הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רפי קרסו לא אמין?

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
103FM - פרופ' רפי קרסו - "אל תשתמשו באבקות חלבון, זה לא בריא!"

הוא אומר שם שחלבון מרוכז מזיק לכליות
יש בזה אמת?
ההכשרה של אותו רופא בתזונה פחות משל המזכירה שלו, הוא אשכרה לומד אולי 3 שעות על תזונה בכל שנות לימודיו הרפואיים. ומעולם לא עשה דיאטה אפילו לרדת במשקל, לעומת המזכירה שלו שכנראה כן ניסתה איזה דיאטה או שתיים.

לא מבין למה רופאים חושבים שמותר להביע דעה על כל נושא שלא קשור להכשרה שלהם.

דיברתי לא מזמן עם אחת האונקולוגיות הבחירות בארץ, והיא אומרת שאין לה מושג על תזונה ותוספי תזונה. היא מאמינה שהם חשובים מאוד, אבל מאיפה לה לדעת? היא התיעצה ושאלה אותי על הנושא, וזה בכלל לא מפתיע אותי, מאיפה שתדע על תזונה? זה לא התחום שלה.
אני לא מצפה ממנה לדעת פסיכולוגיה גם כן, למה שתדע תזונה.

הבעיה שרופאים מסוימים עם התואר שלהם מציגים את עצמם מומחים בכל תחום.
באיזה דקה? תהיה נחמד
כמעט כל דקה, הוא חוזר על זה מכל מיני כיוונים.

בהתחלה הוא טוען שאפשר ששמו באבקה אפדרין או חומרים מסוכנים, ואז הוא מתחיל לטעון שעודף חלבון מאבקה בלבד יכולה לגרום לקריסת כליות. חלבון ממזון לא יעשה את זה.

• פותח/ת השרשור
לא מבין למה רופאים חושבים שמותר להביע דעה על כל נושא שלא קשור להכשרה שלהם
אתה צודק לחלוטין
הבעיה שאני מדבר עם אנשים על אבקת חלבון ואומר להם שהם מפיצים מיתוסים ואין בזה רע
הם אומרים לי
חבל שאתה לא מעודכן בהתפתחות הרפואה
ושאני אומר מה יש ומחקרים והכל אז עונים לי
מחקרים של בעלי אינטרסים זה לא אמין .
אני סומך על רפי קרסו יותר ממה שאני סומך על מחקרים שמי שמממן אותם זה חברות אינטרסניטיות
הוא אמר שחלבון מרוכז עלול להרוס את הכליות וזה גם מסתבר ככה

ככה ממש אנשים אמרו לי

לפי דעתי משרד הבריאות צריך להוציא אזהרה עליו בדיוק כמו שהוציאו על דור אקשטיין ולא מעניין אותי שהוא פרופסור, זה לא מסמיך אותו להגיד שטויות

אתה צודק לחלוטין
הם אומרים לי
אני סומך על רפי קרסו יותר ממה שאני סומך על מחקרים שמי שמממן אותם זה חברות אינטרסניטיות

ככה ממש אנשים אמרו לי

לפי דעתי משרד הבריאות צריך להוציא אזהרה עליו בדיוק כמו שהוציאו על דור אקשטיין ולא מעניין אותי שהוא פרופסור, זה לא מסמיך אותו להגיד שטויות
אני לא חושב שאזהרת משרד הבריאות תעזור במיוחד, כמו שזה לא עזר עם דור אקשטיין.
ויתרה מזאת, מי יתן למשרד הבריאות אזהרה על השטויות שהם כותבים?

הבעיה זה אנחנו.
אנחנו ניגשים לרופא עם שאלות שלא מההכשרה שלו (במקרה של קרסו הוא פשוט נידב את דעתו בלי ששאלו אותו), ומכבדים את דעתם בנושא.

ושל חברות התרופות שמנסות לצייר את הסוחר שלהם (הרופא) כאדם שמבין בכל תחום.

איך במקרה של חיסונים חצי מהרופאים בעד וחצי נגד? עזוב לרגע אם חיסוני קורונה בטוחים או לא, מה שברור כאן שלפחות חצי מהרופאים לא מבינים בנושא, ולדעתי אפילו כולם לא מבינים ומכאן הבלבול בנושא ההוא.

חברות התרופות לא מעוניינת שרופאים יבינו בבריאות כללית, אלא רק בתרופות והשימוש בהם, אבל מציירת את הסוחרים שלהם כמומחים בכל תחום.

אתה צודק לחלוטין
הם אומרים לי

ככה ממש אנשים אמרו לי

מה זה חלבון מרוכז? שייק חלבון מכיל ככל הנראה 300-500 מ"ל מים עם כ-25 גר' חלבון.
חזה עוף בנפח של חצי מזה מכיל יותר חלבון. הרבה יותר מרוכז, וגם הרבה יותר נפוץ כארוחת צהריים.

אני סומך יותר על המציאות, אבקות חלבון איתנו כבר עשרות שנים, קיימים מאות מותגים וזה אחד המוצרים הכי פופולרים ונצרכים בעולם כולו בעיקר בקרב אנשים השומרים ומקדמים אורח חיים בריא, ספורטאים וכו'. אם השד היה אמיתי, הוא כבר היה בפרצוף שלנו בכל פינה בתחום (איפה כל הספורטאים שהכליות שלהם קרסו? לך לנפרולוג תשאל אותו כמו מתאמנים באים אליו כי שתו חלבון).

זה עוד לא קרה להם, אבל זה יקרה כשהם יגיעו לגיל 70

מה לא קרה? אם אבקת חלבון גורמת נזק, צריך לראות הצטברות של נזק. אם אין הצטברות של נזק, למה שאני אסמוך על טענה שמשהו יקרה עוד 40-50 שנה ככה פתאום? בלי ראיות בימינו אלו טענות חסרות בסיס.

איך במקרה של חיסונים חצי מהרופאים בעד וחצי נגד?
דוגמא מצטיינת רק הפוך.
הרוב המוחלט של הרופאים בעולם מחוסנים ובעד חיסוני הקורונה.
יש מיעוט רופאים שהלך נגד החיסונים, מי שמראש גיבש החלטה עם עצמו שהוא לא מתחסן בחר דווקא להתייחס לאחוז הקטן שנגד במקום לרוב המוחלט שבעד.

אותו דבר בנושא של אבקות חלבון

קשה להאמין שהאנשים האלה למדו כל כך הרבה שנים בשביל להגיד דברים כל כך מטופשים.
בשנת 2017 הייתי אצל אורולוג שאשכרה אמר לי שאבקת חלבון (מי גבינה) פוגעת בפוריות.
נורא ואיום.

נערך לאחרונה:
מה לא קרה? אם אבקת חלבון גורמת נזק, צריך לראות הצטברות של נזק. אם אין הצטברות של נזק, למה שאני אסמוך על טענה שמשהו יקרה עוד 40-50 שנה ככה פתאום? בלי ראיות בימינו אלו טענות חסרות בסיס.
יש הצטברות סמויה, לכן אי אפשר להוכיח את זה
בשנת 2017 הייתי אצל אורולוג שאשכרה אמר לי שאבקת חלבון (מי גבינה) פוגעת הפוריות.
נורא ואיום.
החלק הכי עצוב שמספיק טיפה היגיון בסיסי להבין שזאת בסך הכל אבקת חלב, אפילו לא צריך ללמוד יותר מידי בשביל להבין דבר כזה:🤦‍♂️:

דוגמא מצטיינת רק הפוך.
הרוב המוחלט של הרופאים בעולם מחוסנים ובעד חיסוני הקורונה.
יש מיעוט רופאים שהלך נגד החיסונים, מי שמראש גיבש החלטה עם עצמו שהוא לא מתחסן בחר דווקא להתייחס לאחוז הקטן שנגד במקום לרוב המוחלט שבעד.

אותו דבר בנושא של אבקות חלבון
זה תמיד יהיה צורת הוויכוח להסביר שהשני טועה, שיש מעט מאוד אנשים שחושבים כמהו.

זה לא רלוונטי מי צודק ומי לא, אין סיבה לגרור את מה שכתבתי לדיון על חיסונים, פוליטיקה ודת.

כולה כתבתי שאין מה לצפות מרופא להבין בפרטים שלא מתפקידו לדעת, כמו תזונה וחיסונים.

אגב דיברתי עם אימונולוג על חיסוני תינוקות, והדעה הפרטית שלו הייתה להמתין שנה או שנתיים לפני שמחסנים תינוק.
זה הדעה שלו על סמך מה שלמד וחקר ספציפית בנושא הזה, לעומת אימונולוגיים אחרים שיגידו שזה סכנה להמתין. גם בנושא שתפקידך להכיר היטב יכול להיות חילוקי דעות, אני אפילו לא צריך לציין את דעתו של ד"ר Robert S. Mendelsohn רופא ילדים שהקדיש ספר שלם נגד חיסוני תינוקות בשם How To Raise A Healthy Child In Spite of Your Doctor

הפואנטה שלי זה לא מי צודק ומי לא, אלא שיהיו חילוקי דעות לגיטימיות בתחום שזה מתפקידך לדעת, ואם זה לא מתפקידך לדעת יהיו חירטוטים מטומטמים ורשלניים אפילו.

כאן בנושא של תזונה זה לא מתפקידו של רופא לדעת, תקן אותי אם אתה חושב אחרת.

זה תמיד יהיה צורת הוויכוח להסביר שהשני טועה, שיש מעט מאוד אנשים שחושבים כמהו.

זה לא רלוונטי מי צודק ומי לא, אין סיבה לגרור את מה שכתבתי לדיון על חיסונים, פוליטיקה ודת.

כולה כתבתי שאין מה לצפות מרופא להבין בפרטים שלא מתפקידו לדעת, כמו תזונה וחיסונים.

אגב דיברתי עם אימונולוג על חיסוני תינוקות, והדעה הפרטית שלו הייתה להמתין שנה או שנתיים לפני שמחסנים תינוק.
זה הדעה שלו על סמך מה שלמד וחקר ספציפית בנושא הזה, לעומת אימונולוגיים אחרים שיגידו שזה סכנה להמתין. גם בנושא שתפקידך להכיר היטב יכול להיות חילוקי דעות, אני אפילו לא צריך לציין את דעתו של ד"ר Robert S. Mendelsohn רופא ילדים שהקדיש ספר שלם נגד חיסוני תינוקות בשם How To Raise A Healthy Child In Spite of Your Doctor

הפואנטה שלי זה לא מי צודק ומי לא, אלא שיהיו חילוקי דעות לגיטימיות בתחום שזה מתפקידך לדעת, ואם זה לא מתפקידך לדעת יהיו חירטוטים מטומטמים ורשלניים אפילו.

כאן בנושא של תזונה זה לא מתפקידו של רופא לדעת, תקן אותי אם אתה חושב אחרת.
והנקודה שלי היא שתמיד בכל תחום תיהיה הסכמה רחבה בנושאים מסויימים ומיעוט שסבור אחרת. בין אם זה חיסונים אבקת חלבון או כל דבר אחר.

והנקודה שלי היא שתמיד בכל תחום תיהיה הסכמה רחבה בנושאים מסויימים ומיעוט שסבור אחרת. בין אם זה חיסונים אבקת חלבון או כל דבר אחר.
אין לי סטטיסטיקה כמה אומרים מה, ואני משער שגם לך אין.

זה לא באמת משנה, גם אם רוב הרופאים יגידו שחלבון מזיק, זה לא קשור להסמכה שלהם, וזה לא צריך יחס.

גם חיסונים לרוב הרופאים לא קשור הרבה להסמכה שלהם, במיוחד חיסון חדש נגיד שנכנס לשוק.

מה שרלוונטי בתחום הבריאות זה לא דעת רופא, אלא דעה של מישהו שמוסמך לדעת, זה יכול להיות רופא באמת בתחומים שונים, ורופאים שונים, אבל ממש לא בכל תחום של בריאות.

בשנת 2017 הייתי אצל אורולוג שאשכרה אמר לי שאבקת חלבון (מי גבינה) פוגעת בפוריות.
נורא ואיום.
חבל שלא נתת לו דוגמית של חלבון מי ביצה להוכיחו על פניו
יכולה לגרום לקריסת כליות

לא נוכל להתחרות בדחף הפנימי של מר קרסו לטעון שהמציאות קורסת לתוך עצמה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית