הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון עם פציעה...

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
יש לי דלקת או קרעים מיקרוסקופיים בצד ימין של שריר החזה ממש באזור שמתחבר לבית השחי.
נכנסתי לחיטוב לפני חודש והפסקתי כי בגירעון ההתאוששות גם ככה פחות טובה.

בינתיים אין שיפור, יש החמרה, כי בגדול לא הפסקתי להתאמן על החזה גם עם ולמרות הכאב. מצד שני - ויתרתי על אימון היום בדיוק בגלל זה(מתאמן חזה פעמיים בשבוע).

מתלבט אם להתאמן פעם בשבוע באופן זמני, להתאמן רק משקלים קלים מאוד, או ממש לתת מנוחה מוחלטת לגמרי לחזה לכמה שבועות עד שזה יעבור...

זה כבר חודש ככה.

בינתיים אין שיפור, יש החמרה
ברור שיש החמרה כי המשכת להתאמן 😣 ועוד אתה מצפה לשיפור...

מתלבט אם להתאמן פעם בשבוע באופן זמני, להתאמן רק משקלים קלים מאוד, או ממש לתת מנוחה מוחלטת לגמרי
זה הניסוח האמיתי של השאלה:
"מתלבט אם להמשיך להתאמן פעם בשבוע על החזה, לא לתת לו להחלים ולהמשיך לסבול מכאבים
או לא להתאמן בכלל ולתת לו להחלים?"

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה הניסוח האמיתי של השאלה:
"מתלבט אם להמשיך להתאמן פעם בשבוע על החזה, לא לתת לו להחלים ולהמשיך לסבול מכאבים
או לא להתאמן בכלל ולתת לו להחלים?"

כן, ברור לי מה הדבר הנכון לעשות.
יש מקרים שבהם אימון במשקלים קלים דווקא יעזור יותר מאשר חוסר אימון בכלל (ביל סטאר אמר את זה אם אני לא טועה) ויש לזה גם ראיות ודוגמאות מהשטח.

למשל:
יש לי קרע במיניסקוס השמאלי ואני לא עובד סקוואט כבד אבל חמישיות עם 90 ק"ג אני עושה בלי בעיה וכמעט בלי להרגיש כלום בברך הכאובה.
להגיד לך שאני מרגיש שהשרירים מתפתחים מזה? לא ממש, כי זה משקל שלא מזיז לי יותר מדיי (105-110 יזיז לי בהחלט) אבל דווקא הברך משתפרת מאז שדפקתי אותה לפני 3 שבועות.

מצד שני אפילו שכיבות סמיכה כואבות לי אז אני גם אותן לא עושה....

תמצא מה אתה כן יכול לעשות, מה לא גורם לכאב גדול ולא מחמיר את הכאב.

אם בנץ' רגיל ללא משקל מרגיש טוב, תעשה כמה סטים של 20-30 חזרות כדי להזרים דם ותעלה כל אימון או שניים קצת משקל כל עוד אין החמרה בכאבים.

אם גם זה לא עוזר, תעבוד בטווח תנועה שלא כואב בו ונסה כל כמה זמן להוסיף קצת טווח עד שתגיע לטווח מלא ואז תוסיף קצת משקל.

קיצור תמצא מקום שאפשר להתחיל בו ותתקדם משם בעדינות לפי איך שהגוף מאותת.

מי איבחן את הקרעים בשריר?
הנפיחות והדלקת עקב הפציעה עוברים עם הזמן וזה גורם לתחושת שווא של ריפוי, אבל זה לא איחוי של הקרע, כי קרעים בשריר או גיד לא מתאחים.
אם באמת יש לך פציעה מסוג כזה, עדיף שלא תעשה שום לחיצות עד לתום הדלקת, תתרכז באימונים שלא גורמים לכאב ואירובי.

• פותח/ת השרשור
מי איבחן את הקרעים בשריר?
הנפיחות והדלקת עקב הפציעה עוברים עם הזמן וזה גורם לתחושת שווא של ריפוי, אבל זה לא איחוי של הקרע, כי קרעים בשריר או גיד לא מתאחים.
אם באמת יש לך פציעה מסוג כזה, עדיף שלא תעשה שום לחיצות עד לתום הדלקת, תתרכז באימונים שלא גורמים לכאב ואירובי.

לא ביקרתי כאן כבר כשבוע ורק עכשיו אני קורא את התגובה שלך, והאמת שזה בדיוק מה שעשיתי. החלטתי ללכת על בטוח. אמנם רופא לא איבחן כלום ולא הייתי אצל שום רופא ויכול להיות שאין קרעים מיקרוסקופיים אלא נטו דלקת/מתיחה/משהו, פשוט זה מציק ברמה שאפילו לשטוף כלים כואב בחזה, עליות מתח באחיזה צמודה בכלל אין מה לדבר, אפילו יש פעמים שלהזיז את העכבר של המחשב משמאל לימין כתנועת קירוב היה מורגש בחזה.

יכולתי בלי שום בעיה להתאמן על הכאב כי הכאב נסבל ובגילאים צעירים יותר כנראה שהייתי ממשיך להתאמן כרגיל. אבל בדרך הזו כבר הלכתי יותר מפעם אחת ותמיד הגעתי לאותו מקום אז עשיתי אחורה פנה.

תודה על העצה זיו, לקרוא את הדברים רק מחזק אותי שעשיתי את הדבר הנכון ולא לקחתי צ'אנסים מיותרים. יש הקלה בכאב מיום ליום(מינורית, אבל בהדרגה משתפר זה פשוט לוקח זמן מסתבר). מקווה שעוד שבוע כבר אוכל לפחות לעשות שכיבות סמיכה בתור התחלה.

היה לי תיאור מדוייק של כל מה שתיארת ואז החלפתי תרגילים קצת שיגע כמה שפחות לאיזה שבוע שאחריו בצורה לא יזומה (לא מתוכננת תכלס) כמעט ולא התאמנתי שבועיים ועבר לי
מסקנה: תכלס אנחנו שונים וזה לא בהכרח אומר משהו אבל מנוחה קצרה יכול להיות תספיק (לדעתי שבועיים זה קצת זמן...) תתאמן על כל מה שלא מורגש לך שם שזה כמעט הכל חוץ מחזה וכתף קדמית i guess

*לא חשוב ראיתי שרשמת שכואב לך לשטוף כלים 😃

בדרך כלל עם פציעות עדיף תדירות אימונים גבוה, עצימות נמוכה, חזרות רבות וסטים רבים.

נרצה גם דרגת קושי נמוכה כל כך שלא יהיה שום כאב. ואפילו נבחר בתרגילים ובווריאציות שאין בהם כאב. לדוגמה אחיזה צרה לעומת רחבה או להיפך. או בכלל מכשירים ותרגילים שונים לגמרי.

כדאי להסתכל על שאר הדברים בחיים כמו סטרס, שינה, תזונה ונוזלים, הם גם קשורים.

דרוש בעיקר זמן להתאושש, ולפעמים המון. ולפעמים אתה צריך משהו לגמרי שונה מההמלצות הקונבנציונליות, באופן אישי מצאתי שעבודה עצימה בתדירות נמוכה בתקופות מסוימות היה נסבל הרבה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית