הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך שני הPECS בחזה שלי באותו גודל אם צד אחד היה בFLARE למשך שנים?

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך

Qubit

משתמש מתחיל
297
26
נק' מוניטין:
85
297
26
לחצתי לחיצת חזה FLAT כתרגיל ראשון ברוב שנות האימונים שלי, למשך 4 שנים, ומרפק ימין הייתה במצב של FLARE (איך שאומרים שאסור לעשות, פשוט לא שמתי לב לזה ולא הייתי מודע, היא לא הייתה בFLARE מוחלט, אבל מאוד קרוב לזה, ולפעמים כן בFLARE מוחלט)

מרפק שמאל תמיד היה במנח נכון

התוכנית לרוב הייתה נראית ככה:

3 סטים לכל תרגיל

לחיצת חזה FLAT
לחיצת חזה INCLINE 30 מעלות
פרפר לחזה תחתון בקרוס
פרפר לחזה עליון בקרוס כשאני שוכב על כיסא 30 מעלות

6-15 חזרות כל סט, מטרה - היפרטרופיה

*כרגע אני לא עושה FLAT יותר, מקסימום שכיבות סמיכה רגילות או בנצ על 15 מעלות. למה אני לא עושה FLAT? כי אני סתם כל הזמן מתקשה לייצב את מרפק ימין, אמרו לי שזה אולי בעיה שנוצרת מהגב, יש לי קצת סקוליוסיס.

אתה מניח איזושהי חוקיות שלא קיימת. תנועה לא סימטרית מכניסה אי-סימטריה לתהליך ולכן עלולה לגרור הסתגלות לא סימטרית, אבל זה לא מובטח ב-100%. תהליכי גדילת שריר הם מורכבים מהמון פרמטרים ושלבים ולא ניתן לחזות אותם במדויק, כמו שלא ניתן להגיד בכמה גרם שריר תגדל כל חודש.

מבחינת הסברים אפשריים אני יכול לחשוב על כמה:
- ה-flaring פוגע ביעילות ההרמה, אבל לא בגירוי היחסי של השריר (כלומר הצד של ה-flare עדיין מתאמץ באותה מידה, פשוט הכח לא עובר ביעילות).
- שרירי החזה קרובים כך שמשאבים פיזיולוגיים שמגיעים לצד הלא flared מגיעים בקלות גם לצד השני ותורמים לגדילה שלו.
- אתה עדיין רחוק מאוד מפוטנציאל הגדילה שלך כך שהגדילה האי-סימטרית מתרחשת, פשוט עדיין לא בצורה שניכרת לעין.

אלו כמובן רק ספקולציות פרועות. בשורה התחתונה, התמזל מזלך עד כה, אף אחד לא ידע להגיד לך בדיוק למה. זה לא אומר שהמצב ישאר כך וזה בטח לא אומר שתנועות לא סימטריות באימון זה בסדר ולא משהו שכדאי להתייחס אליו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית