הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון = טכניקה לא טובה?

thruster

משתמש פעיל
421
83
נק' מוניטין:
110
421
83
כל פעם אחרי שאני מדדלפט יש לי ישר כאבי גב תחתון למשך יום-יומיים, האם זה מעיד בוודאות על טכניקה לא נכונה או פשוט דומס?

יש לציין שאני מרים כבד יחסית.

כל פעם אחרי שאני מדדלפט יש לי ישר כאבי גב תחתון למשך יום-יומיים, האם זה מעיד בוודאות על טכניקה לא נכונה או פשוט דומס?
אם זה כאבי שרירים כנראה מדובר בדומס, בכל מקרה אין כזה דבר "טכניקה לא טובה", במקסימום לא אידיאלית למטרה שלך.
העניין של הכאבים גם אם זה דומס וגם אם לא ככל הנראה נובע מעומס גבוה / לא מתאים,
במידה וזה נמשך בסך הכל יום-יומיים ולא פוגע בהתאוששות שלך לא הייתי מתרגש יותר מידי.
יחסית למה?

יכול להיות טכניקה שמפילה הרבה עומס על הזוקפים(חוסר בטייטנס וכיווץ ואז כדי שהמשקל יזוז הזוקפים חייבים לפעול חזק קונצנטרית כדי לפצות על רגליים חלשות שלא פעלו בזמן) או תכנית שמעמיסה הרבה על הזוקפים(נניח הרבה בנט אובר רואו והרבה דדליפטים כבדים בלי ניהול עומסים) או אפילו שניהם
יכול להיות גם עצימות גבוהה מדי יותר מדי פעמים שזה גם נופל בחלק של תכנית

יחסית למה?
יחסית לavg בחדכ מן הסתם

יש דבר כזה
בתור מאמן שאתה מאמן מישהו אתה אומר לו תתפרע תעשה איך שבא לך או שאתה מלמד טכניקה אם אתה מלמד אז למה ארי אין טכניקה לא טובה
אני מלמד אותו טכניקה שתתאים למטרה ושתהיה "אידיאלית" לטעמי.
בסופו של דבר כל וריאציה של דדליפט שאתה מכיר זה לא טכניקה טובה אלא עיוות של קונבנציונלי.

העניין שלא נוצרים כאבי גב מ"טכניקה לא טובה" אלא פשוט מעומס שהגוף לא רגיל אליו,
יכול להיות שהוא עיוות את הטכניקה שהוא מתאמן בה לאורך הזמן וזה גרם לעומס שגרם לכאב,
אבל אם הוא בבקרת עומסים נכונה ועובד באותה טכניקה "לא טובה" לאורך זמן אז אין שום סיבה שיכאב לו כלום.

יחסית לavg בחדכ מן הסתם
כמה זה? 100 ק"ג? 250 ק"ג?
"כבד" זה מושג מאוד כללי, כבד יכול להיות יחסי גם למשקל גוף של המתאמן / לניסיון שלו בחד"כ / לגילו (הצעיר / המופלג) ועוד...

אני מלמד אותו טכניקה שתתאים למטרה ושתהיה "אידיאלית" לטעמי.
בסופו של דבר כל וריאציה של דדליפט שאתה מכיר זה לא טכניקה טובה אלא עיוות של קונבנציונלי.

העניין שלא נוצרים כאבי גב מ"טכניקה לא טובה" אלא פשוט מעומס שהגוף לא רגיל אליו,
יכול להיות שהוא עיוות את הטכניקה שהוא מתאמן בה לאורך הזמן וזה גרם לעומס שגרם לכאב,
אבל אם הוא בבקרת עומסים נכונה ועובד באותה טכניקה "לא טובה" לאורך זמן אז אין שום סיבה שיכאב לו כלום.

כמה זה? 100 ק"ג? 250 ק"ג?
"כבד" זה מושג מאוד כללי, כבד יכול להיות יחסי גם למשקל גוף של המתאמן / לניסיון שלו בחד"כ / לגילו (הצעיר / המופלג) ועוד...
הרגע אמרתי לך
ביחס למתאמן הממוצע בחדר כושר, אין נתון מספרי להביא לך
לך לכמה חדרי כושר, תראה כמה אנשים מרימים בתרגיל הנתון שהוא אמר לך, תעשה ממוצע ותקבל מספר
כמובן שאל תקח רק את הטופ טיר שפריקים גנטים, תכליל את כולם

כבד כשזה בתוכניות אימון זה בדכ ביחס לאינדבידואל עצמו
אני פשוט מניח שזו כוונת הכותב, כבד ביחס לממוצע, או לפחות הממוצע שהוא נתקל בו

• פותח/ת השרשור
יכול להיות טכניקה שמפילה הרבה עומס על הזוקפים(חוסר בטייטנס וכיווץ ואז כדי שהמשקל יזוז הזוקפים חייבים לפעול חזק קונצנטרית כדי לפצות על רגליים חלשות שלא פעלו בזמן) או תכנית שמעמיסה הרבה על הזוקפים(נניח הרבה בנט אובר רואו והרבה דדליפטים כבדים בלי ניהול עומסים) או אפילו שניהם
יכול להיות גם עצימות גבוהה מדי יותר מדי פעמים שזה גם נופל בחלק של תכנית

יחסית לavg בחדכ מן הסתם
לצורך העניין היום בבוקר כבר קמתי בלי הכאבי גב (אתמול עשיתי דדליפט), מה גם שמדובר על PR לשלוש חזרות, במשקל רגיל לא כואב לי.

לצורך העניין היום בבוקר כבר קמתי בלי הכאבי גב (אתמול עשיתי דדליפט), מה גם שמדובר על PR לשלוש חזרות, במשקל רגיל לא כואב לי.
כשאתה עושה פיאר כל אימון(לא אומר את זה אבל מעלה את הסברה) ולשלוש חזרות זה בהחלט חתיכת עומס על הגוף

• פותח/ת השרשור
כשאתה עושה פיאר כל אימון(לא אומר את זה אבל מעלה את הסברה) ולשלוש חזרות זה בהחלט חתיכת עומס על הגוף
דדליפט אני מבצע רק פעם בשבוע, יש בזה בעיה?
בעיקרון יש לי 2 אימוני גב בשבוע, באחד מהם אני עושה דדליפט, בשני over bent row אז יוצא שכל אחד מבוצע פעם בשבוע.

בעיקרון יש לי 2 אימוני גב בשבוע, באחד מהם אני עושה דדליפט, בשני over bent row אז יוצא שכל אחד מבוצע פעם בשבוע.
לא
אבל צריך לראות את כל התוכנית ולהבין עליך יותר לעומק כדי להבין למה אתה חווה את מה שאתה מתאר
בנוסף להסתכל על ההתאוששות שלך(תזונה ושינה בעיקר)

טכניקה לא יעילה זה טכניקה לא טובה אם הוא יכול לעבוד רק פעם בשבועיים דד בגלל הטכניקה שלו אז הטכניקה שלו לא טובה

טכניקה לא יעילה זה טכניקה לא טובה אם הוא יכול לעבוד רק פעם בשבועיים דד בגלל הטכניקה שלו אז הטכניקה שלו לא טובה
יעילה למה לא הבנתי?
ואם זה בגלל כמו שצוין פה עומס מצטבר על הזוקפים מתרגילי החתירה?

יכולות להיות עשרות סיבות למה שהוא מרגיש,
ודומס זה לא עדות ל"טכניקה לא טובה" אלא לעומס גבוה, גם אני לפעמים מתמודד עם דומס.

טכניקה יעילה למה?
להרים את המשקל הכי כבד?
לעזור לאדם קשיש לבצע פעולות יום יומיות?
להקל על כאבים קודמים?
לפתח מסת שריר?
לפתח כוח מתפרץ?
לשיפור ההאמסטרינג?
לשיפור הזוקפים?

כל עוד אין מטרה אין דרך "יעילה".
לא קראתי יכול להיות הגבתי על זה שכתבת שאין דבר כזה טכניקה לא נכונה
עדיין עומד מאחורי זה,
אין טכניקה לא נכונה, יש טכניקה שלא מתאימה למטרה.
יכול להיות שהטכניקה נשברה במהלך ביצוע הסט אבל כל עוד הכוונה הייתה
להרים באותה דרך כמו תמיד זה בסדר גמור, זה מה שנקרא כשל.

זה לא באמת אומר הרבה.
השאלה מה הנפח בכל תרגיל, מה העצימות ואם יש לך עוד תרגילים שמעמיסים על הגב תחתון. כאב לבד לא מעיד על טכניקה לקויה.

בלי סרטון טכניקה קצת קשה להביע דעה....

בלי סרטון טכניקה קצת קשה להביע דעה....
זה רק חלק אחד ממה שיכול לגרום לבעיה
אם אתה מספיק מורגל לזה והזוקפים שלך מספיק חזקים ואתה עובד מספיק חכם ומתאושש מספיק טוב אז אפשר גם להרים עם גב חתול ושלא יקרה לך כלום
עד כמה זה יעיל? זה כבר משהו אחר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית