נק' מוניטין:
65
- 187
- 23
שמתי לב שיש לי קוואדס ממש חלשים ביחס לשאר הגוף, אבל אני יחסית מהיר ובעל כוח מתפרץ סבבה לגמריי
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איך שמת לב?
פשיטות ברכיים? הגיוני שתרים בו קצת, באופן יחסי.אני לא מצליח הרבה בתרגיל של הקוואדס ששכחתי את השם שלו (המכונה במכון)
פשיטות ברכיים? הגיוני שתרים בו קצת, באופן יחסי.
בכל מקרה, אם אתה מרגיש שאתה מהיר ובכל כוח מתפרץ, מה אז הבעיה?
או להיפך.אולי יש שם פוטנציאל, שאם אחזק את הקוואדס אז הכוח המתפרץ שלי יהיה עוד יותר חזק?
או להיפך.
טעות נפוצה היא לעלות הרבה מסת שריר בשביל מיומנות שדורשת מהירות וקלילות.
כשאתה סוחב הרבה מסת שריר עליך, אתה שוקל יותר וצריך להזיז יותר. לכן באדיבילדרים ענקיים לא מהירים במיוחד באיגרוף, קפיצות או ריצה.
מינימום כוח הוא חיוני, אבל לא מעבר.
הבאת מחקר על כוח ברגליים, ולא בהכרח מסת שריר גדולה.לא חייב ללכת לקיצון, יש ספקטרום גדול בין צ'יקן לגס לרוני קולמן וסה"כ אפשר לראות על ספורטאי עילית כמו כריסטיאנו רונלדו או אספה פאוול רגליים די מרשימות על אחוז שומן נמוך. הייתי אומר שזה די תלוי בספורט שעוסקים בו ושבאופן כללי בענפים של ספרינטים וקפיצות דווקא חיזוק הקוואדס צפוי לשפר ביצועים (לעומת אגרוף למשל שם כח מתפרץ בקוואדס זה די שולי והאלמנט האירובי העצים של הדופק הגבוה אומר שגם למעט מסה עודפת יש אפקט משמעותי).
לצורך העניין, הנה מחקר לדוגמה שמדד ביצועי כדורגלנים מקצועיים בפעולות מתפרצות (ספרינטים, קפיצה) מול החצי-סקוואט 1RM שלהם, אפשר לראות קורלציה די חזקה:
צפה בקובץ המצורף 80421
או להיפך.
טעות נפוצה היא לעלות הרבה מסת שריר בשביל מיומנות שדורשת מהירות וקלילות.
כשאתה סוחב הרבה מסת שריר עליך, אתה שוקל יותר וצריך להזיז יותר. לכן באדיבילדרים ענקיים לא מהירים במיוחד באיגרוף, קפיצות או ריצה.
מינימום כוח הוא חיוני, אבל לא מעבר.
לא חייב ללכת לקיצון, יש ספקטרום גדול בין צ'יקן לגס לרוני קולמן וסה"כ אפשר לראות על ספורטאי עילית כמו כריסטיאנו רונלדו או אספה פאוול רגליים די מרשימות על אחוז שומן נמוך. הייתי אומר שזה די תלוי בספורט שעוסקים בו ושבאופן כללי בענפים של ספרינטים וקפיצות דווקא חיזוק הקוואדס צפוי לשפר ביצועים (לעומת אגרוף למשל שם כח מתפרץ בקוואדס זה די שולי והאלמנט האירובי העצים של הדופק הגבוה אומר שגם למעט מסה עודפת יש אפקט משמעותי).
לצורך העניין, הנה מחקר לדוגמה שמדד ביצועי כדורגלנים מקצועיים בפעולות מתפרצות (ספרינטים, קפיצה) מול החצי-סקוואט 1RM שלהם, אפשר לראות קורלציה די חזקה:
צפה בקובץ המצורף 80421
בשביל לחזק כוח מתפרץ, צריך להתאמן בעיקר על זה.אני לא מחפש לבנות מסת שריר, אני מחפש לחזק את הכוח המתפרץ
השאלה שלי היא אם אני אחזק את הכוח שלי בקוואדס, כתוצאה מכך יגדל הכוח המתפרץ שלי, אני משלב הרבה מאוד אימוני כוח מתפרץ.
איך אוכל לדעת אם יש לי את המינימום כוח?
תודה על התשובה
תודה על התשובה