הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה משפיע החוזק של הקוואדס על הכוח מתפרץ/מהירות?

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
שמתי לב שיש לי קוואדס ממש חלשים ביחס לשאר הגוף, אבל אני יחסית מהיר ובעל כוח מתפרץ סבבה לגמריי

אני לא מצליח הרבה בתרגיל של הקוואדס ששכחתי את השם שלו (המכונה במכון)
פשיטות ברכיים? הגיוני שתרים בו קצת, באופן יחסי.
בכל מקרה, אם אתה מרגיש שאתה מהיר ובכל כוח מתפרץ, מה אז הבעיה?

• פותח/ת השרשור
פשיטות ברכיים? הגיוני שתרים בו קצת, באופן יחסי.
בכל מקרה, אם אתה מרגיש שאתה מהיר ובכל כוח מתפרץ, מה אז הבעיה?

אולי יש שם פוטנציאל, שאם אחזק את הקוואדס אז הכוח המתפרץ שלי יהיה עוד יותר חזק?

אולי יש שם פוטנציאל, שאם אחזק את הקוואדס אז הכוח המתפרץ שלי יהיה עוד יותר חזק?
או להיפך.
טעות נפוצה היא לעלות הרבה מסת שריר בשביל מיומנות שדורשת מהירות וקלילות.
כשאתה סוחב הרבה מסת שריר עליך, אתה שוקל יותר וצריך להזיז יותר. לכן באדיבילדרים ענקיים לא מהירים במיוחד באיגרוף, קפיצות או ריצה.

מינימום כוח הוא חיוני, אבל לא מעבר.

או להיפך.
כשאתה סוחב הרבה מסת שריר עליך, אתה שוקל יותר וצריך להזיז יותר. לכן באדיבילדרים ענקיים לא מהירים במיוחד באיגרוף, קפיצות או ריצה.

לא חייב ללכת לקיצון, יש ספקטרום גדול בין צ'יקן לגס לרוני קולמן וסה"כ אפשר לראות על ספורטאי עילית כמו כריסטיאנו רונלדו או אספה פאוול רגליים די מרשימות על אחוז שומן נמוך. הייתי אומר שזה די תלוי בספורט שעוסקים בו ושבאופן כללי בענפים של ספרינטים וקפיצות דווקא חיזוק הקוואדס צפוי לשפר ביצועים (לעומת אגרוף למשל שם כח מתפרץ בקוואדס זה די שולי והאלמנט האירובי העצים של הדופק הגבוה אומר שגם למעט מסה עודפת יש אפקט משמעותי).

לצורך העניין, הנה מחקר לדוגמה שמדד ביצועי כדורגלנים מקצועיים בפעולות מתפרצות (ספרינטים, קפיצה) מול החצי-סקוואט 1RM שלהם, אפשר לראות קורלציה די חזקה:

upload_2022-7-25_10-15-1.png

לא חייב ללכת לקיצון, יש ספקטרום גדול בין צ'יקן לגס לרוני קולמן וסה"כ אפשר לראות על ספורטאי עילית כמו כריסטיאנו רונלדו או אספה פאוול רגליים די מרשימות על אחוז שומן נמוך. הייתי אומר שזה די תלוי בספורט שעוסקים בו ושבאופן כללי בענפים של ספרינטים וקפיצות דווקא חיזוק הקוואדס צפוי לשפר ביצועים (לעומת אגרוף למשל שם כח מתפרץ בקוואדס זה די שולי והאלמנט האירובי העצים של הדופק הגבוה אומר שגם למעט מסה עודפת יש אפקט משמעותי).

לצורך העניין, הנה מחקר לדוגמה שמדד ביצועי כדורגלנים מקצועיים בפעולות מתפרצות (ספרינטים, קפיצה) מול החצי-סקוואט 1RM שלהם, אפשר לראות קורלציה די חזקה:

צפה בקובץ המצורף 80421
הבאת מחקר על כוח ברגליים, ולא בהכרח מסת שריר גדולה.
אני מדבר על מסת שריר מיותרת כגורם מגביל.
הבאת מחקר שבדק רמה בסיסית של כוח ברגליים ולא מעבר, מדובר ברבע סקוואט למשקל מאוד נמוך ביחס לכמעט כל מתאמן במכון.

רוב השחקנים עם אחוז שומן נמוך, לא אומר שיש להם אחוז שריר גבוה.
ואם נכנס לספורט עם חומרים ושכוח יותר רלוונטי כמו פוטבול, בייסבול, הוקי.... אז כן נראה מסת שריר גדולה יותר באמת, כי כוח מתפרץ זה לא הכל שם.
גם נראה יותר שמנים שם.

בכדורסל לא תראה אנשים עם מסת שריר גדולה מידי, ולא אנשים עם מעל 150 ק"ג סקוואט.

• פותח/ת השרשור
או להיפך.

אני לא מחפש לבנות מסת שריר, אני מחפש לחזק את הכוח המתפרץ
השאלה שלי היא אם אני אחזק את הכוח שלי בקוואדס, כתוצאה מכך יגדל הכוח המתפרץ שלי, אני משלב הרבה מאוד אימוני כוח מתפרץ.
איך אוכל לדעת אם יש לי את המינימום כוח?

תודה על התשובה

צפה בקובץ המצורף 80421

תודה על התשובה

אני לא מחפש לבנות מסת שריר, אני מחפש לחזק את הכוח המתפרץ
השאלה שלי היא אם אני אחזק את הכוח שלי בקוואדס, כתוצאה מכך יגדל הכוח המתפרץ שלי, אני משלב הרבה מאוד אימוני כוח מתפרץ.
איך אוכל לדעת אם יש לי את המינימום כוח?

תודה על התשובה

תודה על התשובה
בשביל לחזק כוח מתפרץ, צריך להתאמן בעיקר על זה.
אימוני משקולות וכוח יכולים לעזור קצת אבל למיטב הבנתי הם בעיקר לחזק אם החלקים השונים בגוף ואולי למנוע פציעות.

אני לא מאמן לכוח מתפרץ, אני אפילו לא יודע מה זה.
אני יודע שהוא קיים בהנפת משקולות, באיגרוף, בריצות, אבל אין לי ניסיון עם זה.
אם מטרת הכוח מתפרץ שלך הוא לריצה, תרוץ. אם זה לאיגרוף, תתאגרף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית