עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא רק בבנץ, בדר"כ ככל שהמשקל גוף גדול יותר יש יותר מסת שריר מה שבהחלט עוזר להרמה
אני מבין למה מציינים משקל גוף בדדליפט ובסקוואט, כי שני אנשים שמרימים 100 ל1 אבל ההבדל ביניהם הוא 20 קילו, הבן אדם שכבד יותר הוא חזק יותר כי בתרגילים האלה מרימים גם את פלג הגוף העליון, אבל אני לא מבין למה בבנצ חשוב לציין משקל גוף, איך אפשר לדעת כמה מסת שריר יש לבן אדם בשרירי הדחיפה אם מציינים משקל גוף? צריך DEXA לזה, וגם אם נדע את מסת השריר שלו בשרירי הדחיפה זה לא כ"כ עוזר, כי שני אנשים שמרימים 100 ל1 בחזה יכולים להראות אחרת לגמרי מבחינת מסת השריר שלהם אם הם התאמנו בטווחי חזרות של 6-15 והגיעו למשקל הזה בחזה, אם הם התאמנו בטווח של 1-5, נראלי שמסת השריר שלהם תהיה גם אחרת.לא רק בבנץ, בדר"כ ככל שהמשקל גוף גדול יותר יש יותר מסת שריר מה שבהחלט עוזר להרמה
על פי כלל הנתונים של אותו אדם אתה יכול להניח בגדול, ברור שאף אחד לא יודע בדיוק כמה מסת שריר יש, ולכן הכל באופן כללי, ברור שאם 2 ששוקלים 100, אחד עושה גם סקוואט ודדליפט ואחד רק בנץ ושניהם עושים 200 בנץ אז כנראה שהבחור שעושה רק בנץ יש לו יותר מסת שריר בחזה ויד אחורית, ולכן גם הבחור שעושה סקוואט ודדליפט מרשים יותראני מבין למה מציינים משקל גוף בדדליפט ובסקוואט, כי שני אנשים שמרימים 100 ל1 אבל ההבדל ביניהם הוא 20 קילו, הבן אדם שכבד יותר הוא חזק יותר כי בתרגילים האלה מרימים גם את פלג הגוף העליון, אבל אני לא מבין למה בבנצ חשוב לציין משקל גוף, איך אפשר לדעת כמה מסת שריר יש לבן אדם בשרירי הדחיפה אם מציינים משקל גוף? צריך DEXA לזה, וגם אם נדע את מסת השריר שלו בשרירי הדחיפה זה לא כ"כ עוזר, כי שני אנשים שמרימים 100 ל1 בחזה יכולים להראות אחרת לגמרי מבחינת מסת השריר שלהם אם הם התאמנו בטווחי חזרות של 6-15 והגיעו למשקל הזה בחזה, אם הם התאמנו בטווח של 1-5, נראלי שמסת השריר שלהם תהיה גם אחרת.
זו דעתי בכל מקרה.
על פי כלל הנתונים של אותו אדם אתה יכול להניח בגדול, ברור שאף אחד לא יודע בדיוק כמה מסת שריר יש, ולכן הכל באופן כללי, ברור שאם 2 ששוקלים 100, אחד עושה גם סקוואט ודדליפט ואחד רק בנץ ושניהם עושים 200 בנץ אז כנראה שהבחור שעושה רק בנץ יש לו יותר מסת שריר בחזה ויד אחורית, ולכן גם הבחור שעושה סקוואט ודדליפט מרשים יותר
כי כנראה שהרגליים שלו גדולות פחות מאשר מי שמאמן אותם לצורך הענייןאם שניהם עושים בנצ למה זה שעושה רק בנצ יש לו יותר מסת שריר בשרירי הדחיפה? זה לא הגיוני
שוב, מי יותר מרשים, מי ששוקל 100 קילו ועושה 100 או מי ששוקל 60 ועושה 100?בכל מקרה לא הבנתי למה מציינים משקל גוף ביחד עם המשקל של הבנצ
כי כנראה שהרגליים שלו גדולות פחות מאשר מי שמאמן אותם לצורך העניין
שוב, מי יותר מרשים, מי ששוקל 100 קילו ועושה 100 או מי ששוקל 60 ועושה 100?
התשובה: ככהאף פעם לא הבנתי תטענה הזאת, למה מי ששוקל 60 יותר מרשים ממי ששוקל 100
נגיד ששניהם עם אותו קצב התחזקות כשהם עושים הכל בשביל להגיע למטרה הזאת, אחד פשוט יותר שמן מהשני, לא מבין למה השמן פחות מרשיםהתשובה: ככה
מרשים זה דבר סובייקטיבי
שוב.נגיד ששניהם עם אותו קצב התחזקות כשהם עושים הכל בשביל להגיע למטרה הזאת, אחד פשוט יותר שמן מהשני, לא מבין למה השמן פחות מרשים
כנראה כי רגילים לחשוב ששמנים חזקים מטבעם ושחיפים תמיד חלשיםשוב.
ככה
כי זה מעיד על יותר יכולות אתלטיות, כמו גיוס יחידות מוטוריות טוב יותר.אף פעם לא הבנתי תטענה הזאת, למה מי ששוקל 60 יותר מרשים ממי ששוקל 100
הבנת את המטרה פה לא נכון. ככל שהמשקל גוף עולה ההרמה פחות מרשימה מכיוון שבן אדם ששוקל יותר יכול להחזיק במסת שריר גדולה יותר מה שעוזר לו להיות חזק יותר - זאת בדיוק הסיבה שיש לנו קטגוריות משקל בענפי הספורט השונים. אדם ששוקל 80 ומבצע 350 סקוואט הוא בטופ העולמי. אדם ששוקל 200 ומבצע 350 סקוואט הוא בחור חזק, אבל לא בטופ העולמי בקטגורית המשקל שלו.
לראיה אתה יכול להסתכל בopenpowerlifting למשל ולראות שככל שאדם שוקל יותר ההרמה הממוצעת שלו גדלה יותר.
איך זה פחות מרשים?ככל שהמשקל גוף עולה ההרמה פחות מרשימה מכיוון שבן אדם ששוקל יותר יכול להחזיק במסת שריר גדולה יותר מה שעוזר לו להיות חזק יותר
מאותה סיבה בדיוק - ככל שאתה שוקל יותר יש לך את הפוטנציאל להרים יותר. 200 בנץ' זאת הרמה מרשימה מאד עבור מתחרה במשקל גוף 60 - למעשה הרמה כזאת מביאה אותו להיות מקום 7 בהיסטוריה של הקטגוריה. בSHW הרמה של 200 בנץ' מביאה אותך למקום ה1443. אז מי בנצ'ר טוב יותר?אוקיי, ולמה מציינים משקל גוף ביחד עם משקל בבנצ?
כי לבן אדם ששוקל יותר יש את הפוטנציאל להרים יותר. אני אשאל את השאלה מזווית אחרת. האם גבר שעושה 250 קילו דדליפט זה מרשים? זה אחלה, אבל לא משהו מיוחד. אם אישה מושכת 250 היא בטופ העולמי ולכן ההרמה שלה מרשימה. אותו דבר עם משקל הגוף שלך - אם אתה בטופ 30% של הקטגוריה שלך או בטופ 1% של הקטגוריה שלך מי ספורטאי מוצלח יותר ועל כן מרשים יותר?איך זה פחות מרשים?
שמע, תכלס קטגוריות משקל נועדו בשביל לתת לצופים עניין ולמתחרים מוטיבציה
יש לו את הפוטנציאל להחזיק במסת השריר הזאת. אם הוא רוצה להיות תחרותי יותר בספורט הוא מוזמן להרזות ולרדת לקטג' המשקל שמתאימה לכמות מסת השריר שיש לו.איך מחליטים שיש לאדם ששוקל 100קג,יותר מסת שריר? ויותר יח מוטוריות לעזור לדחיקה?
ואם הוא סתם שמן?
נו יופי, הוא פיתח עוד מסת שריר. למה זה פחות מרשים? יש לו פוטנציאל להרים יותר, אבל הוא הרוויח את היתרון הזה בכבוד. למה מסת שריר נתפסת כמשהו שלילי?כי לבן אדם ששוקל יותר יש את הפוטנציאל להרים יותר
זה לא אותו דבר, כי אישה היא מסוג אחר של יצור, כלומר לא רק שונה בגנטיקה, אלא שונה בסוג גוף. אי אפשר להשוות בין גבר לאישה, כי אנחנו לא אותו דבר. לעומת זאת, שני גברים, גם אם לאחד מהם יש יתרון גנטי, שניהם מאותו סוג של יצור ולכן אתה יכול להשוות אותם.האם גבר שעושה 250 קילו דדליפט זה מרשים? זה אחלה, אבל לא משהו מיוחד. אם אישה מושכת 250 היא בטופ העולמי ולכן ההרמה שלה מרשימה
אבל אתה זה שהגביל את האחוזים האלה לקטגוריות משקל.אותו דבר עם משקל הגוף שלך - אם אתה בטופ 30% של הקטגוריה שלך או בטופ 1% של הקטגוריה שלך מי ספורטאי מוצלח יותר ועל כן מרשים יותר?
כן. נכון שיש לו פחות משקל גוף, אבל מאחר ומשקל גוף זה יתרון אני לא רואה איך זה מוריד מאחרים שבוחרים לשאת על עצמם יותר מאותו יתרון. זה כמו שתגיד שמישהו עם מערכת עצבית גרועה יותר מרשים יותר, או מישהו עם טכניקה גרועה יותר מרשים יותר. נכון, יש להם חיסרון אז הם צריכים לפצות עליו עם יותר יתרונות מסוג אחר, אבל למה שאני אעריך אותם על זה שיש להם חיסרון?האם זה אומר שהוא פחות מרשים מכל ה31 שמעליו?
מי שהרים טוטאל גבוה יותר, כלומר קוקלייב. המטרה בפאוורליפטינג זה טוטאל כמה שיותר גבוה, אז מי שיש לו טוטאל גבוה יותר טוב יותר (לפי הרעיון של פאוורליפטינג, לא לפי מה שהתחרויות עשו לו).מי מבין שניהם היה פווארליפטר טוב יותר?
זה יותר מיוחד, לכן יותר מרשים.נו יופי, הוא פיתח עוד מסת שריר. למה זה פחות מרשים? יש לו פוטנציאל להרים יותר, אבל הוא הרוויח את היתרון הזה בכבוד. למה מסת שריר נתפסת כמשהו שלילי?
נראה לי עדיף מאשר שכולם יהפכו לשמנים בשביל עוד משקל על המוט, אם זו תהיה הדרך היחידה להיות יותר מרשים בתחום.תראה, תכלס אני מבין למה הכניסו את הקטגוריות, פשוט ברמה השיווקית, ולא ברמה ה"ערכית".
:s17:יפהאגב, בגלל שהקטגוריות כבר נכנסו מזמן לעולם הפאוורליפטינג, כרגע כן לפעמים ירשים אותי יותר מישהו בטופ של קטגוריה נמוכה יותר, בגלל שאני יודע שהוא עבד קשה גם בשביל לשמור על המשקל, ושלא כל המאמץ הופנה להתחזקות.
פשוט ברמה העקרונית של פאוורליפטינג, המטרה היא שיהיה טוטאל כמה שיותר גבוה. מאחר שהתנאים השתנו גם המאמץ הופנה לכיוונים שונים, וזה משהו שכן צריך להתייחס אליו לפעמים.
קח שני אנשים. אחד 1.50 והשני 1.90. שניהם מתחילים להתאמן ומגיעים לגוף "דומה" מבחינת מראה. הנמוך שוקל פחות ומרים פחות בהתאם לזה. התקרת מסת שריר שלו גם היא נמוכה יותר.נו יופי, הוא פיתח עוד מסת שריר. למה זה פחות מרשים? יש לו פוטנציאל להרים יותר, אבל הוא הרוויח את היתרון הזה בכבוד. למה מסת שריר נתפסת כמשהו שלילי?
זה לא אותו דבר, כי אישה היא מסוג אחר של יצור, כלומר לא רק שונה בגנטיקה, אלא שונה בסוג גוף. אי אפשר להשוות בין גבר לאישה, כי אנחנו לא אותו דבר. לעומת זאת, שני גברים, גם אם לאחד מהם יש יתרון גנטי, שניהם מאותו סוג של יצור ולכן אתה יכול להשוות אותם.
מקווה שהייתי מספיק ברור בכוונה שלי.
אבל אתה זה שהגביל את האחוזים האלה לקטגוריות משקל.
זה כמו שתגיד שמישהו שעובד פחות שעות רציני יותר ממישהו שעובד יותר שעות אבל מרוויח הרבה יותר כסף ממנו. זה שעובד פחות שעות אולי מרוויח יותר מהרבה אנשים שעובדים בשעות כמוהו, אבל בסוף מי שעובד יותר מרוויח יותר ומרוויח את זה ביושר.
כן. נכון שיש לו פחות משקל גוף, אבל מאחר ומשקל גוף זה יתרון אני לא רואה איך זה מוריד מאחרים שבוחרים לשאת על עצמם יותר מאותו יתרון. זה כמו שתגיד שמישהו עם מערכת עצבית גרועה יותר מרשים יותר, או מישהו עם טכניקה גרועה יותר מרשים יותר. נכון, יש להם חיסרון אז הם צריכים לפצות עליו עם יותר יתרונות מסוג אחר, אבל למה שאני אעריך אותם על זה שיש להם חיסרון?
מי שהרים טוטאל גבוה יותר, כלומר קוקלייב. המטרה בפאוורליפטינג זה טוטאל כמה שיותר גבוה, אז מי שיש לו טוטאל גבוה יותר טוב יותר (לפי הרעיון של פאוורליפטינג, לא לפי מה שהתחרויות עשו לו).
תראה, תכלס אני מבין למה הכניסו את הקטגוריות, פשוט ברמה השיווקית, ולא ברמה ה"ערכית". חוץ מזה, אני חושב שאם לא היו קטגוריות משקל הייתה הרבה פחות מוטיבציה למתחרים, וזה היה גורם לרמה הרבה פחות נמוכה גם מחוסר השקעה של מתחרים וגם מכמות קטנה יותר של מתחרים.
אז בסך הכל אני חושב שקטגוריות זה דבר חיובי, פשוט לא ברמה של -מטרת הפאוורליפטינג- העקרונית.
אגב, בגלל שהקטגוריות כבר נכנסו מזמן לעולם הפאוורליפטינג, כרגע כן לפעמים ירשים אותי יותר מישהו בטופ של קטגוריה נמוכה יותר, בגלל שאני יודע שהוא עבד קשה גם בשביל לשמור על המשקל, ושלא כל המאמץ הופנה להתחזקות.
פשוט ברמה העקרונית של פאוורליפטינג, המטרה היא שיהיה טוטאל כמה שיותר גבוה. מאחר שהתנאים השתנו גם המאמץ הופנה לכיוונים שונים, וזה משהו שכן צריך להתייחס אליו לפעמים.