כל האמת על סטרואידים אנאבוליים

Bar Weissbuch

משתמש משקיע
6,831
991
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
659
6,831
991
סטרואידים אנאבוליים -אינסטגרם.png

סטרואידים אנבוליים אנדרוגניים (AAS) הינם קבוצה רחבה של אנדרוגנים טבעיים וסינתטיים. מעריכים כי כ-6% מכלל הגברים וכ-15% עד 25% מאלו המתאמנים בחדר הכושר בעולם עושים שימוש לרעה ב-AAS. AAS קשורים למוות לבבי פתאומי, היעדר פוריות ובעיות נוירו-פסיכיאטריות שונות.

סטרואידים אנבוליים מכילים קבוצה של הורמונים, לרבות טסטוסטרון על נגזרותיו השונות. השפעותיו השליליות ההרסניות כוללות בין היתר עלייה בסיכון למוות מוקדם ועלייה של פי שניים בסיכון לתמותה קרדיווסקולרית. אלו מופיעים בפתאומיות רבה, מה שעלול להקשות על מתן טיפול מונע.

בנוסף, מופיעות תופעות לוואי סובייקטיביות המשתנות מאדם לאדם. רשימה חלקית שלהן היא: גינקומסטיה (צמיחת שדים נשיים), היפוגונדיזם (ירידה בתפקוד בלוטות המין), הפרעות בתפקוד המיני ועוד.

כ-56% בקרב המשתמשים מעולם לא הודיעו לאף רופא שהם עושים שימוש ב-AAS, וכ-10% משתמשים בטכניות הזרקה לא בטוחות.

מטא אנליזה חדשה סקרה את הראיות הקיימות על השפעותיהן השליליות של AAS, מנגנוני פעולה ופרופיל המשתמשים שבעלי סיכון גבוה להשתמש לרעה ב-AAS.

מסקנות המטא אנליזה היו שיש להתאים מדיניות ואסטרטגיות לטיפול בנושא ברמה הלאומית, ושקיימת שונות רבה בפרוטוקולים של צריכת הסטרואידים בקרב המשתמשים, לכן ישנה חשיבות עליונה להתאמת הטיפול הרפואי לכל משתמש.

בנוסף לכך, מציינת המטא אנליזה שלרופאים רבים חסר הידע הדרוש על AAS לטיפול במשתמשים, ולכן יש צורך בהדרכתם על הדרך הנכונה להפסיק את השימוש ב-AAS בקרב המטופלים.

ההיקף האמיתי של ההשפעות השליליות של ASS עוד לא ברור לחלוטין, ובמיוחד של אלו המהוות סיכון מוגבר למוות בטרם עת, התפתחות קרעים בכבד ובעיות פוריות שונות, שעלולות להישאר גם שנתיים לאחר הפסקת השימוש.

**
גלעד דביר – סטודנט למדעי התזונה
צוות LBS

רפרנס: Anabolic-Androgenic Steroid Misuse: Mechanisms, Patterns of Misuse, User Typology, and Adverse Effects

אף פעם לא הבנתי מה רע בגנטיקה הטבעית שלך, בשביל מה לרצות עוד? סתם נהייה לא פרופרציונלי לגוף ומאבד מהאסתטיקה.

אף פעם לא הבנתי מה רע בגנטיקה הטבעית שלך, בשביל מה לרצות עוד? סתם נהייה לא פרופרציונלי לגוף ומאבד מהאסתטיקה.
1. לא כל אחד עם עילוי גנטי
2. להגיד לא פורפורציונאלי זה עניין של טעם.
3. לא הגיוני שזה מאבד מהאסטטיקה כי זה הפוך מזה

1. לא כל אחד עם עילוי גנטי
2. להגיד לא פורפורציונאלי זה עניין של טעם.
3. לא הגיוני שזה מאבד מהאסטטיקה כי זה הפוך מזה
1. מה זה עילוי גנטי? יש הוכחות כמה והאם גנטיקה משחקת בכלל תפקיד בפוטנציאל שלנו?
2. זה לא בפרופורציות הנורמליות של רוב האוכלוסיה שלא לקחה חומרים וקרעה את עצמה באימונים.
3. אסתטיקה זה עניין של טעם, אבל יש סיבה שרוני קולמן לא היה דוגמן מבוקש.

אתם מערבבים סוגי אנשים שמשתמשים בחומרים בגלל בורות בנושא
יש הבדל בין קולמן או לכל מפתח מקצועי אחר שאם נגדיר זאת ב X, הוא השתמש ב 20X לעומת משתמשים קלים שלקחו X חומרים

שלא נדבר שהם על חומרים באופו תמידי, כמויות פי כמה וכמה, סוגי חומרים שונים לגמרי - GH, טרן, T3 , כמות משולשת של טסט וכו'

רוב החובבנים אם צריך להגדיר ממוצע סייקל יהיה 400-500 טסט+ משהו אוראלי למשך 12 שבועות * פעמיים בשנה.

1. מה זה עילוי גנטי? יש הוכחות כמה והאם גנטיקה משחקת בכלל תפקיד בפוטנציאל שלנו?
2. זה לא בפרופורציות הנורמליות של רוב האוכלוסיה שלא לקחה חומרים וקרעה את עצמה באימונים.
1. יש כאלו שרוצים לשפר נראות אז עם גנטיקה פחות טובה עם מיצוי הרמה הטבעית רוצים שיפור
2. זה עדיין עניין של טעם, לא מדבר על כלל האוכלוסיה
3. לקחת את רוני בתור דוגמא זה לא חכם כי זה הכי קיצוני שיש, מדברים על אנשים ברמה הממוצעות שמזריקים

לדעתי יש גבול מסויים,שאדם יכול להגיע אליו ״כטבעי״.
וכאן נכנסים משפרי הביצועים,כדי לנסות לשבור את תקרת הזכוכית..
**שלא תחשוב שזה לא דורש עבודה,זה דורש וואחד עבודה/תכנון והקרבה.
גילוי נאות: אני ממש ממש רוצה לעשות סייקל
אבל אני יודע שאחד זה לא מספיק,ומשם כבר קשה מאוד להפסיק.

לדעתי יש גבול מסויים,שאדם יכול להגיע אליו ״כטבעי״.
וכאן נכנסים משפרי הביצועים,כדי לנסות לשבור את תקרת הזכוכית..
**שלא תחשוב שזה לא דורש עבודה,זה דורש וואחד עבודה/תכנון והקרבה.
גילוי נאות: אני ממש ממש רוצה לעשות סייקל
אבל אני יודע שאחד זה לא מספיק,ומשם כבר קשה מאוד להפסיק.

לא טענתי שזה לא פחות קריעת תחת ממתאמן טבעי, הם קורעים את התחת לא פחות ולעיתים אפילו יותר.
אבל יש לזה השלכות על הבריאות לטווח הארוך, ולדעתי אין שום רע בגוף טבעי, אלא אם כן אתה מחפש להיות מר אולימפיה.

אתם מערבבים סוגי אנשים שמשתמשים בחומרים בגלל בורות בנושא
יש הבדל בין קולמן או לכל מפתח מקצועי אחר שאם נגדיר זאת ב X, הוא השתמש ב 20X לעומת משתמשים קלים שלקחו X חומרים

שלא נדבר שהם על חומרים באופו תמידי, כמויות פי כמה וכמה, סוגי חומרים שונים לגמרי - GH, טרן, T3 , כמות משולשת של טסט וכו'

רוב החובבנים אם צריך להגדיר ממוצע סייקל יהיה 400-500 טסט+ משהו אוראלי למשך 12 שבועות * פעמיים בשנה.
מסכים, חומרים יכולים בהחלט לחסוך עבודה רבה כדי להגיע לתוצאות טבעיות שהיו לוקחים הרבה יותר זמן.
1. יש כאלו שרוצים לשפר נראות אז עם גנטיקה פחות טובה עם מיצוי הרמה הטבעית רוצים שיפור
2. זה עדיין עניין של טעם, לא מדבר על כלל האוכלוסיה
3. לקחת את רוני בתור דוגמא זה לא חכם כי זה הכי קיצוני שיש, מדברים על אנשים ברמה הממוצעות שמזריקים
1. מה זה גנטיקה פחות טובה? יש ראיה שיש אנשים עם גנטיקה טובה יותר או פחות? ומיצוי גנטי טבעי שונה?
2. זה בהחלט עניין של טעם, אני לא מזדהה איתה.
3. תוצאות מעבר לטבעי בעיניי נראה יותר מידי ולא פרופורציונלי או אסתטי.
הם קורעים את התחת לא פחות ולעיתים אפילו יותר.
הם ממש לא לא עובדים יותר מטבעי, אם אני מגיע לטופ הישגים שלי, והם הגיעו לטופ שלהם, עבדנו אותו דבר.

מסכים, חומרים יכולים בהחלט לחסוך עבודה רבה כדי להגיע לתוצאות טבעיות שהיו לוקחים הרבה יותר זמן.

1. מה זה גנטיקה פחות טובה? יש ראיה שיש אנשים עם גנטיקה טובה יותר או פחות? ומיצוי גנטי טבעי שונה?
2. זה בהחלט עניין של טעם, אני לא מזדהה איתה.
3. תוצאות מעבר לטבעי בעיניי נראה יותר מידי ולא פרופורציונלי או אסתטי.

הם ממש לא לא עובדים יותר מטבעי, אם אני מגיע לטופ הישגים שלי, והם הגיעו לטופ שלהם, עבדנו אותו דבר.

גנטיקה פחות טובה ניתן לראות לדעתי שאתה קרוב למיצוי שלו באופן טבעי, ושיש יותר יתרונות מחסרונות. ככה אני רואה בזה.

אני עדיין בעיניי פחות בעד בלצרוך ואפשר להגיע לאחלה של תוצאות

נערך לאחרונה:
זה שאתה נגד בכיינים שמבלבלים את המוח על גנטיקה לא אומר שאתה גם חייב להתעלם מעובדות ולתפוס את העמדה הקיצונית ההופכית למה שאתה מתנגד לו כמו שאתה נוטה לעשות ברוב המקרים
יש ראיות ומחקרים על כל השאלות שהעלת.

הם ממש לא לא עובדים יותר מטבעי, אם אני מגיע לטופ הישגים שלי, והם הגיעו לטופ שלהם, עבדנו אותו דבר
אם חומרים נותנים להם יותר התאוששות ואנרגיה אז הם יכולים לעבוד יותר. זה כמו שתתאמן עם חגורה מול מתאמן בלי חגורה, שניכם נתתם הכי הרבה ברייס שיכלתם, אבל הברייס עם החגורה קשוח יותר.

ואני לא מדבר בכלל על כל המסביב, שכל עניין החומרים דורש הרבה יותר התעסקות.
לאחרונה ראיתי בפייסבוק של evb שהן דיברו שם על איזה מחלה שהוא בעצם חוסר באיזה שהוא חומר בגוף שאמור לווסת את הגדילה במסת שריר. מכאן אפשר להסיק שלאנשים שונים יש כמויות שונות של החומר הזה בגוף (כמו כל חומר בגוף). מכאן אפשר להסיק שיש אנשים שיהיה להם קשה יותר ואחרים שיהיה להם קל יותר לבנות מסת שריר.

אם תרצה אחפש על מה בדיוק מדובר, כרגע אין לי זמן להתעמק, אבל אוכל לחפש את הפוסט הזה.

אותי אישית זה ממש מפחיד, גם מסרטונים ברשת וגם ממקרים שראיתי במציאות, אנשים ממש נדפקו בריאותית.
חלקם בצורה לא הפיכה. זה תחום לא מפוקח וכמות הדברים שיכולים להשתבש היא גדולה.
אני לא מזלזל באלו שלוקחים, זאת החלטה שלהם וזה מראה על רצינות והקרבה להשגת המטרה,
אבל אני כן מאמין שבבריאות לא משחקים ושלשבש את המערכת ההורמונלית/רביה/שיער/עור/כליות/כבד ואלוהים יודע מה עוד זה פשוט לא שווה את זה. איזה רופא מפקח עליהם? איך הם יודעים מה יש בחומר שהם קנו? אולי זה פיראטי/רעיל/אחר?

*דיסקליימר:
אני לא מבין בתחום.
יש לי סלידה קשה מסמים, עישונים, תרופות וכו, (לא מאלכוהול באופן מוזר..) אז אולי זה קשור.
אני שבע רצון מהתפקוד הטבעי שלי אז אולי לא ברורה לי רמת המוטיבציה.

גנטיקה פחות טובה ניתן לראות לדעתי שאתה קרוב למיצוי שלו באופן טבעי, ושיש יותר יתרונות מחסרונות. ככה אני רואה בזה.

אני עדיין בעיניי פחות בעד בלצרוך ואפשר להגיע לאחלה של תוצאות
יש לך הוכחה לזה?
אני יכול לומר שכשאתה קרוב למיצוי, מי שהתקדם יותר זה לא בגלל גנטיקה, אלא הפרטים הקטנים שהוא השקיע בהם.
זה שאתה נגד בכיינים שמבלבלים את המוח על גנטיקה לא אומר שאתה גם חייב להתעלם מעובדות ולתפוס את העמדה הקיצונית ההופכית למה שאתה מתנגד לו כמו שאתה נוטה לעשות ברוב המקרים
יש ראיות ומחקרים על כל השאלות שהעלת.
תוכל לשתף אותי בראיה או מחקר כזה?
קראתי כמה ממש לא משכנעים.
אם חומרים נותנים להם יותר התאוששות ואנרגיה אז הם יכולים לעבוד יותר. זה כמו שתתאמן עם חגורה מול מתאמן בלי חגורה, שניכם נתתם הכי הרבה ברייס שיכלתם, אבל הברייס עם החגורה קשוח יותר.

ואני לא מדבר בכלל על כל המסביב, שכל עניין החומרים דורש הרבה יותר התעסקות
אם כבר הבאת דוגמה מחגורה, אתה באמת סבור שלעבוד עם חגורה קשה יותר? כי אני לא.
לאחרונה ראיתי בפייסבוק של evb שהן דיברו שם על איזה מחלה שהוא בעצם חוסר באיזה שהוא חומר בגוף שאמור לווסת את הגדילה במסת שריר. מכאן אפשר להסיק שלאנשים שונים יש כמויות שונות של החומר הזה בגוף (כמו כל חומר בגוף). מכאן אפשר להסיק שיש אנשים שיהיה להם קשה יותר ואחרים שיהיה להם קל יותר לבנות מסת שריר.

אם תרצה אחפש על מה בדיוק מדובר, כרגע אין לי זמן להתעמק, אבל אוכל לחפש את הפוסט הזה.
אנשים חולים יתקדמו לאט יותר מאנשים בריאים, לא צריך מדען לזה.
אנשים עם אורך גפיים שונה יהיה יתרונות שונים, אבל שיש איזשהו קוד גנטי עם מיצוי גנטי רחוק יותר מאחרים טעון הוכחה כלשהו.

נתקלתי באנשים שחושבים שלקחת אבקת חלבון וקריאטין זה ''לא טבעי'' ומסוכן...
מיותר לציין שאותם אנשים מעשנים, צורכים אלכוהול באופן קבוע ובעלי עודף משקל..

יש לך הוכחה לזה?
אני יכול לומר שכשאתה קרוב למיצוי, מי שהתקדם יותר זה לא בגלל גנטיקה, אלא הפרטים הקטנים שהוא השקיע בהם.

תוכל לשתף אותי בראיה או מחקר כזה?
קראתי כמה ממש לא משכנעים.

אם כבר הבאת דוגמה מחגורה, אתה באמת סבור שלעבוד עם חגורה קשה יותר? כי אני לא.

אנשים חולים יתקדמו לאט יותר מאנשים בריאים, לא צריך מדען לזה.
אנשים עם אורך גפיים שונה יהיה יתרונות שונים, אבל שיש איזשהו קוד גנטי עם מיצוי גנטי רחוק יותר מאחרים טעון הוכחה כלשהו.

זה לא הפוך? חשבתי שחגורה "עוזרת".

אני צריך לחפש את ההוכחות שלך???

מילא אתה לא מכיר או מתכחש לעובדות אתה גם לא יכול לחפש בעצמך ואני צריך להאכיל אותך עם כפית?
לא בעיה שלי ולא מעוניין לשכנע אותך במשהו, סה"כ ציינתי עובדה מפה זה שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית