103FM - פרופ' רפי קרסו - "אל תשתמשו באבקות חלבון, זה לא בריא!"
הוא אומר שם שחלבון מרוכז מזיק לכליות
יש בזה אמת?
יש בזה אמת?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
12באיזה דקה? תהיה נחמד
ההכשרה של אותו רופא בתזונה פחות משל המזכירה שלו, הוא אשכרה לומד אולי 3 שעות על תזונה בכל שנות לימודיו הרפואיים. ומעולם לא עשה דיאטה אפילו לרדת במשקל, לעומת המזכירה שלו שכנראה כן ניסתה איזה דיאטה או שתיים.103FM - פרופ' רפי קרסו - "אל תשתמשו באבקות חלבון, זה לא בריא!"
יש בזה אמת?
כמעט כל דקה, הוא חוזר על זה מכל מיני כיוונים.באיזה דקה? תהיה נחמד
הגזמת, הוא רזה מעל 20 קילו לדעתיומעולם לא עשה דיאטה אפילו לרדת במשקל
אתה צודק לחלוטיןלא מבין למה רופאים חושבים שמותר להביע דעה על כל נושא שלא קשור להכשרה שלהם
אני לא חושב שאזהרת משרד הבריאות תעזור במיוחד, כמו שזה לא עזר עם דור אקשטיין.אתה צודק לחלוטין
הבעיה שאני מדבר עם אנשים על אבקת חלבון ואומר להם שהם מפיצים מיתוסים ואין בזה רע
הם אומרים לי
חבל שאתה לא מעודכן בהתפתחות הרפואה
ושאני אומר מה יש ומחקרים והכל אז עונים לי
מחקרים של בעלי אינטרסים זה לא אמין .
אני סומך על רפי קרסו יותר ממה שאני סומך על מחקרים שמי שמממן אותם זה חברות אינטרסניטיות
הוא אמר שחלבון מרוכז עלול להרוס את הכליות וזה גם מסתבר ככה
ככה ממש אנשים אמרו לי
לפי דעתי משרד הבריאות צריך להוציא אזהרה עליו בדיוק כמו שהוציאו על דור אקשטיין ולא מעניין אותי שהוא פרופסור, זה לא מסמיך אותו להגיד שטויות
אתה צודק לחלוטין
הבעיה שאני מדבר עם אנשים על אבקת חלבון ואומר להם שהם מפיצים מיתוסים ואין בזה רע
הם אומרים לי
חבל שאתה לא מעודכן בהתפתחות הרפואה
ושאני אומר מה יש ומחקרים והכל אז עונים לי
מחקרים של בעלי אינטרסים זה לא אמין .
אני סומך על רפי קרסו יותר ממה שאני סומך על מחקרים שמי שמממן אותם זה חברות אינטרסניטיות
הוא אמר שחלבון מרוכז עלול להרוס את הכליות וזה גם מסתבר ככה
ככה ממש אנשים אמרו לי
לפי דעתי משרד הבריאות צריך להוציא אזהרה עליו בדיוק כמו שהוציאו על דור אקשטיין ולא מעניין אותי שהוא פרופסור, זה לא מסמיך אותו להגיד שטויות
זה עוד לא קרה להם, אבל זה יקרה כשהם יגיעו לגיל 70איפה כל הספורטאים שהכליות שלהם קרסו? לך לנפרולוג תשאל אותו כמו מתאמנים באים אליו כי שתו חלבון
זה עוד לא קרה להם, אבל זה יקרה כשהם יגיעו לגיל 70
דוגמא מצטיינת רק הפוך.איך במקרה של חיסונים חצי מהרופאים בעד וחצי נגד?
יש הצטברות סמויה, לכן אי אפשר להוכיח את זהמה לא קרה? אם אבקת חלבון גורמת נזק, צריך לראות הצטברות של נזק. אם אין הצטברות של נזק, למה שאני אסמוך על טענה שמשהו יקרה עוד 40-50 שנה ככה פתאום? בלי ראיות בימינו אלו טענות חסרות בסיס.
החלק הכי עצוב שמספיק טיפה היגיון בסיסי להבין שזאת בסך הכל אבקת חלב, אפילו לא צריך ללמוד יותר מידי בשביל להבין דבר כזה:🤦♂️:קשה להאמין שהאנשים האלה למדו כל כך הרבה שנים בשביל להגיד דברים כל כך מטופשים.
בשנת 2017 הייתי אצל אורולוג שאשכרה אמר לי שאבקת חלבון (מי גבינה) פוגעת הפוריות.
נורא ואיום.
זה תמיד יהיה צורת הוויכוח להסביר שהשני טועה, שיש מעט מאוד אנשים שחושבים כמהו.דוגמא מצטיינת רק הפוך.
הרוב המוחלט של הרופאים בעולם מחוסנים ובעד חיסוני הקורונה.
יש מיעוט רופאים שהלך נגד החיסונים, מי שמראש גיבש החלטה עם עצמו שהוא לא מתחסן בחר דווקא להתייחס לאחוז הקטן שנגד במקום לרוב המוחלט שבעד.
אותו דבר בנושא של אבקות חלבון
והנקודה שלי היא שתמיד בכל תחום תיהיה הסכמה רחבה בנושאים מסויימים ומיעוט שסבור אחרת. בין אם זה חיסונים אבקת חלבון או כל דבר אחר.זה תמיד יהיה צורת הוויכוח להסביר שהשני טועה, שיש מעט מאוד אנשים שחושבים כמהו.
זה לא רלוונטי מי צודק ומי לא, אין סיבה לגרור את מה שכתבתי לדיון על חיסונים, פוליטיקה ודת.
כולה כתבתי שאין מה לצפות מרופא להבין בפרטים שלא מתפקידו לדעת, כמו תזונה וחיסונים.
אגב דיברתי עם אימונולוג על חיסוני תינוקות, והדעה הפרטית שלו הייתה להמתין שנה או שנתיים לפני שמחסנים תינוק.
זה הדעה שלו על סמך מה שלמד וחקר ספציפית בנושא הזה, לעומת אימונולוגיים אחרים שיגידו שזה סכנה להמתין. גם בנושא שתפקידך להכיר היטב יכול להיות חילוקי דעות, אני אפילו לא צריך לציין את דעתו של ד"ר Robert S. Mendelsohn רופא ילדים שהקדיש ספר שלם נגד חיסוני תינוקות בשם How To Raise A Healthy Child In Spite of Your Doctor
הפואנטה שלי זה לא מי צודק ומי לא, אלא שיהיו חילוקי דעות לגיטימיות בתחום שזה מתפקידך לדעת, ואם זה לא מתפקידך לדעת יהיו חירטוטים מטומטמים ורשלניים אפילו.
כאן בנושא של תזונה זה לא מתפקידו של רופא לדעת, תקן אותי אם אתה חושב אחרת.
אין לי סטטיסטיקה כמה אומרים מה, ואני משער שגם לך אין.והנקודה שלי היא שתמיד בכל תחום תיהיה הסכמה רחבה בנושאים מסויימים ומיעוט שסבור אחרת. בין אם זה חיסונים אבקת חלבון או כל דבר אחר.
חבל שלא נתת לו דוגמית של חלבון מי ביצה להוכיחו על פניוקשה להאמין שהאנשים האלה למדו כל כך הרבה שנים בשביל להגיד דברים כל כך מטופשים.
בשנת 2017 הייתי אצל אורולוג שאשכרה אמר לי שאבקת חלבון (מי גבינה) פוגעת בפוריות.
נורא ואיום.
יכולה לגרום לקריסת כליות