הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

Amrap set vs 1rep max

דניאלביטון10

משתמש קבוע
1,371
575
נק' מוניטין:
270
1,371
575
מה לדעתכם יעיל יותר לבדוק איתו התקדמות כשמדובר בשיפור כוח אבל אין תרגול של 1-3 חזרות
1rep max כנגד כמה שיותר חזרות לסט נתון עם משקל שקבעתם מראש
זתאמרת אם בחרתי 50 קג ועשיתי 3 חזרות פעם הבאה שאבדוק התקדמות אבדוק את ה50 קג שלי לסט מקס באותו תרגיל
שואל מסקרנות וגם כי ראיתי 2 מאמנים שאמרו שהם מעדיפים את הדרך השניה (שפחות נפוצה) מה גם שלא מדובר בפאוורליפטינג מה שנראה לי נחוץ לציין.

לעשות amrap עם אותו משקל אחת לכמה זמן אמור לתת לך את האינדיקציה שאתה מחפש. אתה גם יכול לחשב כל פעם 1RM מוערך, אבל אם הסטים הם סטים עם הרבה חזרות אז זה פחות יעיל לדעתי, למרות שזה עדיין עוד מידע.

כשלא מדובר בפאוורליפטינג, ואין צורך להעמיס משקל ממש כבד לחזרה בודדת שסתם תתיש אותנו עיצבית בצורה פסיכית, נצטרך פיק ארוך ומיותר, ואין לנו צורך במיומנות הספציפית הזאת.
בדיקת חזרות במשקל נמוך יותר תהיה עדיפה כדי למדוד התקדמות בכוח.

אבל המושג של למדוד כוח הוא בעייתי וטעות בעיניי. פיק בפאוורליפטינג הוא לא לבדוק כוח, הוא לתרגל מיומנות סופר רלוונטית לתחרות. אם המטרה שלך הוא חזרות רבות כמו שנדרש ממך בצבא לדוגמה, תרגול מיומנות כזאת מאוד רלוונטית.
אבל אם אתה מתאמן עם תוכנית מסודרת ולא יודע אם התחזקת עד כדי כך שבלי בדיקה לא תדע, יש כאן בעיה רצינית.

אם בבלוק נפח לדוגמה הגעתי ל100 ק"ג לנפח ספציפי, ואחרי דילואד ופרוגרסיב אוברלואד הגעתי באותו נפח ל105 ק"ג אני לא צריך לבדוק את הRM1 שלי, או לעשות AMRP כדי לדעת אם התחזקתי.

• פותח/ת השרשור
כשלא מדובר בפאוורליפטינג, ואין צורך להעמיס משקל ממש כבד לחזרה בודדת שסתם תתיש אותנו עיצבית בצורה פסיכית, נצטרך פיק ארוך ומיותר, ואין לנו צורך במיומנות הספציפית הזאת.
בדיקת חזרות במשקל נמוך יותר תהיה עדיפה כדי למדוד התקדמות בכוח.

אבל המושג של למדוד כוח הוא בעייתי וטעות בעיניי. פיק בפאוורליפטינג הוא לא לבדוק כוח, הוא לתרגל מיומנות סופר רלוונטית לתחרות. אם המטרה שלך הוא חזרות רבות כמו שנדרש ממך בצבא לדוגמה, תרגול מיומנות כזאת מאוד רלוונטית.
אבל אם אתה מתאמן עם תוכנית מסודרת ולא יודע אם התחזקת עד כדי כך שבלי בדיקה לא תדע, יש כאן בעיה רצינית.

אם בבלוק נפח לדוגמה הגעתי ל100 ק"ג לנפח ספציפי, ואחרי דילואד ופרוגרסיב אוברלואד הגעתי באותו נפח ל105 ק"ג אני לא צריך לבדוק את הRM1 שלי, או לעשות AMRP כדי לדעת אם התחזקתי.
ברור ונכון 100%, פשוט תקופה ארוכה שבגלל שלא הייתי סדיר באימונים ופציעות קלות ועוד כל מיני סיבות כאלה ואחרות אני מתרגל תקופה את בערך אותם משקלים, לא הגעתי לכשל שנה בערך כנראה שיותר, אני רוצה משהו שיראה כמו "מספר מדוייק" לעבוד איתו כזה (תכלס לעצמי/לאגו איך שלא תקרא לזה)
האמת אני כרגע באמצע אימון amrap אעדכן 😁

15 חזרות עם 7 במוט עבה מאוד/ 15 חזרות עם 15 במוט רגיל, ממש לא ביג דיל
לך, וביחידה הספציפית שציינת, ובתרגיל מסוים, זה לא ביג דיל.
לאנשים אחרים, ביחידות מובחרות, בתרגילים אחרים זה לא פשוט בכלל.
אימנתי פעם בחור ליחידה מסוימת שהיה צריך לבצע 10 חזרות מתח עם 15 ק"ג עליו.

לך, וביחידה הספציפית שציינת, ובתרגיל מסוים, זה לא ביג דיל.
לאנשים אחרים, ביחידות מובחרות, בתרגילים אחרים זה לא פשוט בכלל.
עם 7 קילו זה סטנדרטי לכל חי"ר, עם 15 ל"מובחרות", היחידים שהסתבכו עם זה זה שחיפים ושמנים, וזה מה שכתבתי, 100 בבר אור זה 15 חזרות עם 15 קילו ליחידות "מובחרות".
נ.ב. נקודה מעניינת- בגלל שבתרגילי משיכה בדרך כלל הגורם המגביל הוא האחיזה אז לעשות בבא"ח 15 חזרות עם מוט עבה על 7 קילו כמעט שווה ערך לאותו מספר חזרות על 15 קילו עם מוט סטנדרט
סתם המלצה- עדיף להגיע לצבא חזק עם כושר גרוע מאשר חלש עם כושר טוב, משום שצה"ל מצליח לשפר אותך בכושר אבל לא בכוח, כל מי שהגיע בטטה לטירונות סיים מסלול עם כושר פסיכי, אבל מי שהגיע חלש נשאר חלש אז אומנם הבטטה סבל כל הטירונות וחצי אימון מתקדם מהריצות אבל אחרי זה זה עובר, החלש יתמודד עד סוף השירות עם פחד מאלונקות, סחיבת פצועים (שתכלס בודדים האנשים שיכולים להרים את חבר שלהם לבד כששניהם עם יוד ונשק) ושבועות מתגלגלים

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית