הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אתם יודעים להאמין למחקרים??

גוהן

משתמש מתחיל
178
8
נק' מוניטין:
-28
178
8
היה לי דיון מאוד סוחף עם מישהו שלא מאמין במדע, הוא לא שולל הכל אבל הוא אומר שכל הספרים ברפואה, הפקולטות לרפואה, והמחקרים ממומנים על ידי חברות התרופות, ויש מעט מאוד בגבול הלא קיים, מחקרים עצמאיים לחלוטין שלא ממומנים מגורמים חיצוניים ולכן בעיניו אפילו מחקרים זה לא לגמרי אמין כי כל הידע של הרופאים מושפע מחברות התרופות כי הספרים לימוד שהרופאים למדו ממנו חברות התרופות מימנו והחליטו איזה תכנים יהיו באותם ספרים.
(הוא גם אמר שלדעתו חברי הכנסת לא אמינים והם ממומנים על ידי אוליגרכים וכאלה אבל זה כבר לא קשור לנושא...)

כפי שידוע לכם, אני מאוד מאמין במחקרים אבל ברגע שהוא פרס לי את זה בצורה כזאת למרות שאני מאוד רוצה להמשיך להאמין, אני פתאום מבין שאולי זה לא אמין אבל אם מחקרים זה לא אמין ורופאים זה לא אמין וספרי לימוד זה לא אמין, אז איך כבר יודעים מה אמין ומה לא אמין...
איך אתם יודעים שהמחקרים אמינים אם חברת התרופות היא מונופול ששולט על הכל, איך יודעים לאיזה חברי כנסת לבחור כאשר 80 אחוז מהם חשודים בתור כאלו שעומדים מאחוריהם אוליגרכים עם אינטרסים שמשחקים בהם כמו בובות...

סתם התעלמת ממני?
שמע סתם רציתי לעקוץ אותך בתגובה על הדת לא רציתי לגרור לדיון על דת 🤣🤣
הכל מאהבה
נצא מנקודת הנחה שאתה צודק לשם הדיון, אז המניע שלך להאמין במשהו כמו המפץ, הוא כדי לא להרגיש מחויב לדעה אחרת בתוך עצמך של הדת?
אין לי מניע נסתר להאמין בתיאוריות מבוססות ממצאים וחקר
ואין לי דעה אחרת בתוך עצמי של הדת

שמע סתם רציתי לעקוץ אותך בתגובה על הדת לא רציתי לגרור לדיון על דת 🤣🤣
הכל מאהבה
קיבלתי, זה היה די ברור, אבל בכל זאת הייתי סקרן לדעתך.
אין לי מניע נסתר להאמין בתיאוריות מבוססות ממצאים וחקר
ואין לי דעה אחרת בתוך עצמי של הדת
זה לא רק מעניין אותי עליך, זה מעניין אותי כל אמונה שיש לאנשים. אני חושב שאנחנו בוחרים להאמין בדברים מעבר להסתברות בראש שלנו שהדבר אולי נכון, אלא גם על פי מה שאנחנו מקווים ורוצים שיהיה נכון.
אם זה בדת או במדע, או הסירוב לשמוע על דת או מדע מהחשש להאמין במשהו לא נוח, זה בשני צדדי המתרס.

אני חושב שאולי יש לך מניעים שאתה אפילו לא מודע להם, אני חושב שגם לי יש.

קיבלתי, זה היה די ברור, אבל בכל זאת הייתי סקרן לדעתך.

זה לא רק מעניין אותי עליך, זה מעניין אותי כל אמונה שיש לאנשים. אני חושב שאנחנו בוחרים להאמין בדברים מעבר להסתברות בראש שלנו שהדבר אולי נכון, אלא גם על פי מה שאנחנו מקווים ורוצים שיהיה נכון.
אם זה בדת או במדע, או הסירוב לשמוע על דת או מדע מהחשש להאמין במשהו לא נוח, זה בשני צדדי המתרס.

אני חושב שאולי יש לך מניעים שאתה אפילו לא מודע להם, אני חושב שגם לי יש.
אני חושב שלהאמין במדע by far פחות נוח מאשר להאמין באלוהים. הרי אם חושבים על זה אמונה במדע משמע שהכל מקרי סתמי חסר סיבה ומשמעות, זה דיי מבאס. אמונה בדת וישות אלוהית זה בידיוק ההפך.

מעבר לזה, "להאמין במדע" גם אומר שיש המון שאלות פתוחות ולא פתורות. מה שידוע כרגע זה פשוט הכי טוב שיש למדע להציע ולא מעבר. אנשים שעוסקים בתחומים האלה אומרים בעצמם שבגדול ההבנה שלנו של העולם היא אפסית.
בדת - בידיוק ההפך

אני חושב שלהאמין במדע by far פחות נוח מאשר להאמין באלוהים. הרי אם חושבים על זה אמונה במדע משמע שהכל מקרי סתמי חסר סיבה ומשמעות, זה דיי מבאס. אמונה בדת וישות אלוהית זה בידיוק ההפך.

מעבר לזה, "להאמין במדע" גם אומר שיש המון שאלות פתוחות ולא פתורות. מה שידוע כרגע זה פשוט הכי טוב שיש למדע להציע ולא מעבר. אנשים שעוסקים בתחומים האלה אומרים בעצמם שבגדול ההבנה שלנו של העולם היא אפסית.
בדת - בידיוק ההפך
אני חושב שאתה כותב מנקודת מבט די בקיאה במדע אך לא בדת.

נוחות זה נושא מורכב, לדוגמה דת מגיע עם מאות ציוויים ואלפי תתי ציוויים. זה אומר שעל כל רגע בחיים אתה צריך לחשוב מה שאתה עושה, זה לא כזה נוח לאנשים רבים. אך מצד שני זה שיא הנוח לאדם שחושש מהמוות, זאת נחמה שבידיו יש דרך לדאוג לאחר המוות היום, ממילא זה נוח לו לדאוג למוות.

אין משהו שהוא אובייקטיבית נוח יותר או פחות, בעיניי רק אחרי שנראה במה מישהו מאמין נוכל אולי לראות איך האמונה הזאת אולי נוחה יותר מהאלטרנטיבות ומאיזה סיבות. לפעמים אדם מאמין במשהו שהוא בתמים משוכנע, אבל לפעמים עם כל המוזרות שבדבר, הנושא פשוט נוח לאמונה.

לדוגמה, לי נוח להאמין שעישון וזיהום אוויר מעודדים מחלות, אני לא מעשן, וזה מנחם להניח את האצבע ולקבל תשובה למשהו שבעבר היה פחות ברור. אני מאמין במשהו לא נוח במובן מסוים כי זה עדיין נוח יותר עבורי מעבר לטיעון של האמונה שלי.

ובדת לא חסר שאלות פתוחות, כל המציאות של אלוהים, מלאכים ועולם העליון מוגדר כמשהו לא ברור שאין ליכולת האנושית להבין. התנ"ך לא מספר לנו איך דברים קורים, רק מדוע. לדוגמה לתנ"ך אין סיבה להסביר לנו אם העולם ישר או עגול, גיל היקום, ופרטים רבים שאנשים בטעות חושבים שיש לתנ"ך דעה עליהם. התנ"ך כן בעד להסביר לנו מדוע עלינו להתנהג בצורה מסוימת, ולמה דברים מסוימים קורים, כמו אסונות ורוע. וגם שם ההסברים לפעמים חלוקים.

האג'נדה של המדע זה רק להסביר איך ולא מדוע. אם אשאל למה היה מפץ? כלומר למה הלידה של היקום בחר לקרות ככה ולא אחרת? זה יהיה שאלה מגוחכת מדעית. אבל דתית השאלה זאת שאלה טובה.
אם אשאל דתית איך אלוהים בדיוק יצר אדם מאדמה? זה יהיה שאלה מגוחכת דתית, כי אין לנו איך להבין דברים רוחניים ואיך שהם מתנהלים. אבל מדעית זאת שאלה טובה.

בעיניי הדת ומדע זהים מאוד, לא שונים בכלל ומקיפים תחומים אחרים. וכמו שיש דתות רבות שלדעתי רובם שקר וטעות ורק חופן מהם יכולים להיות אמת ברמה מסוימת. גם במדע יש הרבה דעות ישנות וחדשות שהם שטות, ולא כל מי שמחזיק בתואר "מייצג המדע" בהכרח צודק. אבל המחקר האובייקטיבי של המדע בגדול הוא סביב ה"איך" של האמת.

אז איך כבר יודעים מה אמין ומה לא אמין...

לומדים כללים בסיסיים של חשיבה ביקורתית, הסקה סיבתית, סטטיסטיקה וכו'. וזה לוקח זמן.
הכי קל להגיד "הכל ממומן, שחיתות בפארמה" או "הנה מחקר [שאני לא יודע לקרוא], אתה לא יכול להתווכח עם זה עחי", הרבה יותר קשה כל יום לקום וללמוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית