הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אוסגוד שלטר / כאבי ברכיים

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
שלום לכולם
לאחרונה ירדתי מקרבי לאחר שנה, עקב פציעות שלא יכלתי להמשיך להכחיש אותן.

כמה שאלות:
1 - האם ניתו לשקם ברך שנפגעה באופן חמור מאוסגוד-שלטר? הבנתי שזה שחיקה של הסחוס/גיד הפיקה שקשור לסחוס. הבנתי שסחוס לא יכול להחלים.
בברך שמאל יש לי דלקת חריפה, עם נוזלים, בלאגן.

2 - כבר תקופה ארוכה שאני לא רץ ולא מתאמן, ועדיין כואב לי ממש בחלק החיצוני של השוק באזור שקרוב לקרסול, ברמה שאם אני מפעיל לחץ עם האצבעות על האזור זה כואב לי ברמה מטורפת, מה זה יכול להיות? תסמין שינספלינט?

אני לא יודע מה המגבלות שלך כחייל. אבל אתה צריך אבחון של אורטופד טוב ובהמשך טיפולי פיזיותרפיה טובים . את שני הדברים האלה לא תצליח לקבל בצבא. אם יש לך אפשרות לבצע את זה באופן פרטי זה מצוין

בלי אבחון ברור, אי אפשר לדעת מה הנזק אם בכלל. אבל לבחור בגיל שלך יש לרוב סיכויים מצויינים לשקם את הברך בהכוונה נכונה ומקצועית

תרגיש טוב

• פותח/ת השרשור
@hanan
היי אחי תודה על התשובה.
אני התחלתי לעשות שבוע שבוע לכן אין לי בעיה לעשות טיפולים גם מבחינת זמן.
ואכן אני מחכה לתשובה מהצילום שעשיתי.
שבת שלום

1. אוסגוד שלטר זה לא מה שתיארת- זו אבחנה שרלוונטית לגילאי הגדילה, ומתבטאת באזור החיבור של גיד הפיקה עם השוק (לא בסחוס)
מה שיש לך זה בשפה פשוטה כאב ברך, יכולות להיות לזה הרבה סיבות ורובן המכריע ניתנות לשינוי- וכך הכאב שלך יחלוף.
בקיצור- בקש מרופא היחידה שלך הפניה לפיזיותרפיה דרך הצבא
2. כאב בשוק החיצוני זה לא שין ספלינט (תפסיק לאבחן את עצמך!)- ככל הנראה קשור למאמץ על השרירים המייצבים של הקרסול.
שוב, בקש מרופא היחידה שלך הפניה לפיזיותרפיה דרך הצבא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית