עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שאלה לגבי נפח הדדליפט
אני עושה 5x5 פעמיים בשבוע עם אותו משקל
ומעלה כל שבוע ב2.5 כל צד.
ואחריו גם סקוואט 3x5
אני מרגיש נהדר לאחר האימון,אך ההתשה מגיע יום לאחר מכן..קצת יותר עייף,קצת רעב יותר 😃
האם אני מעמיס מידי?
האם זה נפח גדול?
כל עוד אתה מצליח לעמוד בתכנית ולהתקדם כל שבוע זה טוב.
לדעתי אם אין לך אילוצים אז כדאי להפריד את הסקוואט והדדליפט הכבדים ולא לעשות אותם באותו אימון.
אני חושב שאימון כבד אחד בשבוע (בנוסף לאחד קל) לכל הרמה מאפשר התקדמות טובה.
* 5X5 אני מניח רמפינג ולא אקרוס
** 3X5 זה מצויין
תודה.
לא הבנתי את הסוף (הכוכביות)
כרגע איני יכול לפצל אותם..
זה סביר לעשות יום שני משקל ״רגיל״
ואז יום חמישי משקל נניח 80%
5x5 בשניהם
ולהתקדם כל שבוע על פי המתודה הזו?
אני שומע את זה כל הזמן, אבל אף פעם לא הבנתי למה. אז למה?באופן גס, סקוואט ישמור לך על הדדליפט אבל לא להיפך
אני חושב בגלל שצריך ״לדחוף את עצמך מהריצפה״אני שומע את זה כל הזמן, אבל אף פעם לא הבנתי למה. אז למה?
אם הדדליפט מקבל מהסקוואט אז כנראה שיש בהם משהו זהה (לא קשה להבין שהם מאוד דומים) שאתה יכול לחזק בסקוואט ולראות את זה בדדליפט. אבל אם ככה למה שלא תוכל לחזק את אותה נקודה גם בדדליפט ולראות אותה בסקוואט?אני חושב בגלל שצריך ״לדחוף את עצמך מהריצפה״
משו כזה ~
כלומר התקדמות יותר איטית.הסקוואט סטטי
לא אמרת שמבחינה בטיחותית אתה לא יכול להיכשל בסקוואט?כלומר התקדמות יותר איטית.
במתכונת הנוכחית..
כאשר אתקע בדדליפט,אעבור למתכונת שרשמנו יחד.
גםלא אמרת שמבחינה בטיחותית אתה לא יכול להיכשל בסקוואט?
לא הייתי משחק עם זה, ליפול עם 100+ קילו עליך זה לא כיף...גם
אבל גם אני מודה שקשה לי
אין אוויר בריאות(ואני לא מעשן)
לכן אמרתילא הייתי משחק עם זה, ליפול עם 100+ קילו עליך זה לא כיף...
אני שומע את זה כל הזמן, אבל אף פעם לא הבנתי למה. אז למה?
לא ידעתי, מפתיעמעשית, יש סטרונגמנים שמתחזקים סקוואט מאוד כבד במהלך השנה ומדדלפטים רק כהכנה לתחרות
אתה יודע איפה זה פורסם או משהו שיעזור לי למצוא את הסרטון?מרטינז ליציס מדבר על זה בראיון, הוא נותן טיעונים כמו התאוששות והקטנת סיכויים לפציעה)
שמעתי את הטענה הזאת מהרבה אנשים שאני מחזיק מהם, פשוט אף פעם לא שמעתי מה הסיבה. ככה שאין לי ספק שאתה צודק, רק אני מנסה להבין את הסיבה.אני רואה את זה עובד גם ברמות יותר מוכרות כמו אנשים שמתאמנים איתי ומתמקדים בסקוואט לאורך זמן, כשהסקוואט מגיע למשקל מטרה הם מוסיפים לתכנית גם דדליפט (שמתחיל במשקל די מכובד שהגיע כמובן כרווח מהסקוואט).
ספציפיות זה המפתח, אין ספק. אבל לתת העדפה לאחד מהם זה הגיוני, לעומת לא לבצע בכלל את השני.ממה שהצלחתי למצוא מבחינה מחקרית, אין שוני גדול ברווח שמתקבל בתרגיל אחד כשמבצעים רק את התרגיל השני (לא משנה איזה).
אתה יודע איפה זה פורסם או משהו שיעזור לי למצוא את הסרטון?