הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה בסקוואט

• פותח/ת השרשור MarkoV
  • פורסם בתאריך

MarkoV

משתמש מתחיל
77
8
נק' מוניטין:
8
77
8
אהלן חברים ערב נפלא.

היום לאחר תחושה שהסקוואט שלי לא טוב
החלטתי להוריד קצת משקל ולבדוק טכניקה.

ושמתי לב לכמה בעיות(לא מאוזן בכפות רגליים, כאלו הם כל הזמן עולות למעלה,
וירידה מהירה מדי,
מה שהרבה פעמים קורה זה שאני מרגיש- שאני עומד ליפול קדימה אם אני יורד לאט יותר)

אשמח לדגשים לשיפור,
והאם הסקוואט עד כדי כך בעייתי
תודה!

https://youtube.com/shorts/lS_G_RDuPts?feature=share

https://youtube.com/shorts/JoXOD9HhCWA?feature=share

נראה שהבעיה שלך תכלס זה שהעקבים עולים, כל השאר לא נראה לי רע או משהו (לפחות מהזווית הזאת, קשה לראות הכל אבל לדעתי אתה די מכווץ כמו שצריך). תדאג שכל כף הרגל שלך תהיה על הרצפה, ושהמשקל יתחלק שווה בין העקב, וכריות כף הרגל, שיש אחת מאחורי האגודל ואחת מאחורי הזרת, אלה הן ה3 נקודות שאתה אמור לחלק את המשקל גוף+מוט שלך. החלוקה הלא שווה של המשקל בכף הרגל שלך והעלייה של העקבים זה מה שגורם לך להרגיש שאתה עף קדימה, תכלס אתה באמת עף קדימה קצת.

• פותח/ת השרשור
נראה שהבעיה שלך תכלס זה שהעקבים עולים, כל השאר לא נראה לי רע או משהו (לפחות מהזווית הזאת, קשה לראות הכל אבל לדעתי אתה די מכווץ כמו שצריך). תדאג שכל כף הרגל שלך תהיה על הרצפה, ושהמשקל יתחלק שווה בין העקב, וכריות כף הרגל, שיש אחת מאחורי האגודל ואחת מאחורי הזרת, אלה הן ה3 נקודות שאתה אמור לחלק את המשקל גוף+מוט שלך. החלוקה הלא שווה של המשקל בכף הרגל שלך והעלייה של העקבים זה מה שגורם לך להרגיש שאתה עף קדימה, תכלס אתה באמת עף קדימה קצת.
היי קודם כל מודה על התשובה!
יש דרך ״פרקטית״ כלומר, איזהשהוא איור, משהו לדמיין או כל דרך כזו או אחרת

כלומר- איך באמת להרגיש ו״לדעת״ שהמשקל אכן מתחלק ו״יתחלק״ במרכז הרגל
תודה!

היי קודם כל מודה על התשובה!
יש דרך ״פרקטית״ כלומר, איזהשהוא איור, משהו לדמיין או כל דרך כזו או אחרת

כלומר- איך באמת להרגיש ו״לדעת״ שהמשקל אכן מתחלק ו״יתחלק״ במרכז הרגל
תודה!
תלוי בך, כל אחד משתמש בקיו אחר בשביל אותו דגש. תבחר מה שיותר מתאים לך.
יש כאלה שהתיאור שנתתי לגביי המיקום של החלוקת משקל זה מה שיעזור להם.
אחרים יעבדו טוב עם פשוט "תשמור על המשקל במרכז כף הרגל שלך".
אתה יכול גם לראות את המסלול של המוט שהוא זז קצת קדימה, אם הכף רגל טובה אז המסלול של המוט ישר למעלה, ולהפך, אם המסלול ישר אז כנראה שהמשקל במרכז כף הרגל שלך. תנסה לדמיין להעלות את המוט ישר למעלה בלי קדימה או אחורה.
אתה יכול לנסות לחשוב על להרים את התחת והגב באותו זמן, כאילו לשמור על הזווית של הפלג גוף עליון קבועה ביחס לרצפה עד הנעילה של הברכיים, שאז הזווית צריכה טיפה להשתנות. אבל רוב התנועה הזווית של הפלג גוף עליון ביחס לרצפה צריכה להישאר קבועה, והאגן והגב עליון צריכים לעלות במקביל.
אתה יכול גם פשוט להפעיל יותר משקל על העקב, גם אם זה מרגיש לך יותר ממה שאתה אמור. אם תראה אחרי זה שאתה מתחיל להעלות את האצבעות, אז פשוט תפעיל יותר משקל על האצבעות. ככה עד שתמצא את התנוחה הנכונה.

בכל מקרה כל קיו אחר שיעזור לך לתאר את אותו דגש יהיה טוב, תרגיש חופשי להמציא לבד משהו שמתאים לך.

והכי חשוב, אל תפחד להתקדם גם עם טכניקה לא מושלמת. במקרים מסוימים באמת עדיף להוריד משקל ולעבוד רק על הטכניקה, אבל כל עוד הבעיה לא קיצונית, והמשקלים שלך גם עדיין לא כאלה כבדים, לא הייתי ממהר להוריד משקלים. פשוט תנסה לעבוד על הטכניקה תוך כדי התקדמות.

• פותח/ת השרשור
תלוי בך, כל אחד משתמש בקיו אחר בשביל אותו דגש. תבחר מה שיותר מתאים לך.
יש כאלה שהתיאור שנתתי לגביי המיקום של החלוקת משקל זה מה שיעזור להם.
אחרים יעבדו טוב עם פשוט "תשמור על המשקל במרכז כף הרגל שלך".
אתה יכול גם לראות את המסלול של המוט שהוא זז קצת קדימה, אם הכף רגל טובה אז המסלול של המוט ישר למעלה, ולהפך, אם המסלול ישר אז כנראה שהמשקל במרכז כף הרגל שלך. תנסה לדמיין להעלות את המוט ישר למעלה בלי קדימה או אחורה.
אתה יכול לנסות לחשוב על להרים את התחת והגב באותו זמן, כאילו לשמור על הזווית של הפלג גוף עליון קבועה ביחס לרצפה עד הנעילה של הברכיים, שאז הזווית צריכה טיפה להשתנות. אבל רוב התנועה הזווית של הפלג גוף עליון ביחס לרצפה צריכה להישאר קבועה, והאגן והגב עליון צריכים לעלות במקביל.
אתה יכול גם פשוט להפעיל יותר משקל על העקב, גם אם זה מרגיש לך יותר ממה שאתה אמור. אם תראה אחרי זה שאתה מתחיל להעלות את האצבעות, אז פשוט תפעיל יותר משקל על האצבעות. ככה עד שתמצא את התנוחה הנכונה.

בכל מקרה כל קיו אחר שיעזור לך לתאר את אותו דגש יהיה טוב, תרגיש חופשי להמציא לבד משהו שמתאים לך.

והכי חשוב, אל תפחד להתקדם גם עם טכניקה לא מושלמת. במקרים מסוימים באמת עדיף להוריד משקל ולעבוד רק על הטכניקה, אבל כל עוד הבעיה לא קיצונית, והמשקלים שלך גם עדיין לא כאלה כבדים, לא הייתי ממהר להוריד משקלים. פשוט תנסה לעבוד על הטכניקה תוך כדי התקדמות.
תשובה נפלאה ומפורטת, הכל מובן לי ומודה לך!
תודה רבה ואיישם זאת! אמשיך להעלות סרטונים בהמשך הדרך כמובן!!

הבעיה העיקרית שלך לדעתי שאתה צונח למטה במהירות שאתה לא מספיק מיומן לה. תאט קצת בירידה, תשלוט יותר, תרגיש שאתה מאוזן על מרכז כף הרגל ונסה להתחיל את התנועה כשמפרק המותן ומפרק הברך זזים בו זמנית, כרגע אצלך זה קודם אגן אחורה ורק אז באות הברכיים. אתה תיהיה בסדר, תן לזה כמה אימונים.

אתה מרגיש שאתה נופל אחורה כי אתה שולח את האגן בצורה מוגזמת אחורה, במקום לפתוח את התנועה מהאגן ומהברכיים ביחד, אל תפחד לתת לברכיים לגלוש קדימה.

אני חושב שאתה מודע מאוד לטכניקה ומכיר את הבעיות שלך וזה פריוריטי מבחינתי.
מסכים עם מה שאמרו, לשלוח ברכיים קדימה (לכיוון אליו פונות האצבעות), זה גם יעזור בבאט ווינק שנוצר בתחתית, ולשלוט בירידה.

• פותח/ת השרשור
מודה רבות על כלל התגובות!
באימון הקרוב אבצע את כלל הדגשים שקיבלתי מכם,
ומקווה לשפר את הסקוואט!

תודה רבה לכם שבת שלום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית