הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אפשרי כטבעי לעשות בנט אובר רו עם גב ישר לגמרי ועם 140 קילו על המוט?

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך

Qubit

משתמש מתחיל
297
26
נק' מוניטין:
85
297
26
כטבעי, בלי גנים מעולים אלא ממוצעים וסבירים בלבד

רפרפתי ביוטיוב ומצאתי רק סרטון של cbum עושה את זה וגם זה לא היה ישר לגמרי

יש לי בינתיים chin up במכונה 100 קילו ל1

שאלה מיני רבות שכנראה אף אחד לא יכול לענות עליה.
הכי הרבה ביצעתי עם 115 ק״ג עם גב יחסית ישר.

ומה זה ״עם גנים ממוצעים״, מה קשורה ההתנייה לביצוע?
אם הוא עובד על זה כמו שצריך מה זה קשור לגנטיקה שלו?

• פותח/ת השרשור
שאלה מיני רבות שכנראה אף אחד לא יכול לענות עליה.
הכי הרבה ביצעתי עם 115 ק״ג עם גב יחסית ישר.

ומה זה ״עם גנים ממוצעים״, מה קשורה ההתנייה לביצוע?
אם הוא עובד על זה כמו שצריך מה זה קשור לגנטיקה שלו?

התכוונתי לשאול אם אפשר להגיע לזה עם גנים לא משהו כמו שלי

• פותח/ת השרשור
איך החלטת שהגנים שלך לא משהו?

לגבי השאלה שלך, אין סיבה שלא.
איך קבעת שיש לך גנים לא משהו, מימשת את היותך בתור טבעי?

אולי הם כן משהו, אני לא כל כך מתלהב מהם, אז אני חושב שהם לא משהו, גם מאמנים אמרו לי ככה (מבלי לנסות להעליב אותי)

יש לי גנים רעים, סבלתי מקרוהן חמור.
יש לי 140 בנט אובר ראו עם גב ישר בקלות.

כאן עשיתי 155 לא יודע אם הטכניקה לטעמך

יש לי גנים רעים, סבלתי מקרוהן חמור.

תפסיקו כבר להשתמש בביטוי ״גנים רעים״.
זה שהיה לך קרוהן לא אומר שיש לך גנים רעים. בטח שלא בהקשר של אימוני כוח.
אם יש לך בנץ׳ 180 אז הגנים שלך כנראה לא רעים, לא לפאוורליפטינג או הרמות כבדות
גנים רעים בהקשר הזה זה מישהו שיעשה כל מה שתביא לו ועדיין לא יצליח להגיע למשקלים מכובדים, ואם כן יצליח לרגע, אז משהו בגוף שלו ייכשל -- זה גנים רעים או אי התאמה - וזה לא משהו שאני או אתה נוכל לומר על מישהו אלא אם כן הגיע לנקודה הזאת וזה מה שקרה לו

תפסיקו כבר להשתמש בביטוי ״גנים רעים״.
זה שהיה לך קרוהן לא אומר שיש לך גנים רעים. בטח שלא בהקשר של אימוני כוח.
אם יש לך בנץ׳ 180 אז הגנים שלך כנראה לא רעים, לא לפאוורליפטינג או הרמות כבדות
גנים רעים בהקשר הזה זה מישהו שיעשה כל מה שתביא לו ועדיין לא יצליח להגיע למשקלים מכובדים, ואם כן יצליח לרגע, אז משהו בגוף שלו ייכשל -- זה גנים רעים או אי התאמה - וזה לא משהו שאני או אתה נוכל לומר על מישהו אלא אם כן הגיע לנקודה הזאת וזה מה שקרה לו
ברור שאין לי גנים רעים, כי כל המושג גנים מעבר לאורך גפיים הוא שטותי וחסר ראיות.

כשמישהו שואל לגבי גנים, אני אומר שאובחנתי בקרוהן כטענה שלפי דעות אנשים הגנים שלי רעים.

אנשים רבים מסתכלים לאן הגיעו עם האימונים שלהם ואז קובעים מה רמת הגנים שלהם, וזה שטותי. כי אולי התוכנית והידע שלהם על הפנים, וזה בכלל לא מעיד על גנים.

אולי עם חומרים גנים שמשחקים משהו, לא יודע.

בקיצור, יש לי גנים רעים, כי קבעתי, ולך עם ההישגים שלך יש גנים מעולים שאתה לא ממצא מספיק כי קבעתי.
זה לא פחות אדיוטי מכל מחשבי הגנים השונים.

ברור שאין לי גנים רעים, כי כל המושג גנים מעבר לאורך גפיים הוא שטותי וחסר ראיות.

ואנחנו לא יודעים שזה שטותי, בדיוק בגלל שזה חסר ראיות. אולי יש גנים של אנשים שהגיעו רחוק בפאוורליפטינג, צריך לאסוף את כל אלה ולהתחיל למפות את הגנים. לא עשו את זה למיטב ידיעתי, לא אומר שאין כזה דבר.

כשמישהו שואל לגבי גנים, אני אומר שאובחנתי בקרוהן כטענה שלפי דעות אנשים הגנים שלי רעים.

הגנים שלך רעים בהקשר של מחלת קרוהן. עצם זה שהגעת למשקלים מכובדים אומר כנראה שהגנים שלך (מה שאנחנו נוטים לראות כמגביל עליון) לא הגבילו אותך. אז הגנים שלך כנראה לא רעים.

אולי עם חומרים גנים שמשחקים משהו, לא יודע.
אין שום קשר לחומרים.

אנשים רבים מסתכלים לאן הגיעו עם האימונים שלהם ואז קובעים מה רמת הגנים שלהם, וזה שטותי. כי אולי התוכנית והידע שלהם על הפנים, וזה בכלל לא מעיד על גנים.

נכון.
דרך אגב, אם תביא דוגמה שיותר רלוונטית למה שאתה עושה - כמו אורך גפיים, אז זה כבר נכון יותר.
לקרוהן אין קשר. נקודת הפתיחה הייתה רעה יותר (אם אני ממקם אותך על איזשהו ציר זמן דמיוני ביחס למישהו אחר)
הייתה לך מחלה, התגברת עליה או שלמדת לנהל אותה כמו שצריך, ועכשיו ההישגים שלך מנורמלים ביחס לאיש בריא.
אפשר גם לשאול את זה הפוך: אם לא היה לך קרוהן בגנים, אתה חושב שהיית מצליח להרים כבד יותר? (בפוטנציאל, לא ביחס לגיל שבו התחלת להתאמן)

אני מכיר אנשים שמתאמנים שנים, ועל פנים נראה שיש להם המון ידע, לוקחים חומרים (בהצהרה) ועדיין לא מגיעים לבנץ 180. שניכם עם גישה לספרים באינטרנט או לכל המידע שיש. יש כאלה אפילו כאן בפורום. אז או שהם מתאמנים על הפנים, או שהגנים שלהם פחות טובים

זה נחמד אולי להאמין שלמרות הגנים הרעים ובזכות האמונה ותכנית אימונים טובה אפשר להגיע להישגים, אבל לומר שהגנים שלך רעים ביחס לפאוורליפטינג פשוט לא עומד במבחן התוצאה במקרה הזה.

נערך לאחרונה:
ואנחנו לא יודעים שזה שטותי, בדיוק בגלל שזה חסר ראיות. אולי יש גנים של אנשים שהגיעו רחוק בפאוורליפטינג, צריך לאסוף את כל אלה ולהתחיל למפות את הגנים. לא עשו את זה למיטב ידיעתי, לא אומר שאין כזה דבר
כשמשהו לא הוכח כקיים, הוא מוגדר כלא קיים.
יכול להיות שגנים משחקים המון, עד שיוכח, לא אאמין לזה.

ויתרה מכך, כשמישהו יטען שהגנים שלו רעים, אבקש הוכחה שלא קיימת.
ואם נאמין לכל אחד, תאמין גם לי שהגנים שלי רעים.
הגנים שלך רעים בהקשר של מחלת קרוהן. עצם זה שהגעת למשקלים מכובדים אומר כנראה שהגנים שלך (מה שאנחנו נוטים לראות כמגביל עליון) לא הגבילו אותך. אז הגנים שלך כנראה לא רעים
הם לא רעים או טובים, כי אין דרך לבדוק.
עד שיבדקו לא אתייחס לזה.
אפשר גם לשאול את זה הפוך: אם לא היה לך קרוהן בגנים, אתה חושב שהיית מצליח להרים כבד יותר? (בפוטנציאל, לא ביחס לגיל שבו התחלת להתאמן)
אני באמת לא יודע. הקרוהן דחף אותי ללמוד על הגוף שלי וגוף האדם בכללי שכנראה לא הייתי עושה אחרת. המשקלים שלי עפו יחסית מהר אחרי שהתאוששתי מהקרוהן והתחלתי ליישם עקרונות חדשים שלמדתי בזמן הזה.
אני מכיר אנשים שמתאמנים שנים, ועל פנים נראה שיש להם המון ידע, לוקחים חומרים (בהצהרה) ועדיין לא מגיעים לבנץ 180. שניכם עם גישה לספרים באינטרנט או לכל המידע שיש. יש כאלה אפילו כאן בפורום. אז או שהם מתאמנים על הפנים, או שהגנים שלהם פחות טובים

זה נחמד אולי להאמין שלמרות הגנים הרעים ובזכות האמונה ותכנית אימונים טובה אפשר להגיע להישגים, אבל לומר שהגנים שלך רעים ביחס לפאוורליפטינג פשוט לא עומד במבחן התוצאה במקרה הזה
אני לא מזלזל או מבטל הישגים של אף אחד.
בעיניים המצומצמות שלי שהגעתי לאן שהגעתי והבאתי מתאמנים לדברים גדולים יחסית, גנים זה לא משהו שאני יכול או צריך לקחת בחשבון.

הסקוואט שלי אמנם מתקדם יפה, אבל הוא יחסית חלש אצלי, ואולי זה גנים, אבל אולי זה בגלל שמעולם לא עשיתי סקוואט לפני שהחלטתי ללכת על פאוורליפטינג.

מצד שני, יש לי מתאמן שהבאתי ל220 סקוואט מ180 תוך 3 חודשים בערך, שזה הרבה יותר מהר משאני התקדמתי בעצמי.

אולי יש נטיות גנטיות שונות, אבל אולי זה האורך גפיים המתאים יותר לסקוואט אצלו, וההיסטוריה שלו עם השרירים האלו.

בסופו של דבר, אני לא פוסל את האפשרות שגנים משחקים תפקיד, אבל עד שיוכח לי ככה, אני לא מאמין לזה.

בסופו של דבר, אני לא פוסל את האפשרות שגנים משחקים תפקיד, אבל עד שיוכח לי ככה, אני לא מאמין לזה.

הנה דוגמה לגנים רעים באמת לפאוורליפטינג (או לספורט עצים בכלל): היפוטוניה, עצמות שנוטות להישבר, מערכת חיסונית חלשה, מחלות מפרקים למיניהן (יש מלא סוגים ותתי סוגים) ועוד ועוד...
חלק מאלה אולי תסמינים של קרוהן פעיל בגלל דלקתיות וחוסרים תזונתיים. ככל שאין דלקתיות או חוסרים תזונתיים, הבעיות האלה פתירות. ברגע שזה פתיר, זה לא מגביל אותך באמת. אצל מי שיש לו גנים רעים באמת, זה כרוני, ותזונה נכונה וניהול עומסים נכון אולי יעזור לו לא להיפצע הרבה - אבל כנראה שהוא לא יעקוף אותך בבנץ׳ או יתחרה באולימפיה.
למיטב זכרוני אמרת שאתה לא נפצע או לא נפצעת משמעותית בכלל עד עכשיו, אז איך שלא תסובב את זה נראה לי שהגנים שלך לא כאלה רעים בסך הכל.

זהו, פשוט לא להשתמש ב״גנים רעים׳, גם כי אנחנו לא יודעים על גנים ספציפיים בהקשר של ליפטינג, וגם כי אני לא חושב שיש פה מישהו שאמר את זה כאן אי פעם ובאמת סובל מאיזשהי בעיה רצינית

עם כמה שאני מאמין שאתה ושאר החברים טבעיים (נוטה להאמין שכן, גם כי זה סתם נותן לי מוטיבציה כטבעי כרגע) אני לא מאמין לך שאתה אומר גנים רעים. ולא בטוח שבכוונה, אתה פשוט יוצא מנקודת הנחה שגויה, שבכלל רוב הסיכויים שההפך הוא הנכון.

הם לא רעים או טובים, כי אין דרך לבדוק.
עד שיבדקו לא אתייחס לזה.
טוב או רע זאת הגדרה שטחית (זאת בערך כמות הידע שיש למי שמשתמש במושג הזה), אולי ״מתאימים״ עדיף יותר
לא הייתי אומר שיש לי גנים רעים, אבל אני גם לא דוחק 180 (בינתיים)

נראה לי שבבילדינג זה כבר יותר קל. יש כאלה שיש להם פוטנציאל כלשהו להתחרות בטופ, ויש כאלה שלא, וזה הרבה פחות מורכב כי לרוב זה ויזואלי וזה לא אומר הרבה על הבריאות שלהם באופן כללי. מכאן אולי אנשים התחילו להשתמש בכל הטרלול הזה של ״גנטיקה״.

נערך לאחרונה:
הנה דוגמה לגנים רעים באמת לפאוורליפטינג (או לספורט עצים בכלל): היפוטוניה, עצמות שנוטות להישבר, מערכת חיסונית חלשה, מחלות מפרקים למיניהן (יש מלא סוגים ותתי סוגים) ועוד ועוד...
חלק מאלה אולי תסמינים של קרוהן פעיל בגלל דלקתיות וחוסרים תזונתיים. ככל שאין דלקתיות או חוסרים תזונתיים, הבעיות האלה פתירות. ברגע שזה פתיר, זה לא מגביל אותך באמת. אצל מי שיש לו גנים רעים באמת, זה כרוני, ותזונה נכונה וניהול עומסים נכון אולי יעזור לו לא להיפצע הרבה - אבל כנראה שהוא לא יעקוף אותך בבנץ׳ או יתחרה באולימפיה.
לא דיברתי על מי שנפצע באימונים, זה נושא אחר.
אני מדבר על תקרה שנעצרים באימונים שם, כמו ההבדל בין נשים וגברים.
בוא לא נשווה זקנים לצעירים, חולים לבריאים.
זהו, פשוט לא להשתמש ב״גנים רעים׳, גם כי אנחנו לא יודעים על גנים ספציפיים בהקשר של ליפטינג, וגם כי אני לא חושב שיש פה מישהו שאמר את זה כאן אי פעם ובאמת סובל מאיזשהי בעיה רצינית
מסכים
עם כמה שאני מאמין שאתה ושאר החברים טבעיים (נוטה להאמין שכן, גם כי זה סתם נותן לי מוטיבציה כטבעי כרגע) אני לא מאמין לך שאתה אומר גנים רעים. ולא בטוח שבכוונה, אתה פשוט יוצא מנקודת הנחה שגויה, שבכלל רוב הסיכויים שההפך הוא הנכון
אמרתי גנים רעים כדי לזרום עם השאלה, אני לא מאמין שיש כזה דבר עד שיוכח לי.

אני מתאמן חצי שנה ואני עושה 87.5 ל3 סטים של 8
עושה 105 לחזרה
הגנים שלי לא מעל הממוצע לדעתי אבל אני בהחלט רואה את ה140 באופק כי אני עוד לא נתקעתי בתרגיל הזה

אני מתאמן חצי שנה ואני עושה 87.5 ל3 סטים של 8
עושה 105 לחזרה
הגנים שלי לא מעל הממוצע לדעתי אבל אני בהחלט רואה את ה140 באופק כי אני עוד לא נתקעתי בתרגיל הזה
אז יאללה תביא סרטון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית