הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שומנים מגבינות ונקניקים

• פותח/ת השרשור dor_dru
  • פורסם בתאריך

dor_dru

משתמש פעיל
610
27
נק' מוניטין:
398
610
27
מה דעתכם על צריכת שומן נטו מהמוצרים הבאים:
נקניק סלמי
גבינות לבנות קוטג 5 אחוז
גבינה צהובה 9 אחוז
מעדנים של 3-5 אחוז ושל מולר

כל הצריכת שומן תגיע ממקורות כאלו, מה דעתכם<?

לדעתי לא..
תוסיף שקדים, אגוזים, תמרים, זייתים, שמן זית, קוטג' אם כבר תיקח 9% ... מממ... לא חסרים שומנים מבשרים/מהצומח...

זה סבבה אם מרבית השומן יגיע מהמקורות שציינת (רק תקנה גבינה אמיתית ולא 9%), אבל תוסיף דגי ים ואיזה אגוז פה ושם.

אוכלי הגבנצ 25 אחוז, איזה גבינה הכי טעימה לדעתכם וכמה חלבון יש לה ב100 גרם?

• פותח/ת השרשור
אז בעצם אתם בעד שומן ממקורות כאלו....אפילו להרים את האחוז שומן.
אני ממש מתכוון שכל השומן יגיע מגבינות ומעדנים באחוזים גבוהים
גם מסלמי ובשרים
ומדי פעם מחמאת בוטנים ואוגוזים אבל רק מדי פעם ובכמות קטנה....

מבחינת בריאות זה לגיטימי , נכון?

אתה לוקח בנוסף אומגה 3?
כי מהמקורות שרשמת זה לא יגיע..

נערך לאחרונה:
אז בעצם אתם בעד שומן ממקורות כאלו....אפילו להרים את האחוז שומן.
אני ממש מתכוון שכל השומן יגיע מגבינות ומעדנים באחוזים גבוהים
גם מסלמי ובשרים
ומדי פעם מחמאת בוטנים ואוגוזים אבל רק מדי פעם ובכמות קטנה....

מבחינת בריאות זה לגיטימי , נכון?

דגים דגים דגים! חומצת השומן, OMEGA 3, אתה חייב אותה בתפריט שלך. ולכן קודם כל תדאג שהמקור שומן שלך יהיה דגים, ולאחר מכן, בשר וגבינות וכו'.

דגים דגים דגים! חומצת השומן, OMEGA 3, אתה חייב אותה בתפריט שלך. ולכן קודם כל תדאג שהמקור שומן שלך יהיה דגים, ולאחר מכן, בשר וגבינות וכו'.
תגזים למה לא.. דגים זה לא כזה חשוב.. בשר צריך להוות חלק הרבה יותר גדול מהתפריט שלך

תגזים למה לא.. דגים זה לא כזה חשוב.. בשר צריך להוות חלק הרבה יותר גדול מהתפריט שלך

אומגה 3 צריך להגיע בדרך כלשהיא, באמת לא סביר שהוא יאכל מספיק דגים כדי לקבל כמות מספיקה של אומגה 3. בגלל זה בדרך כלל אנשים לוקחים אומגה 3 בכדורים כתוסף.

אם הוא לא לוקח תוסף אז דגים זה חשוב.

• פותח/ת השרשור
אם אני מתסף אומגה 3 2 כדורים ביום והשומן מגיע יחד עם עם החלבון מגבינות שמנות אני סגור?

אומגה 3 אין בצומח או בחי (לא דגים)? מוזר לי שהחומצה הזאת כל כך חשובה וניתן להשיגה בכמויות מספקות רק דרך דגים מסריחים

דגים הם ממש לא המקור היחיד לאומגה 3.
אומגה 3 יש גם בשמנים מהצומח כמו שמן קנולה, שמן זית ושמן פשתן (יש בעוד הרבה שמנים אבל אלה שמנים שהיחס אומגה3:אומגה6 שלהם הוא טוב, במיוחד שמן פשתן שבכלל יש בו יותר אומגה 3 מ-6).

גם בבשר וביצים אורגניות אמור להיות אומגה 3.

בשמן זית יש מעט מאוד אומגה 3. בקנולה יש יותר ובפשתן באמת יש הרבה. אבל גם בקנולה וגם בפשתן מה שיש זה ALA שהגוף אמור להמיר לEPA וDHA. וכמו שגם לייל כתב במאמר שלו (שמתורגם בקילוגרם), ההמרה הזו של הגוף מאוד לא יעילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית