הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Hip shift וכאב גב תחתון בסקוואט

manotaur

משתמש מתחיל
93
7
נק' מוניטין:
7
93
7
היי,
הזוקף השמאלי שלי מסיבי משמעותי יותר מהימני (הרבה אמרו לי את זה) ולא יודע אם כתוצאה מזה, אבל יש לי Hip shift וכאב גב תחתון בסקוואט (אני עם חזה החוצה וגב ישר אבל התחת נוטה שמאלה)

ראיתי שלsquat university יש פתרון לבעיה בסרטון הבא:

הם מראים שם כל מני תרגילים שאפשר לעשות לפני הסקוואט כדי לשפר את הבעיה.
האם אני תמיד אהיה תלוי בתרגילים הללו לפני הסקוואט בשביל שתהיה טכניקה טובה או שבעוד שנה זה אמור להפתר למשל?

וחוץ מזה מה הייתם ממליצים לעשות במקרה בו זוקף אחד גדול משמעותית מהזוקף השני?

תחשוב על התרגילים האלה כמשהו שיעזור לך להגיע למטרה הסופית במקום כתרגילים שיפתרו משהו נקודתי, המטרה של התרגילים האלה היא להשאיר את הגוף שלך במצב המיטבי, לדוכמא האדי הול(האיש החזק בעולם לשנת 2017 עוד שלל תארים בתחום הכוח) מספר שכדי שהגוף שלו יוכל להיות במצב מיטבי כל השנים שבהם הוא התחרה האו היה עושה תרגילי פיזיו כל יום

הייתי מחפש את שורש הבעיה
אצלי קרה מקרה דומה שאני מנסה לתקן כרגע
פציעת קרסול שמאל -> עודף שימוש ברגל ימין -> פציעת ברך ימין -> עם צד שמאל עושה הכל עם posterior chain
ומפה לשם hip shift בסקואט שלא היה לי בחיים
לקח לי זמן להבין את זה ועדיין בתהליך תיקון
אל תזניח ואם לא מצליח לבד כדאי לבדוק עם פיזיו ואורטופד

היה לי hip shift די רציני, ממש הרגשתי שאני עולה לצד אחד, אחרי חודשיים בערך שעשיתי את התרגילים שהוא ממליץ הרגשתי וראיתי שיפור משמעותי גם בלי לעשות אותם.
יכולות להיות כמה סיבות לhip shift, שים לב לfaber test שהוא מציין בהתחלה, אחרי התרגילים אתה אמור לראות שיפור מיידי אם זה לא עוזר יכול להיות שהבעיה במשהו אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית