הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט טכניקה

• פותח/ת השרשור Mejor
  • פורסם בתאריך

Mejor

משתמש מתחיל
76
20
נק' מוניטין:
27
76
20
היי לכולם
התחלתי להתאמן בחדר כושר אחרי איזה שנה של אימונים מתח מקבילים וסקוואטים. (עושה כמה חזרות של פיסטול סקוואט בכל רגל)
התחלתי להתקדם לאט לאט והתחלתי לעשות דדליפט. ראיתי כל מיני סרטונים על טכניקה נכונה, כי אני משתדל להקפיד תמיד, ראיתי של ג'ף קבליר, ג'ף ניפארד, ועוד כמה בדרך.
ג'ף קבליר ממש הדגיש את הקטע של גו ישר, והשתדלתי לעשות כמה שיותר כמוהו, היה לי קשה אפילו במשקלים נמוכים (40 ק"ג) אבל אחרי שעשיתי ככה, כמה דקות אחרי וכמה ימים אחרי היו לי כאבים בגב האמצעי (כאב שהתבטא כשהייתי מוריד את הראש למטה)
סרטון מצורף, אני יורד מאוד נמוך גם בגלל שזה משקל נמוך, ולכן המשקולת של ה10 קטנה.
(יש לציין שכשניסיתי לעשות בלי להקפיד כלכךעל טכניקה היה לי הרבה יותר קל ונראה לי גם פחות כאבים.)
אשמח ממש לעצות לשיפור הטכניקה.
תודה לכל העוזרים!

VEED - VID_20221027_211937.mp4

אי אפשר ממש לבצע דדליפט כשאין לפחות 20 כל צד כי המוט נמוך מדי, אז אם אתה רוצה להישאר עם 40 קילו תשיג הגבהה מסוימת למוט.

לגבי הטכניקה עצמה, אתה עושה יותר סקוואט הפוך מאשר דדליפט, האגן צריך להיות ממוקם בפוזיציה גבוהה יותר בסטאפ.

• פותח/ת השרשור
אי אפשר ממש לבצע דדליפט כשאין לפחות 20 כל צד כי המוט נמוך מדי, אז אם אתה רוצה להישאר עם 40 קילו תשיג הגבהה מסוימת למוט.

לגבי הטכניקה עצמה, אתה עושה יותר סקוואט הפוך מאשר דדליפט, האגן צריך להיות ממוקם בפוזיציה גבוהה יותר בסטאפ.
מסכים, פשוט כדי להשאיר את הגב ישר הייתי חייב לרדת ככה אחרת הגב היה טיפה מתעקם פנימה
נראה כאילו אתה הולך לעשות קלין לפי פוזיצית ההתחלה שלך.

תראה את אלן תראל מסביר על ביצוע דדליפט, לדעתי ההסבר שלו טוב מאוד:

אני אסתכל בהמשך, תודה!
יש מצב שהמוט נמוך מידי?
זו צלחת של 10 לא אולימפית?
לא מספיק יודע מה זה אולימפי ולא אולימפי..
זה צלחת של 10 בחדר כושר בצהל אם זה עוזר.
המוט כנראה באמת נמוך מדי, ניסיתי לעשות עם 20 והיה לי קשה פשוט.

מסכים, פשוט כדי להשאיר את הגב ישר הייתי חייב לרדת ככה אחרת הגב היה טיפה מתעקם פנימה

אני אסתכל בהמשך, תודה!

לא מספיק יודע מה זה אולימפי ולא אולימפי..
זה צלחת של 10 בחדר כושר בצהל אם זה עוזר.
המוט כנראה באמת נמוך מדי, ניסיתי לעשות עם 20 והיה לי קשה פשוט.
אין קשר בין גב ישר למיקום האגן, וככה או ככה אין הוכחה חותכת שגב עגול גורם לפציעות, אל תהיה פדנט של גב ישר כל הזמן כי זה משהו שיכול להזיק מאשר להועיל.

עזוב את השטויות של גב ישר, גב עגול בצורה קיצונית זה לא אופטימלי בכדי להרים מקסימום משקל, וגב ישר בהגזמה כמו במקרה שלך, עוד יותר לא אופטימלי.

תן לאגן להיות גבוה יותר, לברכיים לזוז אחורה יותר, ולאפשר למוט לעלות בקו ישר ופשוט.

בגלל שהמוט נמוך יותר מדדליפט רגיל בגלל המשקל הנמוך, אתה חייב לאפשר לגב להתעגל.
אצרף תמונה של הדדליפט שלי, שים לב שהגב לא ישר או עגול בהגזמה.

Screenshot_20211205-153555_Video Player.jpg

ממליץ על אלן (שלחו למעלה) וג׳ף ניפארד אבל פחות על קבלייר הזה.
בכל אופן אלחנן הסביר טוב ממה שאוכל גם ככה אבל אציין שזה לא שחור ולבן והגוף שלך על המוט לא בהכרח יראה כמו של "הדוגמן" מהיוטיוב

• פותח/ת השרשור
עזוב את השטויות של גב ישר, גב עגול בצורה קיצונית זה לא אופטימלי בכדי להרים מקסימום משקל, וגב ישר בהגזמה כמו במקרה שלך, עוד יותר לא אופטימלי.

תן לאגן להיות גבוה יותר, לברכיים לזוז אחורה יותר, ולאפשר למוט לעלות בקו ישר ופשוט.

צפה בקובץ המצורף 82854

סגור, פעם ראשונה ששמעתי שהגב לא חייב להיות ישר, אשתדל לתקן ולהעלות סרטון טכניקה שוב
נראה כאילו אתה הולך לעשות קלין לפי פוזיצית ההתחלה שלך.

תראה את אלן תראל מסביר על ביצוע דדליפט, לדעתי ההסבר שלו טוב מאוד:

סרטון מטורף, לא הכרתי אותו, אעשה שינויים לטכניקה ואעלה סרטון שוב

נערך לאחרונה:
סגור, פעם ראשונה ששמעתי שהגב לא חייב להיות ישר, אשתדל לתקן ולהעלות סרטון טכניקה שוב

נראה סרטון מטורף, לא הכרתי אותו, אעשה שינויים לטכניקה ואעלה סרטון שוב
כן תדאג שהגב יהיה נייטרלי, בעיקר חשוב הברייסינג. פשוט להיות פדנט שכל הזמן מפחד מטיפה התעגלות כשהמשקל נהיה כבד לא יועיל לך.

• פותח/ת השרשור
כן תדאג שהגב יהיה נייטרלי, בעיקר חשוב הברייסינג. פשוט להיות פדנט שכל הזמן מפחד מטיפה התעגלות כשהמשקל נהיה כבד לא יועיל לך.
ברייסינג הכוונה הפעלה של הלאטס והפלג גוף עליון לפני ההרמה עצמה? (מה שנקרא למשוך את הסלאק?)

• פותח/ת השרשור

צפה בקובץ המצורף 82854

צילמתי שוב סרטון, אם תוכלו להסתכל ולהעיר אני אשמח.
VEED - VID_20221102_211143.mp4

• פותח/ת השרשור
הרבה יותר טוב.
תודה! דגשים שראית אולי לשפר? שמתי לב רק אחרי שסיימתי שעדיין כנראה הייתי קצת נמוך מדי כי הידיים עברו את הברכיים.

ועוד שאלה, אני יודע שדדליפט עובד גם על גב תחתון, אבל הגיוני שבתרגיל הרגשתי רק אותו ולא את הרגליים? וכמובן דומס יום אחרי.

להחליף לנעליים שטוחות, כי אתה מאוד מתנדנד.
הייתי אומר גם להתחיל עם אגן קצת יותר גבוה, כי כשהמוט מתנתק האגן שלך עולה קודם.

תודה! דגשים שראית אולי לשפר? שמתי לב רק אחרי שסיימתי שעדיין כנראה הייתי קצת נמוך מדי כי הידיים עברו את הברכיים.

ועוד שאלה, אני יודע שדדליפט עובד גם על גב תחתון, אבל הגיוני שבתרגיל הרגשתי רק אותו ולא את הרגליים? וכמובן דומס יום אחרי.
אין לי דגשים. אני חושב שדגשים סתם גורמים יותר נזק מתועלת, אני לא בעד תמיד לשנוא איך שהטכניקה נראית ותמיד לחשוב שיש דרך טובה יותר, זה מייצר מחסומים מנטליים סתם.
הטכניקה שלך מספיק טובה להביא אותך ל300 ק"ג לדעתי, תתאמן, תוסיף משקל בהדרגה ותעבוד לפח תוכנית טובה, ותגיע רחוק.

אני לא בעד כל ההתעסקות עם ברייסינג, משיכת סלאק, RPE וכל מיני מושגים מורכבים שאתה עלול לשמוע במכון. במידה ואתה לומד אותם ומשלב אותם בתוכנית שלך בצורה הדרגתית וחא דרמטית, זה סבבה, אבל להרבה מתאמנים זה מיותר.

הדדליפט בהחלט מעמיס על גב התחתון בעיקר, זה תמיד האזור הכי תפוס אצלי גם כן.

• פותח/ת השרשור
להחליף לנעליים שטוחות, כי אתה מאוד מתנדנד.
הייתי אומר גם להתחיל עם אגן קצת יותר גבוה, כי כשהמוט מתנתק האגן שלך עולה קודם.
שמתי לב לזה, תודה.
אין לי דגשים. אני חושב שדגשים סתם גורמים יותר נזק מתועלת, אני לא בעד תמיד לשנוא איך שהטכניקה נראית ותמיד לחשוב שיש דרך טובה יותר, זה מייצר מחסומים מנטליים סתם.
הטכניקה שלך מספיק טובה להביא אותך ל300 ק"ג לדעתי, תתאמן, תוסיף משקל בהדרגה ותעבוד לפח תוכנית טובה, ותגיע רחוק.

אני לא בעד כל ההתעסקות עם ברייסינג, משיכת סלאק, RPE וכל מיני מושגים מורכבים שאתה עלול לשמוע במכון. במידה ואתה לומד אותם ומשלב אותם בתוכנית שלך בצורה הדרגתית וחא דרמטית, זה סבבה, אבל להרבה מתאמנים זה מיותר.

הדדליפט בהחלט מעמיס על גב התחתון בעיקר, זה תמיד האזור הכי תפוס אצלי גם כן.
אהבתי את הגישה ברעיון, למרות שאני לא יודע כמה אני מסכים איתה בפועל.
ומעניין מה שאתה אומר על הגב תחתון, כי בד"כ אני הכרתי שאומרים אחרת, שעיקר העבודה צריכה להיות על הרגליים.
בכל מקרה תודה רבה על העזרה, ועל פינוי הזמן לראות את הסרטון ולהגיב, מעריך.
הבעיה שלך מתחילה פה.
כמה שנאה לג'ף חחחחחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית