הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליית מסת שריר

aviel95

משתמש מתחיל
235
16
נק' מוניטין:
16
235
16
איזה סוג אימון אני צריך להתאים לעצמי כדי לעלות מסת שריר ככל שניתן (כמובן שהרוב בא מתזונה יודע) אבל איזה סוג אימון יכול להתאים לי שלוש פעמים בשבוע להתאמן כדי לעלות מסת שריר?
מבחינת סטים וחזרות 3-5 סטים ובין 8-12 חזרות יספיק לגירוי השריר כדי להביא לעליה ?

כל עוד אתה מגיע לכשל ההיפרטרופיה בטווחי חזרות 5-30 היא די זהה, אתה יכול גם לסכם עבודה על שריר עם שתי תרגילים של 3-4 סטים כל עוד תעבוד מספיק קשה.

כל עוד אתה מגיע לכשל ההיפרטרופיה בטווחי חזרות 5-30 היא די זהה, אתה יכול גם לסכם עבודה על שריר עם שתי תרגילים של 3-4 סטים כל עוד תעבוד מספיק קשה.
מזה כשל מבחינתך ולמה אתה חושב שזה טוב להיפוטרופיה ?

לא בהכרח להגיע לכשל כל פעם, אבל להגיע למצב שיש לך 0-2 חזרות בטנק.
ולמה זה טוב להיפרטרופיה? כי לפי מחקרים זה הגורם העיקרי לזה.
הכבדה תביא להיפוטרופיה .
שאומרים לאנשים כשל הם פועלים לפיי הרגש ולפעמים חוטאים בטכניקה רק כדי להרגיש את זה.

אני יותר ממליץ על עבודה ארוכת טווח שתביא לעלייה מכובדת במשקלי עבודה .
אחרי זה לעבוד בשיטות של הטשה להגיע לכשל זה לא משהו שהייתי שם אותו בראש מעיניי במיוחד למתאמן לא מיומן מספיק

הכבדה תביא להיפוטרופיה .
שאומרים לאנשים כשל הם פועלים לפיי הרגש ולפעמים חוטאים בטכניקה רק כדי להרגיש את זה.

אחרי זה לעבוד בשיטות של הטשה להגיע לכשל זה לא משהו שהייתי שם אותו בראש מעיניי במיוחד למתאמן לא מיומן מספיק
קודם כל זה היפרטרופיה לא היפוטרופיה
דבר שני יש כמה סוגים של כשל.. וכשל של השריר זה בערך הפוך ממה שכתבת לגבי הטכניקה
דבר שלישי עם כל הכבוד להמלצות המקצועיות שלך מה שישפיע הכי הרבה להיפרטרופיה זה הנפח שלך באימון והקרבה לכשל , אחרי זה גיוון ועוד.. משקל על המוט זה רק אמצעי

הכבדה תביא להיפוטרופיה .

מה הכוונה בהכבדה? אם אתה מתכוון לתוכניות פאוורליפטינג אז אתה טועה, אחרת מרי אולימפיה היו מתאמנים כמו פאוורליפטרים כדי להגיע לפיזיק שלהם. הגורמים העיקריים להיפרטרופיה זה עומס מכני, נפח מספק וקרבה לכשל.

מה הכוונה בהכבדה? אם אתה מתכוון לתוכניות פאוורליפטינג אז אתה טועה, אחרת מרי אולימפיה היו מתאמנים כמו פאוורליפטרים כדי להגיע לפיזיק שלהם. הגורמים העיקריים להיפרטרופיה זה עומס מכני, נפח מספק וקרבה לכשל.
הכבדה הכוונה זה עלייה הבמשקל אין קשר לוואקום או בילדינג

אני עדיין לא חושב שאני מבין מה אתה מנסה להגיד.
שלעלות משקלי עבודה באופן מבוקר לאורך תקופה ארוכה תניב תוצאות מרשימות בפיתוח הגוף.
שלא צריך כל כך להתעסק בכשל שזה מיותר מדי עלייה משקלים שיפור טכניקה תביא להיפוטרופיה מצוינת. ולמאתמן מנוסה יותר כן יכול לפעול בשיטות הטשה שאחד מהם זה כשל ועדיין אני חושב שזה מיותר.

שלעלות משקלי עבודה באופן מבוקר לאורך תקופה ארוכה תניב תוצאות מרשימות בפיתוח הגוף.
שלא צריך כל כך להתעסק בכשל שזה מיותר מדי עלייה משקלים שיפור טכניקה תביא להיפוטרופיה מצוינת. ולמאתמן מנוסה יותר כן יכול לפעול בשיטות הטשה שאחד מהם זה כשל ועדיין אני חושב שזה מיותר.
פרוגרסיב אוברלואד זה חשוב להיפרטרופיה אבל זה לא גורם עיקרי, ואתה סתם מתווכח עם מחקרים שמוכיחים אחרת ממה שאתה אומר כאן.

פרוגרסיב אוברלואד זה חשוב להיפרטרופיה אבל זה לא גורם עיקרי, ואתה סתם מתווכח עם מחקרים שמוכיחים אחרת ממה שאתה אומר כאן.
לא התווכחתי עם מחקרים להפך הצדקתי אותם .
רק אמרתי שאני מעדיף עלייה אישית ומבוקרת לאורך תקופה ארוכה מאשר השיטה השנייה במיוחד למתאמן מתחיל ובנוני .
אם השיטה הזאת יותר מהירה לא אמרתי אם היא יותר טובה ומהירה לאורך זמן כן לדעתי ומניסיוני כן.

אימונים סברים ותזונה נכונה אתה תגיע לאחלה גוף.
לאורך שנים של בנייה מיומנות ומשקלי עבודה וטכניקה נכונה תהפוך אותך לדעתי למפתח גוף יותר טוב כמובן שבאיזה שהוא שלב צריך כן להגיע קרוב ולכשל אבל לדעתי זה לא לאכלוסיה הכללית ורק למתאמנים בפיתוח גוף או מתאמנים של שנים.
לא בשנים הראשונות של האימונים!!!
עבודה על יחידות מוטוריות ופיתוח קשר מוח שריר ברמה גבוה יתרום לך לכל השנים שאתה תתאמן בחיים .

תראה לדעתי אין פה צודק או לא צודק זאת השקפה שלי ואני יותר ממקבל שאתה רואה את הדברים אחרת.

רק אמרתי שאני מעדיף עלייה אישית ומבוקרת לאורך תקופה ארוכה מאשר השיטה השנייה במיוחד למתאמן מתחיל ובנוני .
אם השיטה הזאת יותר מהירה לא אמרתי אם היא יותר טובה ומהירה לאורך זמן כן לדעתי ומניסיוני כן.

לאורך שנים של בנייה מיומנות ומשקלי עבודה וטכניקה נכונה תהפוך אותך לדעתי למפתח גוף יותר טוב כמובן שבאיזה שהוא שלב צריך כן להגיע קרוב ולכשל אבל לדעתי זה לא לאכלוסיה הכללית ורק למתאמנים בפיתוח גוף או מתאמנים של שנים.
עבודה על יחידות מוטוריות ופיתוח קשר מוח שריר ברמה גבוה יתרום לך לכל השנים שאתה תתאמן בחיים .

תראה לדעתי אין פה צודק או לא צודק זאת השקפה שלי ואני יותר ממקבל שאתה רואה את הדברים אחרת.
לא בקטע רע, אבל הניסיון האישי שלך לא שווה יותר מידי כשמשווים אותו לניסיון של המאמנים הטובים שיש.

בגדול מסת שריר נבנית מהגעה לכשל או קרבה אליו, בתנאי שזה קורה בנפח מתאים ועם התקדמות כלשהי בביצועים. אז כן, בסופו של דבר התקדמות בביצועים היא הכרחית, אבל היא לא הגורם העיקרי. אז כן, צריך לתכנן את האימונים ככה שתתקדם בסופו של דבר, אבל זה יכול גם להיות בקצב מאוד איטי. אגב אתה יכול גם להתקדם בrpe או rir, ככה שיכול להיות שבשלבים מסויימים אתה דווקא תרד בביצועים בשביל להתקרב לכשל.
אז שוב, התקדמות היא הכרחית, אבל קרבה לכשל יותר חשובה.
זה גם למה לדעתי אפשר לראות הרבה יותר ג'ים ברוז גדולים מאשר חזקים, פשוט כי להיפרטרופיה אפשר גם להתקדם טוב דרך כמעט רק מאמץ, לעומת כוח שצריך לתכנן נכון כמו שצריך איך תשפר את הביצועים בו.

ובשורה התחתונה, כמו שאמרו לך ההוכחה שההתקדמות היא לא הכל היא ההבדל בין פאוורליפטרים לבודיבילדרים.

מה שכן אני מסכים איתך זה שהתקדמות בביצועים היא הרבה יותר אובייקטיבית וקלה למדידה, ובגלל זה היא הרבה יותר קלה לתכנון מאשר קרבה לכשל שלך תדע מה הסטייה שלך מהאמת.
שאומרים לאנשים כשל הם פועלים לפיי הרגש ולפעמים חוטאים בטכניקה רק כדי להרגיש את זה
כשל זה לא משהו שאתה מרגיש, כשל זה הסף יכולת שלך להתאמץ. ובשביל להגיע באמת קרוב לכשל אתה חייב לחטוא טיפה בטכניקה, כי אם אתה מסוגל לבצע את זה בטכניקה מושלמת זה סימן שזה לא מספיק מאמץ אותך (תרגילים ממש מבודדים שבאמת אין שרירים שיכולים לעזור יהיו יוצאים מהכלל).

לא בקטע רע, אבל הניסיון האישי שלך לא שווה יותר מידי כשמשווים אותו לניסיון של המאמנים הטובים שיש.

בגדול מסת שריר נבנית מהגעה לכשל או קרבה אליו, בתנאי שזה קורה בנפח מתאים ועם התקדמות כלשהי בביצועים. אז כן, בסופו של דבר התקדמות בביצועים היא הכרחית, אבל היא לא הגורם העיקרי. אז כן, צריך לתכנן את האימונים ככה שתתקדם בסופו של דבר, אבל זה יכול גם להיות בקצב מאוד איטי. אגב אתה יכול גם להתקדם בrpe או rir, ככה שיכול להיות שבשלבים מסויימים אתה דווקא תרד בביצועים בשביל להתקרב לכשל.
אז שוב, התקדמות היא הכרחית, אבל קרבה לכשל יותר חשובה.
זה גם למה לדעתי אפשר לראות הרבה יותר ג'ים ברוז גדולים מאשר חזקים, פשוט כי להיפרטרופיה אפשר גם להתקדם טוב דרך כמעט רק מאמץ, לעומת כוח שצריך לתכנן נכון כמו שצריך איך תשפר את הביצועים בו.

ובשורה התחתונה, כמו שאמרו לך ההוכחה שההתקדמות היא לא הכל היא ההבדל בין פאוורליפטרים לבודיבילדרים.

מה שכן אני מסכים איתך זה שהתקדמות בביצועים היא הרבה יותר אובייקטיבית וקלה למדידה, ובגלל זה היא הרבה יותר קלה לתכנון מאשר קרבה לכשל שלך תדע מה הסטייה שלך מהאמת.

כשל זה לא משהו שאתה מרגיש, כשל זה הסף יכולת שלך להתאמץ. ובשביל להגיע באמת קרוב לכשל אתה חייב לחטוא טיפה בטכניקה, כי אם אתה מסוגל לבצע את זה בטכניקה מושלמת זה סימן שזה לא מספיק מאמץ אותך (תרגילים ממש מבודדים שבאמת אין שרירים שיכולים לעזור יהיו יוצאים מהכלל).

עד פעם זה מה שאני אומר ואני עדיין לא מסכים עם הדרך הזאת כי אני מודד תוצאות 5-10 שנים קדימה וכמו שעד פעם אמרתי מה שאתה אומר זה נכון לדעתי בשנים הראשונות של האימונים הייתי שם פוקוס על טכניקה משקלים ובניית מיומנות.
כדי שלאורך השנים יהיה אפשר לפתח מתאמן הרבה יותר מוצלח שיגיע למאמץ מרבי הרבה יותר מוכן הרבה יותר חזק והרבה יותר מיומן .

בכל מקרה זאת דעתי וזאת הנקודת מבט שלי אם היא נכונה או לא לבינתיים לא השתכנעתי שלא והגיון שלי אומר שזה הכי נכון .

עד פעם זה מה שאני אומר ואני עדיין לא מסכים עם הדרך הזאת כי אני מודד תוצאות 5-10 שנים קדימה
איך זה משנה את הדיון?
בניית מיומנות
בפיתוח גוף אין לך מבחן ספורטיבי, בגלל זה אין לך למה לבנות מיומנות. מפתח כוח ירצה לפתח מיומנות בתרגיל שהוא נבחן בו, מפתח גוף לא נבחן בשום תרגיל ככה שאין לו במה להשקיע מיומנות.
בניגוד לפיתוח כוח בפיתוח גוף אתה לא צריך שהטכניקה שלך תהיה הכי יעילה שיש, אתה רק צריך שהיא תדגיש את השריר הרצוי ושתהיה עקבית. זה משהו שאפשר לעשות גם מהיום הראשון שמתאמנים אם יש לך מודעות לזה, אין מה לפתח טכניקה. מה גם שכנראה שבפיתוח גוף תחליט ואריאציות עם הזמן, ככה שאין לך טווח ארוך שתשקיע בטכניקה שלו.
בפיתוח גוף למשקל שאתה מרים אין שום משמעות כל עוד אתה גדל. מן הסתם שלפעמים תרצה להעלות משקלים עם הזמן, אבל זה אמצעי ולא המטרה.
כדי שלאורך השנים יהיה אפשר לפתח מתאמן הרבה יותר מוצלח שיגיע למאמץ מרבי הרבה יותר מוכן הרבה יותר חזק והרבה יותר מיומן .
שוב, במה זה יבוא לידי ביטוי? הדבר היחיד שחשוב שיתקדם באמת זה הכאפסיטי, ולא תמיד אתה תרצה להתקדם בו בצורה חיובית, לפעמים תרצה דווקא להוריד אותו. לפיתוח גוף אין יתרון להיות חזק.

למה שמתאמן מתחיל שהמטרה היחידה שלו זה נטו פיתוח גוף לא יתאמן בהתאם? אם הוא יעבוד בכל ״שיטה״ אחרת שהיא לא אופטימלית למטרה שלו אז הוא מבזבז את הזמן.

למה שמתאמן מתחיל שהמטרה היחידה שלו זה נטו פיתוח גוף לא יתאמן בהתאם? אם הוא יעבוד בכל ״שיטה״ אחרת שהיא לא אופטימלית למטרה שלו אז הוא מבזבז את הזמן.
לעלות משקלים בטכניקה טובה זה להתאמן בהתאם לא אמרתי שלא יעבוד אמרתי שלא צריך להגיע לכשל וצריך לבנות מיומנות שתשאר איתך כל השנים שאתה מתאמן

לעלות משקלים בטכניקה טובה זה להתאמן בהתאם לא אמרתי שלא יעבוד אמרתי שלא צריך להגיע לכשל וצריך לבנות מיומנות שתשאר איתך כל השנים שאתה מתאמן
צריך להגיע לפחות קרוב לכשל כדי למקסם היפרטרופיה, ומיומנות בסקוואט או דדליפט זה משהו שפשוט לא אמור לעניין מישהו שמתעניין נטו בפיתוח גוף, כי גם לתנועות האלה יש תחליפים שיותר אופטימליים לפיתוח גוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית