הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית למתאמן מתחיל

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אם יש מתאמן מתחיל לגמרי, לא נגע במשקולות בחייו או לפחות כמה שנים, והמטרה שלו היא נטו כוח, ונטו לטווח הארוך, לא אכפת לו גם אם הוא ירים משקלים כבדים באמת רק עוד כמה שנים, אבל שזה יהיה משקלים גבוהים רצח. מה הייתם ממליצים לו לעשות? אני חשבתי על 2 אופציות, מה דעתכם?

1. תוכנית טכניקה: איזה 4-7 אימונים בשבוע, כל אימון מבצעים רק את התרגילים שהוא מעוניין להתחזק בהם אבל את כל התרגילים שהוא מעוניין להתחזק בהם, ומבצעים אותם למלא סטים של נניח חמישיות (אני יודע שאוהבים חמישיות ללימוד טכניקה), לא כזה קריטי הנפח כל עוד הוא גבוה. מתחילים ממשקל נמוך וההתקדמות היא איטית מאוד אבל עקבית. דילואודים וריסטים פחות מעניין אותי לדבר עליהם כרגע, זה לדעתי יותר פרטים קטנים ולא קריטיים לשאלה. היתרון לדעתי במתכונת כזאת היא שהטכניקה אמורה להיות אחרי זה מדהימה, יש לו המון הזדמנויות ללמוד את הטכניקה הנכונה, גם בבחינה המודעת של למידת טכניקה, וגם בבחינה הפיזית, שהגוף לומד איך זזים כמו שצריך. אני חושב שההתייעלות הטכנית מדבר כזה היא מדהימה, הרבה יותר מסתם תוכנית התחזקות. אחרי תקופה ארוכה שהמתאמן עושה סקוואט מושלם מתוך שינה הוא עובר לתוכנית "רגילה", עם היתרון של טכניקה והתייעלות עצבית ברמה מטורפת. הוא כן גם אמור להתחזק, פשוט בצורה איטית. יכול להיות שהוא יגיע ככה למשקלים גבוהים, אני לא יודע.

2. תוכנית בילדינג, פשוט צבירה של מסת שריר. תוכנית ארוכה שחוץ מזה שיש דגש על שרירים ספציפיים יותר והעדפה לתרגילים שדומים יותר לואריאציות שהוא מעוניין להתחזק בהן, אין כל כך הבדל בינה לבין תוכנית פיתוח גוף. רק אחרי תקופה מאוד ארוכה שהמתאמן צבר על עצמו מסת שריר מכובדת מאוד הוא עובד לתוכנית כוח קלאסית, וההיגיון שלי אומר שהוא יהיה עם יתרון, כי מסת שריר זה אחד הדברים העיקריים בתוכנית כוח, ולפי מה שאני רואה בכל מקרה זאת ההתעסקות העיקרית בהמון גישות כוח.

מה דעתכם? מה אתם הייתם ממליצים למתאמן מתחיל לגמרי? אחת מהגישות שהצעתי או משהו אחר?

קודם שהמתאמן יתחיל להתאמן, זה לא פרקטי לעבוד במשך הרבה זמן על טכניקה בלי משקל גם אם הטכניקה שלך בלי משקל מדהימה זה לא אומר שזה יהיה ככה עם משקל כבד צריך לשלב בין טכניקה לעבודה כבדה והתייעלות עצבית תבוא רק אחרי שתרגיל את הגוף שלך לעבודה קשה, ובקשר לתוכנית בילדינג ממילא עושים שלב היפרטרופי לרוב בתחילת ההכנה אבל הוא קיים.
אבל take what i say with a grain of salt
אני יחסית חדש בתחום ובטוח שיש פה אנשים שמבינים ויתקנו אותי אם טעיתי

• פותח/ת השרשור
שהמתאמן יתחיל להתאמן, זה לא פרקטי לעבוד במשך הרבה זמן על טכניקה בלי משקל גם אם הטכניקה שלך בלי משקל מדהימה זה לא אומר שזה יהיה ככה עם משקל כבד צריך לשלב בין טכניקה לעבודה כבדה והתייעלות עצבית תבוא רק אחרי שתרגיל את הגוף שלך לעבודה קשה
כמו שכתבתי זה לא במקום הוספה של משקל, זה פשוט הוספה איטית יותר, ועם טחינה משמעותית של התנועה

לא זה ולא זה. אם כבר הייתי הולך על האופציה השניה שנתת.

אני בדעה שתרגילי בסיס הם לא כאלה מורכבים, ולא צריך להשקיע כל כך הרבה כדי ללמוד טכניקה. לדעתי אם אתה שנה שנה וחצי מתאמן בתרגילי בסיס, התחזקת ואתה כבר ברמה טובה, השיפור הטכני שיגיע בהמשך הוא דיי קטן והתרומה שלו גם תיהיה מאוד קטנה. סקוואט, בנץ ודדליפט זה לא כזה מורכב. אני מאמין שאלחנן לא יסכים איתי.

מה שאני עושה עם מתחילים זה בדרך כלל סוג של SS עם עוד נפח למקומות ספציפיים בסגנון של בילדינג כדי לעלות מסת שריר. הרבה טרייספס, חזה, כתפיים וגב, קצת בייספס. פלג גוף תחתון נשאר עם מורכבים. אני גם לא חולב את התכנית ממש עד העצם כי לא רואה בזה טעם, ועובר ממנה אחרי שאני רואה שהמתאמן כבר קיבל את מה שאפשר בלי להגיע למצב שאנחנו 3 פעמים בשבוע נלחמים בRPE 10.

אני חושב שהאופציה הראשונה די חכמה, לפתח תרגול ומיומנות רבה, למה לא?

אין לי ניסיון רב עם מתאמנים מתחילים ממש, רוב המתאמנים שלי הגיעו אלי די מיומנים, וקשה ללוות אונליין מישהו לא מיומן.

אבל בגדול ננסה לדאוג לכך שהם יהיו מתחילים לתקופה כמה שיותר קצרה יחסית.
אם נצליח להביא את המתאמן קרוב לפי 2 משקל גוף סקוואט ודדליפט, ופי 1.5 משקל גוף בנץ' בזמן קצר, נגיד חצי שנה עד שנה, הוא לא יהיה מתחיל לזמן ממושך מידי. התוכנית שהצעת רלוונטי לתקופת זמן קצרה מאוד, יהיו לנו עוד 20 שנה של תכנון מחושב.

למתאמן מתחיל שהטכניקה מוזרה לו, הוא לא מרגיש איפה זה מקביל בסקוואט, ושיווי משקל פשוט הוא אתגר, להוריד משקל עוד יותר ולתרגל ווריאציות יכול גם להועיל. בוקס, פאוז, טמפו, ספוטו, עצירות כל אלו דברים שעוזרים.

מאמנים שמשתמשים בסקוואט רגל אחת, בנץ' עם דאמבלים, הכל אפשרי.

הרבה נתון לשיקול דעת ואין נכון או לא נכון, יש מה המתאמן מבין וקולט, ומה אתה יודע להסביר וללמד.

תמיד הייתי ספציפי, וככה אני יודע לאמן, גם לתקופה הקצרה שהמתאמן מתחיל אעבוד באופן דומה.

אבל בו רגע ניכנס לפן המנטלי, יכול להיות מעניין יותר לגוון, להגיע לכשל, אולי שווה להקריב ספציפיות, להיות פחות זמן במכון לטובת קרירה ארוכה יותר.

ואולי תקופה קצרה של 5 שעות אימון כל יום יבנה חוסן מנטלי ואהבה לתחום, זה מאוד אינדבדואלי ותלוי לא רק במתאמן, אלא גם במאמן ובסביבה שלכם.

בתחומי ספורט רבים נפוץ להתאמן 8 שעות כל יום עם סביבה של ספורטאים מורעלים כמוך, ומאמן שנמצא לצידך.

אבל שוב, תקופה קצרה שבה מתאמן נהפך ממתחיל למתקדם אין תשובה נכונה, ומחיר מאוד נמוך לשלם על טעויות.

שלחתי מתאמנים למאמנים ממש לא מיומנים, אבל המוטיבציה והאנרגיות של המאמן יתרמו לאדם שרק מתחיל הרבה יותר ממאמן וותיק, זקן, פרפקציוניסט, ולא מפרגן (המאמנים בטופ).

בקיצור, לא יודע, לא בטוח משנה.

• פותח/ת השרשור
אבל בגדול ננסה לדאוג לכך שהם יהיו מתחילים לתקופה כמה שיותר קצרה יחסית.
אם נצליח להביא את המתאמן קרוב לפי 2 משקל גוף סקוואט ודדליפט, ופי 1.5 משקל גוף בנץ' בזמן קצר, נגיד חצי שנה עד שנה, הוא לא יהיה מתחיל לזמן ממושך מידי
אם אתה עושה לו נניח משהו כמו 25+ סטים שבועיים לכל תרגיל, נניח מישהו שרוצה להתאמן לפאוורליפטינג ועושה 5 ימים בשבוע 5×5 לשלושת התרגילים, מן הסתם שהוא יגיע בפחות מהמספרים שציינת לאותו שלב. אם תעשה את זה כואריאציות אז המשקל ירד עוד יותר.
התוכנית שהצעת רלוונטי לתקופת זמן קצרה מאוד,
כמה זמן אתה מנחש שזה יהיה יעיל למתאמן מתחיל רנדומלי?
להוריד משקל עוד יותר ולתרגל ווריאציות יכול גם להועיל. בוקס, פאוז, טמפו, ספוטו, עצירות כל אלו דברים שעוזרים
אני דווקא חשבתי על שיעשה נטו את הואריאציות המקוריות, מקסימום טמפו, ככה שהספציפיות היא ברמה הכי גבוהה והטכניקה תהיה בדיוק מה שהוא יעשה בתחרות/ מפגן כוח.
הרבה נתון לשיקול דעת ואין נכון או לא נכון, יש מה המתאמן מבין וקולט, ומה אתה יודע להסביר וללמד
אני לא מדבר על מתאמן ספציפי, אני מדבר על רעיון כללי
אבל בו רגע ניכנס לפן המנטלי, יכול להיות מעניין יותר לגוון, להגיע לכשל, אולי שווה להקריב ספציפיות, להיות פחות זמן במכון לטובת קרירה ארוכה יותר.

ואולי תקופה קצרה של 5 שעות אימון כל יום יבנה חוסן מנטלי ואהבה לתחום, זה מאוד אינדבדואלי ותלוי לא רק במתאמן, אלא גם במאמן ובסביבה שלכם.

בתחומי ספורט רבים נפוץ להתאמן 8 שעות כל יום עם סביבה של ספורטאים מורעלים כמוך, ומאמן שנמצא לצידך.

אבל שוב, תקופה קצרה שבה מתאמן נהפך ממתחיל למתקדם אין תשובה נכונה, ומחיר מאוד נמוך לשלם על טעויות.

שלחתי מתאמנים למאמנים ממש לא מיומנים, אבל המוטיבציה והאנרגיות של המאמן יתרמו לאדם שרק מתחיל הרבה יותר ממאמן וותיק, זקן, פרפקציוניסט, ולא מפרגן (המאמנים בטופ).
אני בכוונה לא נכנס לפאן המנטלי. נניח שהמתאמנים המדוברים הם מורעלים כאילו מצמידים להם אקדח לראש, הכי פרפקציוניסטים שיש. ברור שזה לא ריאלי לדעת אם מישהו כזה לפני שהתחלת תעבוד איתו, אבל שוב, אני מדבר על רעיון ולא על מתאמן ספציפי.
בקיצור, לא יודע, לא בטוח משנה.
מה שמשנה זה מה לדעתך יביא לו הכי משקל על המוט בטווח של נניח 5-10 שנים.

כמה זמן אתה מנחש שזה יהיה יעיל למתאמן מתחיל רנדומלי?
לא יודע, כל אחד הוא עולם ומלואו, מחסומים מנטליים ייחודיים, אי אפשר לדעת.
וזה גם תלוי מה המתאמן רוצה, אבל אני מאמין שלשנה זה יכול להיות רלוונטי, ואולי רק חודש.
אני דווקא חשבתי על שיעשה נטו את הואריאציות המקוריות, מקסימום טמפו, ככה שהספציפיות היא ברמה הכי גבוהה והטכניקה תהיה בדיוק מה שהוא יעשה בתחרות/ מפגן כוח
מסכים ברמת העיקרון, אלא אם כן הבחור לא מרגיש איפה זה מקביל בסקוואט, יד שמאל עולה לפני ימין בבנץ', או הוא לא מרגיש שהגב קשת בדדליפט.

ברוב המקרים ווריאציות זה כלי ללמד טכניקה.
מה שמשנה זה מה לדעתך יביא לו הכי משקל על המוט בטווח של נניח 5-10 שנים
נכון, ולא רק ב5-10 שנים, גם בחודשיים הקרובות בלי להקריב טכניקה.

• פותח/ת השרשור
מסכים ברמת העיקרון, אלא אם כן הבחור לא מרגיש איפה זה מקביל בסקוואט, יד שמאל עולה לפני ימין בבנץ', או הוא לא מרגיש שהגב קשת בדדליפט.

ברוב המקרים ווריאציות זה כלי ללמד טכניקה
אוקיי, קיבלתי. שימוש בואריאציות המקוריות, אלא אם בשביל לתקן טכניקה, וגם אז רק ואריאציות דומות שמתקנות נקודתית את הבעיה.
נכון, ולא רק ב5-10 שנים, גם בחודשיים הקרובות בלי להקריב טכניקה
בעיקרון נכון, מה שיקדם אותך יותר לטווח של נניח חודש יקדם אותך יותר גם לטווח היותר ארוך. אבל האופציות שהבאתי פה הן קצת קיצוניות בתור תוכנית כוח למתחילים (אני חושב), בגלל זה חשבתי שאולי לא יראו את התוצאות מהר. בגישה השניה של בהיפרטרופיה מן הסתם המשקל על המוט יגיע לאט יותר בטווח של חודשיים, אבל אני מאמין שלאורך שנה+ זה יגיע מהר יותר. אבל זאת בעצם השאלה שלי.

אוקיי, קיבלתי. שימוש בואריאציות המקוריות, אלא אם בשביל לתקן טכניקה, וגם אז רק ואריאציות דומות שמתקנות נקודתית את הבעיה.

בעיקרון נכון, מה שיקדם אותך יותר לטווח של נניח חודש יקדם אותך יותר גם לטווח היותר ארוך. אבל האופציות שהבאתי פה הן קצת קיצוניות בתור תוכנית כוח למתחילים (אני חושב), בגלל זה חשבתי שאולי לא יראו את התוצאות מהר. בגישה השניה של בהיפרטרופיה מן הסתם המשקל על המוט יגיע לאט יותר בטווח של חודשיים, אבל אני מאמין שלאורך שנה+ זה יגיע מהר יותר. אבל זאת בעצם השאלה שלי.
קיצוני = משהו מעבר למה שמוכר לי.

קיצוני זה סובייקטיבי ביחס למה שאתה מכיר, כשאנחנו בוחנים משהו אובייקטיבית, קיצוני לא קיים.

• פותח/ת השרשור
קיצוני = משהו מעבר למה שמוכר לי.

קיצוני זה סובייקטיבי ביחס למה שאתה מכיר, כשאנחנו בוחנים משהו אובייקטיבית, קיצוני לא קיים.
אפשר גם שקיצוני זה בקצה האפשרי.

הכי קצת ואריאציות שאפשרי להתקדם בהן זה כנראה יהיה רק הואריאציות המקוריות, שזה מה שיש בתוכנית.
הכי הרבה נפח שאפשר להתקדם איתו זה מה שאמור להיות בתוכנית.

הכי הרבה התמקדות בהיפרטרופיה למטרות כוח ושזה יעבוד זה לעשות תוכנית שהיא נטו להיפרטרופיה, שזה האופציה השניה.

שתי האופציות האלה הן לדעתי נמצאות בקצה היכולת, כלומר האופציה הראשונה היא קצה היכולת לצבור עוד ניסיון טכני ועדיין להתקדם, והאופציה השניה היא קצה היכולת לצבור מסת שריר למטרות כוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית