נק' מוניטין:
430
- 1,143
- 256
- כן. בבית.
אמ:לק - בתחתית יש גרסה קצרה של השאלה, בכתב בצבע כחול, השאלה באדום 😃
רקע:
כרגע לא אכפת לי מהמשקלי עבודה, אני רוצה להגיע למשקל היעד שלי.
עיקר העבודה היא "במטבח\בשולחן האוכל ולא במכון".
השאלה:
ה-"תכנית" שאילתרתי לעצמי כרגע מבוססת על רעיון של 40 חזרות לתנועה פר אימון.
האם מה שקובע את שיעור ההתחזקות\התקדמות\אפקטיביות הוא בסופו של דבר הנפח או רמת הקושי? הרי 8X5 יהיה קל יותר מ-4X10 עם אותו משקל, אז למה ש-4X10 לא יהיה יותר אפקטיבי?
ובגרסה קצרה:
נניח ותכננתי אימון של 100 עליות מתח. יהיה לי הרבה יותר קל לעשות 10X10 ואני יכול לנוח 2-3 דק' בין הסטים ולהשלים את האימון. אם אצטרך לעשות את אותן 100 חזרות ב-5 סטים, של 5X20, אזדקק למנוחה של 5-9 דק' בין הסטים וגם אז ספק אם אצליח להשלים ב-5 סטים, כלומר זה יהיה הרבה יותר קשה.
אז מה יותר אפקטיבי? פחות סטים ויותר חזרות, או יותר סטים ופחות חזרות, בהנחה שהמשקל אותו משקל, והנפח אותו נפח?
רקע:
- חיטוב\מסה: נמצא כבר חודשיים בחיטוב Back&Forth במלחמות עם עצמי (ימים של פלוס קלורי לצד ימים של מינוס קלורי, בינתיים ירדתי 2 ק"ג מ-82 ל-80 ותקוע שם כבר שבועיים נטו בגלל חוסר משמעת, היעד לרדת ל-74-75).
- מגבלות\הפרעות: (1)דלקת בשריר החזה הימני מתחת לבית השחי, לא מפריע מדיי אבל מציק בכל תנועה שמערבת את החזה, אפילו כשאני מניח את כף היד על המותן הימנית ולוחץ פנימה בעדינות מוחלטת - אני מרגיש את זה. (2)רגישות בברך שמאל שנותחה בעבר בגלל מיניסקוס קרוע, עדיין יכול לעשות הכל אבל זהיר מאוד בתנועות חדות או משקלים. (3)לא עבדתי בנץ' בערך חודש וחצי בגלל הכאבים המפריעים, רק עכשיו חוזר לאט ובעדינות.
- תכנית אימונים:
(א)הורדתי הילוך לאור המתואר בנקודות הקודמות. יש לי מעט מאוד זמן להתאמן לאחרונה (ברמה של 30-40 דק' ביום, 5 פעמים בשבוע במקרה הטוב) ולכן אני פשוט עובד כל יום על אזור *אחד* בחלוקה של Push-Pull-Legs.
(ב)כל אימון הוא פשוט 8x5 עם אותו משקל לאורך כל הסטים כאשר המטרה היא לעבוד במשקלים שמאפשרים לא יותר מ-3 דק' מנוחה בין הסטים.
(ג)לעתים אני משלב עבודה על מכשיר אליפטיקל (אירובי) כאשר כל 3 דק' אני עושה סט (שכמובן בהתאם לסוג העבודה אני לא עובד בכלל קרוב למשקלים מקסימליים, למשל אימון סקוואט של 8X5 עם 80 ק"ג כאשר בין הסטים אני על מכשיר אליפטיקל עם התנגדות סבירה שגם ככה מעייפת את הרגליים.
כרגע לא אכפת לי מהמשקלי עבודה, אני רוצה להגיע למשקל היעד שלי.
עיקר העבודה היא "במטבח\בשולחן האוכל ולא במכון".
השאלה:
ה-"תכנית" שאילתרתי לעצמי כרגע מבוססת על רעיון של 40 חזרות לתנועה פר אימון.
- החישוב היבש אומר: 40 חזרות, אותו משקל, משבוע לשבוע להוסיף 2.5-5 ק"ג למשקל הטוטאלי, כל 4 שבועות לעשות Deload, ונתקדם כמה שנתקדם בהתאם למגבלות\אנרגיה\תזונה.
- ההגיון אומר: רגע... לעשות 8X5 עם 80 ק"ג בנץ' אני מסוגל בהחלט, אבל כרגע במצב הנתון לעשות 4X10X80 יהיה לי קשה.
האם מה שקובע את שיעור ההתחזקות\התקדמות\אפקטיביות הוא בסופו של דבר הנפח או רמת הקושי? הרי 8X5 יהיה קל יותר מ-4X10 עם אותו משקל, אז למה ש-4X10 לא יהיה יותר אפקטיבי?
ובגרסה קצרה:
נניח ותכננתי אימון של 100 עליות מתח. יהיה לי הרבה יותר קל לעשות 10X10 ואני יכול לנוח 2-3 דק' בין הסטים ולהשלים את האימון. אם אצטרך לעשות את אותן 100 חזרות ב-5 סטים, של 5X20, אזדקק למנוחה של 5-9 דק' בין הסטים וגם אז ספק אם אצליח להשלים ב-5 סטים, כלומר זה יהיה הרבה יותר קשה.
אז מה יותר אפקטיבי? פחות סטים ויותר חזרות, או יותר סטים ופחות חזרות, בהנחה שהמשקל אותו משקל, והנפח אותו נפח?