הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדה רצינית במשקל

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105
אהלן כולם, הקדמה קטנה:
אני מנסה לעזור לחבר ששוקל כרגע 148 קילו על גובה 1.88 (סתם לסבר את האוזן שמדובר בירידה רצינית). שיצא לו כבר להרזות חמישים קילו ולצערי להעלות אותם בחזרה, הדרך שבה הוא הצליח להרזות בפעם הראשונה הייתה דווקא עם צום לסירוגין וקיטו, אני יודע שלא מעריצים בפורום את הסגנון הזה אבל זה עבד לו אחרי שנים שהוא שקל הרבה מעל הממוצע.
בכל מקרה, עכשיו אני מנסה לעזור לו לרדת בצורה מחושבת במשקל (אחוז וקצת יותר מהמ. גוף בשבוע), אנחנו סיימנו שבועיים עד עכשיו בתהליך. הורדנו 700 קל מהניטרלי לפי מחשבון tdee ובשבוע הראשון הירידה הייתה גדולה מאוד ולאחר מכן הגיע גם עלייה מוזרה, אני מניח שבהתחלה הייתה ירידה של נוזלים אני לא בטוח בדיוק מה קרה שם אבל אחרי ממוצע שבועי של המשקל והשוואה בין שבוע ראשון לשני נראה שהוא הצליח לרדת רק קילו אחד. לאחר שהורדנו 700 קל' מהניטרלי הגענו ל2300 קל' ונראה שזה אפילו לא מספיק או לחלופין אולי צריך לתת לזה עוד קצת זמן? בכל אופן אני מתלבט מה לעשות, אנחנו ננסה לקצץ בעוד 200-300 קלוריות אבל זה כבר יהיה לו משמעותית יותר קשה ועוד צפויה לו ירידה ארוכה אז אני תוהה מה הצעד הנכון שצריך לעשות? אשמח להכוונה, אני באמת רוצה להצליח איתו את התהליך והוא עושה הכל כמו שצריך אני רק רוצה לדעת שאני בכיוון הנכון.
תודה רבה לכולם! 😃

אצל אנשים שמנים בצורה מוגזמת לדעתי אפשר לרדת יותר מהר מ1%, אבל יותר חשוב מקצב הירידה זה שהוא אשכרה יעמוד בזה.

בכל מקרה שיתאמן מלא, גם כוח וגם אירובי, שיהיה פעיל, העיקר שיזוז. זה כבר יעלה לו את הניטרלי.

בנוגע לתזונה, תוודא איתו שהוא באמת סופר הכל, מרטבים ושמן לבישול, דרך ירקות, ועד אגוזים שהוא מנשנש בין ארוחות.

אם בכל מקרה זה לא מספיק, הוא סופר באמת הכל ונכון, הוא זז כל היום, ועדיין לא יורד, פשוט מאוד - תוריד לו עוד קלוריות. לדעתי המינימום לגבר זה 1800, אולי יהיו כאלה שיוכלו אפילו פחות, אבל לגובה ולמשקל שלו לא הייתי יורד מ1800.

אם זה עדיין לא עוזר והוא באמת עושה הכל נכון כדאי לבדוק אם יש לו איזה בעיה רפואית ש"משמינה" אותו.

• פותח/ת השרשור
אצל אנשים שמנים בצורה מוגזמת לדעתי אפשר לרדת יותר מהר מ1%, אבל יותר חשוב מקצב הירידה זה שהוא אשכרה יעמוד בזה.

בכל מקרה שיתאמן מלא, גם כוח וגם אירובי, שיהיה פעיל, העיקר שיזוז. זה כבר יעלה לו את הניטרלי.

בנוגע לתזונה, תוודא איתו שהוא באמת סופר הכל, מרטבים ושמן לבישול, דרך ירקות, ועד אגוזים שהוא מנשנש בין ארוחות.

אם בכל מקרה זה לא מספיק, הוא סופר באמת הכל ונכון, הוא זז כל היום, ועדיין לא יורד, פשוט מאוד - תוריד לו עוד קלוריות. לדעתי המינימום לגבר זה 1800, אולי יהיו כאלה שיוכלו אפילו פחות, אבל לגובה ולמשקל שלו לא הייתי יורד מ1800.

אם זה עדיין לא עוזר והוא באמת עושה הכל נכון כדאי לבדוק אם יש לו איזה בעיה רפואית ש"משמינה" אותו.
תודה על התשובה,
הספירה היא ככל הנראה מדויקת, מבחינת תזוזה/אירובי שבוע הבא ננסה להוסיף יותר הליכות במקום לרדת יותר בקלוריות.
מעבר לזה, התהייה העיקרית שלי היא איך ב2300 קלוריות השינוי הוא לא ממש מהותי? סתם אני פשוט חושב על ההמשך ואיך נוכל לעבוד עם זה.
וגם ראוי לציין אין לו שום בעיה הורמונלית, עבר כבר את כל הבדיקות הרלוונטיות, מה שכן כולם במשפחה שלו בערך אותו דבר, סתם נקודה למחשבה.

בנוסף, האם שווה לנסות להגביל את כמות הפחמימות שלו? שמנו לב שהוא יחסית רגיש בפעמים שהוא אכל הרבה פחמימות (עלייה גדולה בנוזלים), לא שאני רואה איך זה עוזר לטווח הרחוק, אני פשוט חושב על כל מיני אפשרויות בשביל שהתהליך יהיה אידיאלי. גם בלי קשר יש לו הרבה פעמים cravings למתוק אז אולי זה יעזור לזה. (גם אם הוא אוכל מתוק זה עדיין נכנס לו בערכים, אבל הרבה פעמים בגלל זה הוא יותר רעב במהלך היום וזה מקשה על התהליך).
@Yuval Maimon אשמח גם לתשובתך 😃

הספירה היא ככל הנראה מדויקת
לא הייתי סומך על זה בהכרח. תחקור אותו טוב טוב, אולי הוא באמת סופר הכל, אבל אולי הוא מפספס (ברור שלא בכוונה). קורה מלא פעמים שאנשים בטוחים שהם סופרים הכל מדויק ואז מגלים שהם אוכלים הרבה יותר קלוריות משהם חושבים.
מעבר לזה, התהייה העיקרית שלי היא איך ב2300 קלוריות השינוי הוא לא ממש מהותי?
א כמו שאמרתי יכול להיות שהוא לא אוכל 2300.
ב יכול להיות שהינטרלי שלו נמוך, זה מפתיע אבל דווקא רוב השמנים שאני מכיר (לא מקרי קיצון כמו שאתה מתאר, אבל בכל זאת) אוכלים פחות קלוריות מהממוצע או ממוצע מקסימום, אבל הם גם לא שורפים כלום. כמו שאמרתי, אם הוא ממש בטטת כורסא אז הניטרלי שלו בטח נמוך, תדאג שהוא יהיה יותר פעיל.
בנוסף, האם שווה לנסות להגביל את כמות הפחמימות שלו? שמנו לב שהוא יחסית רגיש בפעמים שהוא אכל הרבה פחמימות (עלייה גדולה בנוזלים), לא שאני רואה איך זה עוזר לטווח הרחוק, אני פשוט חושב על כל מיני אפשרויות בשביל שהתהליך יהיה אידיאלי. גם בלי קשר יש לו הרבה פעמים cravings למתוק אז אולי זה יעזור לזה. (גם אם הוא אוכל מתוק זה עדיין נכנס לו בערכים, אבל הרבה פעמים בגלל זה הוא יותר רעב במהלך היום וזה מקשה על התהליך).
קיטו, דל פחמימה, צום לסירוגין וכו, כל אלה אומנם לא יעילים טכנית, אבל אם הם עוזרים לשמור על הדיאטה אז אין מה להתווכח על היעילות פה. אם אחד מהם עוזר לו אז לכו על זה. אני יכול מאוד לראות את התועלת שלהם למי שמתקשה לוותר על מתוק. בנוסף לאכול דברים יותר משביעים כמו בשר וזה, להתפוצץ כל ארוחה, לשתות קפה, זה דברים שמדכאים תאבון. אתם יכולים להשתמש גם בזה.

בדרך כלל אני לא אוהב את זה, אבל אולי במקרה שלו כדאי לבחור מאכלים שדורשים יותר קלוריות בלעכל אותם. זאת גם יכולה להיות אסטרטגיה להעלות את הניטרלי שלו.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי סומך על זה בהכרח. תחקור אותו טוב טוב, אולי הוא באמת סופר הכל, אבל אולי הוא מפספס (ברור שלא בכוונה). קורה מלא פעמים שאנשים בטוחים שהם סופרים הכל מדויק ואז מגלים שהם אוכלים הרבה יותר קלוריות משהם חושבים.

א כמו שאמרתי יכול להיות שהוא לא אוכל 2300.
ב יכול להיות שהינטרלי שלו נמוך, זה מפתיע אבל דווקא רוב השמנים שאני מכיר (לא מקרי קיצון כמו שאתה מתאר, אבל בכל זאת) אוכלים פחות קלוריות מהממוצע או ממוצע מקסימום, אבל הם גם לא שורפים כלום. כמו שאמרתי, אם הוא ממש בטטת כורסא אז הניטרלי שלו בטח נמוך, תדאג שהוא יהיה יותר פעיל.

קיטו, דל פחמימה, צום לסירוגין וכו, כל אלה אומנם לא יעילים טכנית, אבל אם הם עוזרים לשמור על הדיאטה אז אין מה להתווכח על היעילות פה. אם אחד מהם עוזר לו אז לכו על זה. אני יכול מאוד לראות את התועלת שלהם למי שמתקשה לוותר על מתוק. בנוסף לאכול דברים יותר משביעים כמו בשר וזה, להתפוצץ כל ארוחה, לשתות קפה, זה דברים שמדכאים תאבון. אתם יכולים להשתמש גם בזה.

בדרך כלל אני לא אוהב את זה, אבל אולי במקרה שלו כדאי לבחור מאכלים שדורשים יותר קלוריות בלעכל אותם. זאת גם יכולה להיות אסטרטגיה להעלות את הניטרלי שלו.
תודה שוב 😃
לגבי הניטרלי אני מודע לבעייתיות ולכן אני יחסית בטוח שזאת לא הבעיה, מסכים עם כל השאר.
אשמח לתגובות נוספות

אני מנסה לעזור לחבר ששוקל כרגע 148 קילו על גובה 1.88 (סתם לסבר את האוזן שמדובר בירידה רצינית). שיצא לו כבר להרזות חמישים קילו ולצערי להעלות אותם בחזרה, הדרך שבה הוא הצליח להרזות בפעם הראשונה הייתה דווקא עם צום לסירוגין וקיטו, אני יודע שלא מעריצים בפורום את הסגנון הזה אבל זה עבד לו אחרי שנים שהוא שקל הרבה מעל הממוצע.
אם הוא חזר ל150 ק"ג לא הייתי אומר שזה "עבד לו".
בסך הכל פלסטר, טיבה של דיאטה נמדד בשמירה על תזונה מאוזנת לאורך זמן.

בכל מקרה, עכשיו אני מנסה לעזור לו לרדת בצורה מחושבת במשקל (אחוז וקצת יותר מהמ. גוף בשבוע), אנחנו סיימנו שבועיים עד עכשיו בתהליך. הורדנו 700 קל מהניטרלי לפי מחשבון tdee ובשבוע הראשון הירידה הייתה גדולה מאוד ולאחר מכן הגיע גם עלייה מוזרה, אני מניח שבהתחלה הייתה ירידה של נוזלים אני לא בטוח בדיוק מה קרה שם אבל אחרי ממוצע שבועי של המשקל והשוואה בין שבוע ראשון לשני נראה שהוא הצליח לרדת רק קילו אחד
כל הכבוד על הרצון לעזור, כמה היא "ירידה גדולה מאוד"?
הגיוני שהמשקל התאזן אחרי ירידה גדולה מידי כתוצאה מנוזלים.

לאחר שהורדנו 700 קל' מהניטרלי הגענו ל2300 קל' ונראה שזה אפילו לא מספיק או לחלופין אולי צריך לתת לזה עוד קצת זמן? בכל אופן אני מתלבט מה לעשות, אנחנו ננסה לקצץ בעוד 200-300 קלוריות אבל זה כבר יהיה לו משמעותית יותר קשה ועוד צפויה לו ירידה ארוכה אז אני תוהה מה הצעד הנכון שצריך לעשות? אשמח להכוונה, אני באמת רוצה להצליח איתו את התהליך והוא עושה הכל כמו שצריך אני רק רוצה לדעת שאני בכיוון הנכון.
אם מדובר בשבוע אחד לגמרי הייתי מחכה עוד שבוע וגם דואג לוודא שהוא באמת מחשב את האוכל כמו שצריך.

אחרי ממוצע שבועי של המשקל והשוואה בין שבוע ראשון לשני
סתם שתדע שממוצע שבועי במשקלים האלה די מיותר, שקילה אחת / שתיים בשבוע לגמרי תעשה את העבודה.

בנוסף, האם שווה לנסות להגביל את כמות הפחמימות שלו?
לא, הדרך שלו עוד ארוכה ולעורר חסכים מההתחלה נשמע לי מיותר.
שלא לדבר על זה שבמצב מסוים הוא יכול להיכנס לקיטוזיס בלי לתכנן.

שמנו לב שהוא יחסית רגיש בפעמים שהוא אכל הרבה פחמימות (עלייה גדולה בנוזלים), לא שאני רואה איך זה עוזר לטווח הרחוק, אני פשוט חושב על כל מיני אפשרויות בשביל שהתהליך יהיה אידיאלי.
לא רואה את הבעיתיות.

גם בלי קשר יש לו הרבה פעמים cravings למתוק אז אולי זה יעזור לזה. (גם אם הוא אוכל מתוק זה עדיין נכנס לו בערכים, אבל הרבה פעמים בגלל זה הוא יותר רעב במהלך היום וזה מקשה על התהליך).
איך הימנעות תעזור לו?
לפתח חסך כבר בתחילת תהליך (שככל הנראה יהיה ארוך גם ככה) זה רק פתח לצרות ובולמוסים.
ואני אשער בזהירות שהוא חזר את ה50 ק"ג מהדיאטה הקודמת בגלל חסכים כאלה ואחרים שהצטברו עם הזמן לאורך התהליך.
שילוב מתון בתפריט יעזור לו הרבה יותר מאשר הימנעות.

בהצלחה 🙃

האם שריר/כח עדין ״מתפתחים״,אף על פי שאני עם אחוז שומן גבוה?
אני מקפיד על כמות החלבון
ומקפיד על התקדמות באימונים

אני מקפיד על כמות החלבון
בטח. תראה את אדי הול בשנת (אם אני לא טועה) 2017, השנה הכי חזקה שלו, הוא היה שמן רצח. בכל מקרה לא הייתי מגיע לא.ש שהוא היה בהם כי זה פשוט לא בריא בקטע מוגזם.

אני מקפיד על כמות החלבון
בהנחה ואתה טבעי אולי יהיה קצת יותר קשה להרוויח מסת שריר אבל כוח לחלוטין כן.

בטח. תראה את אדי הול בשנת (אם אני לא טועה) 2017, השנה הכי חזקה שלו, הוא היה שמן רצח. בכל מקרה לא הייתי מגיע לא.ש שהוא היה בהם כי זה פשוט לא בריא בקטע מוגזם.
אדי הול לא דוגמא לכלום, כנ"ל כל מפתח גוף / PL שלוקח חומרים שיכולים לתרום לשינוי הרכב הגוף.

סיבכת אותי 😃
מהיכן יגיע הכח

אם תיקח את הכמות מסת שריר שלי ותשים אותה על אדם ששוקל 100 ק"ג,
סביר להניח שהוא ירים יותר.
זה בגדר השערה יותר מאשר עובדה מוגמרת אבל באחוזי שומן יותר גבוהים
הגיוני שתהיה יותר חזק מאשר אדם עם א.ש חד ספרתי.
(אולי מהרגל לשנע 100 ק"ג, אולי מהמון אוכל ואנרגיה זמינה, אולי מבנה גוף שיתרום)
שוב, לא מדובר בעובדה.

בכללי, אני לא טוען שהוא לא יפתח מסת שריר, פשוט פוטנציאלית פחות.

כן

מעריך את הכוונה הטובה שלך לעזור לחבר.
עם זאת, עודף המשקל הוא קיצוני (השמנה דרגה 3) וזה קצת דגל אדום מבחינתי. יש סיכוי גבוה שמטבולית הוא לא בריא (לא בריא מטבולית = לחץ דם גבוה, סוכרת / טרום סוכרת, כבד שומני, עודף שומנים בדם ועוד שאר מצבים שקשורים להשמנה) וזה מצריך מבט של דיאטן וגם רופא.
עוד ניחוש מושכל - טיפול מוצלח במקרה כזה לא יסתכם בתפריט וחישובי קלוריות (הלוואי).
תשאף להפנות אותו לאיש מקצוע ולא לקחת אחריות על תהליך כזה.

בנוגע לשינויי המשקל, שבועיים זה מעט.
מוזמן לעלות טבלה של תאריכים ושקילות, ננסה להבין מזה מה קורה, אם קורה משהו.

• פותח/ת השרשור
כן

מעריך את הכוונה הטובה שלך לעזור לחבר.
עם זאת, עודף המשקל הוא קיצוני (השמנה דרגה 3) וזה קצת דגל אדום מבחינתי. יש סיכוי גבוה שמטבולית הוא לא בריא (לא בריא מטבולית = לחץ דם גבוה, סוכרת / טרום סוכרת, כבד שומני, עודף שומנים בדם ועוד שאר מצבים שקשורים להשמנה) וזה מצריך מבט של דיאטן וגם רופא.
עוד ניחוש מושכל - טיפול מוצלח במקרה כזה לא יסתכם בתפריט וחישובי קלוריות (הלוואי).
תשאף להפנות אותו לאיש מקצוע ולא לקחת אחריות על תהליך כזה.

בנוגע לשינויי המשקל, שבועיים זה מעט.
מוזמן לעלות טבלה של תאריכים ושקילות, ננסה להבין מזה מה קורה, אם קורה משהו.
תודה רבה על התשובה! הוא היה אצל הרבה דיאטנים קליניים דרך קופ"ח שברור שלא כולם מקצועיים אבל זה רק הרע לו לצערי,
אני מנסה איתו דרך חדשה והוא מאוד ממושמע לה ועובד לפי הספר לכן כן יש לי תקווה שזה שינוי שנצליח לעשות, הוא פשוט נכון לעכשיו לא יכול להרשות לעצמו להתחיל ליווי מבחינה כספית עם איש מקצוע מחוץ לקופ"ח ברגע שזה יתאפשר זה הדבר הראשון שנעשה, מעבר לכל הדברים הבריאותיים האחרים נשתדל להיות באמת במעקב על זה, כן יש לו כבד שומני אבל הטיפול של זה כפי שדיאטנית הסבירה לו זה פשוט לרדת במשקל, וזה מה שאנחנו ננסה עכשיו לעשות. אני אשתדל להמשיך לעדכן פה את השרשור בצורה יותר מסודרת לגבי השקילות שנעשה.

אם הוא חזר ל150 ק"ג לא הייתי אומר שזה "עבד לו".
בסך הכל פלסטר, טיבה של דיאטה נמדד בשמירה על תזונה מאוזנת לאורך זמן.

כל הכבוד על הרצון לעזור, כמה היא "ירידה גדולה מאוד"?
הגיוני שהמשקל התאזן אחרי ירידה גדולה מידי כתוצאה מנוזלים.

אם מדובר בשבוע אחד לגמרי הייתי מחכה עוד שבוע וגם דואג לוודא שהוא באמת מחשב את האוכל כמו שצריך.

סתם שתדע שממוצע שבועי במשקלים האלה די מיותר, שקילה אחת / שתיים בשבוע לגמרי תעשה את העבודה.

לא, הדרך שלו עוד ארוכה ולעורר חסכים מההתחלה נשמע לי מיותר.
שלא לדבר על זה שבמצב מסוים הוא יכול להיכנס לקיטוזיס בלי לתכנן.

לא רואה את הבעיתיות.

איך הימנעות תעזור לו?
לפתח חסך כבר בתחילת תהליך (שככל הנראה יהיה ארוך גם ככה) זה רק פתח לצרות ובולמוסים.
ואני אשער בזהירות שהוא חזר את ה50 ק"ג מהדיאטה הקודמת בגלל חסכים כאלה ואחרים שהצטברו עם הזמן לאורך התהליך.
שילוב מתון בתפריט יעזור לו הרבה יותר מאשר הימנעות.

בהצלחה 🙃
תודה רבה על התשובה! 😃
אני מסכים איתך שזה כנראה פחות אידיאלי לטווח הרחוק, אבל מבחינתו הוא מגיל 0 בהשמנת יתר וזאת הפעם הראשונה שהוא הצליח להגיע למשקל בריא, אני מנסה לקחת אלמנטים מהשיטות האלה בעיקר בשביל העבודה המנטלית, כי בסוף הוא כן הצליח להתמיד בה מעל לשנה.
אנחנו כמובן עוד ננסה לגשש ולמצוא את הדרך הנכונה, חשוב לי פשוט לשדר לו שהוא בכיוון הנכון ואנחנו ממשיכים להתקדם, ועם ירידה של 0.6 ק"ג בממוצע בין שבוע לשבוע זה קצת ביאס אותו. אני רוצה באמת לוודא שפשוט צריך לתת לזה עוד זמן ובהמשך או אפילו עכשיו לדעת איפה נוכל לתעל את התהליך ואיזה שינויים כבר אפשר להכניס.
בינתיים הוספנו אירובי- סה"כ 15 ק"מ בשבוע שלם (שזה דיי הרבה לדעתי, ניסינו לחלק ל3 קמ הליכה 5 פעמים בשבוע) רק בשביל לראות איך זה ישפיע עליו. אני חושב שהתחלתי קצת בגדול, אבל נראה איך יעבור השבוע הקרוב וכמה זה עובד לנו.
אגב- שאלה נוספת שמעניין אותי, מה הבעיה אם הוא כן ייכנס לקיטוזיס? מה ההשלכות השליליות של זה? הרי זה כל הקטע בקיטו והסיבה כביכול שאנשים עושים קיטו. זה פחות קשור אבל מעניין אותי פשוט.

נערך לאחרונה:
בינתיים הוספנו אירובי- סה"כ 15 ק"מ בשבוע שלם (שזה דיי הרבה לדעתי, ניסינו לחלק ל3 קמ הליכה 5 פעמים בשבוע) רק בשביל לראות איך זה ישפיע עליו. אני חושב שהתחלתי קצת בגדול, אבל נראה איך יעבור השבוע הקרוב וכמה זה עובד לנו.

זה המון להתחלה.
הייתי מתחיל מ40-60 דק שבועיות גג.

אגב- שאלה נוספת שמעניין אותי, מה הבעיה אם הוא כן ייכנס לקיטוזיס? מה ההשלכות השליליות של זה? הרי זה כל הקטע בקיטו והסיבה כביכול שאנשים עושים קיטו. זה פחות קשור אבל מעניין אותי פשוט

בכללי אני לא מעריץ גדול של קיטו ורואה בה יותר חסרונות מיתרונות אבל אם זה עוזר למישהו לשמור על אורח חיים בריא - עדיף מכלום ללא ספק.

הבעיה היא במידה והגוף נכנס לקיטוזיס מבלי שהתכוונו / ידענו שאנחנו לקראת זה.
עדיף בדברים כאלו לקחת החלטה על מתודה מסוימת ולדבוק בה תוך כדי מעקב והתאמות במקרה הצורך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית