הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שתי שאלות על אימוני בוקר ובנוגע למגוון תרגילים

אוראל לוסב

משתמש מתחיל
203
84
נק' מוניטין:
226
203
84
בבית
היי 😃 סיימתי תחדכ הבייתי 🤩 יש לי שתי שאלות שעלו לי בשבוע האחרון

1. זה בסדר אם אני אתאמן אימוני בוקר שעתיים אחרי השכמה?
האימונים מתמקדים בכוח והיפוטרפיה שילוב של שניהם.. אם אני אתאמן שעתיים אחרי השכמה זה יפגע בביצועים?? אם כן באיזו צורה?? לאכול לא לאכול מה כן לאכול אם כן?

2. שאלה שנייה זה בנוגע למגוון תרגילים..
זה בסדר אם אני ארוץ עם אותם תרגילים לאורך כל הזמן בגלל מחסור במכונות
יש לי לכל שריר 6 תרגילים אבל נגיד הלג דייז שלי מלא והוא נראה ממש טוב אבל אין לי סמיט משין ומכונות אחרות בשביל להחליף תרגילים זה תמיד ישאר 5 תרגילים לA ו 5 תרגילים אחרים לB שזה יוצא 10 תרגילים לרגליים אבל אין לי עוד משהו להכניס זאת אומרת לרוץ עם אותם 12 תרגילים עד יום מותי, וברור כשאני אשנה תוכנית הסדר והנפח ירד או יעלה אבל התרגילים לא ישתנו ...
שאלה קצת טיפשית אני יודע 😣

1. זה בסדר. תבדוק ככה או ככה ותעשה מה שיותר נוח לך.

2. אל תחשוב מה יהיה עוד שנתיים, כשמשהו לא יעבוד תתחיל לשנות. גם עם מוט ופלטות אפשר להסתדר עם מספיק תרגילים לרגליים ומספיק שתקנה זוג דאמבלים מתכווננים וסגרת את הפינה. לא חייב מכונות בבית, זה פריבילגיה. אפשר לאלתר גם הרבה דברים שלא דמיינת בכלל אבל אין לך צורך בזה ואם תתמיד ותלמד מספיק אתה כבר תבין את זה לבד.

• פותח/ת השרשור
1. זה בסדר. תבדוק ככה או ככה ותעשה מה שיותר נוח לך.

2. אל תחשוב מה יהיה עוד שנתיים, כשמשהו לא יעבוד תתחיל לשנות. גם עם מוט ופלטות אפשר להסתדר עם מספיק תרגילים לרגליים ומספיק שתקנה זוג דאמבלים מתכווננים וסגרת את הפינה. לא חייב מכונות בבית, זה פריבילגיה. אפשר לאלתר גם הרבה דברים שלא דמיינת בכלל אבל אין לך צורך בזה ואם תתמיד ותלמד מספיק אתה כבר תבין את זה לבד.
ישלי דאמבלס ואפילו פולי עליון תחתון נחמד והגומיות בכלל
אני עושה פאקינג פשיטת ברכיים עם גומיות התנגדות וזה מדהים..
ונגיד להאמסטרינג אני עושה או לג קרול רגיל בשכיבה או (מה שאני יותר אוהב) שם מגבת על הרצפה וגורר אותה לכיווני עם הרגליים (קוששר גומיות להנגדות)

1. זה בסדר, גם אם בהתחלה זה לא יהיה נוח אתה תתרגל. אי אפשר להגיד לך מה כמה ומתי לאכול כי זה מאוד אינווידואלי.

2. להיות עקבי עם אותם תרגילים זה בסדר ואפילו מומלץ. לבלבל את השריר זאת שטות (לפחות בצורה שעושים היום) ואי אפשר לבצע פרוגרסיב אוברלוד בלי להשתמש באותם תרגילים. אתה לא צריך 12 תרגילים לרגליים, שים לב שלהיפרטופיה מומלץ בין 10 ל30 סטים שבועיים לכל שריר, ועדיף להתחיל נמוך ולעלות לאט עם הזמן, לכוח תצטרך אפילו פחות. ככה שגם 2/3 תרגילים יעשו את העבודה ואפילו יותר טוב. ובכל מקרה אם כוח זאת גם מטרה בשבילך אז רוב התוכנית תצטרך בכל מקרה להתמקד בתרגילים שאתה מכוון להתחזק בהם, ככה שנגיד לפלג גוף תחתון זה סקוואט ודדליפט, אז גם ככה רוב התרגילים לפלג גוף תחתון יתמקדו בסקוואט דדליפט וואריאציות שלהם. ודרך אגב, מספיק שתשנה משהו קטן בואריאציה של התרגיל ואתה כבר עושה תרגיל אחר, נגיד לואו באר, היי באר, פרונט, בולגרי, פאוז, טמפו אלה רק כמה תרגילים שאתה יכול לעשות בסקוואט.

ישלי דאמבלס ואפילו פולי עליון תחתון נחמד והגומיות בכלל
אני עושה פאקינג פשיטת ברכיים עם גומיות התנגדות וזה מדהים..
ונגיד להאמסטרינג אני עושה או לג קרול רגיל בשכיבה או (מה שאני יותר אוהב) שם מגבת על הרצפה וגורר אותה לכיווני עם הרגליים (קוששר גומיות להנגדות)

אם ככה אתה יכול להיות גם מר אולימפיה עם הגנטיקה הנכונה. תיהיה רגוע רק תתמיד ויהיה בסדר

1. זה בסדר אם אני אתאמן אימוני בוקר שעתיים אחרי השכמה?
האימונים מתמקדים בכוח והיפוטרפיה שילוב של שניהם.. אם אני אתאמן שעתיים אחרי השכמה זה יפגע בביצועים?? אם כן באיזו צורה?? לאכול לא לאכול מה כן לאכול אם כן?
אי אפשר לדעת, תנסה ותבדוק.

2. שאלה שנייה זה בנוגע למגוון תרגילים..
זה בסדר אם אני ארוץ עם אותם תרגילים לאורך כל הזמן בגלל מחסור במכונות
יש לי לכל שריר 6 תרגילים אבל נגיד הלג דייז שלי מלא והוא נראה ממש טוב אבל אין לי סמיט משין ומכונות אחרות בשביל להחליף תרגילים זה תמיד ישאר 5 תרגילים לA ו 5 תרגילים אחרים לB שזה יוצא 10 תרגילים לרגליים אבל אין לי עוד משהו להכניס זאת אומרת לרוץ עם אותם 12 תרגילים עד יום מותי, וברור כשאני אשנה תוכנית הסדר והנפח ירד או יעלה אבל התרגילים לא ישתנו ...

יש וריאציות לכל תרגיל, גם אם תעשה בלוק שנראה לצורך העניין ככה-
סקוואט 4X6
לאנג' בולגרי 3X12

ואז בלוק אחרי
לאנג' בולגרי (כבד) 4X8 עם הישענות ביד אחת
דיפ סקוואט 3X15 בלי מנוחה למעלה

אלו אותם תרגילים בדיוק אבל תאמין לי ש2 הבלוקים האלה ירגישו שונה לגמרי.
וזו סתם דוגמא, יש עוד עשרות אופציות.
שתגיע למיצוי תפתח נושא ואני בטוח שתקבל מספיק אלטרנטיבות טובות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית