הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך צריך להתייחס לאוכל?

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
האם לייחס מזון לדלק זו חשיבה נכונה?
אני מגיע לפעמים למעידות שממש מעצבנות אותי וממש מפריעות לי, נגיד סיימתי ארוחה ובא לי איזה משהו אז אני לוקח, אני חייב לשפר את הפאן המנטלי ובגלל זה שואל.
תודה.

לא ברור איפה השאלה.

אם יש בעיה ב"מערכת יחסים" עם אוכל תיגש לתזונאי.
בסופו של דבר צריך למצוא מתווה שתוכל לחיות על פיו מבלי לחיות סביב שקילות מזון ומעידות כאלה ואחרות.

אין סיבה שתמנע מעצמך, אפילו סביר להניח שאם תתחיל לחסוך מעצמך לאורך הרבה זמן מתישהו החסך הזה יתפרש לבולמוס או סתם מערכת יחסים לא בריאה עם אוכל.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קראתי מכל ביני בחורים בתחום באינסטגרם שעדיף לחשוב שהגוף הוא כמו מכונית ושהמזון צריך להיות הדלק ולא מעבר לזה
מקווה שקצת יותר ברור

קראתי מכל ביני בחורים בתחום באינסטגרם שעדיף לחשוב שהגוף הוא כמו מכונית ושהמזון צריך להיות הדלק ולא מעבר לזה
מקווה שקצת יותר ברור
צריך בשביל מה? לכל אחד יש מנטליות שונה וכל אחד יתמודד עם זה אחרת.

מקווה שקצת יותר ברור
מאוד התחברתי למה שהרב וולבה זצ"ל כתב בספר של "עלי שור" על מערכת היחסים לאוכל.

הוא כתב שלאכול מזון נטו בגלל הטעם שלו זאת מערכת יחסים לא בריאה. השיקול לסוג המזון שלנו בראש ובראשונה צריכה להיות מה טוב עבורנו, ועל פי רוב הטעם הוא לא מה שחשוב.

בתוך המסגרת של המאכלים שטובים עבורנו, אפשר לבחור ולהעדיף מזון עם טעם טוב.

אי אפשר להתעלם לדעתי מטעם שבאוכל, מכיוון שזה שם ומשחק תפקיד בבחירת המזונות שלנו.

לאכול מזון רק כי הוא דלק מתעלם מזה. ומהצד השני, לאכול מזון שלא בריא לגוף כדי לעזור פסיכולוגית לא להתפרע לגמרי, לדעתי גם לא מדויק.

אני לא אכלתי כבר 9 שנים מזונות שאני מגדיר "לא בריאים", בדיוק כמו שבחיים שלי לא אכלתי אוכל שאינו כשר.
אוכל לא כשר לא נכנס לבית שלי, כדי להחליט אם הוא טעים או לא, זה פשוט מחוק אצלי. אלפי יהודים שומרי תורה ומצוות לא אוכלים מזון שאינו כשר בלי להרגיש שום חסך. אני לא חושב שצריך לפחד להימנע ממזון מזיק כדי לא להרגיש חסכים.

מזון שאני מגדיר לא בריא, זה מזון עם צבעי מאכל, ודומיהם, ולא אכלתי מהם כבר 9 שנים, ואני לא מרגיש דחף או צורך לאכול אותם, בדיוק כמו שאני נמנע ממוצרי חלב שלא מסתדרים איתי כבר 9 שנים, ועוד מזונות שלדעתי לא תורמים לבריאות שלי. האם ממתיק מלאכותי מזיק או לא? לא מעניין אותי, בריא לי הוא לא, אני נמנע, אין בו חומר חיוני, הוא מיותר לי.

בריאות דורשת לדעתי שתאכל מספיק אבות מזון וקלוריות בהתאם לצרכים האישיים שלך. מספיק ירקות ומזונות שמכילים מיקרו ניוטרינטים, סיבים תזונתיים ודברים כאלו, וכמובן גיוון טוב.

ובתוך המסגרת הזאת אפשר ורצוי לבחור ולהכין מה שטעים.

להכניס לגוף שלך רק טונה כי זה דלק, זה חבל ולא נעים. אם צריך חלבון אפשר לבחור ממגוון רחב של מזונות עשירים בחלבון: עוף, ביצים, דגים, סויה, קטניות כמו שעועית, חומוס, עדשים, בשר בקר. ויש כל כך הרבה תתי סוגים, כמו דג סלמון, מושט, טונה, מקרל, סרדינים ועוד.

אני מתנגד לאכילת מזונות שהם לא טובים, כמו אוכל שאינו כשר למי שמקפיד על כשרות, ואוכל שאינו בריא לפי התפיסה של כל אחד. וגם אוכל שאינו טעים לפי הטעם של כל אחד.

צ'יטים מהסגנון הזה הרסניים לדעתי, ומיותרים.

מקווה שקצת יותר ברור

הבעיה מתחילה שאנשים לומדים מהאינסטגרם.

האמת שזה נושא שלדעתי קשה למצוא לו תשובה פשוטה
למזון יש כמה השפעות מעבר ל״דלק״
זה נובע מזה שפעם מזון היה קשה להשגה וישנם מנגנונים רבים במוח להעדיף מזון מלא קלוריות ומינרלים - מלוח מתוק ושומני
כיום המנגנון עדיין קיים אך אינו משקף את המציאות שבא מזון נגיש מאוד
אנשים שונים מגיבים שונה לאוכל ולכן אני חושב הרבה פעמים רואים אנשים שמנים מאוד ורזים מאוד , חלק אוכלים מהם וחלק לאט, זה יכול לנבוע מהרגלים, מצב נפשי וסביבה
בסופו של יום זה שילוב מורכז של פסיכולוגיה, סביבה ופאן אובייקטיבי - אבות מזון ויטמינים מינרלים
לדעתי להפריד רק את הפאן האובייקטיבי זה משהו שלא פשוט, במיוחד שאוכל גם אלמנט תרבותי חזק - כל יציאה כמעט אוכלים וכו׳

להבין מה מערכת היחסים שלך עם מזון זה משהו שאתה תצטרך לחשוב עליו ולהחליט בעצמך

אני נניח צם הרבה פעמים בשנה, הרבה אנשים חושבים שיש לי ״הפרעה״ אבל אני מתזמן את זה, מודע להשפעות ובעיקר נהנה מהפאן המנטלי, לא רחוק מצומות מונעי דת
התגובה שלי לרוב זה פשוט להתעלם, כי אני עושה מה שהחלטתי וזה לא פוגע בי

תמצא את האמת שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית