הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Decline BP vs Dips

shayavr

משתמש מתחיל
234
211
נק' מוניטין:
430
234
211
כל מני
שניהם דחיקה כלפי 'מעטה'.
יש מי שיעדיף decline bp על dips ? מאיזה סיבה?
תודה.

בחיים לא ניסיתי שיפוע שלילי אבל זה נראה אחד הלא נוחים. לדעתי אין הרבה הבדלים, מה שכן במקבילים (במשקל כבד) בדרך כלל הגוף משנה תנוחה בזוויות מסוימות, בבנץ הוא אמור להישאר יציב על הספסל כל התרגיל.
בכל מקרה אם אתה מעוניין להחליף את המקבילים לתרגיל על הבנץ לדעתי בנץ באחיזה צרה זה מספיק דומה למקבילים, והרבה יותר נוח משיפוע שלילי.

כמו שנאמר, מה שיותר טוב זה מה שיותר נוח לך ואתה אפילו יכול "להתפרע" ולעשות פעם ככה ופעם ככה.

הכל שאלה של מהי המטרה.
אם המטרה שלך היא להתחזק בבנץ' אז כל תרגיל אחר שתעשה אמור לשרת את הבנץ' ולכן שיפוע תחתון יכול לעזור לך כאן. מצד שני אם החולשה היא דווקא ביד אחורית אז מקבילים יתנו פתרון מצוין גם כן במיוחד אם זה מקבילים בתוספת משקל.

האמת שאני לא רואה הרבה שעושים חזה תחתון, ולא רואה הרבה תכניות שיש בהן את הגרסה הזו.

השאלה היא "מה המטרה"?

• פותח/ת השרשור
אני אישית מעדיף מקבילים עם משקל כי יש לי מספיק בנצ'ים בשטוח, שיפוע חיובי ודאמבלים , ובאופן כללי אני אוהב יותר את התרגילים של להזיז את כל הגוף במרחב.
מהתשובות אני מבין שלא יהיה לי איזה ערך מוסף להכניס את השיפוע השלילי לתכנית.
אז נוותר על זה.

כל עוד אין איזה תקלה בכתף שמפריעה לך לעשות מקבילים - לך על זה.

אני אישית נפצעתי בכתף במקבילים ב-2013 כשירדתי נמוך מדיי יום אחרי שעשיתי בנץ' כבד(ניסיתי להדגים לבן דוד שלי איך עושים וההדגמה הייתה לא משהו חחחח!)

• פותח/ת השרשור
האמת שאני לא רואה הרבה שעושים חזה תחתון, ולא רואה הרבה תכניות שיש בהן את הגרסה הזו.
בחדר כושר שלי הספסל הזה תמיד נטוש. האמת שגם המקבילים , המתח וכל האיזור של המשקולות החופשיות תמיד נטוש.. הספורט הלאומי פה זה ביייספ קורלס בישיבה תוך צפייה בטיקטוק.

העדפה אישית ונוחות. אני הייתי הולך על הספה כי זה תרגיל הרבה יותר נח. לא צריך להתעסק עם חגורות ומשקל ויש בחירה ברוחב אחיזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית