הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להפסיק לקחת קריאטין?

Bubble Trouble

משתמש מתחיל
102
32
נק' מוניטין:
6
102
32
שלום לכולם, לוקח קריאטין 5 חודשים רצוף סקופ אחד ביום. עשיתי בדיקות דם ויצא לי creatinine גבוה מהנורמה,והרופא אמר לי להפסיק לקחת קריאטין.
לבינתים אני מקשיב לו השאלה שלי אם זה הגיוני ? כי ממה שקראתי קריאטין לא מזיק אז קצת מבולבל תאמת

שלום לכולם, לוקח קריאטין 5 חודשים רצוף סקופ אחד ביום. עשיתי בדיקות דם ויצא לי creatinine גבוה מהנורמה,והרופא אמר לי להפסיק לקחת קריאטין.
לבינתים אני מקשיב לו השאלה שלי אם זה הגיוני ? כי ממה שקראתי קריאטין לא מזיק אז קצת מבולבל תאמת

יש עוד תוספים דאתה לוקח?
קדם אימון כלשהו?

ארגינין ואשווגנדה. קדם אימון לא, אני מתאמן מתחיל עדיין חח
מתאמן מתחיל אז מה מיהרת לתוספים, קריאטין ניחה אבל ארגינין ואוושגנדה?
אבל לסקרנות אתה מרגיש פאמפ מארגינין?
יש לך יותר דחף מיני מאוושגנדה?
והאידיאל אומר להקשיב לרופא כי הוא יודע מה הוא אומר עם זאת במקרה הזה הוא כנראה לא
הרופא שלי אמר לי להפסיק עם אבקות חלבון כי יש לי טסיות דם נמוכות (מה לעזאזל הקשר?) ועוד הייתי לוקח פעם פעמיים בשבוע בקושי

• פותח/ת השרשור
מתאמן מתחיל אז מה מיהרת לתוספים, קריאטין ניחה אבל ארגינין ואוושגנדה?
אבל לסקרנות אתה מרגיש פאמפ מארגינין?
יש לך יותר דחף מיני מאוושגנדה?
והאידיאל אומר להקשיב לרופא כי הוא יודע מה הוא אומר עם זאת במקרה הזה הוא כנראה לא
הרופא שלי אמר לי להפסיק עם אבקות חלבון כי יש לי טסיות דם נמוכות (מה לעזאזל הקשר?) ועוד הייתי לוקח פעם פעמיים בשבוע בקושי
חח מה אכפת לך שאני לוקח תוספים? ואשווגנדה בכלל לא בשביל דחף מיני.
האידיאל אומר להקשיב לרופא כי הוא יודע מה הוא אומר עם זאת במקרה הזה הוא כנראה לא
למה כנראה שלא? מה אתה יודע שהרופא לא?

חח מה אכפת לך שאני לוקח תוספים? ואשווגנדה בכלל לא בשביל דחף מיני.

למה כנראה שלא? מה אתה יודע שהרופא לא?
סתם כי אלה תוספים דיי מיותרים בגדול בלי מחקר גדול, ושאלתי על דחף מיני מסקרנות לא כי זה בשביל דחף מיני

למה כנראה שלא? כי קריאטין מעלה את הקריאטינין וזה לא אמור להיות בעיה, בדיקות דם זה לא קודש מבחינת אם יש עודף/חוסר בהכרח בעיה
רופאים בסוף ירצו שתיהיה בנורמה כי זה עדיף
שיקול דעת שלך רשמתי את דעתי

אף אחד פה לא רופא ולא יכול להמליץ לך בדיוק מה לעשות רק אתה לעצמך.
אני הבנתי שקריאטנין גבוה זה בגלל שאתה לוקח את התוסף, אם לא היית לוקח תוסף ועדיין קראטנין היה גבוה אז צריך לבדוק תפקוד כבד.
דרך אגב כמה גרם אתה לוקח ביום?

קריאטין יכול לעלות קצת את רמת הקריאטנין בדם, אך אינו מזיק אם אתה אדם בריא, בטח שלא במינונים כאלה.
תיסוף קריאטין אינו מומלץ לאנשים עם כבד שומני או בעיות בכליות / היסטוריה משפחתית של מחלה כלייתית, או אם אתה לוקח תרופה נפרוטוקסית כלשהי.
זה בסדר שרופא מבקש ממך להפסיק ליטול קריאטין מפני שקריאטנין הוא מדד לתפקודי כליות וזה מה שהוא מעוניין לבדוק.
אם הכל תקין (וכנראה שכן) אפשר להמשיך עם הקריאטין.

• פותח/ת השרשור
קריאטין יכול לעלות קצת את רמת הקריאטנין בדם, אך אינו מזיק אם אתה אדם בריא, בטח שלא במינונים כאלה.
תיסוף קריאטין אינו מומלץ לאנשים עם כבד שומני או בעיות בכליות / היסטוריה משפחתית של מחלה כלייתית, או אם אתה לוקח תרופה נפרוטוקסית כלשהי.
זה בסדר שרופא מבקש ממך להפסיק ליטול קריאטין מפני שקריאטנין הוא מדד לתפקודי כליות וזה מה שהוא מעוניין לבדוק.
אם הכל תקין (וכנראה שכן) אפשר להמשיך עם הקריאטין.
תודה רבה, עזרת ממש. שאלה רק, כמה גרם נחשב כבר לא בטוח? סתם לידע הכללי. תודה!

סתם כי אלה תוספים דיי מיותרים בגדול בלי מחקר גדול, ושאלתי על דחף מיני מסקרנות לא כי זה בשביל דחף מיני

למה כנראה שלא? כי קריאטין מעלה את הקריאטינין וזה לא אמור להיות בעיה, בדיקות דם זה לא קודש מבחינת אם יש עודף/חוסר בהכרח בעיה
רופאים בסוף ירצו שתיהיה בנורמה כי זה עדיף
שיקול דעת שלך רשמתי את דעתי
אני לקחתי את זה פעם. זה מעלה דחף מיני כמו משוגע, יותר מידי אפילו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית