הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה מסה או חיטוב?

• פותח/ת השרשור dbaf100
  • פורסם בתאריך
INTESITY > VOLUME , האימונים שלי במסה היו עצימים מאד, נשמע כאילו הרגזתי אותך ריפטו.

אני לא פוסל את SS אני פשוט חושב שיש יותר מדרך אחת להגיע לבסיס איתן, שמתי לב שבכל מקום בפורום הזה ממליצים על SS.

כי אין שום תוכנית אחרת שתעזור לך להגיע לדדליפט,סקוואט בנץ' ופרס גבוהים יותר בפרק זמן קצר כזה
להתחזק + לאכול טוב = לגדול
12 סטים לחזה ו7 לבייסיפ זה לא עצים,זה שהיה לך קשה המשקל לא אומר שאתה עבדת עצים

• פותח/ת השרשור
אי אפשר לעבוד עצים עם 10 חזרות
כיוון שעצימות זה מושג מוחלט %RM1 ככה ש10 חזרות אף פעם לא יבוצעו עם משקל שקרוב לRM1

ואילו 3-5 חזרות כן יבוצעו בעצימות גבוה (הקרובה לRM1)

שאלה לי אלייך, האם דעתך גורפת שכל האנשים שיתאמנו לפי הSS קיבלו תוצאותיותר טובות מכשעשו AB ו8RM ב100% שלהם? (לא מתאמנים מתחילים) , הרי בתור מדריך אתה יודע שזה דגש כוח ופחות להיפרטרופיה.

אממ...

זה לא עצים, מכאן אני מסיק שאין לך מושג מהי עצימות באימונים. ממליצים על SS כי רואים מניסיון שהיא יעילה על מתאמנים מתחילים (סביר להניח שאתה גם לא יודע מה זה מתאמן מתחיל, בלי לזלזל), ולרוב המתאמנים (והמאמנים) אין את הידע כדי להכין תוכנית אימונים טובה, אז ממליצים על מה שיודעים שעובד. חוץ מזה כל תוכנית על עיקרון עצימות גבוהה ונפח מינימלי תיהיה דומה לSS.

העובדה שאתה עובד על הCNS חזק לא בהכרח אומר שאתה נותן גירוי מקסימלי לשריר וגורם להיפרטרופיה מקסימלית, מתאמן צריך לעבוד תחילה על הקאורדינציה התוך שרירית של היחידות המוטוריות ולכן להתחיל עם 5 חזרות ב70% טוב באותה מידה מתוכנית A רגילה 3 פעמים בשבוע הבנויה מטווח חזרות קצת יותר גבוהה.

כי אין שום תוכנית אחרת שתעזור לך להגיע לדדליפט,סקוואט בנץ' ופרס גבוהים יותר בפרק זמן קצר כזה
להתחזק + לאכול טוב = לגדול
12 סטים לחזה ו7 לבייסיפ זה לא עצים,זה שהיה לך קשה המשקל לא אומר שאתה עבדת עצים

המטרה שלי היא לא להרים משקלים מטורפים - אני מעוניין בהיפרטרופיה גרידא, התרגילים המורכבים מאד יעזרו לי להתחזק בהם ע''פ עיקרון הספציפיות אבל זה לא בהכרח יתן לי תוצאות יותר טובות מכל השיטות אימון האחרות הקיימות נכון?

נערך לאחרונה:
dbaf100 אם אתה רוצה גוף טוב לים (חזה קוביות ויד גדולה) SS לא בשבילך

SS נועדה לגרום לך
1. להתחזק
2. להעלות מאסת שריר (בכל הגוף ודגש על posterior chain שחשוב מאוד לכל ספורטאי)
3. להביא אותך לשלב של מתאמן בינוני
4. באופן כללי להיות ספורטאי יותר טוב (כוח וכוח מתפרץ בסיסי)

אם זה מתאים לך לך על זה, לא לא

• פותח/ת השרשור

SS נועדה לגרום לך
1. להתחזק
2. להעלות מאסת שריר

תגובה לעניין, רשמת את הכל לפי התוצאות שSS יתן לי וענית לי על התשובה בצורה הכי טובה, תודה.
המטרה שלי היא לא להתחרות היא נטו להראות יותר אסתטי ולשמור על אורח חיים בריא - עם דגש על עלייה במסת שריר ועשר אחוז שומן אלא אם כן תיהיה לי מסה מטורפת ואז לא אכפת לי להישאר על 15 זאת המטרה שלי לא אכפת לי כמה אני לוחץ בבנץ'.

נערך לאחרונה:

SS נועדה לגרום לך
1. להתחזק
2. להעלות מאסת שריר (בכל הגוף ודגש על posterior chain שחשוב מאוד לכל ספורטאי)

זה גרם לי לחשוב, SS מצוין למטרתו.

אבל למטרת "גוף לים" מה כן נחשב לתוכנית טובה?
לא שאני מעוניין כרגע בכלל, אבל סתם רציתי לדעת מה דעתך בנושא 😃

העובדה שאתה עובד על הCNS חזק לא בהכרח אומר שאתה נותן גירוי מקסימלי לשריר וגורם להיפרטרופיה מקסימלית, מתאמן צריך לעבוד תחילה על הקאורדינציה התוך שרירית של היחידות המוטוריות ולכן להתחיל עם 5 חזרות ב70% טוב באותה מידה מתוכנית A רגילה 3 פעמים בשבוע הבנויה מטווח חזרות קצת יותר גבוהה.
היפרטרופיה היא הדרך של הגוף להסתגל להעמסת יתר מתמשכת, ככה שבגדול מה שישפיע על כמות מסת השריר שתעלה זה כמות המשקל שהוספת למוט תוך כדי עליה במסת הגוף (עודף קלורי ברמה מספקת). לא אכפת לי אם תעשה SS, אבל תוכנית עם נפח כמו שהצגת מקודם תביא אותך למטרה אחרי הרבה זמן ביחס לתוכניות יותר עצימות.

זה גרם לי לחשוב, SS מצוין למטרתו.

אבל למטרת "גוף לים" מה כן נחשב לתוכנית טובה?
לא שאני מעוניין כרגע בכלל, אבל סתם רציתי לדעת מה דעתך בנושא 😃

גוף ים רגיל, יקח בערך 3 חודשים.
קצת בנץ, קצת מתח, כפיפות מרפקים אם בא לך.
והרבה אוננות מול המראה בזמן שלא אוכלים כלום.

גוף ים רגיל, יקח בערך 3 חודשים.
קצת בנץ, קצת מתח, כפיפות מרפקים אם בא לך.
והרבה אוננות מול המראה בזמן שלא אוכלים כלום.

בנוגע לאוננות, להחליף ידיים בין סט לסט, נכון?
כדי לשמור על הפרופורציות.

• פותח/ת השרשור
בנוגע לאוננות, להחליף ידיים בין סט לסט, נכון?
כדי לשמור על הפרופורציות.

אני בדרך כלל עושה סופר סט עם קצת חזרות כפויות

היפרטרופיה היא הדרך של הגוף להסתגל להעמסת יתר מתמשכת, ככה שבגדול מה שישפיע על כמות מסת השריר שתעלה זה כמות המשקל שהוספת למוט תוך כדי עליה במסת הגוף (עודף קלורי ברמה מספקת). לא אכפת לי אם תעשה SS, אבל תוכנית עם נפח כמו שהצגת מקודם תביא אותך למטרה אחרי הרבה זמן ביחס לתוכניות יותר עצימות.

את זה אתה אומר מאיזה מחקר? "הרבה זמן ביחס לתוכניות יותר עצימות" נשמע לי כמו קביעה שרירותית. (אולי אני טועה, תביא לי את ההוכחה) עצימות בעינייך זה כמה שיותר קרוב ל100% של RM1?

אני בדרך כלל עושה סופר סט עם קצת חזרות כפויות

את זה אתה אומר מאיזה מחקר? "הרבה זמן ביחס לתוכניות יותר עצימות" נשמע לי כמו קביעה שרירותית. (אולי אני טועה, תביא לי את ההוכחה) עצימות בעינייך זה כמה שיותר קרוב ל100% של RM1?
לא בעיניי, זאת ההגדרה של עצימות. אין בנושא מחקרים, אבל יש מספיק אנשים שעשו והשיגו תוצאות מאוד מרשימות ביחס לפרק הזמן שהם התאמנו:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=7173

• פותח/ת השרשור
לא בעיניי, זאת ההגדרה של עצימות. אין בנושא מחקרים, אבל יש מספיק אנשים שעשו והשיגו תוצאות מאוד מרשימות ביחס לפרק הזמן שהם התאמנו:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=7173

אני רוצה להתנסות בתוכנית ובהתאם לזאת אנסה את STARTING STRENGH, ללא שום קשר, יש מספיק מפתחי גוף מקצועים שהתחילו מAB וקיבלו תוצאות טובות בפרק זמן קצר, תנסה להתסכל שניה בצורה אובייקטיבית על הנושא - נדמה כי התאהבת בתוכנית ולא רואה משמאלך וימינך.

אני רוצה להתנסות בתוכנית ובהתאם לזאת אנסה את STARTING STRENGH, ללא שום קשר, יש מספיק מפתחי גוף מקצועים שהתחילו מAB וקיבלו תוצאות טובות בפרק זמן קצר, תנסה להתסכל שניה בצורה אובייקטיבית על הנושא - נדמה כי התאהבת בתוכנית ולא רואה משמאלך וימינך.

יש לך את הגנטיקה של מפתח גוף מקצועי?
וכן כל אחד יכול גם לגדול מ AB וגם מABCD,תלוי איך התוכנית בנויה,וזה עדיין לא קשור לזה שעדיף לך לעבוד עצים

• פותח/ת השרשור
זה לא עצים?

גב:
מתח 4x10
דדליפט 3x8
TBAR 3x8
כתפיים:
מיליטרי פרס 3x10
לצדדים 3x12
הרמה 3x10
יד אחורית:
לחיצה צרפתית 3x8
מקבילים 3x8
פשיטת מרפק בפולי עליון 3x12

B:
חזה:
לחיצת חזה 3x10
פלייז שיפוע חיובי 3x12
פלייז קרוסאובר 3x10

רגליים:
סקווט 4x8
פשיטה 3x15
כפיפה 3x15
יד קדמית:
כפיפה במוט ישר 3x8
כפיפה יד יד בעמידה 3x10
פטישים בפולי תחתון 3x12

אתה רושם הייתי 87 בשיא, הכוונה שהיית במסה? איך בדיוק אז התאמנת כי נכון לעכשיו אתה לא נראה כמו אחד שמתאמן(בלי להעליב).. תעשה תכנית עצימה ולאחר מכן חיטוב עם שכל.

• פותח/ת השרשור
אתה רושם הייתי 87 בשיא, הכוונה שהיית במסה? איך בדיוק אז התאמנת כי נכון לעכשיו אתה לא נראה כמו אחד שמתאמן(בלי להעליב).. תעשה תכנית עצימה ולאחר מכן חיטוב עם שכל.

הסיפור הוא סיפור ארוך, כעקרון אני מתאמן שנתיים שאחרי שנה וקצת חליתי בווירוס ושכבתי חודש בבית מקיא את נשמתי, ירדתי בשריר ובשומן מ87 ל76 ואז ירדה לי המוטיבציה מפיתוח גוף והתחלתי לאכול זבל אורגני, הגעתי ל81 על אחוז שומן יותר גבוהה ולא מזמן חזרתי להתאמן וירדתי ל75 (הייתי במינוס קלורי)
כעקרון הגעתי למשקלים מכובדים

זה לא עצים?

גב:
מתח 4x10
דדליפט 3x8
TBAR 3x8
כתפיים:
מיליטרי פרס 3x10
לצדדים 3x12
הרמה 3x10
יד אחורית:
לחיצה צרפתית 3x8
מקבילים 3x8
פשיטת מרפק בפולי עליון 3x12

B:
חזה:
לחיצת חזה 3x10
פלייז שיפוע חיובי 3x12
פלייז קרוסאובר 3x10

רגליים:
סקווט 4x8
פשיטה 3x15
כפיפה 3x15
יד קדמית:
כפיפה במוט ישר 3x8
כפיפה יד יד בעמידה 3x10
פטישים בפולי תחתון 3x12
זה לא עצים, זה נפח גבוה, וזאת תוכנית ליצנית.

ואני מניח שיש לך קישורים להראות לי את אותם מפתחי גוף מקצוענים בתחילת הדרך והתוצאות שהם השיגו עם AB. אגב, לא אמרתי שאי אפשר להשיג תוצאות יפות עם AB, גם SS היא סוג של AB, אבל כשהנפח גבוה זה יקח יותר זמן בגלל שתתקדם לאט יותר. וחוץ מזה מתאמן מתחיל יתקדם עם כל תוכנית שהיא פחות או יותר שפויה, פשוט יש דברים שעובדים טוב יותר מאחרים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה לא עצים, זה נפח גבוה, וזאת תוכנית ליצנית.

ואני מניח שיש לך קישורים להראות לי את אותם מפתחי גוף מקצוענים בתחילת הדרך והתוצאות שהם השיגו עם AB. אגב, לא אמרתי שאי אפשר להשיג תוצאות יפות עם AB, גם SS היא סוג של AB, אבל כשהנפח גבוה זה יקח יותר זמן בגלל שתתקדם לאט יותר. וחוץ מזה מתאמן מתחיל יתקדם עם כל תוכנית שהיא פחות או יותר שפויה, פשוט יש דברים שעובדים טוב יותר מאחרים.

נשמע כאילו אתה מדבר מניסיון של שנים בתור מאמן חדר כושר ומפתח גוף, אם זה נכון קטונתי.

כמעט כולם מתחילים מAB , דודי ששון, איתי זיו ועמית ספיר ממליצים על כך בחום ונראה לי שלה יש קצת יותר ניסיון ממך - לא שולל את העובדה שאולי SS זאת פריצת דרך בתחום הBB אבל אתה משתחצן כיודע כל.

נשמע כאילו אתה מדבר מניסיון של שנים בתור מאמן חדר כושר ומפתח גוף, אם זה נכון קטונתי.

כמעט כולם מתחילים מAB , דודי ששון, איתי זיו ועמית ספיר ממליצים על כך בחום ונראה לי שלה יש קצת יותר ניסיון ממך - לא שולל את העובדה שאולי SS זאת פריצת דרך בתחום הBB אבל אתה משתחצן כיודע כל.

תעשה מה שאתה רוצה, לאף אחד פה לא אכפת.
אם אתה יודע יותר טוב מכולם פה, אז אל תבוא להתייעץ.

שיהיה לך בהצלחה עם העצות של כל המוזרקים, תספר לנו מתי תגיע ל100 קילו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית