיפול מחליף ניתוח ומשלם בגינו
זה לא מדד, כי הביטוח גם מכסה טיפולים אלטרנטיבים כמו שיאצו ודיקור סיני.

למה החלטת שזה ביזבוז זמן?
כי אין מספיק ראיות?
כי זה עולה זמן, כסף ודוחה טיפול שכן מוכח, מעבר לזה שאני לעולם לא בעד טיפולים שהאפקטיביות שלהם לא הוכחה.

למה פיזיותרפיסטים לא שוללים PRP על הסף (ובצורה די גורפת, מוזמן לעיין בקישור ששלחתי) ואתה כן?
יש PT שגם עושים דיקור סיני ושיאצו, זה לא אומר כלום על אפקטיביות הטיפולים.
אנשי PT יודעים PT, הם לא יודעים PRP.

כי זה עולה זמן, כסף ודוחה טיפול שכן מוכח, מעבר לזה שאני לעולם לא בעד טיפולים שהאפקטיביות שלהם לא הוכחה.
כמה זמן זה עולה? מדובר בתהליך הכי קצר שיש אחרי שבוע כבר חזרתי לאימונים בהדרגה והטיפול עצמו לוקח דקות ספורות.

אם זה דוחה טיפול מוכח - כנראה שכן יש משהו בזה לא?
בהנחה וזה לא עושה כלום למה שזה ידחה טיפול שכן מוכח?
שוב אשאל, הפיתרון שלך זה ניתוח? ואם הזריקות עזרו ועוזרות לאנשים (גם בהיעדר הוכחות שיספקו אותך)
אז למה להפנות אותם לטיפול פולשני שלוקח הרבה יותר זמן וכסף לפני שאתה מנסה משהו אחר שאולי לא הוכח
ב100% אבל כן יש המון עדויות לשיפור, אתה מוזמן שוב לקבוצה לראות כמה PT מעידים על לקוחות שלהם.
ולא מדובר ב1 או 2 אלא בעשרות.

זה לא דוחה שום דבר ואם זה כן דחה? סביר להניח שיש הטבה כלשהי.
כמו שאצלי אני רציתי לנתח והPRP הזה נתן לי שקט רציני באימונים שנה וחצי קדימה, עם הוכחות או בלי.

יש PT שגם עושים דיקור סיני ושיאצו, זה לא אומר כלום על אפקטיביות הטיפולים.
אנשי PT יודעים PT, לא יודעים PRP.
PT זה האינדיקטור מספר אחת כרגע לשיפור / חוסר שיפור בעקבות טיפול כלשהו של מטופלים.
וכן יש גם המון עדויות לכך שלא נמצא שיפור אצל מטופלים, זה העניין- שזה לא חד משמעי.
בסופו של דבר יש שיפור? מה זה משנה מה המתודה?
אני ממצב שלא יכלתי להרים את היד לגובה חזרתי ללחוץ משקלים ולהתאמן בנפח פסיכי, אז כן זה עדיף לי מניתוח.

ואגב כמו שPT לא יודעים PRP, ככה גם אתה לא יודע.
ההבדל בניכם שהם נותנים לזה צ'אנס ואתה שולל את זה על הסף בלי סיבה מוצדקת.

אז שוב אשאל, אתה פיזיותרפיסט?

הבעיה היא ששיקול הדעת הביקורתי שלך מוטה בגלל שעשית טיפול וחזרת לאימונים אחרי שבוע.
אתה מסכים איתי שלנסיון אישי יש 0 רלוונטיות לנושא? גם לא לעשרות עדויות כפי שתיארת (כי אני בקלות אראה לך אלפי עדויות על הפרשת חלה שעזרה).

אגב, שים לב שבשום מקום אני לא המלצתי לעבור ניתוח.

הבעיה היא ששיקול הדעת הביקורתי שלך מוטה בגלל שעשית טיפול וחזרת לאימונים אחרי שבוע.
אתה מסכים איתי שלנסיון אישי יש 0 רלוונטיות לנושא? גם לא לעשרות עדויות כפי שתיארת (כי אני בקלות אראה לך אלפי עדויות על הפרשת חלה שעזרה).

אגב, שים לב שבשום מקום אני לא המלצתי לעבור ניתוח.
חד משמעית מסכים,
ובגלל זה שאלתי אותך, מה הפיתרון שלך ?

ואגב אני החלטתי על הPRP פשוט כי לא יכלתי לעבור ניתוח בהכנה תחרותית
וזה היה המוצא האחרון שלי והאמת? עזר לי מעל המצופה.

אם תראה לי אלפי עדויות של אנשי מקצוע רלוונטים (רופאים לצורך העניין) שלא שוללים טיפול מסוים
ואפילו חלק גדול מהם תומכים בו בשילוב פיזיו אולי באמת אתחיל לעשות ערבי הפרשת חלה.

בסופו של דבר טיפול שלא נחקר מספיק הדרך היחידה לקבל פידבקים לגביו זה מאנשי מקצוע רלוונטים
ולא מכל מיני רבנים / מתמחי רפואה אלטרנטיבית.

אם אני רואה שרוב הPT לא שוללים את הטיפול על הסף, אני לא אהיה זה ששולל אותו,
בטח לא בהיעדר הוכחות סותרות.

אתה מתעלם באלגנטיות משאר המשפטים שהדגשתי. אין מספיק ראיות חד משמעיות לאפקיביות הטיפול לעומת טיפולים אחרים שהם לא PRP.
ואם אין ראיות, למה לבזבז על זה את הזמן?
נראה שקבעת בנחרצות שזה לא יעיל למרות שאתה מתקשה להבין את ההבדל בין טיפול ניסיוני עם מעט מאוד מחקר בנושא לבין טיפולים שהוכחו כלא יעילים או יעילים כפלצבו למרות המון מחקרים. אין מה לנסות לשכנע אותך, תעשה מה שאתה רוצה, אבל אתה פשוט מפספס את הנקודה העיקרית.
רק לצורך הדיון, חשבתי בעצמי להקים מחקר בנושא, אבל הבנתי שברפואה הציבורית יהיה כמעט בלתי אפשרי לבצע מחקר בנושא בצורה יעילה היום, וברפואה הפרטית אי אפשר לבצע מחקרים איכותיים בנושא (כי אתה לא תיתן לאנשים ששילמו הרבה כסף double blind), ככה שבינתיים גנזתי את הרעיון, אבל גם אם הייתי מתחיל היום אז היה לוקח לי כנראה שנים להשיג מספיק מידע איכותי (כי צריך לבדוק את זה פר גיד, אז אני צריך מספיק אנשים שיבואו עם פתולוגיות דומות לאותו מומחה בנושא, לתת להם את הטיפול, ומעקב אחריהם).
השאלה - האם לאחר הטיפולים והמנוחה יש טעם לעשות שוב בדיקת mri על מנת לוודא שהמקום הצטלק והקרע החלים ? אני לא רוצה לחזור מוקדם מהצפוי ולהיפצע שוב.
אין למה לעשות MRI, הוא לא נותן אינדיקציה איכותית האם ניתן לחזור או לא לתפקוד, זו אבחנה קלינית לחלוטין

• פותח/ת השרשור
טוב.... לסיכום : נפצעתי ב 1.12.22 נחתי חודש ולא עזר (כאבים יומיים בתפקוד כתוצאה מהזזת היד) עשיתי 3 טיפולי prp הראשון ב 1.1 שני ב 15.1 ואחרון ב 29.1. אחרי הטיפול הראשון לא הייתה הטבה..לאחר הטיפול השני הכאבים נעלמו לחלוטין(אם לא הייתי יודע שפצוע לא הייתי מרגיש הבדל) ולאחר מכן זריקה שלישית. לא ניסיתי מאז להתאמן...האורטופד אמר לנוח 3 חודשים לאחר הזריקה השלישית ואז לבצע הערכת מצב. מניח שב 1.5 אחזור להתאמן בהדרגה ונראה אם אפשרי...או שאשקול לבצע שנית mri ונראה האם הקרע החלקי החלים... אבל חייב לציין שמבחינת תפקוד שוטף ה prp עזר ב 100%

טוב.... לסיכום : נפצעתי ב 1.12.22 נחתי חודש ולא עזר (כאבים יומיים בתפקוד כתוצאה מהזזת היד) עשיתי 3 טיפולי prp הראשון ב 1.1 שני ב 15.1 ואחרון ב 29.1. אחרי הטיפול הראשון לא הייתה הטבה..לאחר הטיפול השני הכאבים נעלמו לחלוטין(אם לא הייתי יודע שפצוע לא הייתי מרגיש הבדל) ולאחר מכן זריקה שלישית. לא ניסיתי מאז להתאמן...האורטופד אמר לנוח 3 חודשים לאחר הזריקה השלישית ואז לבצע הערכת מצב. מניח שב 1.5 אחזור להתאמן בהדרגה ונראה אם אפשרי...או שאשקול לבצע שנית mri ונראה האם הקרע החלקי החלים... אבל חייב לציין שמבחינת תפקוד שוטף ה prp עזר ב 100%
אני לאו דווקא אומר שלא הprp מה שעזר כאן.
אבל אציין שלזמן ועצם קבלת טיפול יש השפעות חזקות על תחושת כאב וזה לא אינדיקציה לזה שזה עזר, בכל אופן תרגיש טוב.

היי, אשמח לדעת מה מצבך היום. חזרת להתאמן?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אשמח לדעת מה מצבך היום והאם חזרת להתאמן

• פותח/ת השרשור
כן ! הפציעה הייתה ב 12.22 בצעתי 3 זריקות prp ונחתי כחודשיים. ואז באפריל התחלתי ספוטרפיה קרי דיקור חשמלי עד אוגוסט. נחתי עוד חודש ובפסטמבר חזרתי לנסות להתאמן...מאז ועד היום בצעתי 9 אימונים (כן אני סופר 😃... מקפיד לא להרים משקלים כבדים בגב ויד קדמית (שאיזור הפציעה קשור) אלא משקלים בנוניים הרבה חזרות. כאבים או הרגשה בעייתית אין ! ועדיין אני שומר ולא מגזים... מעדיף להרים מתח 60 קילו סטים של 20-30 חזרות ויד קדמית מרים 10 קילו 30 חזרות. אם יש שאלות אני פה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית