הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה לשרירים יש נפח, גודל?

lironxx

משתמש מתחיל
41
1
נק' מוניטין:
8
41
1
האמת שחפשתי מידע ולא מצאתי וכמתאמן זה נקודה שמעניינת אותי מדוע שריר הוא גדול הכוונה למה לשריר יש נפח נגיד יש כאלה עם ארבע ראשי גדול יותר או חזה גדול יותר מה עומד מאחורי הגדול ולמה השרירים גדולים וגדלים? מה התפקיד של נפח וגודל השריר מבחינת הגוף? אשמח לשמוע

אני מניח שהשאלה היא למה שרירים מסוימים גדולים יותר מאחרים בגוף או כלפי אנשים אחרים נכון? כי סתם למה יש להם נפח זה כמו לשאול למה לתפוח יש נפח, אפשר לא לצאת מזה.

אתה יכול בלהתחיל לקרוא את הנקודות למעלה אפילו אולי זה יתן לך כיוון קצת.

Size vs. Strength: How Important is Muscle Growth For Strength Gains? • Stronger by Science.

וזה מויקיפדיה

Muscle fiber growth

Muscle fibers grow when exercised and shrink when not in use. This is due to the fact that exercise stimulates the increase in myofibrils which increase the overall size of muscle cells. Well exercised muscles can not only add more size but can also develop more mitochondria, myoglobin, glycogen and a higher density of capillaries. However muscle cells cannot divide to produce new cells, and as a result there are fewer muscle cells in an adult than in a newborn

אם תקרא את הערך על שרירי שלד שם לדעתי תמצא אפילו את רוב התשובות שאתה מחפש אני התעצלתי מידי

שרירים עשויים מסיבי שריר מיקרוסקופיים שנהרסים בזמן אימון ומתאחים במנוחה, וכשאתה מתאמן ואוכל כמו שצריך הם מתאחים וגדלים גם.

However muscle cells cannot divide to produce new cells
העניין הזה עדיין שנוי במחלוקת למיטב זכרוני.
שרירים עשויים מסיבי שריר מיקרוסקופיים שנהרסים בזמן אימון ומתאחים במנוחה, וכשאתה מתאמן ואוכל כמו שצריך הם מתאחים וגדלים גם.
האמת שלא...

לעניין,
פרק 3 - איך שרירים גדלים

לשבת להקשיב וללמוד.

אתה בכלל קורא מה שאתה מצטט או שאתה עוצר בכותרת?
ברור שאי אפשר לבדוק דף דף ויעשו מדגמי, מה זה משנה באיזה אם שני הנושאים די קרובים בתחום המדעי שלהם (פרמקולוגיה ואנטומיה) זה לא סקשן אישים או דברים מעורפלים בהם הרפרנסים הם מגזינים ואתרי חדשות ולא ספרי מדע, אז אני די סומך על ויקיפדיה.

רק להמחשה, אתה לא הצגת כלל רפרנס למה שאמרת אז לגבי זה שהעניין של חלוקת תאי השריר שנוי במחלוקת אז מעבר ל"סמוך עלי" לא היה לי משהו להתבסס עליו

ברור שאי אפשר לבדוק דף דף ויעשו מדגמי, מה זה משנה באיזה אם שני הנושאים די קרובים בתחום המדעי שלהם (פרמקולוגיה ואנטומיה) זה לא סקשן אישים או דברים מעורפלים בהם הרפרנסים הם מגזינים ואתרי חדשות ולא ספרי מדע, אז אני די סומך על ויקיפדיה.

רק להמחשה, אתה לא הצגת כלל רפרנס למה שאמרת אז לגבי זה שהעניין של חלוקת תאי השריר שנוי במחלוקת אז מעבר ל"סמוך עלי" לא היה לי משהו להתבסס עליו
שלחתי פרק שלם בספוטיפיי שמדבר על איך שרירים גדלים,
זה שלא שמעת אותו לא אומר שלא נתתי הסבר מעבר ל״סמוך עליי״.

ומה שרשמת למעלה סלח לי אבל פשוט שטויות,
ויקיפדיה זה לא מקור מדעי בשום צורה, במקסימום מפנה לרפרנסים שאותם צריך לברור אחד אחד כמו שעשיתי לכמה וכמה תגובות שלך כששלחת קישור לויקיפדיה.

שלחתי פרק שלם בספוטיפיי שמדבר על איך שרירים גדלים,
זה שלא שמעת אותו לא אומר שלא נתתי הסבר מעבר ל״סמוך עליי״.

ומה שרשמת למעלה סלח לי אבל פשוט שטויות,
ויקיפדיה זה לא מקור מדעי בשום צורה, במקסימום מפנה לרפרנסים שאותם צריך לברור אחד אחד כמו שעשיתי לכמה וכמה תגובות שלך כששלחת קישור לויקיפדיה.

אשמע בהזדמנות ואראה איזה רפרנסים מוצגים שם ולהבא אשתדל לצטט ישר מהמחקר בסוגיות יותר מעמיקות אבל אני חושב שזה פרנואידי מידי לבדוק מקור מקור כשזה כבר מאוגד בויקיפדיה, על זה כנראה נסכים לא להסכים.

אשמע בהזדמנות ואראה איזה רפרנסים מוצגים שם ולהבא אשתדל לצטט ישר מהמחקר בסוגיות יותר מעמיקות אבל אני חושב שזה פרנואידי מידי לבדוק מקור מקור כשזה כבר מאוגד בויקיפדיה, על זה כנראה נסכים לא להסכים.
פה מתחילה להיווצר הבעיה,
שאנשים חושבים שזה ״פראנואידי״ לוודא שמה שאתה אומר הוא נכון גם אם הוא מפורסם בז׳ורנלים / pubmed / ויקיפדיה או כל מקור שנשמע מהימן.

בסופו של דבר יש כל כך הרבה כלים לבחינת מחקר ואני לא מצפה מאף אדם להכיר אותם ולהשתמש בהם אבל יש דברים בסיסיים שאני חושב שכל אדם שרוצה לצטט רפרנס צריך לדעת לזהות.
כמו סוג המחקר (התערבות, תצפיתי וכו׳), קבוצת ביקורת, מימון המחקר, האם המחקר על חיות / בני אדם, כמה אנשים היו במחקר, האם התוצאות היו חד משמעיות / מהי הסטייה? יש לה משמעות?

אז על חלק מהדברים עוד אפשר לדון, אבל לזרוק רפרנס של מחקר בלי קבוצת ביקורת או מחקר תצפית או מחקר שנעשה במכרסמים בלי להעלות את הנקודות האלה להתייחסות לדעתי זה לא לעניין.

בכל מקרה, נסכים לא להסכים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית