בודי-דיסמורפיה
אם רוצים לתאר אותי במילה אחת
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בודי-דיסמורפיה
מסכים איתך.לא הבנתי כלפי מי הבדיחה.
עליך אפשר לצחוק, זה הופך את זה להגיוני יותר.😉
אני חושב שבתחום הכוח שאני מתעסק בו, אני תמיד רוצה יותר, אך תמיד גם מרוצה ממה שיש לי.שמע, לרוב האנשים יש את זה. בין אם זה בצורה יותר חזקה או פחות..
לי אישית גם יש את זה וכמו שאור ציין אני לעולם לא אהיה מבסוט מאיך שאני נראה מבחינת הגוף.
כשאנשים נכנסים לעולם הזה זה בדרכ במובן של פיתוח גוף ולהיראות טוב יותר. משיגים תוצאות ובהחלט הופכים לגרסה טובה יותר ממה שהיינו לפני אבל הבעיה שברגע שאתה משיג תוצאות אתה תרצה תמיד עוד. זה סוג של body dysmorphia, קשה לשלוט על זה.אני חושב שבתחום הכוח שאני מתעסק בו, אני תמיד רוצה יותר, אך תמיד גם מרוצה ממה שיש לי.
אני חושב שזה לא סותר אחד את השני.
אפשר לרצות להשתפר כי מרגישים לא מספיק. ואפשר לרצות להשתפר כי מה שיש מדהים, אני רוצה עוד.
אני חושב שמאוד חשוב לפרגן לעצמי ולדבר על עצמי כמו על חבר. אנשים לפעמים אומרים על עצמם דברים שלא היו מעיזים לומר על אף אחד אחר, זה חבל.
גם אם אתה לא מרוצה מעצמך או מהתוצאות, מה היית אומר לחבר שהשקיע כמוך וקיבל תוצאות כמוך?
סתם נושא שאני רואה המון אצל מתאמנים, חוסר הערכה עצמית על הישגים גדולים, לא יודע אם זה כוונתך.
אני נראה הכי טוב שנראיתי אי פעם, וגם אוהב את איך שאני נראה יותר מתמיד.שמע, לרוב האנשים יש את זה. בין אם זה בצורה יותר חזקה או פחות..
לי אישית גם יש את זה וכמו שאור ציין אני לעולם לא אהיה מבסוט מאיך שאני נראה מבחינת הגוף.
שאפתנות זה לא בהכרח דבר רע. זה רע כשזה בא עם כל הדאגות, כשהמניעים או המטרה לא נכונים, כשכשלון פוגע בערך העצמי שלנו, במקום ללמד אותנו הלאה.כשאנשים נכנסים לעולם הזה זה בדרכ במובן של פיתוח גוף ולהיראות טוב יותר. משיגים תוצאות ובהחלט הופכים לגרסה טובה יותר ממה שהיינו לפני אבל הבעיה שברגע שאתה משיג תוצאות אתה תרצה תמיד עוד. זה סוג של body dysmorphia, קשה לשלוט על זה.
כרגע אני לא הכי מבסוט על איך שאני נראה אבל אני שלם שזה יישאר ככה הרבה זמן
מוכח שאנחנו לומדים מהר להיות חסרי ישע.כרגע אני לא הכי מבסוט על איך שאני נראה אבל אני שלם שזה יישאר ככה הרבה זמן
יש מה שאתה רוצה ויש מה שקורה בתכלס.אולי כדאי להתייחס אל עצמנו באופן הבא:
כמו שהיינו מתנהגים אל מישהו אחר, בשילוב עם איך שהיינו רוצים שמישהו אחר יתנהג אלינו.
אני בסדר עם ההרגשה הזאת, לא מתעסק בזה כבר.מוכח שאנחנו לומדים מהר להיות חסרי ישע.
אז תסתכל על זה באופן המנחם:
זה שלמדת להיות חסר ישע, לא אומר שאתה כזה.
אתה לא אמור להרגיש מסופק. הרבה יופי והישגים והתקדמות היו נחסכים לעולם אם אנשים היו מחליטים שהם מסופקים.יש מה שאתה רוצה ויש מה שקורה בתכלס.
אישית השגתי תוצאות שאני מבסוט מהם כמו שכתבת - ברגע שאתה משיג תוצאות אתה תמיד תרצה עוד.
זה בסופו של דבר מה שגורם לך להרגיש לא "מסופק"
אתה לא מבין למה התכוונתי.אתה לא אמור להרגיש מסופק. הרבה יופי והישגים והתקדמות היו נחסכים לעולם אם אנשים היו מחליטים שהם מסופקים.
יש להיות מסופק, ויש ליהנות ממה שהגשת, ובכל זאת לרצות עוד ממנו. זה לא סותר.
מי אמר שמי שכן מסופק, מאושר יותר?
אני מאמין בלשמוח בחלקך, אבל לא רואה איך זה קורה אצלי ואצל כנראה הרוב, אם חלקינו נשאר קטן.
צריך לדאוג לרווח בהווה, ורווח בעתיד.
אני חושב שאי אפשר לתת תשובה שתהיה לך רלוונטית. מיקום הטיול והסגנון שלו מאד, אבל מאד ישנו את התקציב. אני מכיר אנשים שטיילו בדרום אמריקה עד 4000 שקל בחודש ואני מכיר אנשים ששרפו גם 30 בחודש.אתה לא אמור להרגיש מסופק. הרבה יופי והישגים והתקדמות היו נחסכים לעולם אם אנשים היו מחליטים שהם מסופקים.
יש להיות מסופק, ויש ליהנות ממה שהגשת, ובכל זאת לרצות עוד ממנו. זה לא סותר.
מי אמר שמי שכן מסופק, מאושר יותר?
אני מאמין בלשמוח בחלקך, אבל לא רואה איך זה קורה אצלי ואצל כנראה הרוב, אם חלקינו נשאר קטן.
צריך לדאוג לרווח בהווה, ורווח בעתיד.
עכשיו המשך לשאלה, כמה עלה לכם הטיול? גם מעניין אותי סדרי גודל
@nyeoNi
@OA
@oriya2
@yanivgoft
מעריך את ההשקעה בתגובה, תודה רבה:kiss3:אני חושב שאי אפשר לתת תשובה שתהיה לך רלוונטית. מיקום הטיול והסגנון שלו מאד, אבל מאד ישנו את התקציב. אני מכיר אנשים שטיילו בדרום אמריקה עד 4000 שקל בחודש ואני מכיר אנשים ששרפו גם 30 בחודש.
כמו כן, המחירים של אוכל, מלונות ורכבים מאד עלו מאז הקורונה אז מספרים של לפני כן לא ישקפו את זה. הטיול שלי למשל היה ב2017.
אם אני זוכר נכון הוצאתי בארה"ב 26 ב8 שבועות, ואז במרכז אמריקה עוד כ17 ב8 שבועות (כשקוסטה ריקה למשל הייתה משמעותית יותר יקרה מגואטמלה, ומקסיקו הייתה לי יקרה למרות המחיה הזול כי הרשאתי לעצמי לשפוך כסף ביציאות והייתי בסוף הטיול שלו). לזה צריך להוסיף טיסות שאני לא זוכר כמה עלו לי, כנראה סביבות ה5000 שקל.
אני לא חסכתי על עצמי אבל גם לא התפרעתי. בארה"ב שכרתי רכב ל7 שבועות עם עוד 2 חברים, וישנו במוטלים/airbnb רוב הזמן, אבל גם ישנו במצטבר איזה 15 יום אצל משפחות אז חסכנו שם. במרכז אמריקה ישנתי בחדרים משותפים בהוסטלים אבל לא חיפשתי מה ההוסטל הזול יותר, אלא איפה יהיה הכי כיף (הכרתי אנשים שהיו הולכים להוסטל של 5 דולר ללילה במקום 7 דולר ללילה כדי לחסוך) בכל הטיול בישלתי רק כשהתחשק לי לאכול אוכל מבושל, כנראה שהיה לי מספר חד ספרתי של ארוחות מבושלות במקום במסעדה. מנגד בכל האזורים של הטרקים היינו מכינים סנדוויצ'ים למהלך היום ואוכלים במסעדה רק בערב.
כל הפרטים האלה מאד ישנו כמה אתה תוציא בטיול שלך, כמו שאמרתי יש את מי שישן רק במלונות פאר שעולים 1000 שקל ללילה ומעלה ויש את מי שיחסוך וישן באוהל/ברכב. יש מי שיקח טרמפים כדי לחסוך על רכב, ויש מי שיבשל כדי לחסוך על אוכל. כדי להבין כמה תקציב אתה צריך אני הייתי מציע להבין איך אתה חושב שסגנון הטיול שלך יראה ולנסות לבדוק באינטרנט כמה בערך יעלה. תעשה סקר שוק בכמה מהמקומות שתהיה בהם כדי להבין כמה יעלה לך בממוצע ללילה בסגנון הלינה שאתה מחפש, כנל מסעדות/סופרים בשביל להבין את הוצאות האוכל שיהיו לך, לזה תוסיף כל מני אטרקציות, השכרת רכב ודלק או תחבצ/אובר ואתה תבין את הסדר גודל של כמה שתצטרך לטיול.