הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה נם תוכניתFBW

Yanives

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
סקוואט 3x6-8
פשיטת רגליים 12x3
בנץ' פרס דאמבלים 3x8-12
מתח פולי עליון אחיזה רחבה 12x3-4
לחיצת כתפיים דאמבלים
3x12
הרחקת כתפיים דאמבלים 3x12
יד קדמית מוט w כיסא כומר
12x2 אחיזה רחבה
יד קדמית מוט w כיסא כומר
אחיזה צרה 12x2
פטישים דאמבלים 12x2

אשמח לעזרה תודה.
שוקל 65
כרגע בסקוואט 85 קילו ל8 חזרות
בנץ פרס דאמבלים ל12 חזרות 20 קילו כל צד

לא משנה כמה פעמים נכתוב שתוכנית אימונים זאת לא רשימת תרגילים, אלא תכנון התקדמות מחושבת עם דרגות קושי מתאימות.
עדיין נקבל שאלות על איכות תוכנית האימונים כאשר רק מוצג לנו רשימת התרגילים.

לכן אשער שאתה שואל מה אנחנו חושבים על בחירת התרגילים, החזרות והסטים בחלוקה שבועית של FBW.

הרשימה בסדר גמור, אם תעשה מזה תוכנית אני מאמין שזה יכול לעבוד.

סקוואט 3x6-8
פשיטת רגליים 12x3
בנץ' פרס דאמבלים 3x8-12
מתח פולי עליון אחיזה רחבה 12x3-4
לחיצת כתפיים דאמבלים
3x12
הרחקת כתפיים דאמבלים 3x12
יד קדמית מוט w כיסא כומר
12x2 אחיזה רחבה
יד קדמית מוט w כיסא כומר
אחיזה צרה 12x2
פטישים דאמבלים 12x2

אשמח לעזרה תודה.
שוקל 65
כרגע בסקוואט 85 קילו ל8 חזרות
בנץ פרס דאמבלים ל12 חזרות 20 קילו כל צד
תקרא
לכל מי שמעוניין לבנות לעצמו תכנית אימונים

לא משנה כמה פעמים נכתוב שתוכנית אימונים זאת לא רשימת תרגילים, אלא תכנון התקדמות מחושבת עם דרגות קושי מתאימות.
עדיין נקבל שאלות על איכות תוכנית האימונים כאשר רק מוצג לנו רשימת התרגילים
אתה יודע שזה לא אותו בנאדם שואל את אותה שאלה כן? זה כל פעם מישהו חדש, הוא לא קרא את כל הנושאים הקודמים.

זה כמו שמורה של כיתה א יתעצבן על התלמידים שלו שהם לא יודעים לקרוא אחרי שהוא כבר 20 שנה מלמד את הא ב

אתה יודע שזה לא אותו בנאדם שואל את אותה שאלה כן? זה כל פעם מישהו חדש, הוא לא קרא את כל הנושאים הקודמים.

זה כמו שמורה של כיתה א יתעצבן על התלמידים שלו שהם לא יודעים לקרוא אחרי שהוא כבר 20 שנה מלמד את הא ב
ברור, אבל בכל זאת המורה צריך לצעוק על מישהו.

הבעיה היא שזה לא ילד בכיתה א' (שעוד לא יודע לקרוא ולכתוב); זה ילד בכיתה ג' ששואל אותך: "איך החיבור שלי?", ולאורך כל החיבור הוא כותב: "עימע" ו"עבע".

אלחנן בא ואומר: "לא משנה כמה פעמים אנחנו דוחפים את המילים: 'אמא' ו'אבא' לחוברות הלימוד, וכותבים אותן על הלוח, ושולחים את התלמידים להשתמש בהן בשיעורי הבית, ובמבחנים ובמעבדת המחשבים בוורד (שמציין שגיאות כתיב) - עדיין אני מקבל כיתות שלמות של תלמידי שנה ג' שכותבים: 'עימע' ו'עבע'.

נדמה שמישהו שם בחוץ דואג להכניס להם לראש שככה יש לכתוב את המילים האלו.

-מתאמנים מתחילים הרבה פעמים אוהבים להתקשקש תקופה על הרכבת "התכנית האולטימית" בשביל עצמם, וזה כולל שאילת שאלות, עריכת סקירה ברשת, השוואה למה שעושים אנשים אחרים, חשיבה, תכנונים, שיפצורים... ואז זה מגיע ל: "איך התכנית שלי"?

ומשום מה, מישהו שם בחוץ מצליח להחדיר להם את הרעיון שתכנית זה "איך התרגילים?", "איך הפיצול?" וכמות החזרות טובה?"...

ברור, אבל בכל זאת המורה צריך לצעוק על מישהו.
😆
הבעיה היא שזה לא ילד בכיתה א' (שעוד לא יודע לקרוא ולכתוב); זה ילד בכיתה ג' ששואל אותך: "איך החיבור שלי?", ולאורך כל החיבור הוא כותב: "עימע" ו"עבע".

אלחנן בא ואומר: "לא משנה כמה פעמים אנחנו דוחפים את המילים: 'אמא' ו'אבא' לחוברות הלימוד, וכותבים אותן על הלוח, ושולחים את התלמידים להשתמש בהן בשיעורי הבית, ובמבחנים ובמעבדת המחשבים בוורד (שמציין שגיאות כתיב) - עדיין אני מקבל כיתות שלמות של תלמידי שנה ג' שכותבים: 'עימע' ו'עבע'.

נדמה שמישהו שם בחוץ דואג להכניס להם לראש שככה יש לכתוב את המילים האלו.

-מתאמנים מתחילים הרבה פעמים אוהבים להתקשקש תקופה על הרכבת "התכנית האולטימית" בשביל עצמם, וזה כולל שאילת שאלות, עריכת סקירה ברשת, השוואה למה שעושים אנשים אחרים, חשיבה, תכנונים, שיפצורים... ואז זה מגיע ל: "איך התכנית שלי"?

ומשום מה, מישהו שם בחוץ מצליח להחדיר להם את הרעיון שתכנית זה "איך התרגילים?", "איך הפיצול?" וכמות החזרות טובה?"...
אומנם אני מסכים איתך שכל המאמני בלאי שיש היום שאין להם יותר ידע ממתאמן חדש שרק נכנס לפני חודשיים לעולם הזה מקצינים את הסיטואציה אם זה דרך הרשתות או אם דרך המכון, אבל גם בלעדיהם זה כנראה היה קורה, גם אם בשלב מוקדם יותר בלבד. פשוט זה מידע הרבה יותר פשוט מאשר ניהול עומסים, בלוקים, דילואוד, אסטרטגיות שונות וכו.
לדעתי בכל מקרה בגלל שבפיתוח גוף כל עוד שומרים על התאוששות טובה ואשכרה מתאמצים כמו שצריך אפשר להתקדם טוב מאוד גם עם ידע הכי בסיסי שיש הידע לא עומד להתפתח ברמה משמעותית בזמן הקרוב, פשוט כי לא חייב אותו.
בפיתוח כוח לעומת זאת התכנון לדעתי הרבה יותר קריטי.

בשורה התחתונה, כמו כל הקודמים ששאלו את השאלות האלה, זה פשוט מה שהוא מכיר מיוטיוב, אינסטגרם והמאמן במכון.

@Dissonant Harmony @OYP רק רציתי לציין עובדה שהשאלה דפוקה, ועם שאלות דפוקות תקבל רק תשובות דפוקות (בלי להעליב את השואל, רק ציון עובדה על איכות השאלה).

אני לא מצביע אצבע מאשימה על אף אחד ספציפי, רק שעוד מעט מישהו יגיב לפוסט עם קישור לרשימת תרגילים מנצחת מאיזה מאמר או אתר, כשזה למעשה עוד תשובה עלובה לשאלה לא נכונה.

משפטים כמו "צריך 10 סטים בשבוע לתרגיל" שמתעלמת לחלוטין מעצימות וסגנון התוכנית, זה עוד דוגמה לתשובה שגויה לשאלה גרועה, שאגב נראה לי שאפילו אתה @OYP חוטא בזה לפעמים. ואני שוב לא מצביע אצבע מאשימה, רק ממחיש כמה תשובה רצינית ועניינית לשאלה גרועה לא משרתת את השואל.

האם לנזוף בו על טמטום השאלה יעזור? הרי גם הוא לא אשם, הוא רק רוצה ללמוד.
לא יודע, אני יותר מביע תסכול בחלל החדר בתקווה לפרוק טיפה, לא נראה לי הרבה מעבר.

תקוותי שלפחות התשובה הלא סימפטית תכוון את השואל והמגיבים לשיח מעט יותר ענייני מרשימת התרגילים המנצחת בשביל לשרוף שומן ביטני ולבנות שרירים מאוזנים.

משפטים כמו "צריך 10 סטים בשבוע לתרגיל" שמתעלמת לחלוטין מעצימות וסגנון התוכנית, זה עוד דוגמה לתשובה שגויה לשאלה גרועה, שאגב נראה לי שאפילו אתה @OYP חוטא בזה לפעמים
אני לא "חוטא" בזה, אני עושה את זה בכוונה. אני עונה ככה נקודתית כשמדובר ב
  1. מתאמן עם מטרה לפיתוח גוף ולא כוח, כי כמו שאמרתי לדעתי לפיתוח גוף אפשר להתקדם עם ידע ועבודה לא אידיאליים כל עוד ההתאוששות והמאמץ גבוהים.
  2. מישהו שאני מניח שלחפור לו על מה זה תוכנית ומה זה תבנית רק יבלבל אותו יותר מאשר לעזור לו לשפר את התבנית כרגע, ועדיף לתת לו את זה כרגע מאשר לבלבל אותו.
אם אין את שני הפרמטרים האלה אני כן אחפור לו על זה. שים לב גם שרוב הפעמים אני קורא לזה תבנית ולא תוכנית בתקווה שהוא יראה את זה ויתחיל לשאול/ לבדוק על זה לבד, בין אם באותו נושא או אחרי כמה פעמים שהוא נתקל במושגים האלה.

לי אישית בדיעבד ניסו לעזור ככה כשהתחלתי ללמוד על התחום בצורה רצינית יותר וזה סתם בלבל אותי, רק אחרי שלימדו אותי דבר דבר כמו שאני מנסה לעשות עכשיו הבנתי את העקרונות, גם אם לאט.
תקוותי שלפחות התשובה הלא סימפטית תכוון את השואל והמגיבים לשיח מעט יותר ענייני מרשימת התרגילים המנצחת בשביל לשרוף שומן ביטני ולבנות שרירים מאוזנים
הבעיה שהמתאמן המתחיל הבא כנראה לא יפתח נושאים ישנים וישר ישאל את אותן שאלות.
גם אם הוא יפתח נושאים ישנים, יש מספיק כאלה שחפרנו בהם על זה ואז הוא יוכל ללמוד מהם.

😆

זה פשוט מה שהוא מכיר מיוטיוב, אינסטגרם והמאמן במכון.
וזו בדיוק הסיבה להתבאס.
לא משנה כמה תנסה לעזור בהנגשת ידע -
יש בחוץ ים של הטעייה ששולחת אנשים סקרנים ובורים לשאול את השאלות הלא נכונות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית