הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קליק נוראי בכתף

• פותח/ת השרשור oriya2
  • פורסם בתאריך

oriya2

משתמש קבוע
1,654
1,234
נק' מוניטין:
2,017
1,654
1,234
הרקע שלי בכתף ימין הוא ניתוח אורטוסקופיה ב2019, קרע בלברום.
היום ביצעתי אימון, דאמבלים שיפוע חיובי, הרגשתי כאב חד בכתף, קשה לי להגיד אם זה באיזור הניתוח, מרגיש לי פנימי שמלווה בכאב עם עצם הבריח.

בכל מקרה סט שלישי כבר לא הייתי מסוגל לבצע, כל הרמה של משקולת כאבה ממש, ניסיתי לשנות תרגיל ולא עזר.

ניסיתי להרים את הכתף מלפנים אבל קצת מעל 90 מעלות הרגשתי בצורה חדה את הכתף ובכל פעם שאני מוריד חזרה אל הגוף, נוצר קליק שמלווה בכאב.

אם נניח רגע את הניתוח בצד...
רוב פעמים כשיש כאב בלחיצות כאלו או אחרות זה נובע או מטכניקה לא נכונה - מפעילים את הטרפז במקום הרחב גבי.
משתמשים בקרבי הכתף במקום במרחיקי הכתף.
יכול להיות שהכתפיים עולות במקום לרדת...

סיבה נוספת זה חולשה בכל שרירי הכתף
טרפז אמצעי+תחתון רומבויד מקרבי+מרחיקי כתף...

על פניו כשמתקנים את זה אין כאב והמשקלים עולים. הבעיה זה לאבחן את הבעיה ולתת פתרון הולם.

בשביל זה צריך פיזואטרפסיט שהוא גם מתאמן בחדר כושר- אין הרבה כאלו בארץ אבל בחול יש המון , דוגמא סקוואט אוניברסיטי.

בהצלחה בכל מקרה
לנוח ולחזור בהדרגה לאימונים
לא פותר בעיות ...

במקרה הנוכחי, עם סיפור על אדם שמתאמן מספר שנים, אז כנראה שזה הצעד ההגיוני הראשון.

• פותח/ת השרשור
אם נניח רגע את הניתוח בצד...
רוב פעמים כשיש כאב בלחיצות כאלו או אחרות זה נובע או מטכניקה לא נכונה - מפעילים את הטרפז במקום הרחב גבי.
משתמשים בקרבי הכתף במקום במרחיקי הכתף.
יכול להיות שהכתפיים עולות במקום לרדת...

סיבה נוספת זה חולשה בכל שרירי הכתף
טרפז אמצעי+תחתון רומבויד מקרבי+מרחיקי כתף...

על פניו כשמתקנים את זה אין כאב והמשקלים עולים. הבעיה זה לאבחן את הבעיה ולתת פתרון הולם.

בשביל זה צריך פיזואטרפסיט שהוא גם מתאמן בחדר כושר- אין הרבה כאלו בארץ אבל בחול יש המון , דוגמא סקוואט אוניברסיטי.

בהצלחה בכל מקרה

לא פותר בעיות ...

אין בעיתיות בטכניקה, הבעיה היא בעבר שלי בכתף, יש סיכוי שעשיתי תנועה לא נכונה, דעתי שיש קרע חדש, או כתף קפואה, להשים חולצה בארון אני אפילו לא מסוגל
@oriya2
לנוח ולחזור בהדרגה לאימונים. אם יש כאבים חריגים, לפנות לבירור אצל אורטופד.
זה כאב מאוד חריג, בכל מקרה נח ועושה תנועות לכתף כדי לא להרוס את הטווח תנועה ולהילחם בכאב בהדרגה, יש אורטופד מומחה לעוד שבועיים

@oriya2
מומחה כתף? הם נדירים.
שווה לפנות אליו כבר עם בדיקות ההדמייה, אותן אתה יכול לקבל מרופא המשפחה.

• פותח/ת השרשור
@oriya2
מומחה כתף? הם נדירים.
שווה לפנות אליו כבר עם בדיקות ההדמייה, אותן אתה יכול לקבל מרופא המשפחה.
אני משיג בקלות כי אני נכה משרד הביטחון, די בטוח שיפנה אותי לmri, רופא משפחה במקסימום יפנה אותי לסיטי ולא מתאים לי קרינה מיותרת.

אחלה.
אגב, גם הוא לא מומחה כתף 😃
זה לא שאני אומר שאתה חייב אחד כזה, סתם כי אמרת שאתה הולך לכזה.

• פותח/ת השרשור
אחלה.
איך לא? הוא מנתח כמוני בממוצע 10 אנשים לפחות בשבוע, בכתפיים.
אחלה.
מומחה כתף זה רק טייטל

כמות הניתוחים לא מעידה על מומחיות בתחום, רק נסיון (שזה גם הרבה). שים לב שהרופא האחרון שהזכרת הוא מומחה בכירורגיה אורתופדית, ככה הוא גם מציג את עצמו.
מומחה כתף זוהי התמחות אחרת. אפשר לספור על יד אחת את כמות מומחי הכתף בארץ.

@oriya2
דבר ראשון החלמה מהירה ושפע של בריאות

עכשיו באמת סליחה שאני חופר.
ככה רק מנסה לתת מה שנקרא אופציה לכיון חשיבה שונה טיפה? מה שנקרא לצאת מהקופסא לרגע....
ולפני שאתה רץ לרופא מנתח...

הכאב הוא רק בלחיצה או גם במשיכה
הכאב הוא כשאתה מרים את היד למעלה או כשאתה מוריד את היד למטה..
הכאב הוא כשאתה עומד ולא עושה כלום?
יש כאב כשאתה עומד ישר ומסובב את היד פנימה או החוצה ??
תנסה להבין מהיכן מגיע הכאב...
קרע זה כאב בלתי נסבל / כאב חזק תמידי שכואב במצב גם כשהגוף לא במאמץ. אם אין כאב כשאתה סתם עומד או שוכב אולי זה לא קרע אלא יותר לכיון של איזה שריר קטן שמקצר או נתפס חזק מאוד או התחלה של דלקת או חולשה באחד ממסובבי הכתף...
במערכת הכתף יש כל כך הרבה גידים מפרקים וחיבורי שרירים שונים שיכולים לגרום לכאב ...

בלי שום קשר למנתח תייעץ עם פיזואטרפסיט.. תחפש מישהו שהוא מלבד היותו פיזואטרפסיט גם מגיע מתחום הספורט... אין הרבה כאלו בארץ אבל אפשר למצוא כאלו...

תן בדיקה, במקביל לרופא המנתח....
אין לך מה להפסיד..

• פותח/ת השרשור
@oriya2
דבר ראשון החלמה מהירה ושפע של בריאות

עכשיו באמת סליחה שאני חופר.
ככה רק מנסה לתת מה שנקרא אופציה לכיון חשיבה שונה טיפה? מה שנקרא לצאת מהקופסא לרגע....
ולפני שאתה רץ לרופא מנתח...

הכאב הוא רק בלחיצה או גם במשיכה
הכאב הוא כשאתה מרים את היד למעלה או כשאתה מוריד את היד למטה..
הכאב הוא כשאתה עומד ולא עושה כלום?
יש כאב כשאתה עומד ישר ומסובב את היד פנימה או החוצה ??
תנסה להבין מהיכן מגיע הכאב...
קרע זה כאב בלתי נסבל / כאב חזק תמידי שכואב במצב גם כשהגוף לא במאמץ. אם אין כאב כשאתה סתם עומד או שוכב אולי זה לא קרע אלא יותר לכיון של איזה שריר קטן שמקצר או נתפס חזק מאוד או התחלה של דלקת או חולשה באחד ממסובבי הכתף...
במערכת הכתף יש כל כך הרבה גידים מפרקים וחיבורי שרירים שונים שיכולים לגרום לכאב ...

בלי שום קשר למנתח תייעץ עם פיזואטרפסיט.. תחפש מישהו שהוא מלבד היותו פיזואטרפסיט גם מגיע מתחום הספורט... אין הרבה כאלו בארץ אבל אפשר למצוא כאלו...

תן בדיקה, במקביל לרופא המנתח....
אין לך מה להפסיד..
לא ממש מחייב שיהיה כאב בקרע, לפני הניתוח היו לי פשוט פריקות כתף באופן תמידי אבל אף פעם לא כאב ביום יום, והיה לי קרע משעה 4-12 (שזה נחשב לגדול)

בכל אופן הכאב הוא יחסית תמידי, ברוב התנועות, הכאב הכי נוראי זה שאני מעלה את היד במנח של 90 מעלות לפרונט ויש קליק עם כאב חד כמו חרב.
כמות הניתוחים לא מעידה על מומחיות בתחום, רק נסיון (שזה גם הרבה). שים לב שהרופא האחרון שהזכרת הוא מומחה בכירורגיה אורתופדית, ככה הוא גם מציג את עצמו.
מומחה כתף זוהי התמחות אחרת. אפשר לספור על יד אחת את כמות מומחי הכתף בארץ.
נכון אבל ניר הוס נחשב לאחד כזה, טעיתי בנוגע לראשון אבל מה רע לי, הכי חשוב שישלח אותי לmri שזה הכי קריטי בשבילי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית