הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה דדליפט

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
Everything You Think is Wrong With Your Deadlift Technique Is Probably Right

בכתבה הנ''ל נאקלס כותב שיותר יעיל למשוך כשהאגן נמצא יותר למטה, כדי להגביר את השימוש בארבע ראשי.
מנגד, במידה ומתחילים עם האגן למטה במשקלים כבדים הגוף עושה את שלו, ובמהלך תחילת התנועה מרים את האגן למעלה ומתחילה המשיכה.

דוגמא:

אין צורך לראות את כל הסרטון, רק את ההתחלה, ואני מודה שזו לא הדוגמא הטובה ביותר, כי הוא לא באמת התחיל למשוך עם האגן למטה, אבל דמיינו שזה ככה, אתם מבינים על מה אני מדבר, זה נפוץ, בכל מקרה, מקרוב הרים את האגן לפני תחילת התנועה.

הטענה:
הגוף דוחף אוטומטית למכניקה שיהיה יותר קל להרים איתה (למשל, אם זה גב עגול, שמקטין את הטווח שהאגן צריך לעשות, או קריסת ברכיים בסקוואט שמנצלת יותר את הארבע ראשי ומקרבי הירך בחלק הרלוונטי), אז ההנחה שלי היא שגם פה, במהלך ההרמה של האגן, הגוף דוחף לניצול יותר יעיל של כח, נאקלס אומר שמבחירה צריך להתחיל עם האגן נמוך יותר, כדי להפעיל יותר את הארבע ראשי.

מישהו יכול להבהיר לי את העניין ? כי מודה שאני מבולבל

תודה

במידה ומתחילים עם האגן למטה במשקלים כבדים הגוף עושה את שלו, ובמהלך תחילת התנועה מרים את האגן למעלה ומתחילה המשיכה.
הלכתי רק למסקנות של המאמר של גרג ודי ברור מה הכוונה שם.
ככל שהאגן נמוך יותר כשהמוט מתנתק מהרצפה, ככה המשיכה תהיה יעילה יותר. ולא רק להוריד את האגן בשביל להוריד את האגן.

גובה האגן בניתוק המוט מהרצפה ישתנה מאדם לאדם, אבל יהיה שווה לשאוף לאגן נמוך ככל האפשר בזמן הניתוק של המוט מהרצפה.

• פותח/ת השרשור
ככל שהאגן נמוך יותר כשהמוט מתנתק מהרצפה, ככה המשיכה תהיה יעילה יותר

איך אתה מיישם את זה בפועל ? זו השאלה.

אם הוא היה אומר לא להרים את התחת גבוה מידיי אלא עד שהשוקיים אנכיות לקרקע, הייתי מבין. אבל בסוף (מה שקראת גם אתה) הוא אמר שהשאיפה היא אגן כמה שיותר נמוך בברייקאאוט.

בעצם הוא אומר, תוריד את האגן חופשי, גם ככה הגוף יוביל אותך למנח הנכון בעצמו ?

או שיש דרך ליישם את זה ?

זה הבלבול שהוא יצר בי.

איך אתה מיישם את זה בפועל ? זו השאלה.

אם הוא היה אומר לא להרים את התחת גבוה מידיי אלא עד שהשוקיים אנכיות לקרקע, הייתי מבין. אבל בסוף (מה שקראת גם אתה) הוא אמר שהשאיפה היא אגן כמה שיותר נמוך בברייקאאוט.

בעצם הוא אומר, תוריד את האגן חופשי, גם ככה הגוף יוביל אותך למנח הנכון בעצמו ?

או שיש דרך ליישם את זה ?

זה הבלבול שהוא יצר בי.
אני מאמין שלהוריד את האגן בחופשיות ולמשוך משם יותר בזבוז אנרגיה וכיווץ, מצד שני מישה קוקלייב מושך ככה והוא דדליפטר מרשים במיוחד.

איך מיישמים את זה?
משחקים עם רוחב העמידה, מנח כפות הרגליים וגובה האגן, תטחן סטים של דדליפט ככה ובסופו של דבר תמצא את הטכניקה שטוב לך למשוך איתה.

• פותח/ת השרשור
אני מאמין שלהוריד את האגן בחופשיות ולמשוך משם יותר בזבוז אנרגיה וכיווץ, מצד שני מישה קוקלייב מושך ככה והוא דדליפטר מרשים במיוחד.

איך מיישמים את זה?
משחקים עם רוחב העמידה, מנח כפות הרגליים וגובה האגן, תטחן סטים של דדליפט ככה ובסופו של דבר תמצא את הטכניקה שטוב לך למשוך איתה.

הנקודה היא שכשאתה מפעיל לחץ מינימאלי על המוט בסט אפ האגן שלך יתרומם באופן טבעי, ותרגיש את המתיחה בהאמסטרינג כמו בRDL.

כשאני עובד אני מפעיל לחץ מינימאלי על המוט, מה שמרים לי את האגן בתחילת התנועה, ככה אני מתחיל איתו בגובה שאני הולך למשוך ממנו והכיווץ יותר יעיל.

בקיצור, אני לא מבין את הטענה שלו על האגן הנמוך, איפה היתרון שהוא נותן, או שלקחתי אותה למקום קיצוני מידיי בראש שלי, וכל מה שהוא אומר זה לא להגיע למצב שאתה מתחיל עם השוקיים פונות אחורה. כשאני מדמיין את זה אני לכאורה רואה בראש שאיפה לסגנון של הרמת ווייטליפטינג, אבל בפרקטיקה זה לא מרגיש נכון.

אישית אני מתחיל עם אגן יחסית גבוה בגלל מבנה גוף, ואם אני אוריד אותו עוד בסטאפ אני אדחוף את המוט קצת קדימה ואז אני מרגיש שזה פחות אפקטיבי, אז פחות ברור לי איך אמורים ליישם את זה

שני הדברים נכונים.
אגן נמוך יותר, על פי רוב תבוא עם גב ישר יותר, וזאת דרך עדיפה להתאמן. מה גם, שזה לא יהיה RDL.

העניין הוא שאפשר ואולי יעיל להרים עם גב עגול שמביא אותך לאגן גבוה. ויש אנשים שאגן גבוה זה הטכניקה האידיאלית שלהם בהתאם לאורך גפיים שלהם.

הוא גם טוען, שאם האגן נמוך מידי, הברכיים קדימה מידי, המוט לא יצליח לעלות בקו ישר.
לדעתי או שנראה אדם שהדדליפט גורם לו לדמם בשוקיים, כי המוט נתקע בהם, או שהברכיים יזוזו אחורה והאגן יעלה תוך כדי משיכה.

בקיצור, עדיף יהיה לתת הנחיה כללית להרים עם אגן נמוך יותר, למרות שזה לא הנחיה גורפת.

Calgary barbell ממליץ למשוך עם אגן גבוה בגלל שכל כך הרבה מגזימים עם אגן נמוך.

בסופו של דבר אגן גבוה או נמוך זה עניין יחסי, מאוד קשה להגדיר את הנקודה בה האגן גבוה או נמוך.

לדעתי הוא מנסה לומר שכדאי יהיה לתרגל אגן נמוך יחסית יותר מאשר אגן גבוה לרוב האנשים.

שני הדברים נכונים.
אגן נמוך יותר, על פי רוב תבוא עם גב ישר יותר, וזאת דרך עדיפה להתאמן. מה גם, שזה לא יהיה RDL.

העניין הוא שאפשר ואולי יעיל להרים עם גב עגול שמביא אותך לאגן גבוה. ויש אנשים שאגן גבוה זה הטכניקה האידיאלית שלהם בהתאם לאורך גפיים שלהם.

הוא גם טוען, שאם האגן נמוך מידי, הברכיים קדימה מידי, המוט לא יצליח לעלות בקו ישר.
לדעתי או שנראה אדם שהדדליפט גורם לו לדמם בשוקיים, כי המוט נתקע בהם, או שהברכיים יזוזו אחורה והאגן יעלה תוך כדי משיכה.

בקיצור, עדיף יהיה לתת הנחיה כללית להרים עם אגן נמוך יותר, למרות שזה לא הנחיה גורפת.

Calgary barbell ממליץ למשוך עם אגן גבוה בגלל שכל כך הרבה מגזימים עם אגן נמוך.

בסופו של דבר אגן גבוה או נמוך זה עניין יחסי, מאוד קשה להגדיר את הנקודה בה האגן גבוה או נמוך.

לדעתי הוא מנסה לומר שכדאי יהיה לתרגל אגן נמוך יחסית יותר מאשר אגן גבוה לרוב האנשים.
מדוע אצלי אגן נמוך יהיה בזבוז אנרגיה על ניסיון להרים גרוע?

• פותח/ת השרשור
כי לא תרגלת ככה במשקלים הנמוכים.
כשאנשים עושים אגן נמוך, זה בדרך כלל מידי נמוך.

מה ההגדרה ? אני מסתכל על הדדליפט שלך. אתה מרים עם אגן גבוה או נמוך ?

מה אני רואה:
אני לכאורה מפרש את זה כאגן גבוה (מבחינתי סטנדרטי, אבל ביחס לכתבה גבוה), ועדיין הרמת קצת אגן בתחילת התנועה (מסתכל על הדדליפט מהתחרות האחרונה).

וחשוב להגיד,
אני לוקח אותך מתוך כבוד ולא מתוך זלזול, שלא תפרש את זה חלילה לא נכון, מבחינתי הטכניקה שלך במשקלים כאלה היא בהכרח יעילה, ולכן לוקח דווקא אותך.

מה ההגדרה ? אני מסתכל על הדדליפט שלך. אתה מרים עם אגן גבוה או נמוך ?

מה אני רואה:
אני לכאורה מפרש את זה כאגן גבוה (מבחינתי סטנדרטי, אבל ביחס לכתבה גבוה), ועדיין הרמת קצת אגן בתחילת התנועה (מסתכל על הדדליפט מהתחרות האחרונה).

וחשוב להגיד,
אני לוקח אותך מתוך כבוד ולא מתוך זלזול, שלא תפרש את זה חלילה לא נכון, מבחינתי הטכניקה שלך במשקלים כאלה היא בהכרח יעילה, ולכן לוקח דווקא אותך.
לדעתי, האגן שלי גבוה יחסית.
ולדעתי זה מכמה סיבות.

אני מאפשר לכיפוף קל של הגב בזמן המשיכה, מה שמביא את המותן יותר קרוב למוט, ולאגן להיות גבוה יותר.

אני לא מרים עם חליפת לחץ, מה שהרבה שיאני עולם השתמשו. בחליפת לחץ נרצה אגן יחסית נמוך כדי לנצל את הלחץ והעזרה של החליפה.

ופשוט בגלל שהתרגלתי לזה, אני מרגיש חזק יותר ככה, ואין לי צורך להבין מעבר לזה.

גם הרגליים שלי יחסית חלשות יותר, הסקוואט אצלי בפיגור יחסית.
אז אצלי, הדדליפט עולה בזכות גב חזק. מותן גבוה מאפשר לי להרים את המשקלים האלו. אין לי טעם לערב את הקוואדס שלי כרגע, הם חלשים יותר מהגב שלי.
לכן גם הסקוואט שלי יותר גב דומיננטי מקוואדס יחסית למתאמן אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית