הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם שיפור בכוח השריר יוביל לעלייה גדולה יותר במסת השריר?

Bar Weissbuch

משתמש משקיע
6,831
991
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
659
6,831
991
האם שיפור בכוח השריר יוביל לעלייה גדולה יותר במסת השריר - פייסבוק.png

כאשר נפח העבודה זהה, מניפולציות בשאר משתני האימון השונים מובילה לעלייה דומה במסת השריר. לדוגמא, במחקר נראה שאימון התנגדות בעצימות בינונית (60% מה-1RM) ובעצימות גבוהה (80% מה-1RM) הובילו לשיפור דומה.
לעומת זאת, לשיפור הכוח המרבי נראה שיש עדיפות לביצוע אימונים עם משקלים כבדים (כלומר, עצימות גבוהה) גם אם נפח האימון אינו זהה.

לעומת תכנית אימון קבועה, ההשפעה של תכנית אימונים מחזורית על מסת וכוח השריר לא נחקרה מספיק. לכן, מטרת המחקר הנוכחי היא לבדוק האם תכניות אימוני התנגדות בעלי מחזוריות שונה משפיעות באופן שונה על הכוח המרבי ועל מסת השריר כאשר נפח האימון זהה.

המחקר כלל 16 גברים מאומנים (4.5 שנות ניסיון אימון בממוצע) בני 34-18 שחולקו אקראית לשתי קבוצות:
1. קבוצת כוח מרבי-סיבולת כוח (MS-SE): 6 שבועות של אימוני כוח מרבי, ולאחר מכן 6 שבועות של אימון ממוקד לסיבולת כוח.
2. קבוצת סיבולת כוח-כוח מרבי (SE-MS): ביצעה אותם אימונים בסדר הפוך.

אימון MS הורכב מ-12 סטים של 2-4 חזרות: 6 סטים לפלג הגוף התחתון, ו-6 סטים לפלג הגוף העליון. זמן המנוחה בין כל סט היה 3 דקות.

אימון SE הורכב מ-20 סטים של 12-10 חזרות עם דקת מנוחה בין כל סט: 8 סטים לפלג הגוף התחתון, 8 סטים לפלג הגוף העליון, ו 4 סטים לשרירי הידיים.

האימונים התבצעו 4 פעמים בשבוע. 1RM בתרגילי סקוואט ולחיצת חזה נמדדו לפני, באמצע (לאחר 6 שבועות) ובסוף המחקר. כמו כן, באותן נקודות זמן נמדד עובי השריר ביד הקדמית, ביד האחורית ובארבע ראשי בעזרת אולטרה סאונד.

בסוף המחקר, שתי הקבוצות השתפרו ב-1RM בשני התרגילים. בלחיצת חזה נצפה שיפור של כ- 20% בשתי הקבוצות, אך במדידה באמצע המחקר, רק קבוצת MS-SE השתפרה באופן מובהק (~13%). כלומר, העלייה המשמעותית יותר ב-1RM בשתי הקבוצות הגיעה לאחר אימוני ה-MS.

קבוצת SE-MS שיפרה את ה-1RM של הסקוואט בצורה משמעותית יותר, אך עקב חוסר הבדל סטטיסטי החוקרים הגיעו למסקנה שגם בסקוואט השיפור בין הקבוצות היה דומה.

בסוף המחקר, העובי של כל השרירים גדל ללא הבדל בין הקבוצות.
אך במדידות באמצע המחקר, עובי השריר ביד הקדמית והאחורית גדל רק בקבוצת SE-MS (לא הייתה עלייה מובהקת בעובי הארבע ראשי בשתי הקבוצות). הבדל זה נבע, ככל הנראה, מהסיבה שרק אימוני SE כללו תרגילים מבודדים לשרירי הידיים.

לסיכום, כל עוד הנפח הכללי זהה, נראה כי שני פרוטוקולי האימון יעילים באותה מידה למטרת שיפור מסת השריר והכוח המרבי בקרב גברים מאומנים, ללא תלות בסדר תכנית האימון.

**
מאור פיצ'חדזה – B.Sc. Nutrition Science
צוות LBS

רפרנס: Order of Resistance Training Cycles to Develop Strength and Muscle Thickness in Resistance-Trained Men: A Pilot Study - PubMed

אוקיי.
אז נפח של 40 סטים נניח לשריר הגב
אזי משקל העבודה לא חשוב?
העיקר הנפח?
מה?
קראת מה ששלחתי?
משקל העבודה הוא חלק מהנוסחה לחישוב נפח, כמובן שהוא חשוב.

העניין שזה שתרים יותר כבד לא אומר בהכרח שתגדל יותר מאשר היית מרים פחות
ועיקר הדגש צריך להיות בנפח הכולל ובמרחק מכשל (מבחינת היפרטרופיה)

אימון MS הורכב מ-12 סטים של 2-4 חזרות: 6 סטים לפלג הגוף התחתון, ו-6 סטים לפלג הגוף העליון. זמן המנוחה בין כל סט היה 3 דקות.

אימון SE הורכב מ-20 סטים של 12-10 חזרות עם דקת מנוחה בין כל סט: 8 סטים לפלג הגוף התחתון, 8 סטים לפלג הגוף העליון, ו 4 סטים לשרירי הידיים
@OA
לא הוזכר המשקל,לכן התיהייה שלי..

בשורה התחתונה?
אפשר להגיע להישגים עם משקל נמוך,אבל לשמור על נפח ׳גבוה׳?

בשורה התחתונה?
תלוי לאיזה הישגים. מבחינת היפרטרופיה כל עוד אתה בטווח סטים שבועיים, טווח חזרות פר סט, והתקדמות בנפח (למטרות פיתוח גוף נפח מחושב כמשקלי עבודה×כמות סטים×כמות חזרות) תיאורטית אתה אמור לראות שיפור.
מבחינת כוח אתה תצטרך לשמור על עצימות מסוימת, ובכל מקרה הנפח מחושב אחרת (רק סטים ברוב המקרים וסטים×חזרות במקרים מסוימים).

בשורה התחתונה?

בשורה התחתונה,
אם תרים 120 ק"ג ל5 סטים של 5 חזרות לצורך העניין,
כנראה שלא תקבל יותר היפרטרופיה ממישהו שמרים 100 ק"ג ל5 סטים של 6 חזרות.

כי הטונאז' (נפח) זהה, 3,000 בדוגמא הנוכחית.

אז למה המרדף להעמסת משקלים?
למה לא להוסיף יותר סטים/חזרות?
למטרות היפרטרופיה המרדף הזה בא מחוסר הבנה של התהליך. למטרות כוח כן יש חשיבות לעצימות והטונאז' (נפח שמחושב בצורה של משקל×סטים×חזרות) לא משחק תפקיד חשוב. לדעתי באימוני כוח זה יותר סטים+משקל לעומת פיתוח גוף שזה יותר סטים×חזרות×משקל.

אז למה המרדף להעמסת משקלים?
למה לא להוסיף יותר סטים/חזרות?

לא יודע צריך לשאול את מי שרודף, אני מעדיף להוסיף משקל קודם כל כי להוסיף נפח במשקלי העבודה לא מאריך את האימון בניגוד להוספת תרגילים / סטים / חזרות.

בתור התחלה בהנחה והנפח גם ככה נמוך זה לא יותר מידי משנה.

תודה רבה לשניכם,על תשובות עינייניות!
@OA
חפירה אחרונה 😃
כאשר אתה מעדיף להוסיף משקל
והגעת לנקודה שקשה לך להתקדם כך.
אז אתה תוסיף נפח נכון(לדוגמא)
המשקל ״הגבוה״ שאליו הגעת,לא ישפיע על הוספת הנפח? כלומר לא יהיה לך יותר קשה פיזית?

בשורה התחתונה,
אם תרים 120 ק"ג ל5 סטים של 5 חזרות לצורך העניין,
כנראה שלא תקבל יותר היפרטרופיה ממישהו שמרים 100 ק"ג ל5 סטים של 6 חזרות.

כי הטונאז' (נפח) זהה, 3,000 בדוגמא הנוכחית.
אך אני מניח שעם ה100 קילו אני אהיה רחוק יותר מכשל, דבר שמשנה לפיך. איך אתה מסביר זאת אם כן?

אך אני מניח שעם ה100 קילו אני אהיה רחוק יותר מכשל, דבר שמשנה לפיך. איך אתה מסביר זאת אם כן?

כי בדוגמא שלי לא מדובר באותו אדם ואתה יכול לצאת מנק׳ הנחה ששניהם יעבדו בrir זהה אם זה יעזור לך לפשט את הדוגמא.
תודה רבה לשניכם,על תשובות עינייניות!
@OA
חפירה אחרונה 😃
כאשר אתה מעדיף להוסיף משקל
והגעת לנקודה שקשה לך להתקדם כך.
אז אתה תוסיף נפח נכון(לדוגמא)
המשקל ״הגבוה״ שאליו הגעת,לא ישפיע על הוספת הנפח? כלומר לא יהיה לך יותר קשה פיזית?

אני יכול גם להחליף בלוק שלם / להוסיף סופרסט / להוריד זמני מנוחה או לא משנה מה.

כשהנפח עולה לרוב העצימות תרד אקוטית, זה לגיטימי ולא יותר מידי משמעותי כשאתה מסתכל על טונאז׳.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית