הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקל נמוך עצימות גבוהה - לא כדאי לכם

• פותח/ת השרשור Baraka
  • פורסם בתאריך

Baraka

משתמש מתחיל
80
23
נק' מוניטין:
25
80
23
עד לפני 10 שנים וקצת לא היה ויכוח, תמיד כל מתאמן ידע שבשביל לעלות מסת שריר הוא צריך משקל גבוה , איתו יגיע לכשל או כמעט לכשל, בטווחי חזרות של באזור 6 - 12 להיפרטרופיה מיטבית.

אבל בשנים האחרונות יצאו עוד ועוד מחקרים שטוענים שבנאדם יכול לקחת משקולת יד מסכנה של 30% 1RM לעשות איתה בנץ פרס עד לכשל, וזה יביא לאותם תוצאות.

אז אחלה - כשל זה כשל.
אבל יש עם זה בעיות - כמי שהתאמן בדיוק ככה עד לא מזמן וגם ראה קצת גדילה במסת שריר, אני יכול להגיד לכם - לא כדאי.
כן, הפלוס העיקרי שהסיכוי לפציעות הרבה יותר קטן אבל... זה פשוט לא דרך פרקטית להתאמן לטווח ארוך -

- הסיבולת לב ריאה שלי הייתה נשברת הרבה פעמים לפני שהגעתי לכשל. במיוחד באימוני רגליים.
- בחילות והרגשה כללית רעה הרבה פעמים עקב העצימות הגבוהה של הבאת משקל נמוך עד לכשל עם עשרות רפס לכל סט, לאורך כל האימון.
- זמן אימון ארוך פי 2 - 3 ויותר כתוצאה מכך. כלומר במקום להתאמן 60 דק וקצת , אתם תבלו שעתיים -שלוש במכון.
- כל הרפס שלך לפני שאתה מתקרב לכשל , פשוט לא שווים יותר מדי.
- הדופק עולה יותר מדי וזה לא הכי בריא ללב לטווח ארוך . יש מספיק מחקרים בנושא שאתה מביא את הלב לעצימות גבוהה מדי, בסגנון hit באופן תמידי,
זה עלול ליצור הצטלקות לטווח ארוך.
- הrecovery בין האימונים ובין הסטים אורכת יותר זמן

זכרונו לברכה John Meadows האגדי הסביר את זה יותר טוב ממני -

עצימות גבוהה=משקל גבוה. התכוונת לנפח גבוה.

שמע, אני לא מבין למה אתה צריך לבחור לעבוד או ככה או ככה, אתה יכול פשוט בסטים מסויימים לעשות 20 חזרות ובסטים אחרים 5, אין איזה התחייבות לטווח חזרות מסויים.
הסיבולת לב ריאה שלי הייתה נשברת הרבה פעמים לפני שהגעתי לכשל. במיוחד באימוני רגליים
בתרגילים כמו סקוואט באמת הגורם המגביל יהיה סיבולת לב ריאה, ובגלל זה בילדרים יעבדו איתו לעצימות בדרך כלל ולא לנפח. בכפיפת מרפקים למשל אתה יכול לטחון נפח בכיף, דווקא עצימות תשבור לך את הטכניקה עוד מהחזרה הראשונה. צריך לראות איזה כמות חזרות אתה מסתדר איתה יותר באיזה תרגיל, אבל זה לא מסובך כמו שזה נשמע.
בחילות והרגשה כללית רעה הרבה פעמים עקב העצימות הגבוהה של הבאת משקל נמוך עד לכשל עם עשרות רפס לכל סט, לאורך כל האימון
לא יודע למה אתה מתכוון בעשרות, אבל יותר מ30, ותכלס מ20 זה די מיותר.
הדופק עולה יותר מדי וזה לא הכי בריא ללב לטווח ארוך . יש מספיק מחקרים בנושא שאתה מביא את הלב לעצימות גבוהה מדי, בסגנון hit באופן תמידי,
זה עלול ליצור הצטלקות לטווח ארוך.
😳
לא אחי

אין סיבה להתחייב לטווח חזרות מסויים, פשוט כל סט תראה איפה יהיה לך נוח לבצע אותו בטווח של 5-20 ולך עליו.

ולא יודע אם שמת לב, אבל פתחת את הפוסט בפאוורליפטינג/ווייטליפטניג. בכוונה?

• פותח/ת השרשור
עצימות גבוהה=משקל גבוה. התכוונת לנפח גבוה.

שמע, אני לא מבין למה אתה צריך לבחור לעבוד או ככה או ככה, אתה יכול פשוט בסטים מסויימים לעשות 20 חזרות ובסטים אחרים 5, אין איזה התחייבות לטווח חזרות מסויים.

בתרגילים כמו סקוואט באמת הגורם המגביל יהיה סיבולת לב ריאה, ובגלל זה בילדרים יעבדו איתו לעצימות בדרך כלל ולא לנפח. בכפיפת מרפקים למשל אתה יכול לטחון נפח בכיף, דווקא עצימות תשבור לך את הטכניקה עוד מהחזרה הראשונה. צריך לראות איזה כמות חזרות אתה מסתדר איתה יותר באיזה תרגיל, אבל זה לא מסובך כמו שזה נשמע.

לא יודע למה אתה מתכוון בעשרות, אבל יותר מ30, ותכלס מ20 זה די מיותר.

😳
לא אחי

אין סיבה להתחייב לטווח חזרות מסויים, פשוט כל סט תראה איפה יהיה לך נוח לבצע אותו בטווח של 5-20 ולך עליו.

ולא יודע אם שמת לב, אבל פתחת את הפוסט בפאוורליפטינג/ווייטליפטניג. בכוונה?

צודק טעות שלי. התבלבלתי בהגדרה. אי אפשר לערוך כותרת.
מסכים איתך הכי טוב לשלב.

אני פשוט העלתי את הפוסט כדי שאורח מהצד שקורא פה לא יחשוב שזה כזה פשוט כמו שזה נשמע , לקנות איזה זוג משקולות יד של 5 קילו ולהתאמן לו בבית עם המטרה להגיע לתוצאות דומות כמו עם סט שלם. כי על הנייר הכל אפשרי, בפרקטיקה, פחות.

עוד בעיה עם הרעיון הזה של עבודה משקלים *כל-כך* נמוכים "עד לקרבה לכשל" - היא שבתכלס ככה קשה מאוד להתקרב אליו.

למה?
כי כל חזרה היא כל-כך מעאפנה, שאתה אשכרה מתאושש בין החזרות, ואז זה לא באמת נגמר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית