הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם משקלים כבדים עלולים לפגוע בגדילה ?

אני חושב שאתה מזלזל במוזיקה ואומנות.
אתה לא יכול להתאמן יותר מ15 שעות בשבוע, הגוף לא יתקדם מזה. אתה כן יכול לתרגל אומנות גם 100 שעות בשבוע ויותר ותתקדם מעולה.
אני ממש לא מזלזל בשניהם, אני אישית השקעתי בשניהם המון. ההבדל בינהם זה שמוזיקה ואומנות לא דורשות שעות שינה, תזונה נכונה, תוכנית טובה וסטרס נמוך. ברגע שהתחביב הוא ספורט הדרישות הרבה יותר גבוהות כי ספורט זה הגוף שלך, וכל דבר שאתה עושה אתה עושה עם הגוף שלך.
בנוסף ספורט זה תחום הרבה יותר שיפוטי, הרבה יותר קל למצוא אנשים אנורקסים, אנשים שמתביישים להוריד חולצה, אנשים שמתביישים לנסות להרים כבד מול אחרים, וכו וכו. אנשים הרבה יותר ישפטו אותך על המראה/כוח/בריאות כללית שלך מאשר על הציור/מוזיקה שלך.
אני לא רואה שום בעיה לעודד מישהו לעשות את המיטב עם הזמן שהוא הקדיש לנושא מסוים. אני לא מדבר על הגעה למשקלים ספציפיים, אני מדבר על להשתפר תמיד בכל תחום שאתה עושה, ולתת 100% בכל תחום שמעניין אותך.
וזה מתחבר לטענה הקודמת שלי - תחומי הספורט בניגוד לתחומים אחרים דורשים 100% ממך בשביל למקסם את התוצאות. אני לא חושב שצריך לתת לילד קטן להשקיע בשום תחום ב100%, אבל בספורט במיוחד. אדם מבוגר שסופר קלוריות, שמבריז מדברים קטנים ביומיום בשביל אימון, לא אוכל עם אחרים בגלל התזונה, מפספס דברים בשביל לישון 8 שעות, כל זה לגיטימי ואפילו מומלץ לדעתי כל עוד הוא מרגיש עם זה טוב נפשית. ילד קטן שהוא בגיל שחברים זה עניין הרבה יותר גדול בשבילו, שהחברה יוצאים כל יום, אוכלים שטויות, ערים עד מאוחר, ונראה לי הבנת את הרעיון, לדעתי בגיל הזה לתת 100% מהחיים שלו בפאוורליפטינג זה פשוט לא נכון. במיוחד שבגיל הזה אם הוא יהיה רציני הוא יהיה יותר נחוש מאדם בוגר, אם הוא יחליט שהוא עושה משהו 100% הוא באמת יתן 100%.

אני ממש לא מזלזל בשניהם, אני אישית השקעתי בשניהם המון. ההבדל בינהם זה שמוזיקה ואומנות לא דורשות שעות שינה, תזונה נכונה, תוכנית טובה וסטרס נמוך. ברגע שהתחביב הוא ספורט הדרישות הרבה יותר גבוהות כי ספורט זה הגוף שלך, וכל דבר שאתה עושה אתה עושה עם הגוף שלך.
בנוסף ספורט זה תחום הרבה יותר שיפוטי, הרבה יותר קל למצוא אנשים אנורקסים, אנשים שמתביישים להוריד חולצה, אנשים שמתביישים לנסות להרים כבד מול אחרים, וכו וכו. אנשים הרבה יותר ישפטו אותך על המראה/כוח/בריאות כללית שלך מאשר על הציור/מוזיקה שלך.
אני חייב להסכים שהגוף הוא נושא מאוד רגיש נפשית לצעירים. אני לא בטוח שלהתאמן פחות רציני תפתור את הבעיות האלו, אבל אני יכול להבין את החשש של הורים לילדים שרוצים להגיע רחוק בתחום.

אני לא סבור שבשביל להתקדם עוד טיפה באימונים צריך לתת 100%. אני לדוגמה, אם אני רוצה להתקדם הלאה באימונים שלי כל מה שעלי לעשות זה את מה שעשיתי עד עכשיו עם מעט יותר סטרס. זה 100%? יש לילות שאני ישן פחות ממה שאני רוצה, זה החיים. אני לא חושב שלהיות טוב יותר מעצמך צריך להשתגע.

שים לב, נראה לי שאתם חושבים שאני מעודד ילדים להתאמן במחשבה לשיא ישראלי או עולם. זה ממש לא הכיוון שלי.

הכיוון שלי שגם ילד בן 11 יכול להתאמן ברצינות ולהתחזק מעבר למה שהוא כבר, גם אם הוא עושה 200 ק"ג דדליפט, לא חייבים לעצור.

אין רמה של ילד שעוד ק"ג על המוט ינמיך אותו או יפגע בו. בכל מצה השאיפה תמיד תהיה להשתפר קצת, וזה מסר חיובי, עזוב את ה100% ואובססיה לקלוריות וחלבונים, אני לא סופר קלוריות ואין לי כוח להתעסק בדברים האלו.

ספציפית בשנה האחרונה בערך אני גם לא סופר חלבון, הכל בהתאם למשאבים והמצב לדעתי, וזה בריא.

אני חייב להסכים שהגוף הוא נושא מאוד רגיש נפשית לצעירים. אני לא בטוח שלהתאמן פחות רציני תפתור את הבעיות האלו, אבל אני יכול להבין את החשש של הורים לילדים שרוצים להגיע רחוק בתחום
הכוונה שלי היא לא לתת להם להתאמן לא רציני וזהו, אלא לחנך אותם לא ליפול לפרפקציוניזם. ברור שגם צריך לחנך שלא ליפול לעצלנות, אבל שלא יתנו מעצמם 100% מעצמם למשהו אחד.
אני לא סבור שבשביל להתקדם עוד טיפה באימונים צריך לתת 100%. אני לדוגמה, אם אני רוצה להתקדם הלאה באימונים שלי כל מה שעלי לעשות זה את מה שעשיתי עד עכשיו עם מעט יותר סטרס. זה 100%? יש לילות שאני ישן פחות ממה שאני רוצה, זה החיים. אני לא חושב שלהיות טוב יותר מעצמך צריך להשתגע
אבל אתה מבין שילד קטן ומתלהב לא יראה את זה ככה? אני יודע שלא. ילדים בגיל הזה חושבים שזה הכל או כלום, והם חושבים שהכושר זה הכל בחיים. בגלל זה אני לא מדבר על אנשים בוגרים. אנשים בוגרים מבינים שהשקעה היא לתת מעצמך יותר, ולא לתת מעצמך הכל. ילד בן 13 לא.
שים לב, נראה לי שאתם חושבים שאני מעודד ילדים להתאמן במחשבה לשיא ישראלי או עולם. זה ממש לא הכיוון שלי
אני לא אומר את זה כדי להתווכח איתך, אני יותר אומר את זה בשביל כל ילד קטן/הורה/אח גדול/מאמן/כל אחד אחר שיכול להיקלע לסיטואציה הזאת ויראה את הדיון הזה.
הכיוון שלי שגם ילד בן 11 יכול להתאמן ברצינות ולהתחזק מעבר למה שהוא כבר, גם אם הוא עושה 200 ק"ג דדליפט, לא חייבים לעצור
לעצור בוודאי לא, ואני כן מאמין מן הסתם שלחנך להשקעה זה טוב. פשוט יש הבדל בין השקעה לפרפקציוניזם.
בכל מצה השאיפה תמיד תהיה להשתפר קצת, וזה מסר חיובי
עם זה אני מסכים בגדול.

לעצור בוודאי לא, ואני כן מאמין מן הסתם שלחנך להשקעה זה טוב. פשוט יש הבדל בין השקעה לפרפקציוניזם.
מי דיבר על פרפקציוניזם?
דיברנו האם להרים כבד מסוכן לילדים?
לא להרים כבד בגלל שאתה חושש שהילד יהיה פרפקציוניסט שווה ללא להשקיע יותר מידי בכל תחום.

השאלה היא פשוטה, האם זה לא טוב לילד להתאמן כבד וקשה ולהגיע לכוח מטורף בגיל צעיר?

אני לא רואה בזה שום בעיה כמו בכל גיל וכל תחום. וזה עם ההתחשבות שיש אנשים שיקחו דברים לכיוון לא טוב, זה בלתי נמנע ולא הדיון.

בקיצור, אימוני כוח לא פוגעים בגביה, ואם לדעתך הם כן, תכתוב את זה.

לא בגובה, אלא בזין.
מרים יותר משקל-זין יותר קטן.
הרמת משקל כבד גורמת להקטנת הזין.

• פותח/ת השרשור
לא בגובה, אלא בזין.
מרים יותר משקל-זין יותר קטן.
הרמת משקל כבד גורמת להקטנת הזין.

בחבר'ה שלנו זה ככה, רק שקודם בא הזין הקטן, ולפי זה נקבעת יכולת ההרמה בהמשך החיים. אני מרים הכי הרבה אצלנו.

תודה לכל מי שענה ודיין. מעריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית