הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עלייה במסה

• פותח/ת השרשור Nimitz
  • פורסם בתאריך

Nimitz

משתמש מתחיל
23
2
נק' מוניטין:
2
23
2
היי לכולם, קודם כל מודה על כל מי שיעזור ועוזר פה, הגעתי לפורום לא מזמן ובאמת יש פה חברה איכותיים שאני חושב שאין במקומות אחרים.
אשמח לשתף בחלק מהתהליך שאני עובר, לצערי לא אוכל לשתף בכולו בגלל סיבות אישיות (לכן גם לא יהיו פה לפחות פרטים של גובה וכו) אך כן אשמח לעזרה לפחות על פי הנתונים הקיימים... בן 18, התחלתי מסה לפני יחסית מעט זמן (3 שבועות), ועד עכשיו חלה עלייה של בערך 2 קילו (כולל העלייה מהשבוע הראשון שאני מניח שהיא בגלל התחלת תפריט חדש). אני עובד עם תזונאית ומתאמן AB, רץ, שוחה (אימוני כוח 4-5 בשבוע, 2-3 ריצות ועוד לרוב 2 שחייה). אני מגיע בכלל מתחום הריצות הארוכות ולצערי בגלל סיבות כאלה ואחרות נאלצתי להפסיק לפחות לכרגע. אשמח לדעת האם יש מה להיבהל מעלייה מהירה בחודש הראשון, או שזה נורמלי... בלי קשר, אם יש מישהו שאוכל לשאול אותו שאלות בפרטי אני מאוד אשמח להתייעץ מעבר, כמובן רק אם אפשרי. המון תודה!

עוד כמה שאלות קטנות...
- כרגע בפיצול חזה + רגליים + יד אחורית / גב + כתפיים + יד קדמית (לקחתי מהאתר ושיניתי ממש טיפה), האם זה פיצול מומלץ?
- האם זה מומלץ לכלול סקוואט ביום של הרגליים ודדליפט ביום של הגב, ושלא יהיה מנוחה בניהם?
- כל כמה זמן מומלץ להעלות משקלים בתרגילים? (כרגע אני לא ממהר, יחסית עם מעט מסת שריר ובונה את החוזק לאט לאט, מעלה כל 2-3 אימונים בבנץ' לדוגמה)

המון תודה לכולם ומצטער על העמימות.

1 - איזה פיצול שנוח לך, לכל פיצול היתרונות והחסרונות שלו, נראה בסדר.

2 - לדעתי עדיף שתשים את הדדליפט ביום של הרגליים, אבל אני לא מבין גדול בדדליפט ולא משלב אותו בתכנית שלי, חכה לתשובה מחברה שיותר מבינים בנושא

3 - אתה אמור לעבוד בטווח חזרות מסויים, נגיד והחלטת לעשות תרגיל מסויים בנפח של 3 סטים 8 חזרות, אחרי 3-4 אימונים אם אתה מצליח לעשות עם אותו המשקל 12 חזרות בכל סט, זה סימן שאתה צריך להעלות את המשקל ולחזור להגיע ל 7-8 חזרות בכל סט.

בפיצול חזה + רגליים + יד אחורית / גב + כתפיים + יד קדמית (לקחתי מהאתר ושיניתי ממש טיפה), האם זה פיצול מומלץ?
הפיצול לא באמת משנה אם אתה עובד עם תוכנית הגיונית
האם זה מומלץ לכלול סקוואט ביום של הרגליים ודדליפט ביום של הגב, ושלא יהיה מנוחה בניהם?
שוב, עוד שאלה על פיצול אז אותה תשובה: זה לא באמת משנה כל עוד התוכנית הגיונית
כל כמה זמן מומלץ להעלות משקלים בתרגילים? (כרגע אני לא ממהר, יחסית עם מעט מסת שריר ובונה את החוזק לאט לאט, מעלה כל 2-3 אימונים בבנץ' לדוגמה)
יש אינסוף אפשרויות, כמעט כולן טובות
בלי קשר, אם יש מישהו שאוכל לשאול אותו שאלות בפרטי אני מאוד אשמח להתייעץ מעבר, כמובן רק אם אפשרי
אם יש משהו שאוכל לעזור לך בו אשמח. שלח הודעה:)
אשמח לדעת האם יש מה להיבהל מעלייה מהירה בחודש הראשון, או שזה נורמלי
אין כל כך מה להיבהל, פשוט אם לאורך זמן העלייה המהירה ממשיכה עושים התאמות. בכל מקרה אם אתה עובד עם תזונאית אז תן לה לעשות את העבודה שלה, לא?
המון תודה לכולם ומצטער על העמימות.
זה לגמרי בסדר:)

• פותח/ת השרשור
1 - איזה פיצול שנוח לך, לכל פיצול היתרונות והחסרונות שלו, נראה בסדר.

2 - לדעתי עדיף שתשים את הדדליפט ביום של הרגליים, אבל אני לא מבין גדול בדדליפט ולא משלב אותו בתכנית שלי, חכה לתשובה מחברה שיותר מבינים בנושא

3 - אתה אמור לעבוד בטווח חזרות מסויים, נגיד והחלטת לעשות תרגיל מסויים בנפח של 3 סטים 8 חזרות, אחרי 3-4 אימונים אם אתה מצליח לעשות עם אותו המשקל 12 חזרות בכל סט, זה סימן שאתה צריך להעלות את המשקל ולחזור להגיע ל 7-8 חזרות בכל סט.

כן לפי 3 זה מה שאני עושה. מעלה כל כמה אימונים חזרות/משקל. אני פשוט על משקלים יחסית מאוד נמוכים (אומנם הקצב התקדמות טוב, אבל מלחתחילה התחלתי מחוזק נמוך... רק לסבר את האוזן, בבנץ נניח אני עושה חימום קטן ועולה במשקלים עד 35X8X4 - מעדיף איכות כרגע על שואו אוף במשקלים, אני יודע שזה משקלים של ילד)

הפיצול לא באמת משנה אם אתה עובד עם תוכנית הגיונית

שוב, עוד שאלה על פיצול אז אותה תשובה: זה לא באמת משנה כל עוד התוכנית הגיונית

יש אינסוף אפשרויות, כמעט כולן טובות

אם יש משהו שאוכל לעזור לך בו אשמח. שלח הודעה:)

אין כל כך מה להיבהל, פשוט אם לאורך זמן העלייה המהירה ממשיכה עושים התאמות. בכל מקרה אם אתה עובד עם תזונאית אז תן לה לעשות את העבודה שלה, לא?

זה לגמרי בסדר:)

אז ארשום לך משהו, המון המון תודה.. ולגבי משהו אחר גם אשאל פה שלאחרים גם יהיה אם יחפשו: עדיפות לדדליפט רגיל או RDL? אישית אני מוצא את הדדליפט הרגיל יותר קשה ומאמץ (על אותו משקל ביחס לרומני) אז כרגע אני עושה אותו

המון תודה לשניכם!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית