הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון יתר?

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
מתאמן שנתיים רצוף בחלוקה ל-A,B, ארבע פעמים בשבוע. חוץ משלוש פעמים בשנתיים האלה שהייתי בחופשה והתאמנתי באותו שבוע פעמיים במקום ארבע, לא החסרתי אף אימון, ושאני אומר אני מתכוון לכך, ארבע פעמים בשבוע כמו שעון. (לא אומר שזה בהכרח הכי טוב, פשוט מציין עובדה). עושה 20 סטים בשבוע לקבוצת שרירים הגדולים- חזה, גב ורגליים, ו-12 סטים בשבוע לקבוצה הקטנה- כתפיים, יד קדמית ואחורית.

עשיתי כל הזמן הזה בערך 3 פעמים שבוע של דילאוד, כלומר הורדה של איזה 20 אחוז במשקלים ואז מתחיל לעלות שוב לרגיל.

אני בחיטוב בערך 4 חודשים, ירדתי כ-7 ק"ג, פלוס חודש אחד של הפסקה שחזרתי לנייטרלי-פלוס קל, והמטרה שלי היא בערך עוד 3 חודשים לחיטוב עד המטרה (הורדת אחוז שומן). בחיטוב אני אוכל יחסית הרבה, כ-2700/2800 קלוריות ליום (הנייטרלי שלי אני מאמין בערך 3000 אולי יותר אפילו), יושן יחסית יפה (לפחות 7 שעות ביום לפעמים יותר), עושה העמסת פחמימות כנדרש, אז אין בעיה של התאוששות בקטעים האלה לדעתי.

העניין הוא שלאחרונה, אולי זה בגלל החיטוב הארוך אבל לא רק, אני מרגיש שאני מתקשה לעלות ולהתקדם בתרגילים המורכבים כמו מתח, לחיצת כתפיים עם מוט, בנצ' פרס וכו', אני מתאמן שנתיים ודוחף רק כ-85 קילו בבנצ' בסט הראשון באימון שבו מן הסתם יש הכי הרבה כח, לכ-4-5 חזרות. מנסה להתקדם ולעלות אבל מרגיש שאני תקוע (אני יודע שבחיטוב פחות אפשר להתקדם במשקלים), אולי בזמן המסה שאני אוכל יותר קלוריות אני יוכל לדחוף יותר אבל מרגיש לי שגם שם אתקשה להתקדם.

האם לדעתכם זה נובע מאימון יתר? נובע מחוסר הפסקות מספיקות לצורך איזון פיזי או אפילו פסיכולוגי? אם אני אעשה הפסקה לגמרי של שבוע מאימונים זה יכול לעזור?
יש לציין שאני מתקדם יחסית יפה, גם במסה עולה בשריר, ובחיטוב שומר על המסת שריר ויורד במשקל. ועדיין רוצה לעשות את קפיצת המדרגה הזאת בגלל זה מתייעץ עם מומחים
תודה לעונים וסליחה על החפירה 😃

נערך לאחרונה:
יכול להיות שהתוכנית שלך פשוט לא מתאימה, ואולי זה איכשהו קשור לאימון יתר.

הנה לדעתי משהו שיכול לעזור להבין את הנושא של אימון יתר לעומת לא מספיק אימונים למה אתם תקועים ולא מתקדמים? תלמדו על MEV לעומת MRV וחוק ה80%! - פשוט פאוורליפטינג

אני לא בטוח שהתוכנית שלך מותאמת לרמה שלך, ותביא אותך להתקדם בכוח.
תקרא כאן על תוכנית אימונים טובה בעיניי התוכנית הכי טובה - פשוט פאוורליפטינג

אשמח לעזור אם יש לך שאלות נוספות.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהתוכנית שלך פשוט לא מתאימה, ואולי זה איכשהו קשור לאימון יתר.

הנה לדעתי משהו שיכול לעזור להבין את הנושא של אימון יתר לעומת לא מספיק אימונים למה אתם תקועים ולא מתקדמים? תלמדו על MEV לעומת MRV וחוק ה80%! - פשוט פאוורליפטינג

אני לא בטוח שהתוכנית שלך מותאמת לרמה שלך, ותביא אותך להתקדם בכוח.
תקרא כאן על תוכנית אימונים טובה בעיניי התוכנית הכי טובה - פשוט פאוורליפטינג

אשמח לעזור אם יש לך שאלות נוספות.

תודה רבה קודם כל.
דבר שני אני מגיע לכשל או קרוב לזה בטווח 5-30 חזרות כמעט בכל הסטים שאני עושה, ומשלב דרופ סטים.
והמטרה שלי היא פיתוח גוף לא כח, זה משנה מבחינת הקישורים ששלחת?
יכול להיות שהתכנית שלי היא עצימה מדי לפיתוח גוף והגוף לא מתאושש מספיק? או שאולי בכלל הפוך..
אני גם לא בכושר אירובי כל כך (עושה אופניים יותר פחות ריצה), יכול להיות שהמערכות שלי לא מתאוששות מספיק בעקבות זה?

נערך לאחרונה:
תודה רבה קודם כל.
דבר שני אני מגיע לכשל או קרוב לזה בטווח 5-30 חזרות כמעט בכל הסטים שאני עושה, ומשלב דרופ סטים.
יכול להיות שהתכנית שלי היא עצימה מדי לפיתוח גוף והגוף לא מתאושש מספיק? או שאולי בכלל הפוך..
אני גם לא בכושר אירובי כל כך (עושה אופניים יותר פחות ריצה), יכול להיות שהמערכות שלי לא מתאוששות מספיק בעקבות זה?

תנסה תקופה לא להגיע לכשל בכל הסטים שאתה עושה אלא להשאיר 1-2 חזרות בטנק. תשמור את הכשל לתרגילים קלים בסוף האימון ולסוף בלוקים לפני דילואוד.

ו20 סטים שבועיים לקובצת שריר זה הרבה. יכול להיות שיהיה לך טוב לעשות תקופה עם פחות ולחזור בהדרגה ל18-20 ומידי פעם לשלב תקופות כאלה (יעני תחילת בלוק עם פחות סטים שעולים תוך כדי הבלוק).

בסוף זה הכל נקודות למחשבה שיעזרו לך לשלוט קצת יותר בעומסים. שורה תחתונה אם אתה תקופה תקוע על אותם משקלים ונפחים שאתם עושה.. אתה צריך לעשות חושבים...

• פותח/ת השרשור
תנסה תקופה לא להגיע לכשל בכל הסטים שאתה עושה אלא להשאיר 1-2 חזרות בטנק. תשמור את הכשל לתרגילים קלים בסוף האימון ולסוף בלוקים לפני דילואוד.

ו20 סטים שבועיים לקובצת שריר זה הרבה. יכול להיות שיהיה לך טוב לעשות תקופה עם פחות ולחזור בהדרגה ל18-20 ומידי פעם לשלב תקופות כאלה (יעני תחילת בלוק עם פחות סטים שעולים תוך כדי הבלוק).

בסוף זה הכל נקודות למחשבה שיעזרו לך לשלוט קצת יותר בעומסים. שורה תחתונה אם אתה תקופה תקוע על אותם משקלים ונפחים שאתם עושה.. אתה צריך לעשות חושבים...

אני תקופה תקוע על המשקלים כי אני בחיטוב, מן הסתם שאני קצת מאבד מהכוח, במסה האחרונה די עליתי במשקלים, אמנם במורכבים לא עליתי הרבה אבל עדיין עליתי. אם שאעבור למסה אני אמשיך להיתקע אז כן אתה צודק ואני אנסה לעשות מה שאמרת. העניין שאני כותב את כל זה זה שגם בתקופת החודש של הנייטרלי/פלוס קל התקשתי לעלות במשקלים לכן אני חושש שגם במסה זה יקרה. כרגע אני עדיין לא יודע ונשאר לי לחכות ולראות כנראה

תודה רבה קודם כל.
מה שכתבתי בעיקר מדבר על תוכניות לפיתוח כוח.
אבל הנושא של MEV וMRV הוגשו על ידי מייק ישראטל, והוא בעצמו מפת גוף בעיקר לדעתי, ככה שהעקרונות נכונים גם לפיתוח גוף, אבל אולי לא בדיוק באותה צורה ואחוזים שרשמתי.

אני לא חושב שהכושר האירובי שלך קשור, נראה לי שזה התוכנית שלך שצריכה שיפוץ.

אולי יש ל @OA משהו להוסיף.

• פותח/ת השרשור
אבל הנושא של MEV וMRV הוגשו על ידי מייק ישראטל, והוא בעצמו מפת גוף בעיקר לדעתי, ככה שהעקרונות נכונים גם לפיתוח גוף, אבל אולי לא בדיוק באותה צורה ואחוזים שרשמתי.

כן אבל האמת שבתכנית הזאת גדלתי יפה במסה והתחטבתי יפה בחיטוב, אתה אומר שכאילו אולי היא הגיעה לתקרת הזכוכית שלה אחרי שנתיים +- של אימונים וצריך לשנות אותה קצת אם אני רוצה להמשיך להתקדם?

כן אבל האמת שבתכנית הזאת גדלתי יפה במסה והתחטבתי יפה בחיטוב, אתה אומר שכאילו אולי היא הגיעה לתקרת הזכוכית שלה אחרי שנתיים +- של אימונים וצריך לשנות אותה קצת אם אני רוצה להמשיך להתקדם?
יכול להיות שמה שעבד עד עכשיו הפסיק לעבוד, וצריך להתאים תוכנית חדשה לרמה שלך כמתאמן.

ככל שאתה מתאמן מיומן יותר, ההתאוששות איטית יותר, ודורשת תכנון מדויק יותר.

או שאתה עדיין מתקדם למרות שלא בכוח.
אם המטרה שלך זה פיתוח גוף, אולי זה בסדר לא להתחזק. כל עוד יש התקדמות בהיקפים שלך, לא הייתי דואג יותר מידי.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שמה שעבד עד עכשיו הפסיק לעבוד, וצריך להתאים תוכנית חדשה לרמה שלך כמתאמן.

ככל שאתה מתאמן מיומן יותר, ההתאוששות איטית יותר, ודורשת תכנון מדויק יותר.

או שאתה עדיין מתקדם למרות שלא בכוח.
אם המטרה שלך זה פיתוח גוף, אולי זה בסדר לא להתחזק. כל עוד יש התקדמות בהיקפים שלך, לא הייתי דואג יותר מידי.

אוקיי תודה רבה 😃
שאסיים את החיטוב ואעבור למסה אני אראה אם אני מתקדם או לא ואז אני אעשה חושבים..

מסכים עם אלחנן ורוב הסיכויים שהבעיה טמונה בתוכנית אימונים שלא מתאימה לך ולמטרות שלך.

כמה דברים שהייתי חושב עליהם,
-החיטוב הממושך פוגע בהתקדמות שלך גם כן.
-אם אתה רוצה לפתח גוף למה חשוב לך המשקל עבודה?
-הייתי ממליץ להציב מטרות ביניים ולעבוד בחלוקת בלוקים מסודרת לפי המטרות שלך.

ואם לא היה ברור, בספק רב שמדובר באימון יתר.

• פותח/ת השרשור
מסכים עם אלחנן ורוב הסיכויים שהבעיה טמונה בתוכנית אימונים שלא מתאימה לך ולמטרות שלך.

כמה דברים שהייתי חושב עליהם,
-החיטוב הממושך פוגע בהתקדמות שלך גם כן.
-אם אתה רוצה לפתח גוף למה חשוב לך המשקל עבודה?
-הייתי ממליץ להציב מטרות ביניים ולעבוד בחלוקת בלוקים מסודרת לפי המטרות שלך.

ואם לא היה ברור, בספק רב שמדובר באימון יתר.

אוקיי תודה רבה.
משקלי עבודה חשובים לי בבנצ' נגיד ובתרגילים המורכבים כדי לגדול, אתה אומר שלא חשוב להתקדם במשקל בבנצ' לדוגמא במסה אלא אפשר גם להגדיל חזרות עם אותו משקל ועדיין תהיה עלייה בשריר?

אוקיי תודה רבה.
משקלי עבודה חשובים לי בבנצ' נגיד ובתרגילים המורכבים כדי לגדול, אתה אומר שלא חשוב להתקדם במשקל בבנצ' לדוגמא במסה אלא אפשר גם להגדיל חזרות עם אותו משקל ועדיין תהיה עלייה בשריר?

כן.
אין קשר מחייב בין עליה ליניארית במשקלי עבודה להיפרטרופיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית