הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי שניסה להתאמן על שריר פעם בשבוע היו תוצאות טובות?

• פותח/ת השרשור Barddx
  • פורסם בתאריך

Barddx

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
קראתי המון מחקרים כמה תדירות של2 אימונים בשבוע עדיפה על פני אימון אחד בשבוע על קבוצת שרירים, אני בטוח שזה אינדיבידואלי מאחד לשני למשל אצלי אני מנסה להתאמן על שריר פעם בשבוע ולא משנה כמה נפח ועצימות אני עושה אני תמיד בא רענן ואחרי התאוששות מלאה שבוע אחרי מה שלא קרה לי בדירות גבוהה יותר ובנפח ועצימות קטנים יותר, אני רואה תוצאות טובות ואני משקיע בתזונה ובשינה, אך עדיין אני מהורהר בגלל המחקרים, האם יש פה עוד כאלה שחוו את מה שאני חוויתי עם אימון של פעם בשבוע על קבוצת שרירים?

כמה דברים
1. אני אישית לא מכיר מחקרים כאלה, מכיר יותר נפח שבועי כגורם מכריע
2.להסתמך על ניסיון אישי שכנראה לא ארוך זה בגדול הימור, אלא אם מאמן מהצד מסתמך על הניסיון שלו איתך
3. תעשה מה שטוב לך, זה נשמע הרבה יותר דיון אמוציונלי מאשר שכלי שזה בסדר. (הגדרתי את זה מוזר אבל בטח הבנת תכוונה)

הגיוני שאם אתה עובד על שריר פעם בשבוע אתה תרגיש מאושש. אם זה עובד לך והתוצאות טובות אז תמשיך, מה זה משנה מה המחקרים אומרים.

לקרוא מחקרים על אימונים מבטיח לך תוצאות כמו במחקרים, שזה אומר סקוואט RM1 במכונת סמית מאשין לרבע תנועה עם 90 ק"ג מקסימום.

בקיצור, מחקרים זאת דרך טפשית לבסס את התכנון שלך.
כמו שברוקס קיוביק כתב, "אם מישהו מציע לך דרך מדעית להתאמן, תברח ממנו".

לגבי לעבוד על שריר פעם בשבוע, אני התקדמתי מאוד יפה ככה, והתכנון יותר פשוט, אבל התקדמתי הרבה יותר מתכנון יותר מחושב, יותר פעמים בשבוע.

הדרך הכי טובה לדעת אם משהו עובד, זה לראות אם המאמנים הגדולים השתמשו בה והצליחו.
יש מאמנים שהשתמשו בתכנון עם תדירות נמוכה והצליחו איתה, אבל צריך לראות בדיוק איך הם עשו את זה, בדרך כלל תוכנית כזאת נראית אחרת לגמרי ממה שתחשוב.

זה טעות לחשוב שצריך לבוא מאושש לגמרי לכל אימון, זה פריווילגיה של מתאמנים ממש מתחילים, או ביום התחרות. ספורטאי מהמניין מתאמן גם כשהוא תפוס ולא מאושש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית