הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון יום חזה

ניר.ס

משתמש מתחיל
65
8
נק' מוניטין:
17
65
8
היי,

רציתי לדעת איך היום חזה שלי (פעמיים בשבוע)

חזה עליון במוט 3 סטים 12 חזרות.
לחיצות חזה 4 סטים 8 חזרות.
חזה תחתון בכבלים 3 סטים 10 חזרות.
פרפר 3 סטים 10 חזרות.

יד אחורית 4 בטים
3 תרגילי כתפיים לכל החלקים כל אחד 3 סטים.

האם הנפח הזה טוב להתקדמות או שהוא מעט או יותר מדי?
אני מתאמן כבר שנה בעיקביות

הבאת אחוז אחד מהמידע.

מה המטרות?
כמה פעמים בשבוע אתה מבצע את זה?
איך אתה מתקדם (בין אימון לאימון/ שבוע לשבוע/ חודש לחודש או איך שאתה מתקדם)?
מה עשית בתוכנית הקודמת?
ראית תוצאות בתוכנית הקודמת? איך זה בא לידי ביטוי?
מתי התחלת את זה?

• פותח/ת השרשור
הבאת אחוז אחד מהמידע.

מה המטרות?
כמה פעמים בשבוע אתה מבצע את זה?
איך אתה מתקדם (בין אימון לאימון/ שבוע לשבוע/ חודש לחודש או איך שאתה מתקדם)?
מה עשית בתוכנית הקודמת?

לגבי תוצאות אכן יש, לא יודע עד כמה טובות.
אני עולה במשקלים פעם בכמה זמן.
היום אני עושה 4 סטים של 70 קילו בלחיצות חזה שלפני כמה חודשים הייתי עושה 60 קילו וכד
ראית תוצאות בתוכנית הקודמת? איך זה בא לידי ביטוי?
מתי התחלת את זה?
לגבי הכמות רשמתי פעמיים בשבוע.
התחלתי לפני שנה.
זאת בערך אותה תוכנית מהיום הראשון למעט שינוי סדר התרגילים ולפעמים אני גם משנה את הפרפר לתרגיל אחר.
המטרה היא גדילה במסה.
התקדמות היא לרוב בניסיון לסחוט עוד חזרה יותר... ואחרי כמה זמן טוב שאני מרגיש שהגוף הסתגל אני מעלה משקל ואז מנסה להתמודד מחדש ולהגיע שוב לעמות חזרות שציינתי.

כן אבל קיוותי ליותר... למשל סיבי האמצע פחות מפותחים ביחס לשרירי הצד של החזה, אז אני לא יודע להגיד.. אולי גנטיקה
זה שטויות. או שאתה מדמיין/ מודע יתר או שיש לך שקע בעצם הסטרנום. בכל מקרה זה אותם סיבים, הם לרוחב החזה ולא לאורך.

לשורה התחתונה, אם אתה רואה תוצאות תמשיך כמו שאתה עושה, פשוט נשמע לי שאתה לא מתוכנן כמו שצריך. הייתי עושה דברים אחרת, אבל אם זה עובד לך אל תשנה כלום.
תתחיל במעקב אחרי החזה בזמן הקרוב: היקפים ותמונות. תראה אם יש שינוי חיובי, אם יש תשאיר את האימון כמו שהוא.

זה שטויות. או שאתה מדמיין/ מודע יתר או שיש לך שקע בעצם הסטרנום. בכל מקרה זה אותם סיבים, הם לרוחב החזה ולא לאורך.

לשורה התחתונה, אם אתה רואה תוצאות תמשיך כמו שאתה עושה, פשוט נשמע לי שאתה לא מתוכנן כמו שצריך. הייתי עושה דברים אחרת, אבל אם זה עובד לך אל תשנה כלום.
תתחיל במעקב אחרי החזה בזמן הקרוב: היקפים ותמונות. תראה אם יש שינוי חיובי, אם יש תשאיר את האימון כמו שהוא.

רציתי לדעת האם לדעתך 26 סטים לחזה בשבוע זה לא הרבה מדי?
מה עם תכנון התקדמות? ועבודה עם בלוקים? לאן אפשר להתקדם עם 26 סטים בשבוע?

רציתי לדעת האם לדעתך 26 סטים לחזה בשבוע זה לא הרבה מדי?
מה עם תכנון התקדמות? ועבודה עם בלוקים? לאן אפשר להתקדם עם 26 סטים בשבוע?
כמו שאמרתי:
הייתי עושה דברים אחרת
אבל:
אם זה עובד לך אל תשנה כלום
חוץ מזה שאמרתי לו:
אם לא יהיה לו שינוי חיובי אז אמליץ לו על מה שאני הייתי משנה, אבל כל עוד הוא משתפר לדעתי עדיף לו להמשיך ככה.

כמו שאמרתי:

אבל:

חוץ מזה שאמרתי לו:

אם לא יהיה לו שינוי חיובי אז אמליץ לו על מה שאני הייתי משנה, אבל כל עוד הוא משתפר לדעתי עדיף לו להמשיך ככה.

אם אנחנו כבר בשיחה על אימון חזה ,
האם לדעתך באימון push ,
בנץ בשיפוע (45 לצורך העניין) ועוד בנץ רגיל ,
יש מספיק נפח/עבודה/גירוי לכתף הקדמית? או שאתה רואה צורך להוסיף לחיצות כתפיים

• פותח/ת השרשור
האם לדעתך באימון push ,
אני הוספתי עוד תרגילי כתף... אבל אני לא מומחה גדול חח

האם לדעתך באימון push ,
אני אגיד לך בצורה הכי פשוטה שיש: תעקוב אחרי ההתקדמות של הכתף. גדלה? זה מספיק. לא גדלה? תוסיף תרגיל כמו לחיצת כתפיים. זה לא שריר כמו חזה שהייתי אומר לך בוודאות לבצע תרגילים ייעודיים אליו, מצד שני גם לא הייתי אומר לך בוודאות לא לבצע.

אני אגיד לך בצורה הכי פשוטה שיש: תעקוב אחרי ההתקדמות של הכתף. גדלה? זה מספיק. לא גדלה? תוסיף תרגיל כמו לחיצת כתפיים. זה לא שריר כמו חזה שהייתי אומר לך בוודאות לבצע תרגילים ייעודיים אליו, מצד שני גם לא הייתי אומר לך בוודאות לא לבצע.

הבנתי אחי תודה רבה שאתה תמיד עונה לי על השאלות ! מעריך מאוד.

אתה נכנס ליותר מידי מספרים אחי.
רוצה חזה גדול? תלך על המוכר הידוע - לחיצת חזה עם מוט, לחיצת חזה עם משקולות ופרפר. תבחר אתה את הוריאציות לכל תרגיל.

כמות הסטים והחזרות לא קריטית כמו התקדמות הדרגתית. אם אתה עולה במשקלים / חזרות / כמות סטים / נח פחות זמן - אתה בכיוון הנכון.

אתה נכנס ליותר מידי מספרים אחי.
רוצה חזה גדול? תלך על המוכר הידוע - לחיצת חזה עם מוט, לחיצת חזה עם משקולות ופרפר. תבחר אתה את הוריאציות לכל תרגיל.

כמות הסטים והחזרות לא קריטית כמו התקדמות הדרגתית. אם אתה עולה במשקלים / חזרות / כמות סטים / נח פחות זמן - אתה בכיוון הנכון.

בדיוק מה שהתכוונתי בהתחלה - מה שחשוב זה ההתקדמות
לכן עדיין נראה לי ש-26 סטים בשבוע זה המון, קשה להתקדם מכאן.

למתאמן הממוצע-מתקדם, תרגיל בנץ קלאסי, תרגיל בשיפוע, ופרפר אמור להיות מספיק. לא ככה?

• פותח/ת השרשור
בדיוק מה שהתכוונתי בהתחלה - מה שחשוב זה ההתקדמות
לכן עדיין נראה לי ש-26 סטים בשבוע זה המון, קשה להתקדם מכאן.

למתאמן הממוצע-מתקדם, תרגיל בנץ קלאסי, תרגיל בשיפוע, ופרפר אמור להיות מספיק. לא ככה?
למה אתה חושב שזה יותר מדי ובמה זה עלול לפגוע?
אתה מציע לי להוריד?

תקרא את הפוסטים הנעוצים בפורום על בלוקים והתקדמות, וגם בעבר אני שאלתי בערך אותו דבר.

עדיף לך לשמור על טווח של 10-30 סטים בשבוע לשריר ופה מדובר עוד על חזה שנחשב שריר גדול

לאן תתקדם עוד 3 שבועות עם 26 סטים? מתישהו תתקע עם המשקלים בהנחה שאתה לא מתאמן ממש מתחיל
אתה צריך לשחק עם הנפח והעצימות, ולעבוד בבלוקים.

• פותח/ת השרשור
תקרא את הפוסטים הנעוצים בפורום על בלוקים והתקדמות, וגם בעבר אני שאלתי בערך אותו דבר.

עדיף לך לשמור על טווח של 10-30 סטים בשבוע לשריר ופה מדובר עוד על חזה שנחשב שריר גדול

לאן תתקדם עוד 3 שבועות עם 26 סטים? מתישהו תתקע עם המשקלים בהנחה שאתה לא מתאמן ממש מתחיל
אתה צריך לשחק עם הנפח והעצימות, ולעבוד בבלוקים.
מעניין, אבל מה ייתן לי להוריד נפח ולהעלות מאשר להשאר עם הנפח הנוכחי ולעבוד קשה יותר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית