הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

בלוקים דילואוד ותרגילים

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
אני מתחיל להתאמן על פי בלוקים והתקדמות יעילה וחכמה בנפח.

1- באיזו תדירות מומלץ להעלות את הנפח/להתקדם בבלוק למתאמן מתחיל?
בפורום נעוץ פוסט שמסביר יפה את ההתקדמות בנפח ובבלוקים ויש גרף עם עלייה שבועית בנפח

(מצרף קישור) - https://www.lbs.co.il/data/attachme...96d6775722e636f6d2f4c4463706d46772e6a7067.jpg

האם בסדר שאעבוד בדיוק על פי זה?
כלומר כל 2 אימונים (שבוע בשבילי) להוסיף נפח?

2- האם אני חייב דילואוד?
לפי הגרף שצירפתי בשבוע החמישי יש דילואוד
אם אני מתאמן מתחיל האם השבוע הראשון בבלוק (עם הנפח הכי נמוך) יכול להספיק בתור דילואוד?
נראה לי שזה מתואם למתאמנים מתקדמים מאוד ואני לא בשלב הזה

3- שאלה שלא קיבלתי תשובה עליה לגבי היד האחורית והקדמית.
אני עושה ליד הקדמית גם פטישים וגם כפיפה רגילה משום שזה עובד על ראשים שונים ביד הקדמית.
האם ליד האחורית יש צורך בפיצול שכזה? משום שפשיטה רגילה בכבל עובדת על כל 3 הראשים של היד האחורית, אבל הנפח ליד הקדמית כרגע הוא כפול מהיד האחורית (2 תרגילים לעומת 1).

תודה !
חברים אני אשמח לתשובה.
בסך הכל הבאתי פה שאלות של כן ולא בכל שאלה ששאלתי.
בבקשה תענו לי גם אם השאלה נראית לכם מוזרה
לא חייב לפרט ולהסביר למה... פשוט לענות כן או לא, ותעזרו לי מאוד
אם משהו לא מובן אסביר עוד יותר... תודה!

לדעתי צריך להקשיב לגוף ולפי זה להחליט מתי עושים דילואוד, לפעמים יוצא שפעם בחצי שנה אני עושה, פעם בחודשיים, תלוי בהרגשה.

• פותח/ת השרשור
לדעתי צריך להקשיב לגוף ולפי זה להחליט מתי עושים דילואוד, לפעמים יוצא שפעם בחצי שנה אני עושה, פעם בחודשיים, תלוי בהרגשה.

אוקיי, כמובן שלהקשיב לגוף זה חשוב, אבל האם הצורך בדילואוד, לא משנה התזמון, הוא קריטי להתקדמות? כלומר זה חלק בלתי נפרד מהתכנית? ואם כן אז איך הגיוני שפעם בחצי שנה, נשמע מעט מדי

אוקיי, כמובן שלהקשיב לגוף זה חשוב, אבל האם הצורך בדילואוד, לא משנה התזמון, הוא קריטי להתקדמות? כלומר זה חלק בלתי נפרד מהתכנית? ואם כן אז איך הגיוני שפעם בחצי שנה, נשמע מעט מדי
חביבי, אם אתה לא נתקע במשך חצי שנה, למה שתרצה לעשות דילאוד? אם אתה מרגיש בריא וחינני ומתקדם מאימון לאימון (או לפחות משבוע לשבוע) אז למה שתרצה לעשות דילאוד?

לא יודע, אני לא רואה את ההיגיון ואני מתאמן שנים.
ברגע שאני מרגיש שאני מגיע לתקיעה במשקלים, ואני יותר עייף, זה הזמן לעשות שבוע דילאוד. (בהנחה ואני "על זה" מבחינת שינה מיטבית ותזונה, כי זה סיפור אחר..)

• פותח/ת השרשור
אוקיי עכשיו הבנתי, הדילואוד קריטי רק אם אני מרגיש תקיעה, והוא לא חייב להיות כל שבוע חמישי בקביעות כפי שצירפתי בקישור, תודה רבה אחי!

יש לך מושג מה לגבי השאלות ששאלתי? השלישית? מה אתה עושה ליד האחורית?

חשוב להכניס אותו , הוא צריך להיות חלק מהתכנון.
כל שבוע חמישי האמת נשמע סטנדרטי תלוי בך ובהתאוששות בגדול אבל כקו מנחה מאוד כללי אפשר כל חמישה שבועות.
לא בהכרח קשור לתקיעה אלא בעיקר לנושא של ניהול עומסים , אי אפשר כל שבוע להתקדם לנצח בלי להעלות את הסיכון לפציעות אין מה לעשות

האם בסדר שאעבוד בדיוק על פי זה?
כלומר כל 2 אימונים (שבוע בשבילי) להוסיף נפח?
בעיקרון כן, אתה יכול להעלות כל 2 אימונים נפח, רק שכנראה תצטרך כל כמה זמן להוריד/ לשמר אותו (כמו שבתמונה ששלחת מורידים).
האם אני חייב דילואוד?
תלוי בתוכנית שלך. אם התוכנית שלך מתבססת על זה שתעשה דילואוד אז כנראה שהעומס גבוה מידי בשביל להתקדם בלעדיו. אם אתה שואל על אם חייב לתכנן לעצמך דילואוד בתוכנית שאתה ממציא אז לא, אתה יכול בלי תכנון ספציפי לדילואוד ופשוט להיות עירני.
האם ליד האחורית יש צורך בפיצול שכזה?
אתה מתייחס ליד אחורית ויד קדמית כאילו שצריך לעבוד עליהם אותו דבר, כשפועל הם פשוט שני שרירים שונים. כמו שאתה יכול לעבוד בצורה שונה על יד קדמית וכתף, ככה אתה יכול לעבוד בצורה שונה על יד קדמית ואחורית. אל תגביל לעצמך את המחשבה.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון כן, אתה יכול להעלות כל 2 אימונים נפח, רק שכנראה תצטרך כל כמה זמן להוריד/ לשמר אותו (כמו שבתמונה ששלחת מורידים).

תלוי בתוכנית שלך. אם התוכנית שלך מתבססת על זה שתעשה דילואוד אז כנראה שהעומס גבוה מידי בשביל להתקדם בלעדיו. אם אתה שואל על אם חייב לתכנן לעצמך דילואוד בתוכנית שאתה ממציא אז לא, אתה יכול בלי תכנון ספציפי לדילואוד ופשוט להיות עירני.

אתה מתייחס ליד אחורית ויד קדמית כאילו שצריך לעבוד עליהם אותו דבר, כשפועל הם פשוט שני שרירים שונים. כמו שאתה יכול לעבוד בצורה שונה על יד קדמית וכתף, ככה אתה יכול לעבוד בצורה שונה על יד קדמית ואחורית. אל תגביל לעצמך את המחשבה.

תודה רבה על התשובות אחי, מעריך מאוד.
תודה לכולם

1- באיזו תדירות מומלץ להעלות את הנפח/להתקדם בבלוק למתאמן מתחיל?
בכמה להתקדם מאימון לאימון ומשבוע לשבוע? ובכמה להתחיל? - פשוט פאוורליפטינג
בפורום נעוץ פוסט שמסביר יפה את ההתקדמות בנפח ובבלוקים ויש גרף עם עלייה שבועית בנפח

(מצרף קישור) - https://www.lbs.co.il/data/attachme...96d6775722e636f6d2f4c4463706d46772e6a7067.jpg
בתכנון בלוקים כשמגיעים קרוב לכשל כדאי להוריד משקל ולטפס שוב. כמה משקל בדיוק להוריד, זה תלוי ביותר מידי דברים. ככל שאתה מתחיל יותר, להוריד פחות, ככל שאתה מתקדם, להוריד יותר.
- האם אני חייב דילואוד?
לפי הגרף שצירפתי בשבוע החמישי יש דילואוד
אם אני מתאמן מתחיל האם השבוע הראשון בבלוק (עם הנפח הכי נמוך) יכול להספיק בתור דילואוד?
נראה לי שזה מתואם למתאמנים מתקדמים מאוד ואני לא בשלב הזה
דילואד לא צריך, פשוט להתחיל בלוק מחדש.
- שאלה שלא קיבלתי תשובה עליה לגבי היד האחורית והקדמית.
אני עושה ליד הקדמית גם פטישים וגם כפיפה רגילה משום שזה עובד על ראשים שונים ביד הקדמית.
האם ליד האחורית יש צורך בפיצול שכזה? משום שפשיטה רגילה בכבל עובדת על כל 3 הראשים של היד האחורית, אבל הנפח ליד הקדמית כרגע הוא כפול מהיד האחורית (2 תרגילים לעומת 1).
זה לא עובד על ראשים שונים, אין צורך לפצל.

• פותח/ת השרשור
בכמה להתקדם מאימון לאימון ומשבוע לשבוע? ובכמה להתחיל? - פשוט פאוורליפטינג

בתכנון בלוקים כשמגיעים קרוב לכשל כדאי להוריד משקל ולטפס שוב. כמה משקל בדיוק להוריד, זה תלוי ביותר מידי דברים. ככל שאתה מתחיל יותר, להוריד פחות, ככל שאתה מתקדם, להוריד יותר.

דילואד לא צריך, פשוט להתחיל בלוק מחדש.

זה לא עובד על ראשים שונים, אין צורך לפצל.

תודה רבה אלחנן יא אגדה באמת שאני רואה אותך כאליל והייתה לי הרגשה שצדקתי בדילואוד וביד האחורית, אבל רק לוודא התשובה האחרונה שרשמת רלוונטי לקדמית/אחורית? או שלא הבנתי את התשובה

נערך לאחרונה:
תודה רבה אלחנן יא אגדה באמת שאני רואה אותך כאליל והייתה לי הרגשת שצדקתי בדילואוד וביד האחורית, אבל רק לוודא התשובה האחרונה שרשמת רלוונטי לקדמית/אחורית? או שלא הבנתי את התשובה
בשמחה

בייספס וטרייספס הם שריר אחד כל אחד עם ראשים נפרדים, אי אפשר באמת לעבוד על ראש אחד ולא האחר. אין סיבה להשתגע על תרגילים רבים ושונים עבור כל ראש, אפשר לגוון סתם אם רוצים.
אם מרגיש לך שצריך יותר נפח ליד אחורית, תן לו עוד כמה תרגילים, למה לא?!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית