הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי אירובי ושילוב שלו בחיטוב

• פותח/ת השרשור dolevm2
  • פורסם בתאריך

dolevm2

משתמש פעיל
478
42
נק' מוניטין:
416
478
42
אנרג׳י
כרגע אני על חלוקה של AB פעמים בשבוע 3
A-חזה, יד קידמית, רגליים.
B-גב, יד אחורית,כתפיים.

אני עושה אימוני כח בימי ראשון שלישי וחמישי.
בימי שני רביעי ושישי אני עושה אירובי של 45 דקות (עצימות בינונית-גבוהה) ולאחר מכן 2 תרגילי בטן.

בגלל שאני כבר בסוף הלימודים (סוף י"ב) יש לי המון זמן פנוי. השבוע התחלתי לעשות אירובי של 30 דקות בבוקר לפני ארוחת בוקר(עצימות נמוכה-בינונית), אני שותה קפה ולאחר חצי שעה יוצא מהבית וכשאני חוזר אני אוכל ארוחת בוקר.(אני עושה את זה רק בימים של האימוני כח).
אז כביכול יוצא שאני עושה אירובי כל יום ובימים של אימונים כח אני מתאמן פעמיים.
זה בסדר? או שזה יותר מידי?
אם משהו לא ברור תגידו ואני ינסה לנסח אחרת או להסביר.

אל תעשה אירובי כל יום בסוף יהיו לך שברי מאמץ... עשיתי 4 פעמים אירובי בשבוע וכל הגוף כאב לי לא יכלתי לעשות מקבילים וכו'... עדיף שתעשה אירובי בכל יום של אימון, נגיד אתה מתאמן בצהריים אז בערב תעשה אירובי, כי יום לאחר מכאן הגוף צריך מנוחה... אם אתה רוצה לעשות אירובי 4 פעמים בשבוע (לא צריך יותר מ4) אז תעשה אותו בימים של אימון ובמוצ''ש... קיצר בתאכלס לא הכי הבנתי אותך, אבל הבנתי משו עם אירובי ואימונים... קיצר אתה מתאמן יום ראשון, שלישי וחמישי נכון? אז בימים האלה תעשה אירובי, ובימי שני, רביעי ושישי תן לגוף מנוחה ואם אתה רוצה תעשה גם אירובי בסוף שבוע...

• פותח/ת השרשור
תראה.. האירובי שאני עושה בבוקר הוא בעצימות נמוכה, הליכה מהירה\הליכה מהירה בשיפוע, לא משהו ממש מאתגר.
את האמת אני מרגיש נורא עייף בערב אבל אני לא מרגיש עומס גדול מידי.. בשבוע הזה הרמתי את הסקוואט מ100KG x 6 ל120KG ועליתי במשקל כמעט בכל התרגילים.
חוץ מזה שזה קצת מעיק לעשות אירובי כל יום אני לא מוצא בזה בעיה.

וד"א אני עושה את האימוני כח בצהריים (בדרך כלל מתחיל בשעה 14:00-15:00- למשך שעה וחצי)
מנוחה יש ביום שישי משעה 14:00 בערך עד ליום ראשון.
מה אתה אומר?

תראה.. האירובי שאני עושה בבוקר הוא בעצימות נמוכה, הליכה מהירה\הליכה מהירה בשיפוע, לא משהו ממש מאתגר.
את האמת אני מרגיש נורא עייף בערב אבל אני לא מרגיש עומס גדול מידי.. בשבוע הזה הרמתי את הסקוואט מ100KG x 6 ל120KG ועליתי במשקל כמעט בכל התרגילים.
חוץ מזה שזה קצת מעיק לעשות אירובי כל יום אני לא מוצא בזה בעיה.

וד"א אני עושה את האימוני כח בצהריים (בדרך כלל מתחיל בשעה 14:00-15:00- למשך שעה וחצי)
מנוחה יש ביום שישי משעה 14:00 בערך עד ליום ראשון.
מה אתה אומר?
זה לא קשור אם כל יום אירובי מעיק עליך או לא, הגוף שלך צריך לנוח כדי להתפתח אתה לא יכול לרוץ כל יום אתה סתם מתיש ת'גוף שלך ובא קקה לאימון... ד''א, זה לא קשור איזה שעה אתה מתאמן סתם הבאתי דוגמא. אתה יכול להתאמן מתי שאתה רוצה... פשוט אל תעשה אירובי יותר מ4 פעמים בשבוע שזה המקס' כי הגוף הוא לא מכונה צריך לנוח, יום מין הימים שאתה תרוץ אתה תרגיש כיאילו אתה מכונה לא משומנת.. אמרתי לך, עדיף תעשה אירובי 3 פעמים בשבוע בימי אימון ובימים שלא אימון פשוט תן לגוף מנוחה. ואם אתה רוצה עוד פעם אירובי אז תעשה אם כבר בסוף שבוע

• פותח/ת השרשור
יש לי בעיה.. בימים שאני לא מתאמן קשה לי לשמור על התזונה כמו שצריך, הפתרון הכי טוב שמצאתי לזה זה להתאמן כל יום (חוץ משבת). במסה זה קצת שונה ואני נח פעמיים בשבוע.

יש לי בעיה.. בימים שאני לא מתאמן קשה לי לשמור על התזונה כמו שצריך, הפתרון הכי טוב שמצאתי לזה זה להתאמן כל יום (חוץ משבת). במסה זה קצת שונה ואני נח פעמיים בשבוע.
קודם כל אתה עושה פה טעות

האוכל שביום שאחרי האימון יותר חשוב מהיום של האימון
ומה פיתרון בזה שתתאמן כל יום חחח? מה אתה תפלצת? הגענו לשוב אותה נקודה, כיאילו מה הפואנטה בזה שאמרתי לך שלא צריך לרוץ ביום שאחרי האימון אז להתאמן ביום שאחרי האימון WTF?! שמע אחי, אם כ''כ קשה פשוט קח תפריט ותעשה אותו גם בימי אימון וגם ביום שאחרי האימון. הקיצר תתאמן 3 פעמים בשבוע ותעשה אירובי בימים האלה. בימים האחרים קח מנוחה. ביום שבת אתה לא חייב (אבל אפשר) לעשות אירובי, 3 פעמים בשבוע זה מספיק... קח מכאן תפריטים לחיטוב ותבחר את מה שמתאים לך ותעשה אותו כל יום.

http://www.kilogram.co.il/614/%d7%aa%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%98%d7%99-%d7%aa%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%9c%d7%92%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%9e%d7%98%d7%a8%d7%aa-%d7%97%d7%99%d7%98%d7%95%d7%91-%d7%95%d7%94%d7%95%d7%a8%d7%93/

ועוד משו, רגע גם במאסה אתה עושה כ''כ הרבה אירובי? מה אתה משוגע? כל העניין במאסה זה להיות עצלן ולהתחיל להיות שמן... במאסה עושים אירובי אבל לא ככה... איך אתה מצפה מהגוף להתפתח שאתה לא נותן לו מנוחה ...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא עושה אירובי בכלל במסה. ותאמין לי שהוא גודל אני לא איזה מתאמן של חודש, אני מתאמן יותר משנתיים וחצי אז אני יודע קצת מה אני עושה.

אני לא עושה אירובי בכלל במסה. ותאמין לי שהוא גודל אני לא איזה מתאמן של חודש, אני מתאמן יותר משנתיים וחצי אז אני יודע קצת מה אני עושה.

אתה גודל, אבל לא כמו שצריך. אשכרה אתה פעיל כל יום, אם אתה לא רוצה להקשיב לי לך תקרא על זה ותבין למה לא עושים ככה. ואמרת שבמאסה אתה נח פעמיים בשבוע... מזה אומר?

אם אתה עושה אליפטי אתה יכול כמה שבא לך
ריצות צריך להגביל/להתחשב בשאר האימונים
במיוחד אם אתה אל רגיל לרוץ ורק מגביר את נפח הריצות בחיטוב

כרגע אני על חלוקה של AB פעמים בשבוע 3
A-חזה, יד קידמית, רגליים.
B-גב, יד אחורית,כתפיים.

אני עושה אימוני כח בימי ראשון שלישי וחמישי.
בימי שני רביעי ושישי אני עושה אירובי של 45 דקות (עצימות בינונית-גבוהה) ולאחר מכן 2 תרגילי בטן.

מה המטרה שלך ? אם אתה רזה יחסית, יספיק לך גם 20 דקות של ריצה על מהירות בינונית.
זה יעזור, אם תהיה יותר מדויק ותרשום את הנתונים שלך : משקל, גובה, אחוז שומן .
אתה יכול לרשום גם את התוכנית של אימון כוח שלך , אבל תרשום קבוצות שרירים לפי הסדר שאתה עושה אותם באימון.

• פותח/ת השרשור
MOO אז לפי מה שאתה אומר נשאיר רק 3-4 פעמים בשבוע ריצה ואם אני רוצה עוד אירובי מעבר אז רק אליפטי?
משקל 93 171 בן 17.5 אחוזי שומן נראה לי 20-25%. (הייתי לי הפסקה של 4 חודשים באימונים ועליתי דיי הרבה שומן, לא לשאול למה, זה לא חשוב)
התוכנית אימונים בסדר.. לא לזה פתחתי את הפוסט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית