הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי סופר סטים - יעילותם והשפעתם על הבריאות לאורך זמן

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך

Qubit

משתמש מתחיל
297
26
נק' מוניטין:
85
297
26
האם ביצוע סופר סטים יעיל באותה מידה לשימור ועליה במסת השריר כמו ביצוע סטים רגילים?
והאם תיווצר בעיה בריאותית כלשהי אם אבצע סופר סטים בכל אימון למשך שנים? הלב לא יתאמץ יותר מדיי?
(אני שונא לנוח אחרי סט שלא מאתגר את הלב יותר מדיי, כשבזמן הזה שאני נח, אני יכול לבצע עוד סט בקלות)
אימון לדוגמא: חזה, גב, תאומים - ארבע פעמים
חזה, גב, בטן - ארבע פעמים
חזה, גב, גב תחתון - ארבע פעמים
שלחו לי את המאמרים האלו שטוענים שלעשות אימון אינטנסיבי יותר מדיי פעמים לא טוב ללב -

מאמר 1 - Schizophrenia, bipolar increase cardiovascular risk

מאמר 2 - Too Much High-Intensity Exercise May Be Bad for Your Health

אני לא יודע מה ההשפעה של סופר סטים על השרירים, עד כמה שאני מבין אין להם שום יתרון ואפילו חיסרון, אבל אף פעם לא התעניינתי בהם מספיק בשביל לבדוק על זה לעומק.
לגביי מה שכתבת פה:
והאם תיווצר בעיה בריאותית כלשהי אם אבצע סופר סטים בכל אימון למשך שנים? הלב לא יתאמץ יותר מדיי?
ופה:
שלחו לי את המאמרים האלו שטוענים שלעשות אימון אינטנסיבי יותר מדיי פעמים לא טוב ללב -

מאמר 1 - Schizophrenia, bipolar increase cardiovascular risk

מאמר 2 - Too Much High-Intensity Exercise May
לא פתחתי אותם עדיין והאמת לא נראה לי שיהיה לי כוח גם אחר כך לפתוח אותם. מה שכן, לקצר מנוחה בין סט לסט זה עניין אירובי (אני לא מדבר על אם אתה לוקח כמה ימים מנוחה ומקצר משם כן? אבל גם רבע שעה מנוחה זה סבבה לסט כבד ואני מדבר אם אתה מקצר מנוחה כזאת), ואירובי זה משהו שדווקא טוב ללב. כמו כל אירובי אחר אתה לא רוצה לתת הכל במכה אחת, לדוגמא לרוץ מרתון שלם למישהו שלא רץ יותר מ3 קילומטר בחיים זה לא רעיון טוב. מצד שני, כמה מאמץ סופר סט כבר נותן ללב?

• פותח/ת השרשור
בוא אני אקצר לך , סופר סטים זה סבבה כדי לחסוך בזמן וזה הכל
אם אתה לא קצר בזמן כשאתה מתאמן אז אין לך צורך בהם
נדיר שאני קצר בזמן, אבל בכל מקרה אני שונא שהאימון יכול להיות קצר יותר כשאני נח מסט לא מאמץ בכלל כמו כתף אחורית

יוצא שבמקום שעה עד שעה וחצי אני מקצר את זמן האימון לחצי שעה עד 50 דקות, שזה נפלא

לכן אני תמיד בעד לעשות סופר סטים, אבל אני רק צריך לדעת אם לעשות סופר סטים במתכונת PPL (שש פעמים בשבוע אימון כוח) למשך שנים זה מריע ללב

אז תעשה לך תוכנית שמראש תתוכנן שתהיה יותר קצרה (הזמן אימון הכוונה)

לא הייתי בונה על סופר סטים לאורך זמן ובטח שלא לבלוקים שלמים

• פותח/ת השרשור
אז תעשה לך תוכנית שמראש תתוכנן שתהיה יותר קצרה (הזמן אימון הכוונה)

לא הייתי בונה על סופר סטים לאורך זמן ובטח שלא לבלוקים שלמים

אם התוכנית תהיה מראש יותר קצרה היא תהיה פחות אפקטיבית כי יהיו פחות סטים וזמן מנוחה, לא?

למה לא היית בונה על סופר סטים לאורך זמן ובטח שלא לבלוקים שלמים?

אם התוכנית תהיה מראש יותר קצרה היא תהיה פחות אפקטיבית כי יהיו פחות סטים וזמן מנוחה, לא?
כמה כבר יותר קצרה? זה תלוי מה עשית וכמה עשית, משחק של נפח ועצימות

למה לא היית בונה על סופר סטים לאורך זמן ובטח שלא לבלוקים שלמים?
בשימוש נכון זה נחמד לשלב ככה מידי פעם... קצת גירוי חדש
אבל סופרסטים מעייפים וזה פשוט היה דופק לי את ההתאוששות ואת ההתקדמות

1. במידה ומדובר בבעיה מפאת זמן סופר-סט של שרירים אנטגוניסטים זה לגמרי מקובל ובספק שיפגע במשהו.
2. במידה ומדובר במתודה להעלאת נפח אימון הייתי דווקא הולך על שילוב סופר-סט של שרירים אגוניסטים.

בכ"מ, עוד שיטה מיני רבות שאפשר לשלב בבלוק אימונים.
אם תעשה את זה לאט ומתוכנן לא אמורה להיות בעיה, אנשים מעל גיל 60 רצים מרתון...
לא נראה לי שיקרה לך משהו מסופר-סט בחדר הכושר.

במידה ומדובר במתודה להעלאת נפח אימון הייתי דווקא הולך על שילוב סופר-סט של שרירים אגוניסטים
אתה יכול להרחיב? כי עד עכשיו חוץ ממך כל שאר האנשים שאני מחזיק מהם אומרים שאין יתרון למנוחה קצרה. למה של סופר סט אם ככה יהיה יתרון כלשהו? כל מה שמנוחה קצרה תתן זה דופק גבוה, לא?

אתה יכול להרחיב? כי עד עכשיו חוץ ממך כל שאר האנשים שאני מחזיק מהם אומרים שאין יתרון למנוחה קצרה. למה של סופר סט אם ככה יהיה יתרון כלשהו? כל מה שמנוחה קצרה תתן זה דופק גבוה, לא?
יש כמה נקודות מעניינות שלדעתי יכולות להביא ליתרון, אבל לא בהכרח.
1. קיצור זמני מנוחה.
2. עבודה בסט העוקב (התרגיל השני של הסופר-סט) תתחיל מעומס יותר גבוה, אולי אפילו תצליח לבצע יותר חזרות אפקטיביות.
3. מתודה שונה לעבודה על השריר, בהחלט משהו שאני אוהב לשלב בבלוקים (סופר-סט/ דרופ-סט/ רסט-פאוז/ טיים-אאוט וכו')
4. אני רואה את העניין כמו דרופ-סט, העניין בדרופ-סט הוא בעצם להגדיל את הטונאז' בעזרת קיצור זמני מנוחה ו"סחיטה" של התרגיל.
5. ישנה היפותזה על כך שדרופ-סטים / סופר-סטים או בכללי סטים במתודה דומה יכולים להניב היפרטרופיה יותר גדולה בסיבי שריר מסוג 1,
שהם סיבים יותר "אירוביים", יתכן שתחת עומס גבוה יותר לאורך זמן כן תתקיים ההנחה הנ"ל.

(PDF) Can Drop Set Training Enhance Muscle Growth?

שוב, לא הכל מעוגן במדע אלא יותר דעות ודברים שמצאתי בהם יתרונות אצלי ואצל המתאמנים שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית