הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה מפרסמים משקל גוף בבנצ פרס? איך זה משפיע על כמה שבן אדם מרים?

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך
קח שני אנשים. אחד 1.50 והשני 1.90. שניהם מתחילים להתאמן ומגיעים לגוף "דומה" מבחינת מראה. הנמוך שוקל פחות ומרים פחות בהתאם לזה. התקרת מסת שריר שלו גם היא נמוכה יותר
האמת, שאני אישית כבר מזמן חושב שאם כבר קטגוריות אז היה יותר נכון לחלק לקטגוריות גובה ולא משקל, ככה שלא תעודד אנשים לרדת במשקל על חשבון ירידה בכוח, אבל מצד שני לא לשים גמד וענק אחד מול השני. בסוף גובה באמת "מנבא" פוטנציאל לכוח לטווח הארוך.
המטרה בתחרות פווארליפטינג
זאת הנקודה שלי, שהמטרה העקרונית של פאוורליפטינג כספורט, או אם תרצה כאידיאל/ערך, זה להרים טוטאל כמה שיותר כבד. בפועל כתחרות המטרה היא לצבור כמה שיותר ניקוד.

זאת הנקודה שלי, שהמטרה העקרונית של פאוורליפטינג כספורט, או אם תרצה כאידיאל/ערך, זה להרים טוטאל כמה שיותר כבד. בפועל כתחרות המטרה היא לצבור כמה שיותר ניקוד.
אתה תמיד תוכל לעשות את זה. אם תשקול כמה שיותר, ותרים כמה שיותר, תוכל לנצח ולשבור שיאים שאתה רואה לנכון.
בסוף שיאי עולם בקטגוריות משקל הגבוהות, הם "רק" פי 2 עד 3 ממשקל הגוף של המרים. ואין עוררין לגבי ההתרשמות שבדבר, ובמה היה זה כרוך.

אבל כשיש קטגוריות משקל, תוכל גם בנוסף לבחור שלא לעשות זאת, ולהאמין בנוסף בדברים אחרים, ולא להרגיש שאתה מפספס הרבה.
נשמע לי מבורך, ואם לך לא, אולי אתה צריך לעשות בירור עם עצמך למה.

אבל כשיש קטגוריות משקל, תוכל גם בנוסף לבחור שלא לעשות זאת, ולהאמין בנוסף בדברים אחרים, ולא להרגיש שאתה מפספס הרבה.
זאת בדיוק הנקודה שלי פה:
אגב, בגלל שהקטגוריות כבר נכנסו מזמן לעולם הפאוורליפטינג, כרגע כן לפעמים ירשים אותי יותר מישהו בטופ של קטגוריה נמוכה יותר, בגלל שאני יודע שהוא עבד קשה גם בשביל לשמור על המשקל, ושלא כל המאמץ הופנה להתחזקות.
פשוט ברמה העקרונית של פאוורליפטינג, המטרה היא שיהיה טוטאל כמה שיותר גבוה. מאחר שהתנאים השתנו גם המאמץ הופנה לכיוונים שונים, וזה משהו שכן צריך להתייחס אליו לפעמים
נשמע לי מבורך, ואם לך לא, אולי אתה צריך לעשות בירור עם עצמך למה.
כמו שאמרתי אני כן רואה ערך בקטגוריות משקל כהוספת עניין לקהל ומוטיבציה למתחרים.
אבל אני לא רואה למה שאני אצטרך לעשות עם עצמי בירור למה אני לא אוהב משהו, מה אכפת לי מה מרשים אותי ומה לא? למה זה שמשהו מסוים ירשים אותי יותר מאשר משהו אחר יפריע לי?

האמת, שאני אישית כבר מזמן חושב שאם כבר קטגוריות אז היה יותר נכון לחלק לקטגוריות גובה ולא משקל, ככה שלא תעודד אנשים לרדת במשקל על חשבון ירידה בכוח, אבל מצד שני לא לשים גמד וענק אחד מול השני. בסוף גובה באמת "מנבא" פוטנציאל לכוח לטווח הארוך.

אבל זה גם לא נכון בגלל פרופורציות שונות, וקטג' גובה יעודדו את כל האנשים להיות שמנים. אם אני מתחרה בעד 1.60 אני ארוויח מלהיות קציצה ששוקלת 140 קילו. קטג' משקל מאפשרות לך להיות כמה שמן שאתה רוצה אבל לדעת שהדבר הכי טוב בשבילך הוא להיות עם כמה שיותר מסת שריר על כמה שפחות שומן. מצב כזה מאזן את זה שאתה באמת רואה שקטג' המשקל מתורגמות לקטג' גובה ואנשים בקטגוריה פשוט שריריים וחטובים במקום לקבל ספורט שבו כולם שמנים. אותו דבר אגב בוא ניקח לענפי ספורט של לוחמה למשל. האם גם שם נראה לך הגיוני לחלק לקטג' גובה? הרי שם מסת השריר יכולה להיות פחות משמעותית, כי אולי בקטג' משקל מסויימת תהיה פחות שרירי אבל עם יותר reach וכו' אז זה יכול להתאזן אבל מישהו ששוקל כפול מהשני פשוט ישמיד אותו גם אם הגובה שלהם דומה.

אבל זה גם לא נכון בגלל פרופורציות שונות, וקטג' גובה יעודדו את כל האנשים להיות שמנים. אם אני מתחרה בעד 1.60 אני ארוויח מלהיות קציצה ששוקלת 140 קילו. קטג' משקל מאפשרות לך להיות כמה שמן שאתה רוצה אבל לדעת שהדבר הכי טוב בשבילך הוא להיות עם כמה שיותר מסת שריר על כמה שפחות שומן. מצב כזה מאזן את זה שאתה באמת רואה שקטג' המשקל מתורגמות לקטג' גובה ואנשים בקטגוריה פשוט שריריים וחטובים במקום לקבל ספורט שבו כולם שמנים. אותו דבר אגב בוא ניקח לענפי ספורט של לוחמה למשל. האם גם שם נראה לך הגיוני לחלק לקטג' גובה? הרי שם מסת השריר יכולה להיות פחות משמעותית, כי אולי בקטג' משקל מסויימת תהיה פחות שרירי אבל עם יותר reach וכו' אז זה יכול להתאזן אבל מישהו ששוקל כפול מהשני פשוט ישמיד אותו גם אם הגובה שלהם דומה.
מדוייק.
אפשר להסתכל על התחרות האחרונה שהייתה פה בארץ, בדרך כלל המקומות בפודיום התחלקו כף שמי שלפחות ויזואלית היה נראה מסיבי יותר מבחינת מסת שריר התברג גבוה יותר, בכל קטגוריית משקל וגיל.

האם מי שמרים יותר כשהוא שוקל יותר חזק יותר? כן, ברור. אבל זה לא פרקטי להשוות מישהו ששוקל 75 קילו למישהו בקטגוריית SHW.

וקטג' גובה יעודדו את כל האנשים להיות שמנים
זה מה שאמרתי בתגובות קודמות, שבגלל הכיוון הזה אני חד משמעית רואה יתרונות לקטגוריית משקל, כנראה שיותר יתרונות מחסרונות.
פשוט ברמת המטרה של הספורט (שוב, לא תחרות אלא הרעיון העקרוני של הספורט) זה לא אותו דבר. ובגלל זה אני אבין אנשים שמרשים אותם יותר מישהו ששוקל כמה קילו יותר, אבל גם מרים יותר, ולמה זה שמישהו ששוקל יותר אבל מרים אותו דבר לא ירשים אותם פחות.

זה מה שאמרתי בתגובות קודמות, שבגלל הכיוון הזה אני חד משמעית רואה יתרונות לקטגוריית משקל, כנראה שיותר יתרונות מחסרונות.
פשוט ברמת המטרה של הספורט (שוב, לא תחרות אלא הרעיון העקרוני של הספורט) זה לא אותו דבר. ובגלל זה אני אבין אנשים שמרשים אותם יותר מישהו ששוקל כמה קילו יותר, אבל גם מרים יותר, ולמה זה שמישהו ששוקל יותר אבל מרים אותו דבר לא ירשים אותם פחות.
לרגע לא טענתי שהעניין הסובייקטיבי של אנשים צריך להשתנות בגלל זה, אבל זה פשוט פקטור בכמה שזה יעניין אותך. סביר להניח ש300 דדליפט בעד 60 יעניין אותך יותר מאשר 302.5 דדליפט של SHW. השאלה עכשיו אצל כל אחד איפה עובר הגבול שבו הדדליפט של הSHW גבוה מספיק כדי שהוא יהיה יותר מרשים עבורך.
אגב באופן כללי אני טוען שתמיד החזקים ביותר הכי מעניינים, גם את הקהל. יש סיבה שWSM עד 90 קילו לא מקבל את הפרסים והחשיפה של WSM. לראות את ריי וויליאמס עושה 490 סקוואט כנראה יעניין את רוב האנשים יותר מאשר הסקוואט של טיילור אטווד בעד 75, למרות שטיילור ליפטר מטורף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית