הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החלפת ארוחה בתפריט

• פותח/ת השרשור J10
  • פורסם בתאריך

J10

משתמש מתחיל
33
12
נק' מוניטין:
12
33
12
נניח ובתפריט שלי קיימת ארוחה שמורכבת מ-
3 ביצים שלמות
קופסת גבינה לבנה 3%
4 פרוסות ברמן אקטיב
(775 קלוריות, 60 גרם חלבון, 70 גרם פחמימה, 35 גרם שומן)

ואני מעוניין להחליף את הארוחה בארוחה הבאה-
2 פיתות (180 גרם)
4 פרוסות גבנצ 15%
120 גרם נקניק כתף בקר מעושן
(760 קלוריות, 60 גרם חלבון, 90 גרם פחמימה, 17 גרם שומן)

(הערכים נלקחו מfoodsdictionary)

יש לי כמה שאלות -
א. האם הגוף יגיב בצורה דומה לשני הארוחות?
ב. האם הערכים + המאזן הקלורי זה הדבר היחיד שיקבע את התוצאות?
ג. אין הבדל בין סוגי הפחמימה? כמות הנתרן? לא יכול להיות שהגוף יגיב טוב יותר לארוחה אחת ולשניה פחות?
ד. הגוף לא יוכל לאגור יותר נוזלים מארוחה אחת ומהשניה פחות? (משמע- לתת מראה פחות "חטוב" במיוחד בתקופת מסה שהמאזן הקלורי הוא חיובי)

תודה מראש:)

האם הגוף יגיב בצורה דומה לשני הארוחות?
לא, הגוף לא יעכל את הארוחה שיש בה גבינה ונקניק, אלא אם אין לך קיבה יהודית.
סתם, אם אין לך איזה רגישויות או משהו זה לא באמת משנה
האם הערכים + המאזן הקלורי זה הדבר היחיד שיקבע את התוצאות?
בגדול כן. אל תתעסק בקטן כי זה שטויות.
אין הבדל בין סוגי הפחמימה? כמות הנתרן?
יש הבדלים, אבל מה זה משנה שיש הבדלים? יש לדוגמא הרבה סוגים של פחמימה, אבל בשורה התחתונה כולם זה סוכר.
לא יכול להיות שהגוף יגיב טוב יותר לארוחה אחת ולשניה פחות?
כל עוד אין לך רגישות מיוחדת לאחד המאכלים האלה לא אמור להיות הבדל ששווה התייחסות, הוא בכל מקרה לא באמת יתן לך יתרון אמיתי.
הגוף לא יוכל לאגור יותר נוזלים מארוחה אחת ומהשניה פחות? (
זה כן, יש מאכלים שסופחים יותר נוזלים. אבל משקל (ומראה) שעולה מנוזלים יעלם מהר מאוד, לא הייתי נמנע מפחמימות וזה רק בשביל לא לספוח נוזלים. אלא אם יש לך מחר יום צילומים למגזין בודיבילדינג, אבל אני מניח שזה לא המצב.

שמע, רק פותח אותך לאופציה שלא חייב לאכול כל יום אותו תפריט, אתה יכול לבנות לעצמך תפריט עם כמה אופציות לכל ארוחה, ואתה יכול גם בכלל לאכול מה שבא לך ופשוט לעקוב באפליקציה לוודא שאתה מגיע לערכים היומיים שאתה צריך.

• פותח/ת השרשור
לא, הגוף לא יעכל את הארוחה שיש בה גבינה ונקניק, אלא אם אין לך קיבה יהודית.
סתם, אם אין לך איזה רגישויות או משהו זה לא באמת משנה

בגדול כן. אל תתעסק בקטן כי זה שטויות.

יש הבדלים, אבל מה זה משנה שיש הבדלים? יש לדוגמא הרבה סוגים של פחמימה, אבל בשורה התחתונה כולם זה סוכר.

כל עוד אין לך רגישות מיוחדת לאחד המאכלים האלה לא אמור להיות הבדל ששווה התייחסות, הוא בכל מקרה לא באמת יתן לך יתרון אמיתי.

זה כן, יש מאכלים שסופחים יותר נוזלים. אבל משקל (ומראה) שעולה מנוזלים יעלם מהר מאוד, לא הייתי נמנע מפחמימות וזה רק בשביל לא לספוח נוזלים. אלא אם יש לך מחר יום צילומים למגזין בודיבילדינג, אבל אני מניח שזה לא המצב.

שמע, רק פותח אותך לאופציה שלא חייב לאכול כל יום אותו תפריט, אתה יכול לבנות לעצמך תפריט עם כמה אופציות לכל ארוחה, ואתה יכול גם בכלל לאכול מה שבא לך ופשוט לעקוב באפליקציה לוודא שאתה מגיע לערכים היומיים שאתה צריך.
איך ניתן להבדיל בין נוזלים לשומן? נניח ובחודש האחרון שמתי לב על עצמי שהריבועים קצת התחילו להעלם - במקביל גם המסה (ויזואלית) וגם הכוח באימונים עלה, ואני מנסה להבין האם זה נוזלים שהגוף צבר או אחוז שומן שעלה?

בנוסף לזה - אילו מאכלים סופחים יותר ואילו פחות? מהם המדדים? - על פי כמות הנתרן ?

ותפריט זה משהו שתמיד גרם לי להתמיד, עצם זה שאני יודע בדיוק מה לאכול, כמה לאכול והכל מתבצע מסודר זה עוזר לי להכניס בסופו של יום את כמות הקלוריות חלבון פחמימה ושומן שאני צריך, אם הייתי מנסה לאכול פריסטייל ופשוט לחשב במהלך היום - סביר להניח שלא הייתי מצליח להכניס את כל הכמות..
אתה צודק בהקשר של החלפת ארוחות, מידי פעם כשמתחיל להמאס לי מארוחה מסויימת אני ישר מוצא לה תחליף כדי שלא אתחיל להשתעמם..

את רוב הנסיון שלי בתזונה ואימונים צברתי מהכנה תחרותית שעברתי בעבר, לכן אני נורא הייתי רגיל לדברים מסוימים.. מעולם לא היו לי פיתות בתפריט.
בשלב מסוים כשעברנו לתקופת חיטוב זה אפילו נהיה קשוח יותר וגם מוצרי חלב לא נכנסו לתפריט ורוב החלבון הגיע מחזה עוף ביצים וטונה במים
הפחמימות שלי היו אורז בסמטי בכמויות, שיבולת שועל, פרכיות אורז וכו' (חשוב לציין שאת התהליך עברתי עם תזונאי ומאמן פיתוח גוף מוסמך)

ועכשיו כשאני מסתכל על הדברים אני מנסה להבין גם - האם יש יתרון בתזונה "נקיה" כזו?
האם תפריט שכולל פיתות נקניקים חומוס המבורגר וואטאבר יביא לי את אותן תוצאות בדיוק?
קשה לי להאמין שהכל מסתכם בסוף בקלוריות וערכים אחרת כולנו היינו תזונאים

סליחה על החפירה יש לי הרבה שאלות:P:

איך ניתן להבדיל בין נוזלים לשומן? נניח ובחודש האחרון שמתי לב על עצמי שהריבועים קצת התחילו להעלם - במקביל גם המסה (ויזואלית) וגם הכוח באימונים עלה, ואני מנסה להבין האם זה נוזלים שהגוף צבר או אחוז שומן שעלה?
בגדול, כדאי לשלב מעקב של משקל, היקפים ותמונות, ככה תדע לאורך זמן. אבל תכלס, אם אתה שומר על התקדמות לאורך זמן ומבצע מספיק סטים שבועיים סביר להניח שההתקדמות תתבטא במסת שריר. בגדול, אם אתה מתאמן טוב ועולה באחוז מהמשקל גוף בחודש (יעני רבע אחוז משבוע לשבוע) הכיוון הכללי אמור להיות טוב מאוד.
בנוסף לזה - אילו מאכלים סופחים יותר ואילו פחות? מהם המדדים? - על פי כמות הנתרן ?
עד כמה שאני יודע פחמימות זה מה שסופח בעיקר, אבל אף פעם לא התעניינתי בזה מספיק בשביל לומר בוודאות.
ותפריט זה משהו שתמיד גרם לי להתמיד, עצם זה שאני יודע בדיוק מה לאכול, כמה לאכול והכל מתבצע מסודר זה עוזר לי להכניס בסופו של יום את כמות הקלוריות חלבון פחמימה ושומן שאני צריך
מאה אחוז, כל אחד והמנטליות שלו
ועכשיו כשאני מסתכל על הדברים אני מנסה להבין גם - האם יש יתרון בתזונה "נקיה" כזו?
האם תפריט שכולל פיתות נקניקים חומוס המבורגר וואטאבר יביא לי את אותן תוצאות בדיוק?
קשה לי להאמין שהכל מסתכם בסוף בקלוריות וערכים אחרת כולנו היינו תזונאים
אני אגיד לך את האמת, ויכול להיות שיכנסו בי על זה... אבל לרוב האנשים שבסך הכל מנסים לעשות מסה/חיטוב/ניטרלי תזונאי זה איש מקצוע די מיותר. הוא יעיל אם יש לך מקרה מיוחד של רגישות או מחלה, או אם אתה כבר רמה מאוד גבוהה ואתה מתעסק בקטנות.
שוב, בגדול, ההבדל בין אוכל "בריא" ל"לא בריא" (ושים לב למרכאות) זה שבבריא יש בדרך כלל גם עוד דברים שמתווספים לקלוריות, כמו ויטמינים, מינרלים וכו. אבל כל עוד רוב התזונה שלך לא מתבססת על מזון מעובד אין בעיה לשלב גם דברים פחות "נקיים". רק תדאג שכן תכניס מספיק חומרי גלם מה שנקרא.

מדוע?
וטונה במים
למה לסבול?
אותן תוצאות בדיוק
כן.
הגוף לא יודע אם הקלוריות שהכנסת כרגע הן מפיצה או משיבולת שועל, מבחינתו הכל אותו הדבר.
אז כן, אם יש לך בתפריט פיתה, פיצה, קורנפלקס, גלידות וכו' אתה תשיג את אותן תוצאות.
למה פחות כדאי בחיטוב ביום יום לאכול את הדברים האלה? כיוון שדחיסות הקלורית שלהם גבוהה ל100 גרם ולכן לא יהיה שווה לאכול את המאכלים האלו
איך אתה תשבע בדיוק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית